Moderator harilatron Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 ... το 'χω δοκιμάσει. It works. Τσιπούρα στο γκίλ με μια φέτα λεμόνι στην κοιλιά. Αλάτι, ρίγανη. Σερβίρεις με καπνιστό ελαιόλαδο και λεμόνι. Done. Βλέπω τη δουλεύεις τη ρίγανη. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να απαγορευτεί. Είναι το chorus της μαγειρικής, τα σκεπάζει όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Μας μαμήσατε εμάς του εξωτερικού, έτσι; Θα πάω για κανά tika massala να πούμε να φάω τις κρέμες τις Ινδικές μπας και νιώσε λίγο καλύτερα, γιατί μετά από αυτά που διάβασα εδώ πρέπει να περιμένω άλλες 3 βδομάδες για να έρθω Ελλάδα! Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Τα γεμιστά είναι καθαγιασμένα, ακόμα και μακριά απ' τον τάφο του Ζαμπέτα. Αν είναι να πω ένα φαγητό, θα πω αυτό. Ο κιμάς είναι αγάπη μεγάλη, αλλά καλύτερα να ιδρώνει στο τηγάνι ως κεφτές, στη κατσαρόλα ως σάλτσα ή στον άνθρακα ως μπίφτεξ. Κρατήστε τον μακριά απ' τα γεμιστά σας και τα γεμιστά των παιδιών σας. Μας μαμήσατε εμάς του εξωτερικού, έτσι; Θα πάω για κανά tika massala να πούμε να φάω τις κρέμες τις Ινδικές μπας και νιώσε λίγο καλύτερα, γιατί μετά από αυτά που διάβασα εδώ πρέπει να περιμένω άλλες 3 βδομάδες για να έρθω Ελλάδα! Νόμιζα ότι είσαι Λονδίνο... πιο εύκολα θα τα βρεις εκεί τα "εξωτικά" παρά στην Αθήνα! τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Βλέπω τη δουλεύεις τη ρίγανη. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να απαγορευτεί. Είναι το chorus της μαγειρικής, τα σκεπάζει όλα. Έλληνας χωρίς ρίγανη δεν παίζει. Απ' την φέτα με το λάδι, το φρυγανισμένο στα κάρβουνα ζωμί, τα κλασικά Χ με πατάτες στον φούρνο* και last but not least την χωριάτική. Η μυρωδιά της φρεσκομαζεμένης ρίγανης στο χωριό έχει καταγραφεί στο DNA μου. Πρόκειται για το πλέον απαραίτητο μυρωδικό. Φυσικά με φειδώ αφού όπως λες μπορεί να σκεπάσει τα πάντα. *γεμίστε ψαρονέφρι με μπείκον, κασέρι και μανιτάρια (δεν είμαι από Σαλόνικα, όταν λέω κασέρι εννοώ κασέρι ;D) και πατάτες στο ταψί με λεμόνι, ρίγανη, μουστάρδα. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Κρυο επιασε...καιρος για ενα (δυο ή και τρια) ζεστο πιατο φακες αλλα SF... ;D ;D 1.Aγοραζουμε καλες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ φακες (Καστοριας ειναι οι καλυτερες) 2.Τις βραζουμε χωρις αλατι σε νερο για 30 λεπτα. 3.Σουρωνουμε και ξεπλενουμε καλα με κρυο νερο για να φυγει η μπιχλα και η πικριλα (αυτο να το κανετε με ΟΛΑ τα οσπρια γιατι εκτος των αλλων σας γλυτωνει και απο το συνεχες ξαφρισμα) 4.Σε ελαιολαδο τσιγαριζουμε 4-5 φετες μπεϊκον καλης ποιοτητας , 2 μεγαλα ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα ,2 καροτα κομμενα σε ροδελλες,1 πατατα (ψιλοκομμενη για να λειωσει και να κανει τη σουπα πιο παχια) 2-3 πιπεριες Φλωρινης (τουρσι για πιο εντονη γευση ή φρεσκιες για πιο ηπια γευση),4-5 (ή και 6-7-8-9 ;D) σκελιδες σκορδο (μην τις ψιλοκοψετε βαλτε της ολοκληρες) & φυσικα τα μπαχαρικα για να ενεργοποιηθει το αρωμα τους (τα μπαχαρικα ειναι μαυρο πιπερι,καπνιστη παπρικα,γλυκια παπρικα,λιγο καρυ (ή μειγμα για κοτοπουλο),1 κ.γ. μπουκοβο (αν τη θελετε καυτερη)) & 2 ΜΕΓΑΛΕΣ κουταλιες της σουπας ΠΕΛΤΕ (τον πελτε παντα να τον τσιγαριζετε στις σουπες δινει φοβερη καπνιστη γευση) 5.Προσθετουμε τις στραγγισμενες φακες και τις τσιγαριζουμε και αυτες (βασικα κανουμε ενα καλο ανακατεμα με τα παραπανω υλικα για 1 λεπτο) 6.Προσθετουμε ΒΡΑΣΤΟ νερο ,1-2 φυλλα δαφνης και 2 κυβους ΚNORR (1 κοτας και εναν λαχανικων) (μη βαλετε ΑΛΑΤΙ εχουν οι κυβοι και το μπεϊκον) 7.Βραζουμε για 1,5 ωρα σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ φωτια (σκεπασμενη κατσαρολα) μεχρι να χυλωσουν 8.Σερβιρουμε με λιγο ξυδι (απλο λευκο ή βαλσαμικο ) και φυσικα κανα χωριατικο λουκανικο για να λαδωσει το αντερακι μας..... ;D btw η παραπανω συνταγη ειναι το εθνικο φαγητο των ΓΕΡΜΑΝΩΝ (με προσθηκη ελληνικων φακων ,πελτε,πιπεριας Φλωρινης & δαφνης απο εμενα ;D) και δεν ενδεικνυται για ΜΗ Γερμανοτσολιαδες ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 και φυσικα κανα χωριατικο λουκανικο για να λαδωσει το αντερακι μας..... ;D Όλα αυτά για να καταλήξεις στο ψητό ;D Μπορούμε να ακολουθήσουμε τη συνταγή αυτή για να φρεσκάρουμε χορδές μπάσσου; ;D ;D ;D Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Loki Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Καλά είναι όλα αυτά τα γκουρμέ που λέτε αλλά... Τι να λεμε τωρα... Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Καλά είναι όλα αυτά τα γκουρμέ που λέτε αλλά... Τι να λεμε τωρα... Πωπωπωπωπωπωππωπωπωπωπω Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Καλά είναι όλα αυτά τα γκουρμέ που λέτε αλλά... Τι να λεμε τωρα... Το παστίτσιο θέλει οπωσδήποτε μοσχοκάρυδο και κάποιο κίτρινο τυρί στην μπεσαμέλ. Επίσης το προτιμώ με βίδες που κρατάνε πιο πολύ κιμά. Να είναι ζεστό, ζεστό και η μπεσαμέλ να μην έχει σφίξει ακόμα. Ααααχχχχ.... Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2015 και κάποιο κίτρινο τυρί bite the bullet (οικονομικα) και βαλε παρμεζανα regiano (αντε και η γρανα καλη ειναι :)) και θα με θυμηθεις..... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση