Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Ηχογράφησης με Laptop Dell i7 και Cubase

theonik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φόρουμ. Αντιμετωπίζω εδώ και αρκετό καιρό ένα πρόβλημα στο οποίο ελπίζω να μπορέσετε να με κατευθύνετε ώστε να βρω λύση. Έχω αγοράσει προ 6μήνου ένα Laptop Dell i7 Laptop 8GB RAM, 1TB HD, χρησιμοποιώ μια RME 802 και την (αυθεντικότατη) έκδοση του Cubase 5 64bit μόνο με τα plug ins που έχει και χωρίς κανένα άλλο επιπλέον.

Μαζί με έναν extra 8κάναλο προενισχυτή της Audient που έχω αγοράσει (ASP 880) χρησιμοποιώ πλέον αυτό το σύστημα ώστε να γράφουμε πολυκάναλα με το σχήμα μου.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Όταν ηχογραφώ ενα ή περισσότερα κανάλια στο Cubase (το πλήθος δεν παίζει κανένα ρόλο, ούτε η ρύθμιση του latency) και χωρίς να έχω προσθέσει ακόμα κανένα plug in (εφέ, compressors p) τότε μετά από ένα τυχαίο χρονικό διάστημα (πότε μισή ώρα, πότε 1 ώρα και 20 λεπτά, πότε 2 ώρες) ο υπολογιστής σταματάει να γράφει.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει να δημιουργεί audio αρχείο αλλά πλέον είτε χωρίς καθόλου σήμα (ξαφνικά η κυματομορφή εξαφανίζεται), είτε με peak-αρισμένο σήμα σαν να κρασσάρει τελείως ο σκληρός δίσκος ή η CPU. Το φαινόμενο εμφανίζεται πάντα πλέον σε κάθε μακράς διάρκειας εγγραφή. Με το που αντιληφθώ ότι σταματάει να λειτουργεί σωστά και πατώντας το Stop του Cubase κολλάει για πολλή ώρα και τελικά εκεί που είχε γράψει πχ 2 ώρες, ξαφνικά βλέπεις να έχει γράψει σωστά πχ 1,5 ώρα και το άλλο μέρος είτε να μην έχει γραφεί, είτε να είναι με παραμόρφωση.

Έχω απενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητες αδράνειας που έχεουν τα Windows 10 και φυσικά ο σκληρός δίσκος έχει δεκάδες GB ελεύθερα. Επιπλέον ο δίσκος είναι υβριδικός (8GB SSD και 1ΤΒ κλασσικός)

Κάθε cpr αρχείο έχει διάρκεια πάνω από 7 ώρες και φυσικά κανένα loop δεν είναι ενεργοποιημένο.

Σας στέλνω και ένα audio αρχείο από ένα απλό στερεοφωνικό project (έπαιρνα απλά το στέρεο line out μιας κονσόλας και έγραφα) για να ακούσετε το πρόβλημα. Ξεκινάει πολύ καλά (είναι περίπου 40 λεπτά αφού έχουμε ξεκινήσει το live) και ξαφνικά γίνεται αυτό.

Έχουμε καμιά ιδέα καλοί μου φίλοι???

Record_Fail.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καπου ειχα διαβασει στο σαιτ της Steinberg ότι το Cubase εχει καποιο θεμα με τους δισκους ssd αν καταλαβα καλα.

Για ψαχτω.

Πρώην VARTANIS ?

Καπου ειχα διαβασει στο σαιτ της Steinberg ότι το Cubase εχει καποιο θεμα με τους δισκους ssd αν καταλαβα καλα.

Για ψαχτω.

Vartanis, ένας φίλος μου χρησιμοποιεί παλιό laptop (άνω των 8 ετών) με SSD κανονικό (εμένα απλά έχει ένα buffer 8GB αλλά SSD) και δεν είχε ποτέ θέμα. Με αυτόν κάνουμε ive άνω των 5 ωρών και δε μασάσει τίποτα. Με Cubase 5 πάλι.

κανένα θέμα με 5άρι και πολύ πιό αργό υπολογιστή.

Είτε γράφω στον ssd είτε σε εξωτερικό usb

με σήμα το μπιφτέκι

Πρώην VARTANIS ?

Φίλε vartanis στα link αναφερει winows xp και big projects. Εδώ εχω προβλημα ακόμα και 2καναλο project...

Δυστυχώς ο file size header είναι 32bitος στο wav. Αυτό θα πει ότι μπορεί το αρχείο να έχει μέγεθος

κάτω από 4gb. :-[ (Θυμίσου 32bit windows και 4gb ram που δεν την έβλεπαν ολοκληρη :P)

Σε στάνταρ CD format 44/16 έχεις 6.8 ωρες. Αν τώρα πας σε τίποτα πονηρά 48/24 ή ακόμα πιο

βαρβάρα 32bitα ή ανεβασμενα 96khz καταλαβαίνεις ότι τραγανιζεις το αρχείο μέχρι να πεις κούκου!!!

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Το παθαίνω κι εγώ όταν ηχογραφώ πολλές φορές στο ίδιο κανάλι το ένα αρχείο πάνω στο άλλο μέχρι να πετύχω αυτό που θέλω. Κάνω save, διαγράφω τα άχρηστα αρχεία και συνεχίζω. Ενίοτε θα χρειαστεί να κλείσω το project και να το ξανανοίξω.

Δυστυχώς ο file size header είναι 32bitος στο wav. Αυτό θα πει ότι μπορεί το αρχείο να έχει μέγεθος

κάτω από 4gb. :-[ (Θυμίσου 32bit windows και 4gb ram που δεν την έβλεπαν ολοκληρη :P)

Σε στάνταρ CD format 44/16 έχεις 6.8 ωρες. Αν τώρα πας σε τίποτα πονηρά 48/24 ή ακόμα πιο

βαρβάρα 32bitα ή ανεβασμενα 96khz καταλαβαίνεις ότι τραγανιζεις το αρχείο μέχρι να πεις κούκου!!!

Καλή σου ημέρα!

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε σταθερά θα κοβόταν η εγγραφή στην 1,5 ώρα πχ. Εμένα πότε μου κόβεται στο 30λεπτο, πότε στις δύο ώρες πότε στη μία ώρα ανεξαρτήτως καναλιώς. Σε κάθε περίπτωση πάντως προχθες που παίζαμε Live και έγραφα απλά δικάναλα έγραψε μόνο 30 λεπτά και με ανάλυση 24/44.1. Σας επαναλαμβάνω, με συνάδελφο μουσικό με παλαιότερο PC γράφουμε και 5 και 6 ώρες συνεχόμενα το live χωρίς κανένα θέμα. Επίσης με τον ίδιο υπολογιστή (τον δικό μου τον καλό) έχω γράψει με το που τον πήρα και 3ωρο πρόβλημα με καμιά 15αριά κανάλια χωρίς κανένα θέμα.

Το float στα 4GB έχει ο σκληρός δίσκος αν γράφεις σε φορμάτ FAT32. Σε NTFS δεν ξέρω αν σχετίζεται η 32-μπιτη αρχιτεκτονική με το μέγεθος αρχείου.

Και όπως σας είπα το λειτουργικό είναι 64bit, windows 10, όπως και το Cubase.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου