Abraxas Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Treloagori μάλλον παρεξήγησες τον abraxas' date=' γιατί το να παίζεις ένα κομμάτι πιο γρήγορα από ότι μπορείς είναι μια μέθοδος που αποδίδει.Όσο περίεργο και αν ακούγεται,αν εκεί που θεωρείς πως δεν πάει πιο γρήγορα, ανεβάσεις ένα κλικ τον μετρονόμο,άσχετα αν δεν ακούς τα πάντα πεντακάθαρα,έχεις μεγάλα οφέλη τα οποία δεν βλέπεις άμεσα,αλλά σιγά σιγά,διότι τα χέρια προσαρμόζονται σε αυτήν την ταχύτητα.Δεν είναι συμβουλή για αρχάριους σίγουρα!!Κάποιος όμως που μελετάει σοβαρά και με πρόγραμμα,καθημερινά, μπορεί να κερδίσει από αυτή την μέθοδο.Σίγουρα το να παίζεις αργά και καθαρά και συνεχώς να αυξάνεις το tempo είναι μια σίγουρη τεχνική αλλά υπάρχουν και μερικές πλάγιες μέθοδοι για να προσεγγίσεις το ζήτημα.Για παράδειγμα όταν έχεις ένα γρήγορο πέρασμα μπορείς να κάνεις τα εξής: A)Να βρείς σε ποιές χορδές παίζεις τις νότες και να μελετήσεις όλη την φράση με ανοιχτές χορδές. Β)Να αλλάξεις τις αξίες και αν π.χ η φράση σου είναι όλο 16α σε ένα μέτρο 4/4 να παίξεις 8α και την τελευταία τετράδα 16ων με 16α.Μετά δύο τετράδες και ούτω κάθε εξής (i.e speed bursts) Τέλος οι ιατρικοί όροι ίσως να ήταν άκυροι (δεν ξέρω ,δεν μιλάω.. :wink: ) αλλά η ουσία στα λόγια του abraxas ήταν σωστή. :D[/quote'] gmoll, μην το κουράζεις, το τρελαμένο αγόρι ήθελε απλά να μου την πει :lol: :lol: Χαίρομαι που έδωσες πρακτικά παραδείγματα που βοηθούν την πορεία της συζήτησης (τα speed bursts π.χ. είναι εγκυρότατος όρος που δυστυχώς δεν αναφέρεται στα ιατρικά εγχειρίδια :lol: :lol: ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Betty The Raccoon Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Αυτό που λέει ο Abraxas για το 105% το έχω ακούσει και εγώ αρκετές φορές.Στη δική μου μελέτη πιάνει πάντως.Αλλά εννοείται μην το παρακάνουμε γιατί πέρα απο τον τραυματισμό μπορεί να συνηθίσει λάθος το χέρι και μετά άντε στρώσε το πάλι You are wrong f**ked and overatted... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
treloagori Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 ΑΒΡΑΧΑΣ μαζεψε την γλωσσα σου ρε κακομοιρη...και οτι ερχεται απο αμερικη μην το διαβαζετε και το καταπινετε αμεσως...οι ανθρωποι εχουν βγαλει φαρμακα μεχρι και για το αν μουδιαζει μια στο τοσο το χερι σου και χαπακωνονται και αυτοι και τα παιδια τους καθημερινα...γι αυτο το λεω... απο κει και περα δεν μπορω να σου εξηγησω τι γινεται μεχρι να πατησεις εσυ μια χορδη και να ακουστει η νοτα σαν διεργασια...ειναι πολυ πιο περιπλοκο απ οτι το παρουσιαζετε...αυτο περι νευρικου συστηματος ειναι χαζομαρα...το νευρικο απο μονο του δεν κανει τιποτα... οσο παλι για το 105% δεν υπαρχει σαν ορος...και δεν μπορει ο ανθρωπος να δωσει το 105%...καταρχην ο ανθρωπος δεν χρησιμοποιει ουτε το 50-60% των δυνατοτητων του σε ολη του τη ζωη...μη λεμε λοιπον ανυποστατα πραγματα... αυτα ειχα να πω και κλεινω...εγω απλα συμβουλευεω πανω σε αυτα που εγραψα...αν καποιος θελει να κανει την υποτιθεμενη υπερβαση καλη τυχη και προσοχη στους τραυματισμους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 ΑΒΡΑΧΑΣ μαζεψε την γλωσσα σου ρε κακομοιρη...και οτι ερχεται απο αμερικη μην το διαβαζετε και το καταπινετε αμεσως...οι ανθρωποι εχουν βγαλει φαρμακα μεχρι και για το αν μουδιαζει μια στο τοσο το χερι σου και χαπακωνονται και αυτοι και τα παιδια τους καθημερινα...γι αυτο το λεω... απο κει και περα δεν μπορω να σου εξηγησω τι γινεται μεχρι να πατησεις εσυ μια χορδη και να ακουστει η νοτα σαν διεργασια...ειναι πολυ πιο περιπλοκο απ οτι το παρουσιαζετε...αυτο περι νευρικου συστηματος ειναι χαζομαρα...το νευρικο απο μονο του δεν κανει τιποτα... οσο παλι για το 105% δεν υπαρχει σαν ορος...και δεν μπορει ο ανθρωπος να δωσει το 105%...καταρχην ο ανθρωπος δεν χρησιμοποιει ουτε το 50-60% των δυνατοτητων του σε ολη του τη ζωη...μη λεμε λοιπον ανυποστατα πραγματα... αυτα ειχα να πω και κλεινω...εγω απλα συμβουλευεω πανω σε αυτα που εγραψα...αν καποιος θελει να κανει την υποτιθεμενη υπερβαση καλη τυχη και προσοχη στους τραυματισμους... Τρελό Αγοράκι μου, πρέπει να μεγαλώσεις ακόμα λίγο και να φάς ΠΟΛΛΑ ψωμιά πριν αρχίσεις να μου κάνεις συστάσεις για το αν θα πρέπει να μαζέψω τη γλώσσα μου ή όχι, καθώς και να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς... όσο για το keyboard bravery το έχουμε φάει στη μάπα... :roll: :roll: Ήδη έχεις αρχίσει και ξεφτυλίζεσαι ΚΑΙ σ'αυτό το φόρουμ (καλά στο άλλο, το κράξιμο που τρως πρέπει να σου έχει γίνει συνήθεια πλέον, γι'αυτό και μας μαζεύτηκες εδώ). Όσο για τα περί Αμερικής κλπ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ μου, όταν εσύ πήγαινες εγώ ερχόμουν και μάλιστα για δεύτερη φορά. Τα όσα γράφω περί προπονητικής κλπ (αφήνω τα περί κιθαριστικής εξάσκησης, γιατί άλλοι σου απάντησαν ήδη), είναι γνωστά εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και μάλιστα προέρχονται από το πρώην ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ μπλοκ. Όσο είναι καιρός σοβαρέψου και μάθε να αποδέχεσαι τη θέση σου στην τροφική αλυσίδα. Και άσε τις γελοιότητες περί τραυματισμών κλπ, μικρέ κομπλεξικέ καραγκιόζη, ήταν το πρώτο που έγραψα στο αρχικό μου ποστ και όλοι το διάβασαν εκτός από σένα που σε τυφλώνει ο εγωϊσμός και η μεροληψία σου. Your call, εγώ το συνεχίζω όσο γουστάρεις. Θα έπρεπε να το σκεφτείς δυο φορές πριν με προκαλέσεις. :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 οσο παλι για το 105% δεν υπαρχει σαν ορος...και δεν μπορει ο ανθρωπος να δωσει το 105%...καταρχην ο ανθρωπος δεν χρησιμοποιει ουτε το 50-60% των δυνατοτητων του σε ολη του τη ζωη...μη λεμε λοιπον ανυποστατα πραγματα... εγω παντως που ασχολουμαι επαγγελματικα με τον αθλητισμο,στο γυμναστηριο δουλευουμε στο 105 % σε καποιες προπονησεις αλλα ..με βοηθεια οπως ειπε και πριν ο abraxas... :wink: αν δεν δουλεψεις στο 105% δεν υπαρχει βελτιωση..συντηρεισαι για καποιο διαστημα στα ιδια επιπεδα και μετα αρχιζεις και πεφτεις....αυτο ειναι παγκοσμιως γνωστο! :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Administrator Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Σύσταση προς treloagori και Abraxas. Κίτρινη κάρτα κύριοι. Μπορούμε να καταλάβουμε ποιός ξεκίνησε απρεπώς, αλλά το θέμα είναι να μην ακολουθούν όλοι, γιατί τότε... Και παρακαλώ πολύ... επειδή ίσα που προλαβαίνω το δικό μας το Forum... μη μεταφέρετε ιστορίες από άλλα. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 εγω παντως που ασχολουμαι επαγγελματικα με τον αθλητισμο' date='στο γυμναστηριο δουλευουμε στο 105 % σε καποιες προπονησεις αλλα ..με βοηθεια οπως ειπε και πριν ο abraxas... :wink: αν δεν δουλεψεις στο 105% δεν υπαρχει βελτιωση..συντηρεισαι για καποιο διαστημα στα ιδια επιπεδα και μετα αρχιζεις και πεφτεις....αυτο ειναι παγκοσμιως γνωστο! :wink:[/quote'] Αν και ομολογώ ότι δεν περίμενα να παρέμβεις, χαίρομαι που το έκανες, μιας και είσαι ίσως ο μόνος επαγγελματίας αθλητής εδώ. :wink: Η κιθάρα μπορεί να μην είναι... αθλητισμός (εντάξει, μπορεί να είναι για μερικούς) αλλά και εκεί ισχύει το over-reaching καθώς και (με μέτρο) η 'προφόρτιση' των νευρικών οδών. P.S. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αρχίσουμε ένα θέμα περί 'κυκλικής εξάσκησης' στην κιθάρα, σε ότι αφορά σε τεχνικές και γενικά εκμάθηση νέων δεξιοτήτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Η κιθάρα μπορεί να μην είναι... αθλητισμός (εντάξει' date=' μπορεί να είναι για μερικούς) αλλά και εκεί ισχύει το over-reaching καθώς και (με μέτρο) η 'προφόρτιση' των νευρικών οδών. P.S. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αρχίσουμε ένα θέμα περί 'κυκλικής εξάσκησης' στην κιθάρα, σε ότι αφορά σε τεχνικές και γενικά εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.[/quote'] ναι οκ δεν ειναι αθλητισμος αλλα το ειπα με την εννοια οτι και στην κιθαρα "προπονηση"-εξασκηση κανεις για να βελτιωθεις στην τεχνικη οπως και στον αθλητισμο...(και μην μου πειτε οτι δεν χρειαζεται η τεχνικη αλλα μονο η εμπνευση,η φαντασια κτλ κτλ...) σε οτι αναφορα το θεμα περί 'κυκλικής εξάσκησης' στην κιθάρα, σε ότι αφορά σε τεχνικές και γενικά εκμάθηση νέων δεξιοτήτων τουλαχιστον για αρχη πιστευω μπορει να καλυψει ολους μας το δευτερο βιβλιο του guthrie govan το οποιο ασχολειται μονο με αυτο το θεμα!ειναι κορυφαιο(οπως και το πρωτο) :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 σε οτι αναφορα το θεμα περί 'κυκλικής εξάσκησης' στην κιθάρα' date=' σε ότι αφορά σε τεχνικές και γενικά εκμάθηση νέων δεξιοτήτων τουλαχιστον για αρχη πιστευω μπορει να καλυψει ολους μας το δευτερο βιβλιο του guthrie govan το οποιο ασχολειται μονο με αυτο το θεμα!ειναι κορυφαιο(οπως και το πρωτο) :wink:[/quote'] Πράγματι, αν και το πηγαίνει και παραπέρα (σε επίπεδο τεχνικών)... ίσως ποοοολύ παραπέρα. Είναι δάσκαλος όμως το παληκάρι.... Είχα βρει (κλεψιμέϊκο, δεν ξέρω αν κυκλοφορεί πια) ένα παλιό βιβλίο για jazz με αρχές κυκλικής εξάσκησης. Όποιος το θέλει του το στέλνω. Επίσης τα κλασσικά βιβλία του Berklee βασίζονται σε τέτοιες αρχές (όσο και να μην φαίνεται με την πρώτη... ) :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
liakos Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 μαγκες δεν ξερω τι αλλα κατι πεινουν ! χαλαρα!!!!! Practice cures most tone issues - John Suhr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση