TamTam Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2016 Επειδη το thread αρχιζει και παιρνει απανωτες στροφες, να πω πως δεν σκοπευω να ξεκινησω καβγα και τα λοιπα. Αυτα για να μην παρασυρθουμε :P Στο θεμα τωρα, το υποκειμενικο στη λιστα που ειναι? Ισα ισα, αυτος που την εφτιαξε εχει αναφερει ποια κομματια εχουν "κλεψει". Το υποκειμενικο βρισκεται οτι τα θεωρει ΚΛΟΟΟΠΕΕΕΕΣ και τους Purple ΚΛΕΕΕΕΦΤΕΕΕΣ, ενω κατα τη γνωμη μου δεν ειναι τπτ περισσοτερο απο επιρροες τα εν λογω κομματια ;) Επιρροή είναι να χρησιμοποιήσεις μια κλίμακα, ή ένα pattern blues που βγαίνει αυθόρμητα αν έχεις τέτοια ακούσματα, όπως είχαν οι Zeppelin. Στην περίπτωση του Lord που ήεξρε 100 κιλά μουσική, είναι κλοπή και μάλιστα καραμπινάτη: ακούς από κλεμμένα θέματα τζαζ, μέχρι μπασογραμμές ολόκληρες στα βιντεάκια του τύπου στο σάιτ. Και στη λίστα δεν αναφέρει καν το Child In Time. Ή το Burn. Ή ξέρω γω τι άλλο έχουν κατακλέψει από κλασική μουσική. Αυτοί δεν ήταν μπάντα ήταν συρραφή κλοπιμαίων φράσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jimaras97 Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2016 Επιρροή είναι να χρησιμοποιήσεις μια κλίμακα, ή ένα pattern blues που βγαίνει αυθόρμητα αν έχεις τέτοια ακούσματα, όπως είχαν οι Zeppelin. Στην περίπτωση του Lord που ήεξρε 100 κιλά μουσική, είναι κλοπή και μάλιστα καραμπινάτη: ακούς από κλεμμένα θέματα τζαζ, μέχρι μπασογραμμές ολόκληρες στα βιντεάκια του τύπου στο σάιτ. Και στη λίστα δεν αναφέρει καν το Child In Time. Ή το Burn. Ή ξέρω γω τι άλλο έχουν κατακλέψει από κλασική μουσική. Αυτοί δεν ήταν μπάντα ήταν συρραφή κλοπιμαίων φράσεων. Τα πιο χτυπητα για μενα ειναι τα Black Night και Fireball. Τα υπολοιπα...ετσι και ετσι. Επιρροη σιγουρα θα υπηρχε, με την μουσικη γνωση του Lord, αλλα ειναι παρατραβηγμενο κατ'εμε να πεις οτι τα κλεψαν. Στην τελικη, οπως και οι Zep με τα blues, ετσι και ο Lord με την κλασσικη/jazz...τετοια ακουσματα ειχε, αυτα του βγαιναν αυθορμητα ;) Επισης, τα χουν αλλαξει αρκετα για να θεωρηθουν δικα τους. Οσο το γιατι δεν τους εχουν κανει μηνυση, ειναι απλο. Ειναι riff, και τα riff συνηθως δεν πιανονται μεσα στα credit (μιλωντας νομικα παντα -αυτο εχω διαβασει/ακουσει τουλαχιστον). Το Stairway παει δικαστηριο για το riff του λογω δημοφιλιας, αλλιως δεν θα ειχε ανοιξει μυτη ;) I'm not bored. I've just got an incredibly boring face. -Charlie Watts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2016 "Εμείς"; ::) Ήταν σχήμα λόγου, δεν σοβαρολογούσα προφανώς. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-mauromouris Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 ...και το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν εκλάπη το μουσικόν τεμάχιον https://www.theguardian.com/music/2016/jun/23/led-zeppelin-cleared-stairway-to-heaven-lawsuit-spirit https://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/led_zeppelin_cleared_of_plagiarizing_stairway_to_heaven.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
TamTam Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 ...και το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν εκλάπη το μουσικόν τεμάχιον https://www.theguardian.com/music/2016/jun/23/led-zeppelin-cleared-stairway-to-heaven-lawsuit-spirit https://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/led_zeppelin_cleared_of_plagiarizing_stairway_to_heaven.html Αν παρακολούθησες την υπόθεση, θα διαπίστωσες αυτό που πολλοί λέγαμε εδώ, ότι αποτέλεσε γραμμή της υπεράσπισης: ότι πρόκειται για μια χρωματική κλίμακα πιο παλιά κι απ τις λάσπες. Αν δεν κάνω λάθος, βρήκαν ένα κομμάτι ίδιο με το Stairway , που χρονολογείται από το 1800κάτι (αν το βρω θα το ποστάρω). Που σημαίνει πως αν οι Spirit -κέρδιζαν την υπόθεση, μετά θα έπαιρναν σειρά κι άλλοι "κληρονόμοι" παλιότεροι, πριν απ'αυτούς. Δυστυχώς για τους άπληστους Spirit, τώρα που αποδείχθηκαν άνθρακες ο θησαυρός, θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους τους δικηγόρους τους, οι οποίοι φαντάζομαι θα είναι και πολλοί και πανάκριβοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-mauromouris Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Αν παρακολούθησες την υπόθεση, θα διαπίστωσες αυτό που πολλοί λέγαμε εδώ, ότι αποτέλεσε γραμμή της υπεράσπισης: ότι πρόκειται για μια χρωματική κλίμακα πιο παλιά κι απ τις λάσπες. Αν δεν κάνω λάθος, βρήκαν ένα κομμάτι ίδιο με το Stairway , που χρονολογείται από το 1800κάτι (αν το βρω θα το ποστάρω). Την παρακολουθούσα. Το κομμάτι είναι αυτό εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
TamTam Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Την παρακολουθούσα. Το κομμάτι είναι αυτό εδώ Σωστός! Σειρά τώρα έχουν οι Beatles... To While My Guitar Gently Weeps γράφτηκε πριν το Stairway... :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
leon7pap Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Και το obladi oblada με το why dont you get a job και το Seek and Destroy με το Sucking my love και η ταξιδιαρα ψυχη με last drive και το κερατο του το τρα'ιο μεσα...Ολα καπου καπως καποτε εχουν παιχτει...οι ενορχηστρωσεις και οι δομες αλλαζουν....αλλιως να κατηγορησει κ εμενα για plagiarism ο Ανθρωπος Του Τοταβελ για τους ηχους πορδης που κανω με τη μασχαλη μου. "The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 τους ηχους πορδης που κανω με τη μασχαλη μου. Τουλάχιστον βάζεις αποσμητικό στην μασχάλη σου? :D Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Minoru Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου 2016 μην το παιδευετε άλλο, καλώς ή κακώς όλοι οι μουσικοί επίτηδες ή καταλάθος καποια στιγμή έχουν κλέψει/δανειστει ή υποσεινηδητα ή τυχαία αναπαραγει μουσική που έχουν παιξει καποιοι άλλοι μουσικoί πριν απο αυτούς. Αυτό πάντα γινόταν και πάντα θα συμβαίνει. αλλα αναρωτηθείτε στην συγκεκριμένη περίπτωση με led zeppelin kai taurus που προσωπικά πιστεύω δεν ειναι κλεψιά , σιγουρα έχει επηρεαστεί ο πλαντ απο ταουρους ή κατι άλλο παλαιότερο , αλλά προσέξτε πως χρησιμοποιεί η καθε πλευρα το αντικειμενο της εριδος. Οι μεν ταουρους εφτιαξαν ένα συμπαθητικο κομμάτι που παει προς το baroque ( χμμ δηλαδη οι taurus δεν επιρεαστηκαν/εκλεψαν απο καπου ? :P ) και οι led zeppelin το χρησημοποιησαν σαν την αρχη για το καλυτερο και πιο ολοκληρωμενο (προσωπικα μιλώντας) τραγουδι της συγχρονης μουσικής. ΝΑ το πω αλλιώς. Εγω και ο παρλιάρος έχουμε την ιδια συνταγή για μαρέγκα, εγώ θα φτιάξω μια μαρέγκα και θα στην δώσω έτσι να την φας και ο παρλιάρος θα φτιαξει κατι που θα έχει και αυτην την συνταγη αναμεσα στα άλλα , ένα πλήρες γλυκό και θα σου τρέχουν τα σάλια . Αν πω πως την συνταγή της μαρέγκας την έγραψα πρωτος εγώ θα με πιστέψετε ενω απο πάντα υπήρχαν συνταγές με μαρέγκα ? Με παίρνει να κατηγορησω τον παρλιάρο οτι μου έκλεψε το γλυκο ? Εντάξει ο πλαντ εχει κλέψει απο παντου αλλα αναρωτηθειτε αν άλλη μπαντα με τις ίδιες κλεψιές του πλαντ είχε καταφερει αυτο που καταφεραν οι led zeppelin, καποια πράγματα είναι ιερά , μην τα ισοπεδωνουμε όλα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση