Προς το περιεχόμενο

Διαφορα ηχου ηλεκτρικης απο pc σε pc

MINDCRIME

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα και καλως σας βρηκα! Εχω μια samick της κακιας ωρας και παιζω με guitar rig 5 μεσω μιας lexicon alpha.

Τις προαλλες ηρθε ενας κινουριος φιλος κιθαριστας σπιτι, παιξαμε λιγο συμφωνησε οτι ο ηχος ειναι χαλια. Μου λεει ελα αυριο σπιτι μου να παιξουμε, να δεις και τη δικια μου και φερε και τη δικια σου να δουμε πως ακουγεται και σε μενα.

Παω σπιτι του, ττη βαζουμε στο pc του μεσω μιας m audio δε ξερω μοντελο, και με καλα μονιτορ ηχεια, (τα δικα μου ηχεια δεν ειναι μονιτορ), ανοιγουμε guitar rig και παθαινω πλακα. Ο ηχος πολυυυυυ καλυτερος, πιο γεματος με περισοτερο gain και sustain. Βαζουμε μετα τη δικια του, μια πανακριβη jackson randy roads με invaders πανω και εκει που περιμενω να ακουσω Τον ηχο ακουω ηχο λιιγο καλυτερο απτη δικια μου.

Εχω μπερδευτει τελειως. Ελεγα να αλλαξω μαγνητες στη κιθαρα για να φτιαξω τον ηχο αλλα τωρα δε ξερω, τι μπορει να φταιει? Η καρτα ηχου? Τα ηχεια? Ολα? Ελπιζω να μη σας κουρασα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ολα τα pc....τον ιδιο...."ηχο"  ;D εχουν.....αυτο που ακουσες ειναι τα καλυτερα μονιτορ που φυσικα κανουν τεραστια διαφορα,βεβαια το...pc δεν ειναι και ο καλυτερος τροπος να.... ακουσεις μια κιθαρα...για αυτο αλλωστε υπαρχουν οι ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ κιθαρας...... 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Κάνε υπομονή 25 μέρες, Χριστούγεννα έρχονται μαζί τους και τα κάλαντα..... ;) ;D  Πάρε έναν μόντελιγκ ενισχυτή (Fender Mustang i ή ii  ;) )  και μην μπλέκεις με pc για ήχο, όπως είπε κι ο superstar πιο πάνω! Για το σπίτι, προσωπική γνώμη (αλλά και πολλών άλλων), ιδανική λύση. Plug and play, πολλά εφέ-ήχοι, σύνδεση με pc και με ακουστικά, ικανές εντάσεις και πολλά άλλα extras.

Κάνε υπομονή 25 μέρες, Χριστούγεννα έρχονται μαζί τους και τα κάλαντα..... ;) ;D   Πάρε έναν μόντελιγκ ενισχυτή (Fender Mustang i ή ii  ;) )  και μην μπλέκεις με pc για ήχο, όπως είπε κι ο superstar πιο πάνω! Για το σπίτι, προσωπική γνώμη (αλλά και πολλών άλλων), ιδανική λύση. Plug and play, πολλά εφέ-ήχοι, σύνδεση με pc και με ακουστικά, ικανές εντάσεις και πολλά άλλα extras.

Φίλε Cigaret θα διαφωνήσω. Αν είναι να πάρει ενισχυτή ας πάρει ένα μικρό καλό λαμπάτο αφού μαζέψει λεφτά μέχρι .... του χρόνου τα Χριστούγεννα. Από το να πάρει μοντελινγκ ενισχυτή καλύτερα ας κρατήσει τα λεφτά του και ας παίζει με gr5. Το λέω διότι είχα 2 μοντελινγκ ενισχυτές και νομίζω ότι είναι πεταμένα λεφτά εφόσον μπορεις με τα διπλάσια λεφτά να πάρεις κάτι αξιοπρεπές. Γνώμη μου πάντα.

........

otto## συμφωνώ μαζί σου ως προς την διαφορά ποιότητας ήχου (μεγάλη...) ανάμεσα σε λαμπάτο με μόντελιγκ, αλλά εγώ "στάθηκα" στο ότι ο OP παίζει στο σπίτι του (αφου ακούει από pc) και όχι σε πρόβες, live κ.τ.λ. Με τον μόντελιγκ γλυτώνει πεταλάκια, καλώδια, (εάν έχει) γκρίνια γυναίκας.... :-X , "βουίσματα", βάρος-όγκο (εντάξει στο σπίτι αυτα δεν παίζουν ρόλο, αλλά...) και περισότερη προσοχή σε κουνήματα-χτυπήματα κ.τ.λ. Πάντως σήμερα (εν συγκρίσει με πιο παλιά) οι μόντελιγκ έχουν εξελιχθεί ταμάλα. Μιλάω πάντα για χρήση στο σπίτι για εξάσκηση και ξεκ@βλ0μ@, για μας (εμένα) τους ερασιτέχνες.

Για να μη παρεξηγηθω, ειμαι 28 και παιζω δεκατεσσερα χρονια κιθαρα. Απλα πλεον παιζω για τη παρτη μου, τις περισσοτερες φορες με ακουστικα και το gr με βολευει πολυ. Δεν εχω σκοπο να παρω ενισχυτη διοτι παλι με ακουστικα θα παιζω, ( ενισχυτης στα τερματα και τη δικια μου στο σπιτι δε παιζει)  ;D Παλια που ειχα και μπαντα ειχα ενισχυτη εναν πενηνταρη peavy καλο αλλα τον εδωσα. Το θεμα ειναι οτι και να ηχογραφησω και να το ακουσω απο αλλα ηχεια παλι χαλια ακουγεται. Ιδεες??

Το θεμα ειναι οτι και να ηχογραφησω και να το ακουσω απο αλλα ηχεια παλι χαλια ακουγεται. Ιδεες??

Και με ακουστικά;  Δες τις ρυθμίσεις στο Guitar Ring, ψάξε youtube για παραδείγματα. Πρώτα πρώτα χαμήλωσε όμως, σχεδόν στο μηδέν, το Gate (πάνω ψηλά στην μέση) και βγάλε ότι άλλο Noise (reduction) Gate έχεις.

otto## συμφωνώ μαζί σου ως προς την διαφορά ποιότητας ήχου (μεγάλη...) ανάμεσα σε λαμπάτο με μόντελιγκ, αλλά εγώ "στάθηκα" στο ότι ο OP παίζει στο σπίτι του (αφου ακούει από pc) και όχι σε πρόβες, live κ.τ.λ. Με τον μόντελιγκ γλυτώνει πεταλάκια, καλώδια, (εάν έχει) γκρίνια γυναίκας.... :-X , "βουίσματα", βάρος-όγκο (εντάξει στο σπίτι αυτα δεν παίζουν ρόλο, αλλά...) και περισότερη προσοχή σε κουνήματα-χτυπήματα κ.τ.λ. Πάντως σήμερα (εν συγκρίσει με πιο παλιά) οι μόντελιγκ έχουν εξελιχθεί ταμάλα. Μιλάω πάντα για χρήση στο σπίτι για εξάσκηση και ξεκ@βλ0μ@, για μας (εμένα) τους ερασιτέχνες.

Μα ναι αυτό λεω, ότι για σπίτι καλύτερα με software πλέον. Το έχεις στο pcακι σου και παει μαζί σου και μερικα patches είναι πολύ καλά.

Τώρα αυτό που λες για εξέλιξη πρέπει να ισχύει διότι το ακούω πολύ συχνά τελευταία.

@MINDCRIME

Δοκίμασε και ΤΗ2, εμένα τουλάχιστον, μου αρέσει πιο πολύ.

Αποκλείεται με το ίδιο patch, ίδια κιθάρα και ακουστικά να υπάρχει διαφορά από pc σε pc. Κάτι άλλο γίνεται. Μάλλον παίζεις άλλο patch. 

Μα ναι αυτό λεω, ότι για σπίτι καλύτερα με software πλέον. Το έχεις στο pcακι σου και παει μαζί σου και μερικα patches είναι πολύ καλά.

Οι μαγικές λέξεις είναι Plug and play....Προσωπική γνώμη πάντα :)  Sorry Mindcrime για το ψιλοοφτόπικ.

Οι μαγικές λέξεις είναι Plug and play....Προσωπική γνώμη πάντα :)   Sorry Mindcrime για το ψιλοοφτόπικ.

Σε ακούω στο soundcloud, τα έχεις γράψει με μοντελινγκ ενισχυτή; Αν ναι τότε καλά κάνεις και προτείνεις γιατί το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Σόρρυ για το offtopic του offtopic.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου