Dikey Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 Γεια σας φίλοι μου και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε όσους γνωρίζουν σχετικά. Ασχολούμε με αρμόνιο εδώ και πολλά χρόνια, έχω το SQ 16 της ΥΑΜΑΗΑ και επειδή το πλήρωμα του χρόνου μάλλον έφτασε για να κάνω μια αλαγή, θα ήθελα την γνώμη σας και την συμβουλή για την αγορά ενός καλού ως πολύ καλού οργάνου πάντα σε αρμόνιο, για χρήση σε ελληνικά και ιδικότερα σε παραδοσιακά είδη τραγουδιών. έχεται κάτι να μου προτείνεται προσωπικά σκέφτομαι κάτι σε GEM. Και τέλος έχω δει καλές τιμές σε αγορές στο Internet π.χ. thomann. γνωρίζει κάποιος σχετικά ή αν μπορεις κάποιος φίλος να μου προτήνει και κάποιο άλλο site. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spiros Mavromatis Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 κοιτα... επειδη εχω περασει απο το σταδιο που εισαι τωρα , θα σου πω οτι υπαρχουν 3 επιλογες κατα την γνωμη μου. 1)korg -pa series 2)yamaha -A1000 oriental 3)gem -wk2 θα αρχισω αναποδα : το gem το εχουν 2 φιλοι μου.στον εναν βγηκε "σκυλι" και εχει φτιαξει καταπληκτικους ρυθμους και ηχους.απο ποιοτητα ομως δεν εχει σχεση με τα αλλα 2!!! στον αλλον του βγηκε μαπα διοτι βγαζοντας το απο το κουτι ηθελε αμεσως 3-4 κουμπακια διοτι ειχαν μπει μεσα στο σασι του οργανου.τα εφτιαξε με χιλια ζορια αλλα εκτοτε εχει αλλα προβληματα.εχει καταληξει να μη το εμπιστευεται και δεν το χρησιμοποιει live πλεον..... το yamaha ειναι και το αποκτημα μου!! ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα presets του οργανου αλλα και απο οσα εχω δημιουργησει ο ιδιος.το λαικο βιολι του για παραδειγμα συναγωνιζεται χαλαρα ενα πολυ πιο ακριβο korg.βεβαια δεν ειναι τελειο .του λειπει ας πουμε ο προγραμματισμος των ηχων.μπορεις να πειραξεις μονο τις βασικες παραμετρους.ολα αυτα σε σχεση με τους λαικους & οριενταλ ηχους και ρυθμους. στους υπολοιπους (λεγε με gm2) ηχους, η ποιοτητα δεν ειναι καν μετρια!γιαυτο εχω κοτσαρει και ενα roland απο πανω :wink: :wink: η σειρα pa της korg ειναι παρα πολυ καλη με εκπληκτικους ηχους αλλα ειναι πολυ πιο δυσχρηστα για....l i v e .... χρηση.για παραδειγμα πρεπει να αγορασεις εξτρα ποδοδιακοπτη για να μπαινοβγαινεις στα μορια , ενω το yamaha εχει τα μορια σε σχηματισμο πληκτρων πανω με φωτιζομενα κουμπακια.απο την αλλη το διασημο joystick του korg ειναι απειρες κλασεις ανωτερο απο την φτηνη ροδελα του yamaha. στην θεση σου παντως θα απεκλεια τα gem και θα εκανα εξονυχιστικο ελεγχο στις αλλες 2 περιπτωσεις. ελπιζω να βοηθησα..... :wink: Mesa/Boogie & Strato Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Dikey Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 Για το Gorg δεν ξέρω για το YAMAHA όμως επειδή το έχω πολύ καιρό μπορώ να πω ότι είναι ένα όργανο για κλασική και ξένη μουσική ιδανικό αλλά για ελληνικά καμιά σχέση. πρίν λίγο μπήκα στην σελίδα της Gem http://www.generalmusic.com/ και άκουσα σε demo το WK 2000 SE&HD και μπορώ να πω μου άρεσε πάρα πολύ, το κακό είναι ότι χρησιμοποιεί ακόμα flopy disc πολύ κακό αυτό μιας και έχουν καταργηθεί σχεδόν αν θες δηλ να πάρεις τα κομάτια και να τα επηξεργαστείς σε PC δύσκολα θα βρεις flopy disc στους νέους υπολογιστές, έχουν και λίγη χωρητικότητα χαλάνε και πιο έυκολα. Κατα τα άλλα φαίνεται να είναι ωραίο το όργανο. τό μοντέλο που ανέφερες των φίλων σου είναι προφανώς το παλαιώτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spiros Mavromatis Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2007 Για το Gorg δεν ξέρω για το YAMAHA όμως επειδή το έχω πολύ καιρό μπορώ να πω ότι είναι ένα όργανο για κλασική και ξένη μουσική ιδανικό αλλά για ελληνικά καμιά σχέση.πρίν λίγο μπήκα στην σελίδα της Gem http://www.generalmusic.com/ και άκουσα σε demo το WK 2000 SE&HD και μπορώ να πω μου άρεσε πάρα πολύ' date=' το κακό είναι ότι χρησιμοποιεί ακόμα flopy disc πολύ κακό αυτό μιας και έχουν καταργηθεί σχεδόν αν θες δηλ να πάρεις τα κομάτια και να τα επηξεργαστείς σε PC δύσκολα θα βρεις flopy disc στους νέους υπολογιστές, έχουν και λίγη χωρητικότητα χαλάνε και πιο έυκολα. Κατα τα άλλα φαίνεται να είναι ωραίο το όργανο. τό μοντέλο που ανέφερες των φίλων σου είναι προφανώς το παλαιώτερο.[/quote'] δεν εχω ακουσει το καινουριο gem. παντως αν Δ Ε Ν το χρησιμοποιησεις ζωντανα προχωρησε για τα pa-korg. σε περιπτωση που δεν θελεις και ετοιμους ρυθμους , αλλα απλα να ενορχηστρωνεις την συγεκριμενη γκαμα τραγουδιων που ανεφερες, χτυπα ενα triton και τελειωσες. :wink: δεν μπορω να βοηθησω περισσοτερο διοτι κατα βαθος ειμαι κιθαριστας :roll: :wink: :wink: :wink: Mesa/Boogie & Strato Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
edessaios Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 μπορώ να προτείνω δυο ακόμη site:http://www.zsounds.com, http://www.musiciansfriend.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-freemindgr Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2007 Εχοντας 2 αρμονια της σειρας PSR, μπορω να πω πως ειναι σκυλια ( κυριολεκτικα δεν καταλαβαινουν τιποτα απο μεταφορα και ασχημο παιξιμο ). Οι ηχοι τους δεν ειναι τελειοι, ομως αν υπολογισει κανεις τον ηχο που βγαζουν οι περισσοτεροι ηχοληπτες στα νυχτομαγαζα, κανεις δεν θα αντιληφθει τη διαφορα. Το πιο σημαντικο στοιχειο τους ειναι πως ειναι ευχρηστα..Plug n play οπως τα λεω. Με μια γρηγορη αναγνωση των οδηγιων, μπορεις να τα δουλεψεις ανετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theopas Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2007 λοιπον φιλε μου...ενα διαστημα βρεθηκα κ εγω στην ιδια κατασταση...εχω 1 απλο αρμονιο και ενα general midi αρμονιο σειρας PSR της YAMAHA εδω και 9-10 περιπου χρονια!!Περιττο να πω οτι και τα δυο είναι οχι απλα σκυλια αλλα σκυλαροι!!Δε μασανε που να χτυπιεσαι κατω!!Απο ποιοτητα ηχου το μιντι εχει σχετικα καλη,απτο αλλο δεν περιμενα ουτως η αλλως και πολλα...απλο κιμπορντ ειναι!!Μετα απο ψαξιμο κατεληξα στο KORG PA-50 το οποιο και απεκτησα πριν απο 2 μηνες...Τρομερα προσιτη τιμή,απιστευτες δυνατοτητες,Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ηχος ...και αυτο που ειπωθηκε πριν πως στα live ειναι δυσχρηστο δεν ισχυει και πολυ!!εξαρταται βεβαια απ΄το τι επιλογες θελεις να εχεις στα live σου...Προσωπικα πιστεύωοτι στη συγκεκριμενη κατηγορια αποτελει την καλυτερη λυση και θα σου λυσει πραγματικα τα χερια!!θα ευχαριστηθεις παιξιμο και "επαγγελματικο ηχο" χωρις υπερβολη!! :D Τρομερο και ευτυχως με πολλες δυνατοτητες!! :D Φέντερ σε Λέο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ChRiS82 Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2007 Θα συμφωνήσω κάπως με τον προηγούμενο που σου προτίνει για το PA50 που πραγματικά οι δυνατότητες του σε σχέση με το κόστος του είναι τρομερές. έχω το 50ρι περίπου 2 χρόνια και δεν μου παρουσίασε κανένα απολύτος πρόβλημα.Έχω βρεί αρκετή υποστήριξη (Styles/Performs) τα λεγόμενα SET δηλαδή. Αφού πέρασε αυτός ο καιρός και έτυχε να δοκιμάσω και άλλα WorkStations το μόνο που δεν μ'άρεσε ήταν το "πανάλαφρο" πλήκτρο του και κάποιες δυνατότητες όπως "SCSI" και κάποιου είδους εφφέ "Portamedo,etc.." που σίγουρα δεν πρόκειται να ψάξεις αρχικά. Δες το παράλληλα με το πόσα χρήματα θες να δώσεις πράγμα που δεν αναφέρεις παρα μόνο οτι θες ένα καλό έως πάρα πολυ καλό. Εγω λοιπόν θα σου πρότινα το PA800 (διπλάσια χρήματα) αλλα θα περάσουν χρόνια για να το γονατίσεις απο θέμα δυνατοτήτων σε σχέση με το υπάρχον WorkStation που έχεις. (Μια ενδιάμεση λύση αυτών των δύο που καλύπτει λειτουργίες που δεν έχει το PA50 είναι το PA80 που θα μείνεις 100% ευχαριστημένος.) Τιμές στο περίπου που μπορείς να αποκτήσεις το καθένα: PA50 : 1000€ PA80 : 1700€ PA800: 2300€ (οι τιμές είναι πολύ γενικές,μπορεί να βρείς και πιο φτηνά η και πιο ακριβά) http://chris82.co.nr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theopas Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2007 Chris82 εχεις απολυτο δίκιο...και μαλλιστα το PA50 ομολογω οτι βιαστηκα να το παρω και ουσιαστικα εχασα διοτι 2 μηνεσ μετα την αγορα μου η τιμη του επεσε κατακορυφα!! check this out: http://www.thomann.de/gr/korg_pa50_set.htm Οχι μονο το κοργκ αλλα με σετ πενταλ και θηκη!! Φέντερ σε Λέο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ChRiS82 Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2007 theopa an συγκρίνεις τις τιμές (ελλάδας) με αυτές της σελίδας του thomann σίγουρα ξενέρωσες. θα σου πω το εξής,η τιμή στην ελλάδα του PA50 ανέβηκε (με τιμή καταλόγου στα 1240€). αντίστοιχα στου θωμά την σελίδα (χωριάτικο μου ακούγεται αυτό :Ρ) είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ φτηνότερο. γιαυτό και σου έγραψα και κάποιες τιμές. Εγώ με τιμή καταλόγου 1240€ το αγόρασα 980€ με αρκετά σκόντα πριν 2 χρόνια.θα δεις όμως οτι στην πορεία όσο εξερευνείς το συγκεκριμένο Workstation ότι άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματα του. Οποιαδήποτε απορία έχεις μπορώ να βοηθήσω αν θες. Υ.Γ. Μέσω MSN ή YahooMSN θα με βρεις πιο γρήγορα. http://chris82.co.nr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση