Superfunk Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Χαλάρωσε Νίκο. 35+ χρόνια στην Ελλάδα και δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά για να "δυναμώσουμε" το επιχείρημά μας. Ας το αλλαξω τοτε...η πιθανοτητα να βρει παρκαρισμενο μηχανακι ή αυτοκινητο ΠΑΝΩ στο πεζοδρομιο ωστε να χρειαστει να διακινδυνευσει τη ζωη της και του μικρου απο διερχομενα οχηματα (ή και,πολυ σπανιοτερα, πτωση υδατων απο μπαλκονι στο οδοστρωμα ;D) περπατωντας στο δρομο (ειδικα αν εχει και καροτσι) ειναι 99,9% ;D ;D Να σου πω και την αληθεια αυτο με προβληματιζει πολυ περισσοτερο μια και ΜΙΑ φορα θα τους πατησει αμαξι,και αυτον δεν ...αντιμετωπιζεται απο τον ανθρωπιστη ψιλικατζη..... ::) Θα μου πεις υπαρχει και η λυση να μη βγαινουν καθολου απο το σπιτι ..(μας το εχουν πει ΚΑΙ αυτο μοτοσυκλετιστες που οδηγουν ΠΑΝΩ στο πεζοδρομιο και τους....ενοχλει ο γιος μου που περπαταει πανω σε αυτο και οχι μια και δυο φορες...σχεδον καθε μερα μας στραβοκοιτανε) Αστα...η ΟΔΙΚΗ συμπεριφορα μας ειναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ καθρεπτης της κοινωνιας μας και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ προβλημα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Μπα,πολλες φορες το εχω πει,in fact ειναι ΚΡΙΜΑ να αφηνουμε τις τραγικες συμπεριφορες μας σε καποια θεματα....να ΘΑΒΟΥΝ τα ΠΟΛΛΑ καλα που εχουμε ως ψυχοσυνθεση και συμπεριφορα..... Τωρα πειστηκα οτι καποιος εχει "χακαρει" τον λογαριασμο του SF. ;D ;D Παρακαλω καποιον Mod να το κοιταξει πριν γινει καμια ζημια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
otto## Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά είστε εντελώς offtopic στα τελευταια 10 posts. To θέμα δεν είναι η Ελλάδα και η Ελληνική κοινωνία αλλά ........... Ξέρω γω. Χέστηκα. Γράψτε ότι γουστάρετε στην τελική. Πολύ το ζάλισα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Rebel_Of_South Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 ες παραδειγμα χωρας τωρα που επιτρεπεται η οπλοκατοχη για να μας μιλησεις για πολιτισμο.. που οι βετερανοι Lynyrd skynyrd βγαλαν δισκο στα γεραματα με τιτλο "God and Guns" και στιχο "God and Guns keep us strong"... οι αληθινοί Lynyrd Skynyrd έχουν γράψει το παρακάτω σε μια πολύ πιο στενόμυαλη νοτιοαμερικάνικη κοινωνία και εποχή Hand guns are made for killin' Ain't no good for nothin' else And if you like your whiskey You might even shoot yourself So why don't we dump 'em people To the bottom of the sea Before some fool come around here Wanna shoot either you or me "There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά είστε εντελώς offtopic στα τελευταια 10 posts. To θέμα δεν είναι η Ελλάδα και η Ελληνική κοινωνία αλλά ........... Ξέρω γω. Χέστηκα. Γράψτε ότι γουστάρετε στην τελική. Πολύ το ζάλισα. Otto, τα threads δεν είναι επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα περιοδικά που ελέγχονται για το περιεχόμενό τους και την θεματολογία τους ούτε είναι ιδιοκτησία του OP. Αν κάποιος θεωρεί πως κάτι είναι σχετικό (που στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν σχετικά σχόλια) είναι ελεύθερος να γράψει. Μην τσαντίζεσαι λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος. Χαλάρωσε και κάνε κουβέντα. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
otto## Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Otto, τα threads δεν είναι επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα περιοδικά που ελέγχονται για το περιεχόμενό τους και την θεματολογία τους ούτε είναι ιδιοκτησία του OP. Αν κάποιος θεωρεί πως κάτι είναι σχετικό (που στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν σχετικά σχόλια) είναι ελεύθερος να γράψει. Μην τσαντίζεσαι λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος. Χαλάρωσε και κάνε κουβέντα. Μα δε τσαντίστηκα. Ρε φούστη είναι φοβερό ότι γράφω κάτι και καταλαβαίνει κάποιος το εντελώς αντίθετο. Λέω είστε offtopic και μετά λέω στην τελική γράψτε ότι θέλετε γιατί πολύ το ζάλισα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Δεν αντιλαμβάνομαι την επιχειρηματολογία για θέματα προφανή. Εε ναι, παντού θα βρείς καλά και παντού θα βρείς κακά κι ανάλογα τις προσωπικές εμπειρίες τα ποσοστά αλλάζουν. Αυτονόητο. Τελικά όμως αυτό που μετράει είναι το σύνολο, το τελικό άθροισμα, η σούμα, το net result που λένε στο χωριό μου και σ' αυτό η Ελλάδα δεν παίρνει καλό βαθμό κάτι που δεν νομίζω πως μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Και θα πει κάποιος, τι με νοιάζει εμένα αν π.χ. δεν δίνονται χρήματα για έρευνα και δεν προωθείται ο πολιτισμός, εγώ μένω στο χωριό και με νοιάζει μόνο να 'χω ξύλα για την σόμπα και τσίπουρο. Σεβαστό. Αλλά δεν γίνεται κατανοητό μάλλον πως μπορεί να μην καίγεται το δικό σου σπίτι αλλά αργά ή γρήγορα θα σε πάρει η κάπνα. Κι απ' αυτό το προαναφερθέν τελικό αποτέλεσμα το σκυλάδικο αφαιρεί πόντους, μπορεί όχι τόσους όσους άλλα αρνητικά της χώρας αλλά αρκετούς για να σε νοιάζει. Ας ακούει λοιπόν ο καθένας οτι γουστάρει, προφανές κι αυτό. Αλλά όπως λέει ο npap το πρόβλημα δημιουργείται όταν κάποιος φέρεται και ζει σαν "σκυλάς". Άρα το ερώτημα γίνεται, αν δεν υπήρχαν τα σκυλάδικα αυτές οι συμπεριφορές θα ήταν διαφορετικές; Γνώμη μου, ναι θα ήταν. Δεν θα εξαφανιζόντουσαν, ούτε ξαφνικά η κοινωνία θα καθάριζε αλλά δεν μπορώ να μην σκεφτώ πως το σκυλάδικο καλλιεργεί και βοηθάει την μετατροπή κάποιου σε "σκυλά". Δυστυχώς όμως αν δεν υπήρχε το σκυλάδικο θα υπήρχε κάτι άλλο οπότε η "ευχή" εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Όσο η βλακεία είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό (ανάθεμά σε κατανομή του Gauss) τόσο τα σκυλάδικα σε διάφορες μορφές θα υπάρχουν. Παρόλ' αυτά το συμπέρασμα αυτό δεν θα πρέπει να μας μετατρέψει σε κυνικούς. Οι λογικές τύπου "αφού έτσι έχουν τα πράγματα τι το παλεύεις" δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Το να κάνεις κριτική και να προσπαθείς δεν είναι μια διαδικασία με στόχο την τελική λύση αλλά μια προσπάθεια να μην αφήσεις τα πράγματα να καταρρεύσουν υπο το ίδιο τους το βάρος. Βασιλη, συμφωνω και επαυξανω : η κριτικη, μεταξυ πολλων άλλων, πρεπει να ειναι ορθολογικη και οχι να βασιζεται σε αφορισμους, σε biases, επιλεκτικες οπτικες γωνιες και γενικευσεις. Κατι το οποιο φυσικα καταλαβαινουμε ολοι αλλα πολλες φορες παραβλεπουμε. Απο την αλλη, οι αποψεις μονες τους δεν αρκουν. Οι δρασεις ειναι που αλλαζουν τα πραγματα και εδω απατειται απαραιτητα και συνεπεια αποψεων και πραξεων. Οσο για την γκαουσιανη, που το χουμε ξαναπει πολλες φορες και ειναι stats 101, μπορει ο μεσος ορος να μετακινειται, αλλα οταν μιλαμε για κοινωνιες η κατανομη αυτη οχι μονο δεν ειναι μονοδιαστατη αλλα εκτεινεται σε μια απειρια διαστασεων, τις περισσοτερες εκ των οποιων δεν μπορουμε να μετρησουμε οσο αμεσα θα θελαμε και που αλληλοεξαρτωνται και αλληλοεπηρεαζονται με οχι γραμμικο / προφανη τροπο. Καθε κοινωνια ισορροπει καπου (η ειναι προς μετακινηση οπως η δικια μας) και "καπου χανει, καπου κερδιζει". Φυσικα, μοναδες και συνολο αλληλεπιδρουν με δραματικους τροπους συνεχως. Γι αυτο, απλα πραγματα. Κανε αυτο που νομιζεις σωστο. Εχεις καλη πιθανοτητα καποιος να ακολουθησει το παραδειγμα σου. Τα λογια ειναι λογια, και με την ασυνεπεια που διακρινει τους περισσοτερους απο εμας (ασχετα που στο μυαλο του καθενος μας οχι μονο εχουμε παντα δικιο -γιατι ειμαστε προγραμματισμενοι να νομιζουμε οτι εχουμε παντα δικιο- αλλα και νομιζουμε οτι ειμαστε απολυτα συνεπεις αναμεσα σ αυτα που σκεφτομαστε και σε αυτα που κανουμε) Απλως οι γενικευσεις του οτι ολοι οι Ελληνες ειναι ηλιθιοι, βλαχοι, κτλ ειναι απλως.. παιδικοτητες. Στην τελικη ξαναλεω, ο καθενας ζει οπου θελει. Ακουσα δε μεσα στα χρονια της κρισης οτι καλως εχουμε τα μνημονια και -το αποκορυφωμα- οτι οι Ελληνες θα επρεπε να κατεβουν στο συνταγμα και αντι να διαμαρτυρηθουν να... αυτομαστιγωθουν... απο Ελληνα καθηγητη σε Αμερικανικο πανεπιστημιο. Αυτο πια... που ολοι ειναι μ@λ@κες και μονο εμεις σωστοι, ε, ειναι λιγο υποπτο.. [flash=200,200]https://youtu.be/cV-HtclvLaw Παντου οι ανθω Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Μικρή διόρθωση. Παρακαλώ συνεχίστε. I stand corrected :) Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Μα δε τσαντίστηκα. Ρε φούστη είναι φοβερό ότι γράφω κάτι και καταλαβαίνει κάποιος το εντελώς αντίθετο. Λέω είστε offtopic και μετά λέω στην τελική γράψτε ότι θέλετε γιατί πολύ το ζάλισα. 1) Εσύ ξεκίνησες το thread αρα τι ακριβώς ζάλισες; 2) Σου λέω πως ΔΕΝ είναι offtopic, μην τρελαίνεσαι. 3) Ακόμα και κάποια σχόλια να είναι offtopic δεν έγινε και τίποτα, χαλάρωσε. 4) Δεν έχει οριστεί κανείς μας "αφεντικό" ή "αστυνομία" της κουβέντας, ούτε εσύ. Υπάρχουν mods γι' αυτά. Οπότε τα "φούστη μου" και "στην τελική γράψτε ότι θέλετε γιατί πολύ το ζάλισα" δεν έχουν κανένα νόημα. Απο την αλλη, οι αποψεις μονες τους δεν αρκουν. Οι δρασεις ειναι που αλλαζουν τα πραγματα και εδω απατειται απαραιτητα και συνεπεια αποψεων και πραξεων. Συμφωνώ, αλλά ξέρεις τι λένε για την θεωρία και την πράξη. Άσε που καμια πράξη δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα χωρίς καλή θεωρία από πίσω οπότε και οι κουβέντες έχουν την αξία τους. Επίσης επειδή εδώ δεν γνωριζόμαστε προσωπικά δεν μπορείς να ξέρεις τι κάνει κανείς στην ζωή του για να βοηθήσει την κατάσταση (όπως εννοεί φυσικά ο καθένας την βοήθεια). Οπότε μην υποθέτεις πως όλα είναι λόγια και τίποτε άλλο. Απλως οι γενικευσεις του οτι ολοι οι Ελληνες ειναι ηλιθιοι, βλαχοι, κτλ ειναι απλως.. παιδικοτητες. Στην τελικη ξαναλεω, ο καθενας ζει οπου θελει. Προφανώς και οι γενικεύσεις δεν έχουν νόημα. Τα ποσοστά είναι που έχουν αξία. Όλοι οι Έλληνες δεν μπορεί να είναι σκάρτοι, η πλειοψηφία αυτών όμως; Και για ποιο θέμα συζητάμε; Δεν έχουμε τις ίδιες επιδόσεις παντού. Ακουσα δε μεσα στα χρονια της κρισης οτι καλως εχουμε τα μνημονια και -το αποκορυφωμα- οτι οι Ελληνες θα επρεπε να κατεβουν στο συνταγμα και αντι να διαμαρτυρηθουν να... αυτομαστιγωθουν... απο Ελληνα καθηγητη σε Αμερικανικο πανεπιστημιο. Αυτο πια... που ολοι ειναι μ@λ@κες και μονο εμεις σωστοι, ε, ειναι λιγο υποπτο.. Δεν θα σου κάνει εντύπωση νομίζω αλλά συμφωνώ με τον κύριο καθηγητά. And then some. Τώρα όσον αφορά την κατανομή της ευφυίας, δεν χρειάζεται να το περιπλέκουμε. Όσο υπάρχουν έξυπνοι θα υπάρχουν και βλάκες. Το πρόβλημα είναι πως οι τελευταίοι είναι συνήθως πιο φωνακλάδες. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2016 Ας το αλλαξω τοτε...η πιθανοτητα να βρει παρκαρισμενο μηχανακι ή αυτοκινητο ΠΑΝΩ στο πεζοδρομιο ωστε να χρειαστει να διακινδυνευσει τη ζωη της και του μικρου απο διερχομενα οχηματα (ή και,πολυ σπανιοτερα, πτωση υδατων απο μπαλκονι στο οδοστρωμα ;D) περπατωντας στο δρομο (ειδικα αν εχει και καροτσι) ειναι 99,9% ;D ;D Να σου πω και την αληθεια αυτο με προβληματιζει πολυ περισσοτερο μια και ΜΙΑ φορα θα τους πατησει αμαξι,και αυτον δεν ...αντιμετωπιζεται απο τον ανθρωπιστη ψιλικατζη..... ::) Θα μου πεις υπαρχει και η λυση να μη βγαινουν καθολου απο το σπιτι ..(μας το εχουν πει ΚΑΙ αυτο μοτοσυκλετιστες που οδηγουν ΠΑΝΩ στο πεζοδρομιο και τους....ενοχλει ο γιος μου που περπαταει πανω σε αυτο και οχι μια και δυο φορες...σχεδον καθε μερα μας στραβοκοιτανε) Αστα...η ΟΔΙΚΗ συμπεριφορα μας ειναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ καθρεπτης της κοινωνιας μας και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ προβλημα. Συμφωνω. Θα σου πω το αλλο ομως. Παρ οτι δεν με παιρνει για ξυλο, δεν εχω κωλωσει ποτε να την πω καταμουτρα σε οποιον το εκανε μπροστα μου. Απο τους τελευταιους μηνες εχω να σου πω καμποσα παραδειγματα. Παρκαρισμενο βανακι στην Πεντελης στο πεζοδρομιο. Μπαινω στο μαγαζι, ρωταω ποιανου ειναι το αμαξι και οτι θελω να το μετακινησει αμεσα γιατι δεν εχω καμια διαθεση να βγω στο δρομο. Το οποιο και κανει. Προχτες τυπος βγαινει με bmw απο parking και παταει πεζοδρομιο οπου κινουμαι, το κλεινει και μου κλεινει και το δρομο. Του χτυπαω με το χερι διακριτικα το αμαξι και του λεω να κανει πισω γιατι ειναι πεζοδρομιο. Γιαγια παρκαρει το αμαξι στην Ερμου στο μαρουσι για να παρει ψωμι. Εχω ξεκινησει να της τη λεω απο τα δεκα μετρα.. οταν δε μου λεει οτι "δεν παρκαρε" την ρωταω αν το αμαξι της ιπταται... μπορει η νοοτροπια της να μην αλλαξει, το ξεφτιλικι της ομως απο τα γελια των περαστικων θα το θυμαται. Για διαβασεις κτλ δεν το συζηταω το πως περναω, κασκαντερ. Περιπολικο παρκαρισμενο σε ραμπα, αναπηρος ανθρωπος να διαμαρτυρεται σε αστυνομικο λιγο παρακατω ο οποιος και τον γραφει. Σταματαω διπλα, ο αστυνομικος μου λεει "τι θελετε κυριε" και του λεω οτι απλως στεκομαι. Α υπαρχουν και καναδυο εδω στη γειτονια που παρκαρουν μπροστα σε πινακιδα υποχρεωτικης πορειας μπροστα σε νησιδα. Αυτα απλα θα τα σπασω. Ναι σωστα, δεν υπαρχει τροχαια και ολοι βολευονται μεσα απο την συνενοχη. ΕΙμαστε δεκαετιες πισω στο θεμα, το να το λεμε ομως μονο... δεν.... Χρειαζεται να κανει ο καθενας μας αυτο; Οχι, αυτο δειχνει μεγαλο προβλημα. Αλλα και η σιωπη και η ελλειψη δρασης ειναι προβλημα. Απο την αλλη, δεν ειναι ολοι καφροι. Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις