Προς το περιεχόμενο

γνωμες για ηλ/ακουστικες κιθαρες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν εγραψε κατι τετοιο, το καταλαβες λαθος.  ;)

Έστω, μια καλή κιθάρα είναι μια καλή κιθάρα. Δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις επαγγελματική χρήση με όλα τα όργανα; Δε μου είναι προφανές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω οτι ο Spyros Delta ειναι ο καταλληλοτερος να απαντησει. Αν θα μπορουσε δηλαδη στα επαγγελματικα live που κανει να χρησιμοποιησει μια καλη ακουστικη κιθαρα αντι αυτων που εχει τωρα και οι οποιες κοστιζουν ουκ ολιγα.  Με μια φτηνη ηλεκτρικη με καλους μαγνητες και καλο εξοπλισμο παιζεις ανετα live, η ακουστικη κιθαρα ειναι λιγο πιο δυσκολη (προσωπικη αποψη)

Πιστευω οτι ο Spyros Delta ειναι ο καταλληλοτερος να απαντησει. Αν θα μπορουσε δηλαδη στα επαγγελματικα live που κανει να χρησιμοποιησει μια καλη ακουστικη κιθαρα αντι αυτων που εχει τωρα και οι οποιες κοστιζουν ουκ ολιγα.  Με μια φτηνη ηλεκτρικη με καλους μαγνητες και καλο εξοπλισμο παιζεις ανετα live, η ακουστικη κιθαρα ειναι λιγο πιο δυσκολη (προσωπικη αποψη)

Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Το θέμα είναι ότι όταν μία ακουστική είναι φτηνή δε θα ακούγεται και δε θα παίζει καλά έτσι κι αλλιώς. Οπότε ούτε για ερασιτέχνη δε κάνει. Τέλος πάντων, δε ξέρω.

Για την "επαγγελματικη χρηση", εκτος απο ενα αξιοπρεπες playability, χρειαζεται ενα πολυ καλο ηλεκτρικο συστημα, αφου τον "ακροατη" δεν τον ενδιαφερει αν ο "παιχτης" κουραζεται με ενα "δυσκολο" οργανο, αλλα ποσο καλο ηχο βγαζει το οργανο στο ηχειο.

Και τα φτηνα οργανα (και οχι μονο φτηνα αλλα και πολλα ακριβα), δεν βγαζουν (κατα τα γουστα μου) παντα τοσο καλο ηχο, οσο αν ειχε προσεχτει και σε αυτο το σημειο το οργανο.

Προσωπικα, τα οργανα που χρησιμοποιω αγοραστηκαν  ακουστικα και τα εκανα εγω στη συνεχεια "ηλεκτρο".

Και τελικα (εκ του αποτελεσματος) παιζουν και live, πολυ καλυτερα απο τα ιδια ηλεκτροακουστικα μοντελα.

Για αυτο προτεινα μια οσο καλυτερη ακουστικη γινεται στο ιδιο μπατζετ και μετα αν και οταν παει για live, την φτιαχνει και ηλεκτρο (αν δεν εχει παει μεχρι τοτε σε ακομα καλυτερη κιθαρα)

Παίζω χρόνια σε μαγαζιά και έχω δοκιμάσει κάποιες ακουστικές... Για μένα Sigma... με διαφορά καλύτερες από Lag και Yamaha...

Giannis Terzopoulos

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου