Προς το περιεχόμενο

emu 1616 pci ή κάποια άλλη κάρτα

Ztelioz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά. Τον τελευταίο καιρό "ψάχνω" για κάρτα ήχου και κάθε φορά, που φθάνω ένα σημείο πριν την αγορά το αναβάλλω γιατί όλο και μια καινούργια θα μπει στο παιχνίδι.

Κατ' αρχάς τα χρήματα, που διαθέτω δεν ξεπερνάνε τα 500 euro. Τις τελευταίες μέρες διαβάζω σχετικά topics στο noiz, αλλά συμπεράσματα ξεκάθαρα δεν μπορώ να πω ότι έχω βγάλει.

Στην αρχή έκλινα για mbox2 mini (μου φαινόταν κι ενδιαφέρον ότι θα μπορούσα ν' ασχοληθώ με pro-tools LE), μετά σύγκρινα με EMU 1616 PCI http://www.emu.com/products/product.asp?category=505&subcategory=491&product=15163 και άρχισα να σκέφτομαι αυτήν. Παρένθεση, μου έκανε εντύπωση που δεν είδα καμία κουβέντα να γίνεται για την 1616, πέρα της 1616m που είναι για laptop. Καμιά γνώμη κανείς γι' αυτήν την κάρτα?

Για motu Ultralite κοίταξα αλλά δεν βρήκα τεχνικά χαρακτηριστηκά στο site της πέρα από εξωτερικά (I/O, κλπ.). Για μια στιγμή δευτερολέπτου και με πολύ ζόρι (λόγω χρημάτων) σκέφτηκα RME Fireface 400, αλλά ευτυχώς για μένα από σήμερα η παραπάνω κάρτα πουλιέται από τον Θωμά στα 858 (μέχρι χθες 799) euros.

Κυρίως ενδιαφέρομαι για πολύ καλούς προενισχυτές (όσο "σηκώνουν" τα χρήματα, που μπορώ να δώσω), καλούς coverters, δύο mic inputs, καλούς drivers, χαμηλό latency, χαμηλό THD, και όλα αυτά, που θέλει ο καθένας, που ενδιαφέρεται για ηχογραφήσεις κιθάρας, μπάσου, φωνής, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί ακόμη επαγγελματικά.

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δες και την Tascam fw-1804 ίσως η καλύτερη σε αυτά τα λεφτά. Η περίμενε λίιιιιγο ακόμα μάζεψε άλλα 150e και πάρε την tascam fw-1082 που είναι η ίδια με την προηγούμενη αλλά συνδυάζει και 1 πανίσχυρο κοντρολερ :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Σ' ευχαριστώ boukaw7 για την απάντηση. Από ό,τι διάβασα το συγκεκριμένο μοντέλο της Tascam θεωρείται πολύ καλό για το ότι περιέχει και midi interface, καθώς και ό,τι θεωρείται εύχρηστο σε γενικές γραμμές εις βάρος όμως της ποιότητας ήχου.

Εγώ θα προτιμούσα μιας και δεν χρειάζομαι να έχω επαφή με midi τα χρήματα που θα δώσω να πάνε στον ήχο.

Κυρίως ενδιαφέρομαι για πολύ καλούς προενισχυτές (όσο "σηκώνουν" τα χρήματα' date=' που μπορώ να δώσω), καλούς coverters, δύο mic inputs, καλούς drivers, χαμηλό latency, χαμηλό THD, και όλα αυτά, που θέλει ο καθένας, που ενδιαφέρεται για ηχογραφήσεις κιθάρας, μπάσου, φωνής, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί ακόμη επαγγελματικά.

[/quote']

www.myspace.com/pogr

Εις βάρος ποιότητας του ήχου; Ποιος στο είπε αυτό; 1 χαρά ήχο έχει! Ίσως και τον καλύτερο! αν μπορείς δοκίμασέ το και θα δεις!

Σε review του Musictech Magazine. http://www.musictechmag.co.uk/mtm/download/fw-1804

Συγκεκριμένα στα μειονεκτήματα γράφει: "Fuctional rather than glamorous sound".

www.myspace.com/pogr

Ανέβασα ένα θέμα πριν μερικές μέρες, σχετικά όμως με firewire κάρτες αποκλειστικά. Ρίξε μια ματιά αν θέλεις, είναι λίγο παραπάνω απ'αυτά που διαθέτεις αλλά όχι πολύ.

Στα χαρτιά τουλάχιστον αντιπροσωπεύουν ό,τι τελευταίο (και καλύτερο? δεν ξέρω...) στην κατηγορία τιμής.

Και εγώ που πρόσφατα πήρα κάρτα 200 ευρώ βέβαια, Θα σου πρότεινα η κάρτα που θα πάρεις να έχει midi. Ξες τί ωραίο που είναι; Παίζω κιθάρα από πλήκτρα μεσάνυχτα. Αλλά με midi μπορείς να βάλεις ένα αρμονιάκι του 1990 (όπως εγώ) και με το ανάλογο software να βγάλεις ήχους του 2560μ.Χ.

Απ' την άλλη όλο και κάποιον φίλο θα έχεις που θα παίζει πλήκτρα. Είναι πολύ εύχρηστο και καλό, και εσύ μπορείς να παίξεις πλήκτρα, θα πατάς 1-2 νότες τη φορά και πάλι θα ακούγεται ωραία. :)

Ευχαριστώ Abraxas, δεν το'χα διαβάσει το topic. Οι κονσόλες, που ανέφερες πάντως φαίνονται καλές, απ' όσα διάβασα τουλάχιστον. Αυτό, που βλέπω είναι πως όλες έχουν υπερβολικά πολλές εισόδους mic για τις δικές μου ανάγκες και ευνόητα οι τιμές τους ανεβαίνουν λόγω αυτής της της παροχής. Κοίταξα για μια στιγμή την τιμή της tascam του fleamail, μου πέσαν τα μαλλιά και βρήκα κι άλλα reviews για την 1804, που πρότεινες boukaw7. Πέρα από τις θετικές κριτικές ανεξάρτητων χρηστών το soundonsound το επαινεί, ιδιαίτερα για την εύκολη χρήση του αλλά και τον ήχο του χωρίς εμφανή δείγματα θορύβου, οπότε αρχίζω να το σκέφτομαι σοβαρά.

www.myspace.com/pogr

Και η τασκαμ του fleamail είναι η μεγάλη αδερφή αυτής που σου προτείνω έτσι; Και βλέπεις πόσο ικανοποιημένος έμεινε; Η δεύτερη με τα 150e παραπάνω που σου λέω είναι του fleamail με λιγότερες ικανότητες που δεν νομίζω ότι θα τις καταλάβεις πάντως! Κι έχεις και 1 απίστευτο κοντρολερ :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου