Προς το περιεχόμενο

Metal from Hellas

otto##

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν εχω κανενα λογο να αμφισβητω τα οσα καταμαρτυρουν οσοι εζησαν 'απο μεσα ' την εποχη εκεινη , πιθανων ομως και 'οι απεξω ' εχουν καποιες φορες πιο σφαιρικη αντιληψη του πραγματος .  Το μεταλ ειδικα στα 80'ς , ηταν το δημοφιλεστερο ροκ παρακλαδι για να μην πω το δημοφιλεστερο παρακλαδι ολων των ειδων , ενω σημερα αποτελει το πιο σταθερο κομματι της μουσικης βιομηχανιας .

Στην παραδοδο των ετων βρηκε την ταυτοτητα του απο 'υποτιθεται επαναστατικο ' σε mainstream ειδος , και οτι πιο 'φυσιολογικο ' να ακουσει ενα παιδακι .  Το κοινο που στηριζει ουσιαστικα  το μεταλ ηταν απο τοτε , οχι οι θαμωνες των 5 μπαρ της εποχης , αλλα οι χιλιαδες ανωνυμοι αρκετοι απο τους οποιους ηταν ακριβως το αντιθετο απο το πρωτυπο του μεταλα που παρουσιαζαν ,ενα πρωτυπο πολλες φορες που παρουσιαζοταν με τροπο πολυ υποτιμητικο .

αυτα για το 'κοινο ' .

σε σχεση με τους μουσικους  , εφοσον υπαρχουν αυτοπτες μαρτυρες της εποχης , ετσι θα ειναι , μπορει να υπηρξαν 2-3 στεκια των 'γνωστων ' μουσικων , η υπεροχη του μεταλ ομως φαινοταν απο τα εκατονταδες μικρα γκρουπακια που προβαριζαν στα αθλια ' στουντιο της εποχης , οπως και σε οποιο αλλο χωρο (γκαραζ , αποθηκες κτλ . )

τα λεγομενα κλαμπ ,καφετερειες , κατι crazy,mariner,ombre ,victoria αφορουσαν την μειοψηφια του κοινου ,ενα κυκλο ανθρωπων μερος του οποιου αμφισβητω οτι ηταν πραγματικοι ακροατες του ειδους,οχι ολοι φυσικα . Δικαιωμα τους ασφαλως .

κατι που δεν ηταν metal ακριβως ,ενα απο τα διαμαντια του ελληνικου hard rock ,που αναφερθηκε και ποο πανω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

πχ ποιοι είναι Ray οι σπουδαίοι που έμειναν απ έξω?...

Έχουν περάσει πολλά χρόνια ρε συ.

Anyway, όσο θυμάμαι, αίσθηση τότε την ίδια εποχή με Northwind είχαν δημιουργήσει οι Κόναν.

Θυμάμαι επίσης τους προγκρεσιβάδες Fatal Attraction

(που υπήρχαν από τα 80's - με είχαν δοκιμάσει μάλιστα σε πρόβα και με σούταραν αμέσως χαχαχαχα) εδώ με τραγουδιστή τον εξαιρετικό Γιάννη Κουτσελίνη ο οποίος είχε γυρίσει σε διάφορα σχήματα και τελικά έφυγε εξωτερικό.

Υπηρχαν βεβαίως και οι Βαβέλ που είχαν πολύ κόσμο και ήταν οι μόνοι που κατέβαιναν με "show" στις συναυλίες.

Είμαι σίγουρος ότι άλλοι Σαλονικιοί θα συνεισφέρουν. Κι εγώ αν μου έρθουν.

Edit:

Θυμήθηκα τους Deceptor. Πάλι με Κουτσελίνη στα φωνητικά νομίζω.

Toυ λογου μου μ'αρεσαν πολυ οι αποκατω Σαλονικιοι,δεν ειναι μεταλ αλλα ηταν μεσα σε εκεινη τη φουρνια των μπαντων των 80ς και τους γουσταραν και "σκληροτεροι":

NEMO θεοί (αλλά ντάξει καμία σχέση με μέταλ)

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Το κοινο που στηριζει ουσιαστικα  το μεταλ ηταν απο τοτε , οχι οι θαμωνες των 5 μπαρ της εποχης , αλλα οι χιλιαδες ανωνυμοι αρκετοι απο τους οποιους ηταν ακριβως το αντιθετο απο το πρωτυπο του μεταλα που παρουσιαζαν ,ενα πρωτυπο πολλες φορες που παρουσιαζοταν με τροπο πολυ υποτιμητικο .

Όταν κάνεις ένα documentary πας σε συναυλίες, σε μαγαζιά, σε δισκάδικα κλπ. Στα πλάνα από τις συναυλίες δεν είδα κανέναν με κουστούμι και μανικετόκουμπα. Προφανώς ακούγανε/νε και γιάπηδες μέταλ, αλλά στις μεταλάδικες καφετέριες στα εξάρχεια δεν έχω δει κανέναν.

Το βίντεο παρουσιάζει το μέταλ ως μια underground φάση και πολλοί φίλοι θα συμφωνήσουνε ότι το '80 όντως ήταν έτσι.

Φοβερά τα βιντεάκια που πόσταραν όλοι οι φίλοι πιο πάνω. Είναι αξιοσημείωτη η παραγωγή εκείνης της εποχής. 

Όταν κάνεις ένα documentary πας σε συναυλίες, σε μαγαζιά, σε δισκάδικα κλπ. Στα πλάνα από τις συναυλίες δεν είδα κανέναν με κουστούμι και μανικετόκουμπα. Προφανώς ακούγανε/νε και γιάπηδες μέταλ, αλλά στις μεταλάδικες καφετέριες στα εξάρχεια δεν έχω δει κανέναν.

Νομίζω ότι ο Alpatman αναφέρεται σε μια νοοτροπία που επικρατούσε σε ορισμένους hardcore μεταλικούς κύκλους εκείνη την εποχή ότι αν δεν ήσουν ναυάγιο της ζωής, να έχεις παρατήσει το σχολείο, να είσαι τη μισή μέρα "εκτός λειτουργίας" λόγω χαπιών και ούζου και να είσαι εγγεγραμμένος σε σύλλογο χουλιγκάνων, απλά ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΕΤΑΛΑΣ.

Αν σε πετύχαινε κανείς σε συναυλία μέταλ ντυμένο κανονικά, όχι με μανικετόκουμπα, αλλά με μάλλινη μπλούζα και παντελόνι άλλο από φθαρμένο τζιν, κινδύνευες να φας ξύλο από ορισμένους ηλίθιους.

otto## μάλλον δεν τα έζησες και δεν καταλαβαίνεις εκείνες τις εποχές.

• Moderator

Έχω πάει, κάπου το 1993-94, στο Ντεγκρε Ζερο (Ζαλονίκη-για όποιους το θυμούνται-), στο οποίο ήταν μέτοχος μια φίλη.

Είχα πέσει σε metal-hard core συναυλία.

Ήμουν με πλήρη εξάρτηση , κοστούμι-γραβάτα - γιλέκο.  :P

Κατά λάθος πήγα , είχα ξεμείνει από ραντεβού σε γραφείο φίλου- δικηγόρου, και μετά συνέχισαμε εκεί.......

Μιά χαρα!  ;D ;D ;D

Έχω πάει, κάπου το 1993-94, στο Ντεγκρε Ζερο (Ζαλονίκη-για όποιους το θυμούνται-), στο οποίο ήταν μέτοχος μια φίλη.

Είχα πέσει σε metal-hard core συναυλία.

Ήμουν με πλήρη εξάρτηση , κοστούμι-γραβάτα - γιλέκο.  :P

Κατά λάθος πήγα , είχα ξεμείνει από ραντεβού σε γραφείο φίλου- δικηγόρου, και μετά συνέχισαμε εκεί.......

Μιά χαρα!  ;D ;D ;D

Μιλάω για εποχές πριν το 87.

Ντεγκρέ ζερό μέταλ συναυλία; Είσαι σίγουρος;

• Moderator

Μιλάω για εποχές πριν το 87.

Ντεγκρέ ζερό μέταλ συναυλία; Είσαι σίγουρος;

Αυτό κοιτούσα και εγω τωρα.

Στα Λαδάδικα ήταν αυτό που λέω κάπου , σωστός είσαι, το Ντεγκρέ ζερό ήταν στη Λώρη Μαργαρίτη.

Θα πάρω μερικά τηλέφωνα και θα επανέλθω με τον σωστό τίτλο.

Αν σε πετύχαινε κανείς σε συναυλία μέταλ ντυμένο κανονικά, με μάλλινη μπλούζα και παντελόνι άλλο από φθαρμένο τζιν, κινδύνευες να φας ξύλο από ορισμένους ηλίθιους.

Στην αρχή θα σε κοιτούσαν καλά καλά.

Μετά θα πεταγόταν κάποιος και θα φώναζε "ασφαλίτης ρε".

Και τότε .....

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Στην αρχή θα σε κοιτούσαν καλά καλά.

Μετά θα πεταγόταν κάποιος και θα φώναζε "ασφαλίτης ρε".

Και τότε .....

Αααα, ναι, καλά... Αυτό κι αν ήταν...

Υπηρχαν βεβαίως και οι Βαβέλ που είχαν πολύ κόσμο και ήταν οι μόνοι που κατέβαιναν με "show" στις συναυλίες.

Ναι ρε φιλε,Vavel!

NEMO θεοί (αλλά ντάξει καμία σχέση με μέταλ)

Εννοειται καμμια σχεση,απλα ηταν απο τις μπαντες που βγηκαν τοτε στη Θεσσαλονικη(πανω ημουν και του λογου μου εκεινη την εποχη ;D) και παροτι ηταν ροκενρολλαδες μας ταιριαζαν σαν ακουσμα και μας αρεζαν.

Πως ηταν οι Status Quo και οι Baron Rojo,ενα τετοιο πραγμα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου