dimsonic Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Καποιοι απο εδω μεσα σε καποια ποστ τους επιχειρησαν να απαξιωσουν την δουλεια της μπαντας μετα απο τα Pictures of an Exhibition & Works 1. Πιστευω οτι αν καποιος θελει να αυτοαποκαλειται ψαγμενος και να εκφερει γνωμη περι μουσικης (παιδειας / ακουσματων/ κριτικη σε δουλεια μουσικων συνολων- groups - ΣΥΝΘΕΤΩΝ κλπ. Α) θα πρεπει να ειναι πολυ καλα ενημερωμενος για ολες τις δουλειες των καλλιτεχνων που αναφερεται -και οχι αποσπασματικα !! Β) Αν θελει εστω και ημιμαθης να πει την γνωμη του καλο θα ειναι να κραταει και μια '' πισινη'' ωστε να μην εκτεθει . 8) Προσωπικα επειδη ανηκω στην κατηγορια των ημιμαθων (ειναι αδυνατον να τα εχεις ακουσει ολα και να τα εχεις μελετησει σοβαρα) απ'οτι μεχρι τωρα εχω γραψει η ανεβασει σχεδον παντα ειμαι επιφυλακτικος . Το συμπερασμα ειναι οτι ορισμενοι την ''λενε '' στον Watrefall -k χωρις στοιχεια και με ολοφανερα σημαδια ασχετοσυνης η εστω ημιμαθειας.Ο συγκεκριμενος ειναι μεν επιθετικος αλλα εχει προσφερει τις γνωσεις του με κοντα 10000 posts (τεχνικα ,ιστορικα ,διασκεδαστικα κλπ. Γι'αυτο θα παρακαλουσα οσοι απο εσας μπαινετε στον κοπο να γραψετε κατι σε καποιο θεμα καντε μια προσπαθεια να μην το ξεσκιζετε με αστοχα ,ημιμαθη ,ρεβανσιστικα κλπ ποστ .Ειδικα αν προκεται για RIP σε οποιονδηπ[οτε καλλιτεχνη αλλα και ειδικοτερα σε καλλιτεχνες του βεληνεκους του Μακαριτη Keith Emerson Θα ακολουθησουν και video για τον τριτο της Παρεας Greg Lake. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον (- για να μην πω κάτι άλλο) γίνεται μια παρεξήγηση Προσωπικά κατέθεσα την άποψή μου και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα να μου αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα "ότι οι ELP τελείωσαν συνθετικά μετά το Works". Αυτή είναι η άποψή μου και την καταθέτω. Παρακολούθησα το συγκρότημα από σχεδόν το 1973 όταν ήμουν 15 στα 16 πολύ πριν από τους περισσότερους εδώ μέσα - τους δε Nice ελάχιστα πιό πριν ή και ταυτόχρονα διότι οι δίσκοι και το έντυπο υλικό κυκλοφορούσαν εδώ τότε με καθυστέρηση) από τα διάφορα έντυπα της εποχής (MM, NME) αγόρασα την δισκογραφία τους μεταξύ 1973 και 1975, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους τότε εδώ από την ΕΜΙAL του Λαμπρόπουλου. Για όσους δεν έχουν υπόψη τους μιλάμε για μια εποχή "μαύρη" επί χούντας, όταν οι αντίστοιχοι δίσκοι κυκλοφορούσαν σε 150 αντίτυπα και μετά από τρελλά παζάρια των μουσικών παραγωγών. Εκείνη, δε την εποχή κάθε Σάββατο υπήρχαν μουσικές εκπομπές από τις 5:30 έως τις 7:30 όλων των βασικών εταιρειών αντιπροσωπειών, minos, emial, lyra, phonogram... Και ναι τότε εκείνες οι εκπομπές έπαιζαν Trilogy και Tarkus. Επισης τοποθετείς χρονικά (προφανώς από λάθος, εκτός αν ήθελες να πεις κάτι άλλο το Pictures με το Works. Αυτή με λίγα λόγια (και σχεδόν επιγραμματικά) είναι η επαφή μου με τους ELP και συνέχισε μέχρι το Works όπως είχα πει διότι από εκεί και μετά έκρινα ότι είχαν μεγάλη κάμψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολούθησα τι βγάζανε. Όμως η άποψη είναι αυτή και είναι παγιωμένη. Αλλοι μπορεί να νομίζουν ότι το C'est la vie είναι κομμάτι επιπέδου from the begining ή still you turn me on ή Lucky man (βάζω επίτηδες συνθέσεις του Lake). με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Επίσης θα μπορούσα να αναφερθώ και σε λιγότερο σημαντικές λεπτομέρειες, όπως ότι πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που απέκτησαν το Brain Salad surgery σε γερμανική κόπια, όταν διαπίστωσα ότι υπήρχε το καταπληκτικό εξώφυλλο του Giger και η απίστευτης ποιότητας εκτύπωση σε σχέση με την ελληνική, ή ότι πρέπει να ήμουν επίσης από τους ελάχιστους που έχουν από το 2002 τον ίδιο δίσκο σε dvd audio... Αυτά όλα δεν έχουν καμμία σημασία, αν και δεν παύουν να τεκμηριώνουν περισσότερο το "δικαίωμα" κατάθεσης άποψης που πρέπει να έχει ο καθένας εδώ μέσα, άσχετα αν γνώρισε το γκρουπ το 1973 ή το 1993.... Δυστυχώς ή ευτυχώς εγώ το γνώρισα περίπου την εποχή που συνέβαιναν όλα, και μάλιστα όταν όλα τα μαθαίναμε από ξένα περιοδικά και εφημερίδες που ήταν αναρτημένα σε ένα δυό βιβλιοπωλεία, αφού προηγουμένως είχαμε "μυριστεΊ τι συμβαίνει από κανέναν Πετρίδη, Σαραντή, Πολυχρονίου. Τότε δεν υπήρχαν ούτε internet ούτε wiki.... Ας το έχουν αυτό κάποιοι στο νού τους, διότι κάποιοι άλλοι δεν τα βρήκαν μασημένη τροφή στο πιάτο. Και είπα πιό πάνω ευτυχώς (διότι τα έζησα όταν συνέβαιναν) δυστυχώς δε επειδή έχω στην καμπούρα μου καμιά 20αριά χρόνια παραπάνω. Κατα τα άλλα, κανείς δεν υποβάθμισε τον εκλιπόντα. Πριν το Works πρόφτασε και έφτιαξε δίσκους που ελάχιστοι θα μπορούσαν να φτιάξουν. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Επειδή μπορεί μία στις χίλιες να το διαβάσει κάποιος και βλέποντάς το αναπάντητο να θεωρήσει πως "έτσι είναι", σύνελθε pericles. Και μη δικηγορείς για άλλους. Άσε την ίδια τη κοινότητα να ευχαριστήσει για τη προσφορά γνώσης (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, που θα έλεγε και ο cos_dr). @ Αχ ναι, δώσε μας κι άλλους καρπούς από το κρύφιο δέντρο του embedding. Ίσως μια μέρα βρούμε το μυστικό να φτάσουμε κι εμείς εκεί. @Εarendil:Τσιμπησες αγαπητε ;; ::) Αποδεικνυεις οτι εισαι τουλαχιστον ημιμαθης μην πω καμμια χειροτερη εκφραση. Και θα επρεπε λογω του νεαρου της ηλικιας σου να εισαι πιο μαζεμενος. Η θεση που εχεις σαν mod απαιτει να μην εισαι ειρων και εφοσον δεν γνωριζεις κατι να εισαι πιο επιφυλακτικος.Να λειπουν λοιπον τα ''συνελθε '' ,παψε να δικηγορεις και τα ΑΧ ΝΑΙ !!Μπορει να παρεξηγηθεις ... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 @mauromouris:Φιλε μου εισαι επηρεασμενος απο την κοντρα σου με τον waterfall στο θεμα: SATRIANI -DEEP PURPLE . Το οτι ασχοληθηκε και μονο φτανει (γιατι εσυ και εγω δεν ασχοληθηκαμε οπως αυτος;; ) και επισης οτι τα μοιραστηκε με τα μελη του φορουμ δεν σου λεει τιποτα;; Εχω την χαρα να συνομιλω με καποια μελη απο εδω μεσα και ο waterfall ειναι ενας απο αυτα .Ολες οι αποψεις του δεν ειναι σωστες η αποδεκτες αλλα πρεπει να του αναγνωρισουμε την φιλομαθεια του ,την χαρα που παιρνει& δινει οταν ανεβαζει ενημερωτικα ποστ και οσον αφορα τα διασκεδαστικα εννοω τα ποστ του [/b]τομεα : Tι μουσικη ακουτε τωρα. Οπως ισως καταλαβες δεν ειμαι και ειδημων στον Ιντερνετικο διαλογο(οπως ο Earendill πχ) γιατι πολλες φορες αλλα γραφουμε και αλλα καταλαβαινουν !! Οι αποψεις ολων ειναι σεβαστες και πριν αρχιζουμε τους αφορισμους και τις δηλωσεις (αυτο ειναι και τερμα ) καλο ειναι να φυλαμε και μια ''πισινη " Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 @dimsonic Σαφως και υποβαθμιζεις την μετεπειτα δουλεια τους.Εκτος και αν για σενα (σεβαστο ) ολα τελειωσαν το 1973 . Το κυριοτερο ομως ειναι οτι η συγκεκριμενη μπαντα επηρεασε πολλους μουσικους και ολοι τους εβγαλαν το καπελο .Πιστευω οτι ειναι αδικο να υπαρχουν μουσικοφιλοι που να αμφισβητουν την προσφορα τους στην μετα το 1973 εποχη. Κατα τα αλλα συμφωνω οσον αφορα τις πληροφοριες που εχουν οι νεωτεροι απο το ΝΕΤ,βικιπεδια κλπ τα οποια δεν ειναι παντα σωστα οπως και τιποτα στον τομεα της ενημερωσης γενικως και δεν μπορει να ειναι διοτι υπεισερχεται ο ανθρωπινος παραγοντας . Οσον αφορα την αποψη σου σεβαστη αλλα οχι και αποδεκτη εν τοις ολοις ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Αυτο το video ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ στους φιλους ,οπαδους ,θαυμαστες (οπως θελετε τους λετε) του Μεγαλου Greg Lake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 @dimsonic Σαφως και υποβαθμιζεις την μετεπειτα δουλεια τους.Εκτος και αν για σενα (σεβαστο ) ολα τελειωσαν το 1973 . Το κυριοτερο ομως ειναι οτι η συγκεκριμενη μπαντα επηρεασε πολλους μουσικους και ολοι τους εβγαλαν το καπελο .Πιστευω οτι ειναι αδικο να υπαρχουν μουσικοφιλοι που να αμφισβητουν την προσφορα τους στην μετα το 1973 εποχη. Κατα τα αλλα συμφωνω οσον αφορα τις πληροφοριες που εχουν οι νεωτεροι απο το ΝΕΤ,βικιπεδια κλπ τα οποια δεν ειναι παντα σωστα οπως και τιποτα στον τομεα της ενημερωσης γενικως και δεν μπορει να ειναι διοτι υπεισερχεται ο ανθρωπινος παραγοντας . Οσον αφορα την αποψη σου σεβαστη αλλα οχι και αποδεκτη εν τοις ολοις ;) Περικλή μου (αν μου επιτρέπεις...εμένα με λένε Δημήτρη) Πρόσεξε λίγο τι γράφω και τι γράφεις. Πρώτον δεν υποβαθμίζω τον Emerson σαν μουσικό. Δεύτερο δεν υποβαθμίζω την δουλειά τους μετά το 1973. Βασικά το 1973 ήταν στο απώγειό τους. Αναφέρομαι στο Works που είναι του 1977. Αυτό που λέω είναι ότι άρχισε η κάμψη μετά το 1977. Και δεν μου άρεσαν πλέον. Μετά το 1977 οι ELP (που πιστεύω να κατάλαβες τι ήταν για μένα όταν στην τετάρτη και πέμπτη γυμνασίου αγόρασα όλους τους μέχρι τότε δίσκους τους) τελείωσαν για μένα. Δεν ξανααγόρασα δίσκο, ό,τι και να βγάζανε. Αγόρασα ξανά δίσκους που ήδη είχα διότι οι ελληνικές εκδόσεις ήταν μάπα από εκτύπωση και εξώφυλλα. Συνεπώς μιλάω για την χρυσή περίοδό τους από το 1970 έως το 1975 και έως το 1977. Διότι το 1976 δεν έβγαλαν κάτι. Δεν θέλω κανείς να συμφωνήσει μαζί μου αν δεν το θέλει. Αν έχεις κάποιο ενδιαφέρον κομμάτι μετά το Brain (σε προηγούμενο ποστ είχα γράψει για το fanfare από το works) που να μπορεί να ΣΤΑΘΕΙ δίπλα πχ στο Karn Evil 9 πές το μου, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ το (γιατί ισχύει αυτό, ανάλυσε τη δομή του, τις ρυθμικές του αξίες, διαδοχή θεμάτων και συγχορδιών) να πάω να το ακούσω -αν δε το ξέρω ήδη και να τα ξαναπούμε ευχαρίστως. Ακόμα και το fanfare που δέχτηκα ως σημαντικό, το δέχομαι διότι αναντίρητα είναι μεγάλης αξίας λόγω Copeland, η προσέγγιση του βασικού θέματος με το GX1 ήταν κοντά στην βασική ενορχήστρωση αν και ενδιαφέρουσα και το δεύτερο μέρος που προσέθεσε ο Keith ενδιαφέρον μεν, μονότονο δε. Παρ όλα αυτά κατάφερε για άλλη μια φορά να φέρει κοντά στο ευρύτατο (και άσχετο με την κλασική) κοινό συνθέτη όπως τον Copeland για δεύτερη φορά. Η άλλη ήταν με το Hoedown. Για αυτό ήταν σημαντικός ο Emerson. Γιατί άνθρωποι σαν εμένα δεν θα έψαχναν ποτέ στα 16 τους να δούν πως ήταν οι αρχικές εκτελέσεις των Mussorgsky, Copeland, Bartok, Ginastera, Bernstein) Στη διάθεσή σου για συζήτηση όποτε θες. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-mauromouris Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 @mauromouris:Φιλε μου εισαι επηρεασμενος απο την κοντρα σου με τον waterfall στο θεμα: SATRIANI -DEEP PURPLE . Κάνεις λάθος. Το ότι έχουμε μια διαφωνία πάνω σε έναν μουσικό δεν επηρεάζει καθόλου την κρίση μου. Τον waterfall δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μπορεί να είναι και το καλύτερο παιδί στον κόσμο. Ας ανεβάζει ότι θέλει, καλό κάνει σε όσους θέλουν να μάθουν. Αυτό στο οποίο στέκομαι εγώ και άλλοι συμφορουμίτες είναι όταν προσπαθεί να επιβάλλει προσωπικές υποκειμενικές απόψεις του σαν θέσφατα. Δεν μπορεί να κάνουμε όλοι λάθος στο συγκεκριμένο θέμα. Το οτι ασχοληθηκε και μονο φτανει (γιατι εσυ και εγω δεν ασχοληθηκαμε οπως αυτος;; ) και επισης οτι τα μοιραστηκε με τα μελη του φορουμ δεν σου λεει τιποτα;; Για σένα δεν ξέρω, εγώ πάντως δεν έχω χρόνο και δεν με ενδιαφέρει να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτές οι κινήσεις είχαν νόημα όταν δεν υπήρχε το διαδίκτυο και διαβάζαμε όλοι αυτές τις πληροφορίες στα περιοδικά. Τη σημερινή εποχή ο καθένας μπορεί να βρει ότι πληροφορία θέλει στο διαδίκτυο. Ολες οι αποψεις του δεν ειναι σωστες άρα με βάση αυτό τότε και ο ίδιος πρέπει να κατανοήσει ότι Οι αποψεις ολων ειναι σεβαστες και πριν αρχιζουμε τους αφορισμους και τις δηλωσεις (αυτο ειναι και τερμα ) καλο ειναι να φυλαμε και μια ''πισινη " Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2016 @dImsonic @Exεις δικιο για την χρονια (1977 γραψε λαθος) .Οσον αφορα την τεχνικη δομη ενος κομματιου (πχ αξιες ,πολυρυθμικοτητα ,ακορντα κλπ) θελει πολυ χρονο και ψαξιμο αλλα θα το παλεψω.Ακομα ακουω karn evil επι καθημεριμης βασης και οτι αλλα εχουν βγαλει περιεργο για την σημερινη εποχη που ολα ειναι 4αρια σε κομπιουτερ !Αν καταλαβα καλα εισαι απο τους αρρωστους του γκρουπ που απλα περιμενες κατι παραπανω και δεν ηρθε :) Αμα θελουμε εχουμε και ωραιους διαλογους και κατανοηση .Χαρηκα παντως που τα ειπαμε πολιτισμενα και αλπιζω να τα ξαναπουμε. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση