Προς το περιεχόμενο

Αγαπημένα και κορυφαία albums

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Ποιος ειναι ο αλλος? thin.gif Και τι τρεχει μ'αυτο το αλμπουμ? Μια χαρα κολλαει σ'αυτη την τεραστια και παρανοϊκη λιστα. :P

Έχει θεωρηθεί από πολλούς ως το χειρότερο των Mahavishnu. Εμένα μου

αρέσει, φυσικά. Τώρα ξέρεις ποιος είναι ο άλλος. O0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει θεωρηθεί από πολλούς ως το χειρότερο των Mahavishnu.

Ξερεις ποσες μπαντες θα ηθελαν να εχουν στη δισκογραφια τους ενα τετοιο αλμπουμ? ;D Ρε τι τραβαμε με τους "κριτικους"...Το ακουγα ξανα το απογευμα μετα απο αρκετα χρονια ενω εφτιαχνα τη λιστα. Αστους να λενε, το αλμπουμ τα σπαει. image.gif

Να  ακόμη μια εικοσάδα…  γιατί  άμα μπλέξετε  με την λίστα του καταράχτη....  δεν σας φτάνει το καλοκαίρι ;D

1. Edgar broughton band - Edgar broughton band

2. Secret treaties -  Blue oyster cult

3. Workingman’s  dead  – Grateful dead

4. Climbing - mountain

5. Heartbreaker - free

6. Music from big pink – The band

7. Sticky fingers – Rolling stones

8. The human menagerie – Cockney rebel

9. Atom heart mother – Pink Floyd

10. In trance – Scorpions 

11. Phenomenon –U.FO.

12. A salty dog – procol harum

13. Tales of mystery and imagination – Alan parson project

14. World record – Van der graaf generator

15. Houses of the holly  - Led zeppelin

16. John barcleycorn must die – Traffic

17. The rise  and  fall of ziggy stardust and the spiders of mars  - David bowie

18. The velvet underground & Nico  - The velvet underground & Nico 

19. Hot rats – Frank  Zappas

20. Naced city – john zorn

rust never sleeps

δηλ το a love supreme δεν ήταν concept?

::)

Καλά... αυτουνού (sic) όλη η ζωή του ήταν ένα κόνσεπτ άλμπουμ.

Ποιος μιλησε για concept αλμπουμ? Δηλαδη οτι δεν ειναι concept δεν συγκαταλεγεται στα αλμπουμ? Τα concept αλμπουμ σε οποιοδηποτε μουσικο ειδος υπαρχουν μονο σαν ενα πολυ μικρο ποσοστο.  Ξερεις ποσες χιλιαδες αλμπουμ υπαρχουν στη Jazz τις δεκαετιες των 50s και 60s? Αλμπουμ κανονικα, 40+ λεπτα το καθενα με Χ τραγουδια/κομματια μεσα, και οχι concept.

Καταράχτωφ, δεν με αντιλαμβάνεσαι. Άλλο πράγμα το "Λονγκ-Πλαίη" βινύλιο (ως μέσο αναπαραγωγής που χώραγε πολλά λεπτά μουσικής), και άλλο πράγμα το "Άλμπουμ" ως καλλιτεχνική επιδίωξη που συλλαμβάνεται και ολοκληρώνεται έχοντας ένα συγκεκριμένο ορίζοντα. Ευχαριστούμε για τη λίστα πάντως. Προσωπικά πιστεύω ότι η λίστα σου ανήκει σε άλλο νήμα (π.χ. "Προτεινόμενες επιλογές από τη διεθνή δισκογραφία). Εδώ, θα προτιμούσα να δω τα πέντε ή δέκα αγαπημένα σου (καθώς έτσι συστηνόμαστε και μαθαίνει ο ένας για τον άλλο).

Από αυτή την άποψη βέβαια, ο καλύτερος είναι ο ΩντιοΚώστας που έβαλε ένα. Δεύτεροι, ο ΛΚ και εγώ.

Mea Culpa

Εδώ, θα προτιμούσα να δω τα πέντε ή δέκα αγαπημένα σου (καθώς έτσι συστηνόμαστε και μαθαίνει ο ένας για τον άλλο).

Δηλαδη, με 5-10 αλμπουμ μαθαινεις κατι για "τον αλλο", αλλα με κοντα 800 αλμπουμ οχι? :P Τι να καταλαβεις ωρε Trolley για τα γουστα του αλλου αν σου αραδιασει 10 αλμπουμ? Τιποτα απολυτως. Μονο για τον Παπαθανασιου σου ποσταρα 24 τιτλους. Αυτο που ζητας ειναι αδυνατον οταν εχεις να κανεις με μια δισκογραφια καποιων χιλιαδων αλμπουμ. Το "5-10 αγαπημενα αλμπουμ" ειναι Οκ για καποιον που εχει 100 CDs σπιτι του, σε ολες τις αλλες περιπτωσεις αυτος ο αριθμος ειναι απιστευτα περιοριστικος ακομα κι αν μιλαμε μονο για ενα μουσικο ειδος.

O ΟP το εγραψε καθαρα:

Ας αναφέρει λοιπόν ο καθένας μας 10, 20, όσα θέλει άλμπουμς τα οποία θεωρεί σπουδαία και σημαντικά από ιστορικής άποψης, και όσα θέλει ακόμα που να είναι για δικούς του προσωπικούς λόγους αγαπημένα.
Ε, αυτο εκανα. glasses2.png

Δηλαδη, με 5-10 αλμπουμ μαθαινεις κατι για "τον αλλο", αλλα με κοντα 800 αλμπουμ οχι? glasses2.png

πΡοσωπικά εγω ζαλίστηκα βλέποντάς τα και τα προσπέρασα , αν ηταν 20-30 θα καθόμουν να τα κοιτάξω και θα είχα και μια ιδέα.

και τα 800 έχουν την ίδια θέση στην καρδιά σου? δεν είναι κάποια που είναι πιο μοναδικά για σένα?

πΡοσωπικά εγω ζαλίστηκα βλέποντάς τα και τα προσπέρασα

Eσυ χανς....meditate.gif

και τα 800 έχουν την ίδια θέση στην καρδιά σου? δεν είναι κάποια που είναι πιο μοναδικά για σένα?
Υπαρχουν και αλλα εκτος λιστας που ειναι μεσα στην καρδια μου, αλλα ειπαμε, ΔΕΝ εχω 100 αλμπουμ σπιτι, εχω κατι χιλιαδες. Και για να εχω αγορασει κατι χιλιαδες αλμπουμ σημαινει οτι μου αρεσαν και τα πηρα. Σημαινει επισης οτι μεσα σε μερικες χιλιαδες αλμπουμ, μια λιστα με κοντα 800 αλμπουμ ειναι ενα μικρο δειγμα, ενω μια λιστα με 30-50-100 ειναι τιποτα. Δεν ειναι αντικειμενικα δυνατον να φτιαξεις μια τοσο μικρη λιστα μεσα απο τοσα αλμπουμ. Κι αν ποτε καθησω και το κανω, να βγαλω δηλαδη τα 30-50 απολυτως πιο αγαπημενα αλμπουμ, θα μου παρει κανα μηνα να διαλεξω. Οχι, δεν εχω τοσο χρονο για να σπαταλησω σε τοσο ανουσια πραγματα.

Γυρνα πισω τωρα και ριξε ενα-δυο-τρια ματια 3_eyes.gif στη λιστα μου, και μη βιαζεσαι. Δεν σε κυνηγαει κανεις, ουτε θα γραψεις διαγωνισμα την Παρασκευη για το τι θυμασαι απο τη λιστα μου. ;D

• Moderator

Γινήκαμε τέσσερεις αμέσως.

Εμένα δεν μου άρεσε.

Βγάλτε έναν  ;D ;D ;D ;D.

Το κορυφαίο adventures in radioland..δεν το δα στη λίστα  ;D ;D ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου