Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες, συγκολλήσεις & connectors

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος που δεν χρησιμοποιούμε κονεκτοράκια για να μπορούμε να αλλάζουμε εύκολα μαγνήτες και να μην σπαταλάμε χρόνο;

Κοιτάζοντας τα σώψυχα της Joe Perry μου σκέφτηκα ότι αν κάνεις για παράδειγμα εξαρχής μια συνδεσμολογία Jimmy Page και βάλεις δύο κονεκτοράκια για τέσσερα καλώδια από τη μία και βάλεις το αντίστοιχο αρσενικό/θηλυκό στους μαγνήτες (αν ο μαγνήτης έχει μόνο δύο καλώδια μπορείς να βάλεις ένα short αλλά μπορεί και να μη χρειάζεται), θα μπορείς πρακτικά να αλλάζεις μαγνήτες σε μερικά λεπτά ξεβιδώνοντας μερικές βίδες (όπως βέβαια ισχύει με τους EMG και το quick-connect) και θα είσαι καλυμένος για το 90% των ηχητικων επιλογών που μπορεί να σου δώσει ο εκάστοτε συνδυασμός μαγνητών!!!

Έτσι θα μπορώ να έχω μια κιθάρα που μου αρέσει και με βολεύει στο παίξιμο και ανάλογα με τα κέφια μου να βάζω είτε τους stock Burstbuckers (μαμάνε), είτε τον κλασικό συνδυασμό SD Jazz/JB, Jazz+Distortion (όπως ο προφήτης RR), και ούτω καθ'εξής!

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το συστημα αυτο το εφαρμοζει εδω και χρονια με επιτυχια η Music Man,απλα κοστιζει σαν κατασκευη & υλικα για αυτο και οι μεγαλοι κατασκευαστες το αποφευγουν.

Εγω προσωπικα το βρισκω εξαιρετικο σαν ιδεα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Το φαντάστηκα αυτό για τους κατασκευαστές και περισσότερο εννοούσα εμάς τους "αφυπνημένους" κιθαρόβιους.

Μήπως ξέρεις να προτείνεις βολικά κονεκτοράκια; Ξέρεις ποιά χρησιμοποιεί η Music Man;

To έχω δει να χρησιμοποιείται και σε κιθάρες/σκάφη... ΕΚΕΙ να δεις πόσο βολικό είναι! 8)

Ένας ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός θα μπορούσε να μας διαφωτίσει εδώ, πιστεύω ότι στανταρ κονέκτορς θα ταίριαζαν μια χαρά.

Χμ, μας βλέπω σε λίγο να πλακωνόμαστε για το ποιός κονέκτορας ακούγεται πιο "γλυκός" :lol:

Μα φυσικα ο "¨κουρδισμενος"!! :lol:

Σοβαρα τωρα νομιζω οτι ο Βασιλης εχει δικιο,οποιοσδηποτε κονεκτορας θα την κανει τη δουλεια.

Απλα να περναει το σημα :wink:

Χμ' date=' μας βλέπω σε λίγο να πλακωνόμαστε για το ποιός κονέκτορας ακούγεται πιο "γλυκός" :lol:[/quote']

Μπααα, μέσα στα new year resolutions μου ήταν να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να παρασυρθεί σε συζητήσεις για καθυστερημένους... θα τις παρακολουθώ όμως με διεστραμμένη ευχαρίστηση. :P :twisted:

Λεώ να δοκιμάσω τα κλασσικά Molex 4-pin που είναι και στα PSU των Η/Υ ή και το μικρό molex για το floppy.

molex.jpg(39)%20Floppy%20power%20molex%20removal_tn.jpg

Ένας οποιοσδήποτε κοννέκτορας που να εφαρμόζει "σφιχτά" και να είναι σχετικά μικρός σε μέγεθος (μερικές κιθάρες έχουν λίγο χώρο για ηλεκτρικά κλπ) θα κάνει την δουλειά! Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν το έχουν υιθετήσει αυτόν τον τρόπο άλλες εταιρείες εκτός της EMG. Τόσο μεγάλο είναι πιά το κόστος; Προσωπικά δεν θα με χάλαγε να δώσω 5 ευρώ παραπάνω για κάτι τέτοιο...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

βεβαια αν εισαι καραβλαχος :oops: σαν και εμενα μπορεις απλα να αφησεις κολημμενα με καλάι τα καλωδια στα ποντεσιομετρα & τα switches & να τα κοψεις με ψαλιδι καπου στη μεση και μετα με απλη μονωτικη ταινια να κολλας οτι μαγνητη σου γουσταρει :lol: :lol: απλα συνδεοντας τα καλωδια (οπως καναμε στο στρατο οταν τραβουσαμε γραμμη στο ασυρματοτηλεφωνο... :lol: ) καγκουρια αλλα δουλευει μια χαρα.. :lol:

(φροντισε μονο να χρησιμοποιεις ΜΑΥΡΗ μονωτικη γιατι μονο αυτη κολλαει για ΠΑΝΤΑ (ε,ρε τι μαθαινεις στους πεζοναυτες :lol: ))

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου