Προς το περιεχόμενο

πιανο σε πολυκατοικια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εάν, λέω εάν έπεσες σε "στραβόξυλο", εγώ στην θέση σου στις ώρες που παίζει, αντίποινα.......κόλα ένα (και 2 και 3) ηχείο στον τοίχο και βάρα..... ;D. Χωρίς πλάκα τώρα με τους νόμους δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη..... :P

Έτσι. Πολλαπλά αφιερώματα στους Motorhead.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Βήμα 1ο: Προσέγγιση

Συνήθως προσπαθούμε να φαίνεται μια τυχαία συνάντηση στις σκάλες.

"Εσείς είστε που παίζετε πιάνο? Κι εγώ ξέρετε μουσικός είμαι και μελετάω. Τι ρεπερτόριο μελετάτε? Πόσα χρόνια παίζετε?" κλπ

Βήμα 2ο: Στα ενδότερα

Βρίσκεις τι μελετάει, κατεβάζεις την παρτιτούρα, βλέπεις πού κολλάει, και της λες

"Σας δυσκολεύουν τα τρίηχα στο τάδε μέτρο του τάδε κομματιού έτσι?"

Παίρνει χαμπάρι ότι ακούγεται αρκετά και κάποιος την ακούει κρίνοντάς την.

Βήμα 3ο: Πρώτη έφοδος

"Θα σας πείραζε να ερχόμουν κάποια στιγμή από το σπίτι σας να δοκιμάσουμε μαζί μήπως και μπορώ να σας βοηθήσω να ξεκολλήσετε από το συγκεκριμένο κομμάτι?

Θα μπορούσα αν θέλετε να φέρω και το όργανό μου, έτσι ώστε μετά να πειραματιστούμε και σε κάτι άλλο."

Βήμα 4ο: Επίθεση

Αν πει όχι στο προηγούμενο, βγάζεις κιθάρα - ενισχυτή, και παίζεις πάνω από αυτό που παίζει, πιο δυνατά από όσο παίζει (έτσι ώστε να σε ακούει και να μπερδεύεται).

Αν σου πει κάτι της λες κάποιο από τα ακόλουθα,

"το παίξιμό σας με εμπνέει και σας συνοδεύω"

"σας το είπα ότι εμείς οι δύο μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά δεν μ' ακούσατε"

"δεν φαντάζομαι να σας ενοχλεί το ότι μελετάω, είστε άλλωστε κι εσείς μουσικός"

Αν δεν πιάσει τίποτα, υπάρχουν και χαρτοπετσέτες (για τα αυτιά εννοώ βέβαια). :D

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

fusiongtr βλέπω έχεις εντρυφήσει στο θέμα: γυναίκα μουσικός...... :o :o :o  

Πάντως δεν τον κόβω για μουσικό τον OP.....

fusiongtr βλέπω έχεις εντρυφήσει στο θέμα: γυναίκα μουσικός...... :o :o :o

Σε κανένα από τα δύο υποθέματα του θέματος "γυναίκα-μουσικός" Φώτη μου.

Ούτε στο "γυναίκα" ούτε στο "μουσικός".

Freud-Σαντές

αν εσυ ειχες καποιον να παιζει εδω και ενα εξαμηνο καθημερινα το ιδιο ακριβως τραγουδι τι θα εκανες? δεν θα σε ενοχλουσε? χμμμ ααα ναι! δεν γινεται σε σενα ;) για αυτο δεν σε νοιαζει μαλλον

Ατύχησες γιατί έπεσες στην περίπτωση. Μεγάλωσα ακούγοντας πιάνο (ο συγχωρεμένος ο παππούς μου έπαιζε πιάνο και η μάνα μου παίζει ακόμα) και όπως ήδη είπα αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να σε ενοχλεί ό ήχος ενός από τα πιο ωραία μουσικά όργανα ακόμα και σε εξάσκηση ενός συγκεκριμένου τραγουδιού.

Αντιθέτως θα με ενοχλούσε πολύ αν είχα καμιά mentally challenged γειτόνισσα που είχε την τηλεόραση στο 11 ακούγοντας ανθρωπάκια σε εκπομπές να αφοδεύουν λεκτικά και νοητικά...

Kαι εν πάση περιπτώσει εκμεταλλεύσου το και βάλε λίγο πιο δυνατά την μουσική που αρέσει σε εσένα. Παρεμπιπτόντως, παίζεις κάποιο μουσικό όργανο ή έκανες εγγραφή για να ρωτήσεις πως είναι δυνατό να σταματήσεις κάποιον άλλο να παίζει ένα μουσικό όργανο επειδή σε... ενοχλεί σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας;

@fusiongtr: Το post σου είναι κατευθείαν για forward στον Σειρηνάκη.  ;D

Θα μπορούσα αν θέλετε να φέρω και το όργανό μου, έτσι ώστε μετά να πειραματιστούμε και σε κάτι άλλο

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

@fusiongtr: Το post σου είναι κατευθείαν για forward στον Σειρηνάκη.  ;D

Μόνο ποιοτικές ταινίες. ;D ;D

Freud-Σαντές

• Moderator

και όπως ήδη είπα αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να σε ενοχλεί ό ήχος ενός από τα πιο ωραία μουσικά όργανα ακόμα και σε εξάσκηση ενός συγκεκριμένου τραγουδιού.

Νταξ ρε συ....δεν είναι και όλοι Thelonious Monk πίσω από ένα πιάνο. ;D ;D ;D ;D

Εγώ αν είχα γειτόνισσα την κυρά Κούλα που έπαιζε πίανο , μάλλον θα με ενοχλουσε περισσότερο από το να είχα το Weckl και να βαράει τα νταούλια  ;D ;D ;D

Νταξ ρε συ....δεν είναι και όλοι Thelonious Monk πίσω από ένα πιάνο. ;D ;D ;D ;D

Εγώ αν είχα γειτόνισσα την κυρά Κούλα που έπαιζε πίανο , μάλλον θα με ενοχλουσε περισσότερο από το να είχα το Weckl και να βαράει τα νταούλια  ;D ;D ;D

+1000 σε αυτό.

Όταν έμενα παλιά στην Ανατολική Ευρώπη είχα μια γειτόνισσα σε κάποιον όροφο πιο πάνω που σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή της είχε επάγγελμα τα ρεσιτάλ πιάνου.

Οπότε, όταν άρχιζε να παίζει, έβαζα ουισκάκι, έκλεινα τα πάντα και απολάμβανα. Ακουγόταν πολύ αλλά όχι μόνο δεν ενοχλούσε αλλά και αισθανόμουν σαν να την κλέβω που την άκουγα τζάμπα.

Αν έχεις κάποιον που τώρα μαθαίνει πιάνο, μπορεί να είναι μαρτύριο σκέτο. Και όταν παίζει εκτός ωρών κοινής ησυχίας δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αλλά πάλι είσαι σε καλύτερη μοίρα από κάποιους που έχουν δίπλα τους κάποιον που μαθαίνει πνευστά...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

• Moderator

+1000 σε αυτό.

Όταν έμενα παλιά στην Ανατολική Ευρώπη είχα μια γειτόνισσα σε κάποιον όροφο πιο πάνω που σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή της είχε επάγγελμα τα ρεσιτάλ πιάνου.

Οπότε, όταν άρχιζε να παίζει, έβαζα ουισκάκι, έκλεινα τα πάντα και απολάμβανα. Ακουγόταν πολύ αλλά όχι μόνο δεν ενοχλούσε αλλά και αισθανόμουν σαν να την κλέβω που την άκουγα τζάμπα.

Αν έχεις κάποιον που τώρα μαθαίνει πιάνο, μπορεί να είναι μαρτύριο σκέτο. Και όταν παίζει εκτός ωρών κοινής ησυχίας δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αλλά πάλι είσαι σε καλύτερη μοίρα από κάποιους που έχουν δίπλα τους κάποιον που μαθαίνει πνευστά...

Ε ναι ρε συ, τα πάντα είναι σχετικά.

Όντως μπορεί να είναι ευλογία να έχεις έναν καλο μουσικό δίπλα σου....αλλά μπορεί να είναι και καταρα.

Στην τελική, ακόμα και καλός να είναι......σίγουρα υπάρχουν στιγμές στο σπίτι σου που δεν θέλεις να ακούσεις πίανο...ή μουσική....και απλά να  θέλεις να ακούς τίποτα!

Κοιταξτε...

Ειναι απο την πλευρα που θα το δει κανεις...

Μακαρι να ηταν ο Σοπεν διπλα σου και να επαιζε... Τοτε δεν θα υπηρχε πρόβλημα...

Αλλα συνηθως δεν ειναι...

1.Αν τωρα το δεις απο την πλευρα του μουσικου, σε ωρες που δεν ειναι κοινης ησυχιας, σε αποδεκτα db μπορει να παιζει.

2. Αν το δεις απο την πλευρα το γειτονα που θελει να ξεκουραστει και δεν θελει ολη μερα να ακουει τις ασκησεις του καθε μουσικου...εε, παλι μπορει να εχει δικιο

(αυτα τα γραφω κι εγω που εχω βρεθει και στην μια και στην αλλη πλευρα. Πιτσιρικας να βαραμε με τα αδερφια απογευμα σε πολυκατοικια με 30 διαμερισματα ντραμς κτλ και να γινεται χαμος, και τωρα να εχει η απο κατω μου φυσικο πιανο, και να εχει ενα πιτσιρικι που να βαραει στο γαμο του καραγκιοζη απλα για να βαραει...Και επισης να εχω την αποπανω μου να εχει μωρο και οταν μπορω εγω να μιξαρω και να ηχογραφησω να γινεται χαμος απο φασαρια- και να φοβαμαι να μην κανω κι εγω στη μιξη και ενοχλησω...)

ΤΡΕΛΛΑ!

Αλλα παντα υπαρχει η χρυση τομη!

αυτη να βρεις ;)

Your Ear Rulez!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου