Προς το περιεχόμενο

100 ΓΚΡΕΗΤ κιθαρίστες - Noiz Edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

From the top of my head (καλα δεν θα βαλω και 100 θα βαλω 40  ;D )

1.The Edge

2.Johnny Marr

3.Graham Coxon

4.Marc Ribot

5.Bill Frissel

6.Nels Cline

7.Manuel Galban

8.Buddy Miller

9.Gurthie Trapp

10.Brent Mason

11.Marty Stewart

12.Dave Stewart

13.Mick Jones

14.Jimmy Nolen

15.Nile Rodgers

16.Γιωργος Μπαντουκ Αποστολακης

17. Grant Green

18.Keith Richards

19.Mike Bloomfield

20.Duanne Alman

21.Kenny Burrell

22.Les Paul

23.Chet Atkins

24.Jonny Buckland

25.Bernard Joseph Butler

26.George Harrison

27.Ray Davies

28.Jimmy Page

29.Andy Summers

30.Blixa Bargeld

31.Rowland Stuart Howard

32.Curtis Mayfield

33.Steve Cropper

34.Prince

35.Jimmy Hendrix

36.Pete Townshend

37.Mark Knopfler

38.Thurston Moore

39.Danny Gatton

40.Brian Setzer

δηλαδή ο καλύτερος είναι ο edge?

ή απλώς παραθέτεις?

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδή ο καλύτερος είναι ο edge?

Καλυτερος δεν υπαρχει (εχω τελειωσει το νηπιαγωγειο εδω και χρονια  ;D).

Η πρωτη 10αδα παντως ειναι σιγουρα  οι δικοι μου "greatest"  κιθαριστες με ...ιεραρχικη καταταξη (ενταξει απο 1-3 ειναι ολοι μαζι  ;D) .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Καλυτερος δεν υπαρχει (εχω τελειωσει το νηπιαγωγειο εδω και χρονια  ;D).

Η πρωτη 10αδα παντως ειναι σιγουρα  οι δικοι μου "greatest"  κιθαριστες με ...ιεραρχικη καταταξη (ενταξει απο 1-3 ειναι ολοι μαζι  ;D) .

αα

λες να ήμασταν συμμαθητές?  ;D

μισό να δώ τους 10 ξανά μια και το θέτεις έτσι....

(εγώ το βράδυ θα βγάλω κάποιους από τους 100 - είπα τη θεωρώ δίκαιη - και θα βάλω άλλους τόσους δικούς μου....όχι ότι θα βγεί τίποτα....)

με σήμα το μπιφτέκι

Μπορώ να παραθέσω μερικούς από τους σημαντικότερους / καλύτερους / πιο επιδραστικούς, με τα εξής κριτήρια:

1. Δεν υπάρχει σειρά κατάταξης. Του κουτουρού, που λένε.

2. Η λίστα είναι από εμένα, για εμένα. Είναι υποκειμεινότατη και υπόκειται σε αλλαγές, χωρίς καμία προειδοποίηση:

Joe Satriani

Steve Vai

Steve Ray Vaugn

Malmsteen

Rory Gallagher

Mark Knopfler

Richie Blackmore

Tony Iommi

Carlos Santana

Gary Moore

Slash

Joe Perry

Billy Duffy

Angus Young

Jimmi Hendrix

BB King

David Gilmour

Buckethead

KK Downing  & Glen Tipton (ναι, αυτοί θα μπουν σαν κιθαριστικό δίδυμο)

Dave Murray & Adrian Smith (παρομοίως)

Billy Gibbons

Zakk Wylde

John Sykes

Bernie Madsen

Andy Powell

Mick Box

Jimmy Page

...και μάλλον ξεχνώ και μερικούς.

Το γενικότερο κριτήριο ήταν το πόσο η μουσική που αυτοί κιθαρίστες έπαιξαν, καθόρισε και τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας αλλά και το ύφος της μουσικής στην οποία δούλεψαν, καθώς και την μακροχρόνια επιρροή τους στο να κάνουν νέους ανθρώπους να πιάσουν την πρώτη τους κιθάρα και να κάνουν μουσική. Με άλλα λόγια, μιας και κανείς ποτέ του δεν ασχολήθηκε ούτε με την μουσική ούτε έπιασε κιθάρα επειδή άκουσε Marr ή Prince,, δεν χωρούν στη λίστα μου. Τη δική μου λίστα, έτσι...;

Το γενικότερο κριτήριο ήταν το πόσο η μουσική που αυτοί κιθαρίστες έπαιξαν, καθόρισε και τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας αλλά και το ύφος της μουσικής στην οποία δούλεψαν, καθώς και την μακροχρόνια επιρροή τους στο να κάνουν νέους ανθρώπους να πιάσουν την πρώτη τους κιθάρα και να κάνουν μουσική

Ως εδω καλα το πηγες και συμφωνω 100% και εγω με αυτο το κριτηριο εγραψα οτι εγραψα

αλλα

μιας και κανείς ποτέ του δεν ασχολήθηκε ούτε με την μουσική ούτε έπιασε κιθάρα επειδή άκουσε Marr ή Prince,, δεν χωρούν στη λίστα μου. Τη δική μου λίστα, έτσι...;

Oποτε καλυτερα θα ηταν να μην γραφεις τετοιους αφορισμους γιατι οι 2.000.345  ;D κιθαριστες  παιζουν  βρεττανικη ποπ και alternative λογω του Marr επιασαν την κιθαρα... ;D ;D (ειδικα στην Αγγλια οπου οι Smiths εχουν επανηλημενα ψηφιστει ως οι  "most influential artist ever" αλλα και παντου στον κοσμο,δεν εχω διαβασει συνεντευξη μη χαρντροκα/μεταλλα/μπλουζ/classic rock  κιθαριστα που να ΜΗΝ τον εχει,μαζι με τον Edge,ως εμπνευση και επιρροη  ;)) 

Γραψε ενα απλο "εγω ΑΥΤΟΥΣ που γραφω θεωρω great και με εμπνευσανε να πιασω την κιθαρα  " & ασε τα ποιος ασχοληθηκε και λογω ποιανου με την κιθαρα μια και σιγουρα δεν γνωριζεις ΟΛΟΥΣ τους μουσικους του πλανητη για να εισαι τοσο σιγουρος... ;D 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

γιατι οι 2.000.345  ;D κιθαριστες  παιζουν  βρεττανικη ποπ και alternative λογω του Marr επιασαν την κιθαρα... ;

Προσωπικά ΞΕΡΩ κιθαρίστα που έπιασε κιθάρα λόγω prince (και μόνο αυτού) (είναι και μέλος του forum αλλά δεν μπαίνει) ;D ;D ;D.

Smiths ΔΕΝ άκουγε ιδιαίτερα ,αλλά όταν καναμε μπάντα ηθελε να παίξουμε (και παίξαμε) ΑΥΤΟ!  ;D ;D

Επίσης έχει για θεό τον Andy Taylor (και συμφωνω μαζι του).

Εμένα πό τους αγαπημένους μου κιθαριστες είναι των Spandau Ballet .

Εμένα αυτό με έκανε να παίξω ηλεκτρική κιθαρα:

1989, η χρονιά που ανακάλυψα την ηλεκτρική κιθαρα, το chorus και το delay. ΜΑΓΕΙΑ για εμένα τότε  ;D ;D ;D

Αι λίσται είναι προσωπικαί, μην τρελαίνεστε πάλι. Κι εμένα που δεν μεγάλωσα με ιδιαίτερα brit pop ακούσματα οι κιθαρίστες που μου σκάνε πρώτοι είναι Iommi, Page, Blackmore κτλ. ως τεράστιες επιρροές και λόγοι που πολλοί πιάσαμε την εξάχορδη κι όχι ο Marr ξέρω γω. Και λογικό είναι για εμένα/εμάς. Ασχέτως αν ψαχτήκαμε περαιτέρω αργότερα, για πολλούς αυτά είναι τα ιερά τέρατα. Άλλοι τζαζίστες θα χώσουν άλλους κι ούτε θα σκεφτούν τους παραπάνω.

Στο τέλος θα μπουν σε μια σειρά ανά ψήφους γιατί είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα. Έρχεται κι η δική μου συντόμως, και προφανώς όσους θέλει γράφει ο καθένας, απλά στο τέλος θα τους βγάλω 100.  :P

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου