Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Cubase - καρτα ηχου -asio

Αλεξανδρος46

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλημερα σε ολους !

Το προβλημα ειναι το εξης

Οταν κανω recording midi στο Cubase και εχω φορτώσει αρκετα samples πανω απο 3 gb  (χρησιμοποιω μονο kontakt και EZdrummer2 ) περιοδικα εχω διακοπες στον ηχο και χθες που πηγα να μειωσω το buffer του asio4all μου πεταξε και BSOD !! Στο playback  δεν το κανει ...

Καμμια συμβουλη ?

AMD am3 4core

Kingston fury 16gb

Cubase artist 6.5.5 x64

Windows 7x64

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

1. Επισης πες μας ποσα καναλια εχει το τυπικο σου project, πχ ποσα audio, stereo/ mono, και ποσα συγχρονως vsti παιζεις.

Μια πιθανοτητα ειναι να γονατιζει το συστημα ήτε λογω buffer, ητε λογω σκληρου (αν παιζουν συγχρονως πολλά στερεο audio καναλια) ήτε λογω μνημης, αν και βλεπω οτι εχεις αρκετη.

2. το παρατηρησες τυχαια σε παρομοια ptoject ή το συγκεκριμενο ειναι πιο φορτωμενο απο άλλα;

3. επισης, γιατι δεν χρησιμοποιεις τους drivers της καρτας ηχου σου;

Για δοκιμασε να κανεις Freeze τα vst-instruments να δεις αν εχεις διαφορά. Μήπως και πουσαρεις πολυ το συστημα και για καποιο λογο

Your Ear Rulez!

οι scarlet έχουν δικό τους σταθερό usb interface.

Νομίζω κακώς ασχολείσαι με asio

με σήμα το μπιφτέκι

οι scarlet έχουν δικό τους σταθερό usb interface.

Νομίζω κακώς ασχολείσαι με asio

Ακριβως.

Αν απο συνηθεια που παλια χρησιμοποιουσες σε asio4all,το συνεχιζεις και με την scarlet, νομιζω δημιουργεις περισσοτερα προβληματα

Your Ear Rulez!

Όταν ηχογραφείς MIDI, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις το latency, τότε έχει νόημα να μικραίνεις το buffer. Στο playback δώσε / αύξησε το buffer, διευκολύνεις έτσι και το φορτίο του υπολογιστή σου.

Genius begins great works; labor alone finishes them... -- J. Joubert

Συγνωμη παιδια για την αργοπορια αλλα τωρα μπηκα ..

Λοιπον .. συνηθως δουλευω με 512 buffer και το πηγα στα 256

Επειδη κανω δουλειες για το μουσικο θεατρο υπαρχουν projects που χρησιμοποιω και 30 καναλια midi . Audio δεν χρησιμοποιω καθολου . Ανοιγω μονο Kontakt και EZ drummer

O δισκος με το λειτουργικο ειναι Samsung Evo 256 ssd και αυτος που εχω τα Libraries του kontakt WD caviar black 1tb (συστημα και δισκοι ειναι ολοκαινουργια)

Το προβλημα το ειχα και στο παλιο μου συστημα το οποιο βεβαια cubase kai kontakt ηταν 32bit και ηταν  intel διπυρηνο me 4 gb ram και οταν φορτωνα αρκετα καναλια το asio buffer του cubase βαραγε κοκκινο και μου πεταγε ενιοτε και BSOD..

Δεν χρησιμοποιω τους drivers της καρτας γιατι το χαμηλοτερο latency που δινει ειναι 40.5 οποτε οπως καταλαβαινεται μου ειναι αδυνατο να δουλεψω

Δυστυχως απ οτι διεπιστωσα το kontakt κανει μονο group freeze και οχι σε επιλεγμενα tracks            

Τωρα οσον αφορα τη μνημη που ανεφερε ο Holystone τις διακοπες στον ηχο και τη μπλε οθονη μου τα εκανε εχοντας φορτωσει 5 gb σε συνολο 16 που εχει το συστημα

Παντως υποψιαζομαι και βλεπω οτι και σεις αφηνετε να εννοηθει ισως κατι τετοιο , οτι καποιο conflict γινεται μεταξυ asio4all και καρτας ηχου    

Μερικά πράγματα που μπορώ κι εγώ να σκεφτώ σύμφωνα με τη διατύπωση.

1. Αν μπορείς να δείς τι μήνυμα σου βγάζει στην BSOD οτι χτυπάει.

2. Σιγουρα να εχεις πλήρως ενημερωμένο το σύστημά σου, το software και έχεις τους τελευταίους drivers της καρτας ήχου που παρέχονται, οχι τους asio4all.

3. Κατάλαβα ετσι οπως το "γράφεις με το midi" σε σχέση με τα 3gb samples, στο cubase ανοίγεις το EZ Drummer και kontakt και στο kontakt εχεις ανοιχτές ταυτοχρονα libraries  πάνω απο 3gb και γράφεις αντίστοιχα.

Ισως να εδινες ενα παραδειγμα ποιες και πόσες libraries εχεις ανοιγμένες  ταυτόχρονα ετσι απο περιέργεια.

Καλό ειναι να είναι επισης ενημερωμένες όλες και επίσης ενημερωμένη η εκδοση του kontakt.

Συνήθως τα slowdown απο πλευρας overloading της cpu (δεν ξέρω ποιον amd εχεις, το οτι ειναι τετραπυρινος δεν λεει τιποτα, επειδη εχω αλλάξει μερικους am2, am2+ και am3 socket εχω μια άποψη και δεν ανταποκρίνοταν τελεια το συστημα στα "πάρα πολλά"¨με το Kontakt)  συνιστούν στο να κρασάρει το kontakt η το cubase αν επιμείνεις μετά απο λιγο, για μπλε οθόνη μου φαίνεται δύσκολο.

Θα σου πώ σιγουρα την γνώμη μου, αν μου πεις όπως είπα ποσες και ποιές libraries εχεις ταυτόχρονα και ποιόν ακριβώς επεξεργαστή έχεις.

Έχε ανοιχτή την cpu μεσω της διαχείρησης εργασιών για να δείς τι cpu σηκώνεις και τι μνημη μηπως παιζει στο συστημά σου καμμια περίεργη εργασία (π.χ. λογω malware η κατι άλλου) και σου σηκώνει πολυ τη cpu. Μπορεις να το δεις και απο το cubase βεβαια αλλα δες τις διεργασίες, επίσης δεν θυμάμαι αν το cubase στις τελευταίες εκδοσεις εχει μετρήσεις για να δεις μηπως απο τραβάς πολλά ταυτοχρονα απο το σκληρο γι αυτό νετάρει και αν τρεχουν και αλλα πράγματα.

Κανε και ενα check για ιους, malware, ενα check disk, (check για θερμοκρασίες δεν θα εκανα εφόσων δεν έχεις καποιο screen freeze που είναι συνήθως δείγμα)

Πριν κατηγορήσω τον συγκεκριμενο amd για ανεπαρκεια μιας και σου δινει και υψηλο reported latency, αν και δεν ξερω τι εχεις ρυθμίσει απο το cubase ακριβως, πες κατι απο τα ανωτερω που σου είπα αν θέλεις φυσικα, αν και το BSOD με προβληματίζει. Normal και ετσι να ειναι δεν θα σου πεταγε μπλε οθονη νομιζω.

Αν μπορεις να τσεκαρεις τις πληροφοριες της μπλε οθονης για να δεις αν αυτο που αναφέρει ειναι Software η hardware related issue. To crash report κλπ.  Μπορει να παιζει καποιο conflict

Επισης για το συστημα να δεις αν το τροφοδοτικό σου ειναι επαρκες.

Αυτά μπορω να σκεφτω.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου