RayDTutto Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Τίποτα δεν απορρίπτω αυτοβούλως. Τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ δεν τις γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο. Εγώ μιλώ από την ιατρική πλευρά του θέματος μιας και αυτή είναι η ιδιότητά μου; δεν είμαι νομικός. Από την μεριά μου λοιπόν ναι απορρίπτω συλλήβδην μεν τις διάφορες πρακτικές, σε καμία περίπτωση όμως αυτοβούλως, μιας και η άποψή μου αυτή συνάδει 100% με επιστημονικές αποδείξεις. Από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος του οποίου η αντιληπτική ικανότητα, η κριτική σκέψη, τα αντανακλαστικά κτλ μπορούν να επηρεαστούν με ποσότητα αλκοόλης 0,000001 mg/dL, ο νόμος ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι σαφής και αποτρεπτικός όσον αφορά στον συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης. Αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί πως να το κάνουμε. Τα υπόλοιπα περί ορίων, εξετάσεων στο δρόμο από όργανα της τάξης, εγώ αντέχω μη φοβάσαι, σιγά κάθε μέρα το κάνω είναι ανόητα και επικίνδυνα. Και ξανατονίζω το ρόλο του καθενός μας ατομικά στην συλλογική ευθύνη. Δηλαδή θες να πεις ότι η αστυνομία δεν κρατάει μητρώο αυτών που πίνουν πολύ αλλά δεν πρέπει να τους μπουζουριάζει επειδή είναι υπερμάγκες, ώστε να έχουν καλύτερη μεταχείριση από τους χαζοθνητούς που μεθάνε με δύο ουίσκια; Αίσχος. Πού είναι το κράτος; Και η αστυνόμευση κάπου πρέπει να σταματάει και να αρχίσει να δουλεύει η συνείδηση. Η αστυνόμευση όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσει αλλά να γίνει και πολύ πιο αυστηρή. Δεν είναι θέμα συνείδησης. Το αλκοόλ είναι ύπουλο και ο εγωισμός ακόμα υπουλώτερος. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourelis Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Θα διαφωνήσω κάθετα. Το πρόβλημα δεν είναι στο αλκοόλ αυτό καθαυτό. Είναι στην επίδραση που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό (νευρικό σύστημα κλπ) και υπό κάποιες προϋποθέσεις (ποσότητα υπό κάποιες συνθήκες ή μόνο ποσότητα) τον κάνει μη ικανό να ανταπεξέλθει στις πιθανές συνθήκες ασφάλειας (γι' αυτόν ή για άλλους). Η επίδραση ΔΕΝ μπορεί να μετρηθεί, το ξανατονίζω. Υπάρχουν διαταραχές συμπεριφοράς, αντίληψης, αντανακλαστικών που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτες από τους περισσότερους, πόσο μάλλον από ανθρώπους που δεν ειναι εκπαιδευμένοι να το κάνουν, όπως είναι τα όργανα της τάξης. Το μόνο αντικειμενικό κριτήριο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ο προσδιορισμός των επιπέδων αλκοόλης και σε αυτό πρέπει να βασιστούμε. Το πρόβλημα φυσικά και δεν είναι στο αλκοόλ. Είναι στην (απούσα) παιδεία μας και στην (ηλίθια) νοοτροπία μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Το πρόβλημα φυσικά και δεν είναι στο αλκοόλ. Είναι στην (απούσα) παιδεία μας και στην (ηλίθια) νοοτροπία μας. ΑΥΤΟ! Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourelis Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Δηλαδή θες να πεις ότι η αστυνομία δεν κρατάει μητρώο αυτών που πίνουν πολύ αλλά δεν τους πιάνει επειδή είναι υπερμάγκες ώστε να έχουν καλύτερη μεταχείριση από τους χαζοθνητούς που μεθάνε με δύο ουίσκια; Αίσχος. Πού είναι το κράτος; Η αστυνόμευση όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσει αλλά να γίνει και πολύ πιο αυστηρή. Δεν είναι θέμα συνείδησης. Το αλκοόλ είναι ύπουλο και ο εγωισμός ακόμα υπουλώτερος. Δεν το κατάλαβα αυτό που είπες για την αστυνομία φίλε μου αν θες το εξηγείς περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν το απαραίτητο υπόβαθρο να αντιληφθούν τις ελάχιστες επιδράσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στον καθέναν μας απλούστατα γιατί δεν είναι η δουλειά τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Guru Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 για να αντιληφθειτε την διαφορα στην οδηγικη πραγματικοτητα ευρωπης αμερικης και ελλαδας, μια ματια στην νομοθεσια αρκει. Αν εκει σε συλλαβουν να οδηγεις μεθυσμενος πανω απο καποια ορια πας κατευθειαν φυλακη. Αν δε προκαλεσεις σοβαρο ατυχημα και εισαι μεθυσμενος, η εχεις περασει κοκκινο, η ετρεχες υπερβολικα, πας χαλαρα 10-15 χρονια ΦΥΛΑΚΗ. Μεσα δηλαδη, οχι αναστολες προστιμα κτλ οπως εδω, που δεν προβλεπεται σε καμμια περιπτωση μη εξαγορασιμη φυλακιση. Εδω ουτε στην δίκη σου δεν χρειαζεται να παραστεις αν δε θελεις. Πινεις δυο μπουκαλια, περνας 10 κοκκινα με 150, σκοτωνεις 3 ατομα, το αλλο πρωι εισαι σπιτι και ψαχνεις τι μαρκα καινουργιο αμαξι να παρεις... YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ δεν τις γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο. Κακώς γιατί το σύστημα εκεί λειτουργεί πολύ καλά και διαγνωστικά και αποτρεπτικά. Εγώ μιλώ από την ιατρική πλευρά του θέματος μιας και αυτή είναι η ιδιότητά μου; δεν είμαι νομικός. Από την μεριά μου λοιπόν ναι απορρίπτω συλλήβδην μεν τις διάφορες πρακτικές, σε καμία περίπτωση όμως αυτοβούλως, μιας και η άποψή μου αυτή συνάδει 100% με επιστημονικές αποδείξεις. Θα έπρεπε να ξέρεις λοιπόν ότι ο έλεγχος που κάνουν οι τροχαίοι στις ΗΠΑ βασίζεται εν μέρει σε hands on εξέταση που θα έκανε ένας οποιοσδήποτε νευρολόγος για να ελέγξει τη βασική λειτουργία του νευρικού συστήματος ενός ασθενή. Δε σε καταλαβαίνω. Επικαλείσαι την ιατρική σου ιδιότητα (και όχι τη νομική, αυτό δεν κατάλαβα τι σχέση έχει) για να πεις ότι αυτά που λες βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες ενώ; Το σύστημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ των 320 εκ. δε βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες δηλαδή; Λες να το αποφάσισαν και να το επέβαλαν τα συνδικάτα των λιμενεργατών; Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourelis Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Σκέψου μόνο για πόσα πράγματα ισχύει αυτό. Καφές (σε υπερβολικές ποσότητες), λίγος ύπνος, κατάσταση αυξημένου stress, πυρετός, υπερβολική κόπωση (πνευματική ή σωματική), υπερβολικά μεγάλο γεύμα, κλπ. Έχεις 100% δίκιο φίλε μου όμως εδώ μιλάμε για αλκοόλ γι' αυτό περιορίζομαι σε αυτό. Αν θέλουμε να το επεκτείνουμε το θέμα σε όλους τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την οδηγική μας ικανότητα και να είμαστε αυστηροί, τότε πιθανόν να πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Πόσοι οδηγούν χωρίς να είναι αγχωμένοι, χωρίς να βιάζονται, χωρίς να μιλάνε στο κινητό, χωρίς να έχουν τις έννοιες τους, με την προσοχή τους 100% στο δρόμο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής? Φαντάζομαι κανένας... Μερικοί παράγοντες δεν μπορούν να εξαληφθούν. Ας εξαλείψουμε όμως αυτούς που μπορούμε με σεβασμό στον εαυτό μας και τον συμπολίτη μας. Και το αλκοόλ είναι παράγοντας που μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως. Πρώτα με παιδεία και μετά με τη συνδρομή του νόμου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Δεν το κατάλαβα αυτό που είπες για την αστυνομία φίλε μου αν θες το εξηγείς περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν το απαραίτητο υπόβαθρο να αντιληφθούν τις ελάχιστες επιδράσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στον καθέναν μας απλούστατα γιατί δεν είναι η δουλειά τους. Πλάκα κάνω... When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourelis Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Κακώς γιατί το σύστημα εκεί λειτουργεί πολύ καλά και διαγνωστικά και αποτρεπτικά. Θα έπρεπε να ξέρεις λοιπόν ότι ο έλεγχος που κάνουν οι τροχαίοι στις ΗΠΑ βασίζεται εν μέρει σε hands on εξέταση που θα έκανε ένας οποιοσδήποτε νευρολόγος για να ελέγξει τη βασική λειτουργία του νευρικού συστήματος ενός ασθενή. Δε σε καταλαβαίνω. Επικαλείσαι την ιατρική σου ιδιότητα (και όχι τη νομική, αυτό δεν κατάλαβα τι σχέση έχει) για να πεις ότι αυτά που λες βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες ενώ; Το σύστημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ των 320 εκ. δε βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες δηλαδή; Λες να το αποφάσισαν και να το επέβαλαν τα συνδικάτα των λιμενεργατών; 1. Γιατί θα έπρεπε να ξέρω πως κάνουν έλεγχο οι τροχαίοι στις ΗΠΑ? 2. Ο τροχαίος δεν είναι ο οποιοσδήποτε νευρολόγος. Πιστεύεις αλήθεια ότι αν κάνουν την ίδια ακριβώς εξέταση ένας τροχαίος (ή οποιοσδήποτε άλλος επαγγελματίας πλην ιατρός) και ένας νευρολόγος είναι το ίδιο? 3. Φυσικά και επικαλούμαι την ιατρική μου ιδιότητα. Αναφέρω το νομικό κομμάτι του θέματος μιας και πρόκειται για νόμο. Αν ρωτήσεις έναν γιατρό γιατρέ είναι σωστό να πιω αλλά κάτω απ' το επιτρεπτό όριο του νόμου και να οδηγήσω τι πιστεύεις ότι θα σου πει? Εάν λοιπόν ο νόμος βασιζόταν σε ιατρικό σκεπτικό έπρεπε να είναι όπως το περιγράφω παραπάνω: ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Επομένως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στους οποίους βασίζεται ο νόμος. Σε αυτούς αναφέρομαι (και τους οποίους αγνοώ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2016 Το σύστημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ των 320 εκ. δε βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες δηλαδή; Ναι βασίζεται. BTW το σύστημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ των 320 εκ. είναι αυτό: Every state in the U.S. designates a "per se" blood or breath alcohol level as the threshold point for an independent criminal offense. This is often referred to as the "legal limit". It is a permissive presumption of guilt where the person's BAC is 0.08% or greater (units of milligrams per deciliter, representing 8 g of alcohol in 10 liters of blood).[8] Some states (e.g., Colorado) include a lesser charge, sometimes referred to as "driving while ability impaired" that may apply to individuals with a 0.05% or above, but less than the 0.08% per se limit for the more serious charge.[8] https://en.wikipedia.org/wiki/Drunk_driving_in_the_United_States#Driving_Under_the_influence_-_DUI.2FDWI When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση