Προς το περιεχόμενο

Αγορά Studio Monitors μέχρι 1000€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

- Krk rokit 10-3 g3

- Dynaudio bm5 mk32

- Adam a7x

- krk vxt6 - vxt8

σε αυτή την σειρά θα τα κατέτασσα προσωπικά...

ειδικά στα τρία πρώτα, μην φανταστείς τεράστιες διαφορές... σε κάποια σημεία είναι και ανεπαίσθητες ή κάποιο από τα άλλα προηγείται... το Adam παράδειγμα έχει την καλύτερη "ανάλυση" και εντυπωσιάζει σε πρώτο χρόνο... συνολικά όμως το KRK είναι στα περισσότερα σημεία που χαρακτηρίζουν ένα ηχείο μόνιτορ, ένα κλικ μπροστά από τα υπόλοιπα (σώμα, έκταση χαμηλά και έλεγχος κατά περίπτωση, δυναμικές, ανάλυση χωρίς ίχνος σκληρότητας, συν κάτι που εγώ θεωρώ σημαντικό... είναι και το πιο "μουσικό" από όλα και θυσιάζει στο ελάχιστο αυτή την ιδιότητα στο βωμό της "επαγγελματικής" προτεραιότητας)...

το bm5 mk3 δεν το έχω ακούσει και αν εξαιρέσω το σώμα και την έκταση χαμηλά που λογικά και συγκριτικά πάντα δεν θα έχει αλλάξει κάτι σημαντικό, μεσουψηλά δεν ξέρω αν η διαφορά θα παραμένει υπέρ του KRK...

για να αντιληφθείς καλύτερα αυτά που λέω (γιατί οι πολλές προσπάθειες να αποδοθούν γραπτά ο "ήχος" και οι διαφορές, καταντούν γραφικές από ένα σημείο και μετά), θα σου πρότεινα κατ αρχήν πριν ακούσεις όλα τα προαναφερθέντα, να ξεκινήσεις από κάποια πολύ ακριβότερα αλλά και τα cd που θα έχεις μαζί σου να είναι αυστηρά επιλεγμένα με τον κύριο όγκο τους να αποτελείται από audiophile ηχογραφήσεις... πολλές mainstream μπορούν πολύ εύκολα να σε μπερδέψουν καθότι όσο καλύτερο το μόνιτορ τόσο χειρότερα θα "παίζουν", με τις "αδυναμίες" τους να βγαίνουν περισσότερο στην επιφάνεια...

αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από "φυσικά" ακούσματα καλών οργάνων και συνόλων τους σε καλούς χώρους, που θα σου εξασφαλίσει μια μίνιμουμ "αντικειμενικότητα" ως reference, καλό θα είναι να αφιερώσεις αρκετό χρόνο πρώτα στην ακρόαση των ακριβών μόνιτορ... μια πιθανή χρόνια "έκθεση" σου μόνο σε "ηλεκτρικά" ακούσματα και σε φθηνά συστήματα (όπως έχει και η πλειοψηφία βέβαια μην ανησυχείς ;)), δυστυχώς πάντα θα σε καθιστά "επιρρεπή" στον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό πράγμα που κατά κανόνα θα σε οδηγεί σε "λάθος" επιλογή όταν πρόκειται για μόνιτορ... οπότε δες το και σαν "σχολείο" επ ευκαιρία και μην θεωρήσεις τις ακροάσεις χαμένο χρόνο... ;) :)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα αργότερα...

Το adam είναι τόσο αναλυτικό που είναι αστείο, ακούγεται σαν 3-way .

Ενα κλίκ πιο δύσκολο να το διαβάσεις στα μπάσα , αλλά έχει να κάνει και με το χώρο σου, για ηλεκτρονική το κράζουνε και καλά επειδή δεν έχει μπάσα (?), εγώ που έτυχε να βάλω κάτι παλιές acid-ιλες έπαθα πλάκα.

Αυτό που έχω καταλάβει όμως είναι οτι όλα καλά είναι σε αυτά τα λευτα συμφωνώ δηλαδή με npap όπου δω βέβαια krk ξερνάω λιγο :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου