Προς το περιεχόμενο

Tele πριμα ,μαγνητες και γενικα η φυση αυτης της κιθαρας.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω,

Εχει πεσει εδω και λιγο καιρο στα χερια μου μια τελεκαστερ CV squier ενος φιλου και θελω να ρωτησω κανα δυο πραγματα μιας και γω μια ζωη παιζω με στρατ.

Εχω ακουσει βεβαια και δει ολα αυτα τα υπερ του δεοντως θετικα σχολια για αυτο το οργανο ή μαλον για αυτη την σειρα οργανων και παιζοντας της λοιπον θελω να ξεστραβωθω σε καποια θεματα γενικα με τις τελεκαστερ.

Καταρχην μου αρεσε σαν κιθαρα ,ειναι ξυλινη καλοδουλεμενη κτλ.

Το πρωτο θεμα ειναι η πριμιλα που βγαζει.Τα παιδια στις προβες ακομα και η γυναικα μου που ειναι στο χωρο της μουσικης γενικα και ειδικα αυτη βγαζουν σπυρια με τα πριμα που βγαζει στον Bridge μαγνητη.Ξυνει κανονικα.ΚΟβω βεβαια πριμα απο τον ενισχυτη οτνα την κουμπωνω και τρωω και το tone.Να πω την κρυφη αληθεια εμενα δεν με χαλαει.Αλλα ακομα και τα παιδια στις προβες μου ειπαν οτι η στρατ σκαεθ καλυτερα κτλ.

Ειναι θεμα μαγνητων?ΜΙα χαρα ειναι οι μαγνητες απλα αν αλαχθουν και μπει κατι πιο προφε θα παρει παραπανω σωμα το οργανο γενικα και θα γινει πιο smooth η κατασταση ?

Ειναι η φυση της τελε τελικα ετσι ο ηχος της?

Επισης σε σχεση με την στρατ ο λαιμος μου φαινεται λιγο πιο δυσκολος σαν να μην βγαζει στο δαχτυλο ολη του την ρεντα .Επισης στη Λα χορδη το σιμπεμολ,το σι και το ντο τριζουν και μονο αν παρει λιγο η βεργα ερχονται αλλα παλι στην τελε ειδικα θελω χαμηλοτερο action λογω λαιμου και με ενοχλει.Δυστηχως δεν εχω καταλληλο αλλεν για να σιαξω τον λαιμο και να ανεβασω απο πισω το action και ετσι παιζω αναγκαστηκα με την βεργα.

Γενικα τι να περιμενει κανεις αγοραζοντας μια τελε σαν ηχ κτλ.Ειμαι σιγουρς οτι καθε κιθαρα ειναι διαφορετικη αλλα ας πουμε σε αυτην την σειρα οργανων.Αυτα και αν ξεχασα κατι θα το επισημανω στην κουβεντα .Ευχαριστω!!!

Fuzzz Offff!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

άμα δε σε χαλάει, τί σε νοιάζει τι λενε οι άλλοι ?  :P

με σήμα το μπιφτέκι

Ειναι η φυση της τελε τελικα ετσι ο ηχος της?

Ναι,η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κιθαρα που εχεις (αν εχει χρωμα blonde) εχει.... "ΜΠΑΣΟΥΣ" μαγνητες με αρκετα μεγαλυτερη εξοδο απο τους κλασσικους τελε μαγνητες.

Ειναι ακριβως αυτοι και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

http://www.tonerider.com/hot-classics

Επισης σε σχεση με την στρατ ο λαιμος μου φαινεται λιγο πιο δυσκολος σαν να μην βγαζει στο δαχτυλο ολη του την ρεντα .Επισης στη Λα χορδη το σιμπεμολ,το σι και το ντο τριζουν και μονο αν παρει λιγο η βεργα ερχονται αλλα παλι στην τελε ειδικα θελω χαμηλοτερο action λογω λαιμου και με ενοχλει.Δυστηχως δεν εχω καταλληλο αλλεν για να σιαξω τον λαιμο και να ανεβασω απο πισω το action και ετσι παιζω αναγκαστηκα με την βεργα.

αυτα ειναι θεμα setup δεν ...φταιει η κιθαρα και φυσικα ΔΕΝ ρυθμιζουμε το action με τη...βεργα  ::)

Γενικα τι να περιμενει κανεις αγοραζοντας μια τελε σαν ηχ κτλ.

αν ξερει να παιζει ,να  βγαζει ηχο  και εχει και καλο ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη κατι τετοιο ειναι εφικτο

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

άμα δε σε χαλάει, τί σε νοιάζει τι λενε οι άλλοι ?  :P

Νταξει οταν λεω δεν με χαλαει οταν μου το λενε ειναι γιατι ξερω οτι οι τελε πριμαρουν ,αλλα δεν θα με χαλαγε να ακουσω και κατι λιγο διαφορετικο ,πιο μαζεμενο χωρις να χανει την τελιλα του πχ.

Το θεμα ειναι γενικο ουτως η αλλως και το ανεβασα γιατι εχουν πρηξει με τα πριμα και με τα πριμα και δεν ειμαι και ο πιο τελε κιθαροστας που υπαρχει κανα δυο μηνες θα το εχω το οργανο ,απλα σκεφτομουν να επενδυσω σε μια τελε αργοτερα.Εγω βεβαια θελω και τρεμολο αλλα anyway.

Fuzzz Offff!!!!

γιατι εχουν πρηξει με τα πριμα και με τα πριμα

Σε περιπτωση που δεν το προσεξες η κιθαρα εχει TONE CONTROL,δοκιμασε να κοψεις πριμα απο εκει.

Επισης δεν μας ειπες με τι ενισχυτη παιζεις και τι ρυθμισεις χρησιμοποιεις (η tele θελει αρκετα μπασα και πολλα μεσαια για να ακουστει καλα)  οπως και τι ΕΙΔΟΣ μουσικης παιζεις.  

Ναι,η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κιθαρα που εχεις (αν εχει χρωμα blonde) εχει.... "ΜΠΑΣΟΥΣ" μαγνητες με αρκετα μεγαλυτερη εξοδο απο τους κλασσικους τελε μαγνητες.

Ειναι ακριβως αυτοι και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

http://www.tonerider.com/hot-classics

αυτα ειναι θεμα setup δεν ...φταιει η κιθαρα και φυσικα ΔΕΝ ρυθμιζουμε το action με τη...βεργα  ::)

αν ξερει να παιζει ,να  βγαζει ηχο  και εχει και καλο ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη κατι τετοιο ειναι εφικτο

Τους ειχα μετρησει παλια και δεν μου βγαζουν τοση εξοδο ,γυρω στο 6Κ βγαιναν περιπου,αλλα εδω αυτη την στιγμη εν εχω πολυμετρο να τους ξαναδω.ναι ειναι μια ξανθια τελε αυτη που εχω αυτην την στιγμη.Δηλαδη αν ειχε κατι πιο Low θα πριμαριζε λιγοτερο?

Fuzzz Offff!!!!

Σε περιπτωση που δεν το προσεξες η κιθαρα εχει TONE CONTROL,δοκιμασε να κοψεις πριμα απο εκει.

Επισης δεν μας ειπες με τι ενισχυτη παιζεις και τι ρυθμισεις χρησιμοποιεις (η tele θελει αρκετα μπασα και πολλα μεσαια για να ακουστει καλα)  οπως και τι ΕΙΔΟΣ μουσικης παιζεις.  

Το ειπα και στην αρχη οτι την μαζευω απο το tone ,εχω ενα τουιν και συνηθως ρυθμιζω σχεδον τερα μπασα ,μεσεα και τρωω αναλογα τα πριμα αν κουμπωνω στρατ ή τελε.Νταξει δεν ειμαι και τελειως ασχετος.Παιζω καμποσα χρονια.Οχι οτι παιζει και μεγαλο ρολο ετσι.

Fuzzz Offff!!!!

Δηλαδη αν ειχε κατι πιο Low θα πριμαριζε λιγοτερο?

οχι θα πριμαριζε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

αν ειναι butterscotch (πολλοι το μπερδευουν με το bloned το butterscotch κιτρινιζει) τοτε εχει αυτους

http://www.tonerider.com/vintage-plus  

που ειναι οντως γυρω στα 6.5Κ...

παντως το θεμα δεν ειναι αυτο,ειναι οτι απλα δεν τη ξερεις την κιθαρα .

η tele ειναι απιστευτα ευελικτη κιθαρα και μπορει να καλυψει ενα τεραστιο ευρος μουσικων και στυλ με τους στοκ low output μαγνητες της.  

αυτο εδω το αλμπουμ ας πουμε εχει γραφτει με μια τετοια tele

Ο μαγνητης του Ford δεν ειναι ομως οπως οι αλλοι στα δυο προηγουμενα βιντεο.Εκτος και αν τον εχει φαει απο το Tone.Κατι τετοιο εννοω γενικα οταν λεω πιο μεστο ηχο με σωμα χωρις να χανει την τελιλα του.

Ναι τελικα τους δευτερους εχω που ανεβασες μαλον ,Εκει βγαινει η εξοδος τους.Καλοι μαγνητες δεν λεω .Υπαρχει κατι καλυτερο η΄ο απολυτος τελε ηχος ας πουμε ?

Fuzzz Offff!!!!

Ο μαγνητης του Ford δεν ειναι ομως οπως οι αλλοι στα δυο προηγουμενα βιντεο.Εκτος και αν τον εχει φαει απο το Tone

ενταξει με τα δαχτυλα παιζει ....θες δε θες θα φαγωθουν πριμα ετσι.

Υπαρχει κατι καλυτερο η΄ο απολυτος τελε ηχος ας πουμε ?

οχι,ολοι οι καλοι vintage μαγνητες τελε πανω  κατω ετσι ακουγονται...απο εκει και περα υπαρχουν δεκαδες μαρκες και τυποι,αλλοι πιο hot & αλλοι πιο low output,αν θες πιο γεματο ηχο παρε πιο hot μαγνητες.

Κατι τετοιο εννοω γενικα οταν λεω πιο μεστο ηχο με σωμα χωρις να χανει την τελιλα του.

Ιt is all in the hands....η tele ....οτι βαζεις...βγανει  ;)

εδω μια στοκ american std με low output vintage style μαγνητες...βεβαια αυτος που παιζει ακομα και σκουπα με χορδες να του εδινες τετοιο ηχο θα εβγαζε..... ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου