Προς το περιεχόμενο

Metal from Hellas

otto##

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

αν σας πέρασε η "δυσκοιλιότητα"  ;D με τα παιδάκια και το βιντεάκι τους, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε εποικοδομητικοί... ειδικά εσείς που ξέρετε καλά το είδος ας προσθέσετε πληροφορία εδώ...

πχ ποιοι είναι Ray οι σπουδαίοι που έμειναν απ έξω?...

προσωπικά όπως δήλωσα από την αρχή δεν υπήρξα φαν του είδους (απλά είχα "συγγενείς μνήμες εξ αγχιστείας") και δυστυχώς το μόνο που μπορώ να συνεισφέρω (κι αυτό στύβοντας το μυαλό μου), είναι να καταθέσω ποια ελάχιστα "σχετικά" με το άθλημα ελληνικά γκρουπ πέρασαν τότε από την δισκοθήκη μου τραβώντας την προσοχή μου...

https://youtu.be/vYdaqidS1Tw

πρωτόγονος ήχος και παραγωγή αρχές 80s...

από την άλλη αυτοί σαν παραγωγή ήταν μπροστά από τα καθ' ημάς...

ΥΓ. α... και το ότι Λάκη είμαι 99% σίγουρος (ως εντύπωση), ότι οι Sarissa είναι βαρδαροκαρντάσια... εκτός αν επειδή έχουν αλλάξει πολλά μέλη, κάποια Λαρσαία να τους είχαν μετασχηματίσει σε Σάρσζα... ;D

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

ΥΓ. α... και το ότι Λάκη είμαι 99% σίγουρος (ως εντύπωση), ότι οι Sarissa είναι βαρδαροκαρντάσια... εκτός αν επειδή έχουν αλλάξει πολλά μέλη, κάποια Λαρσαία να τους είχαν μετασχηματίσει σε Σάρσζα... ;D

;D ;D ;D

Είμαι (σχεδόν σίγουρος) ότι τουλάχιστον ο τραγουδιστής ήταν από τη Λάρισα.

Νομίζω δε ότι σπούδαζε θεολογία στη Ζαλονίκη.

Ας μας πει κάποιος που μπορεί να ξέρει/θυμάται.

Το album των Northwind το "mythology" το χω σε Βινύλιο, μετράει;  ;D ;D ;D

Επίσης θυμάμαι τους vice human γιατί ο Κουτουβός είχε ανοίξει "πόλεμο" (μέσω Heavy Metal- δεν υπήρχε Metal Hammer Ελληνικό τότε) με τον τραγουδιστή τους...των Παπακώστα. Εν συνεχεία όμως, στο επόμενο άλμπουμ τους, ήταν διθυραμβικός.

Σίγουρα από τη Ζαλονίκη ήταν οι Acetic Voice.

edit:

Σε αυτό το video, είναι μια μπάντα από Κοζάνη, "blade" τους λέγανε (έτσι ξέρω και την "ιστορία", παίζαμε και μαζί πολλές φορές με τα παιδιά....).

Στη φωνή λοιπόν, ο τραγουδιστής των Sarissa.

Το χω σε κασσέτα, με αυτοσχέδιο εξώφυλλο/σχεδιασμένο στο χέρι.

Έτσι "κυκλοφόρησε"- demo ήταν (είχε ακόμα ένα τραγούδι).

Είναι απίστευτο τι βρίσκεις πλέον στο youtube  :o :o :o

• Guru

Νομίζω δε ότι σπούδαζε θεολογία στη Ζαλονίκη.

τώρα που το λες αυτό περί θεολογίας ναι... κάτι μου γαργαλάει τον βρεγματικό λοβό...

Το album των Northwind το "mythology" το χω σε Βινύλιο, μετράει;  ;D ;D ;D

ως διπλό... :P ;D

edit: τελικά Κοζανίτης ήτανε?

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

• Moderator

edit: τελικά Κοζανίτης ήτανε?

Όχι, μόνο η μπάντα που ποσταρα ήταν από Κοζάνη.

Ο Τραγουδιστής (των Sarissa) , ήταν από Λάρισα, και γνώρισε την μπάντα μέσω του μπασίστα που σπούδαζε - Νοσοκόμος- στη Λάρισα. Quite a story, ha!  ;D ;D

Rainbow (χόρευαν όλοι μπροστά στον καθρέφτη κάνοντας τις ίδιες κινήσεις σαν στρατιωτάκια), Victoria (τα έπαιρνε ο "Ozzy"-γάβρος και τα έκανε λαμπόγυαλο), Crazy Horse, Ombre, Χωρίς ανάσα (είχαμε πάει με την πρώην γυναίκα μου και παράγγειλε long island, της λέει η γκαρσόνα "δεν το ξέρω πώς φτιάχνεται?" και η απάντηση ήταν "βάλε όλα τα άσπρα", για να ακούσουμε το αμίμητο "εμείς εδώ μόνο ποτά έχουμε, αν θέλετε κάτι άλλο ψάξτε αλλού"), κλπ.

Γαλαξίας (νεοσμυρνιώτης γαρ), απίστευτοι διάλογοι.

Απίστευτοι τσακωμοί, όχι Κυριακή πρωί, αλλά μεσημεράκι.

Τσιμπινουδάκης, Λάκης (Flames), Τάκης "βουκεφάλας" που είναι και νοιζάς (Spitfire) και ένα σωρό άλλοι.

Διαφωνίες για τον Blackmore, για το ποιός θα βγει πρώτος και ποιός τελευταίος στο live, και άλλα απίστευτα.

Τα έζησα κι εγώ από κοντά.

Να 'ναι καλά τα παιδιά, αυτές οι μνήμες δεν σβήνουν.

ΥΓ. Ξέχασα, στο χωρίς ανάσα χόρευα εγώ (φορούσα σπόρ φανελάκι) και έρχεται η τότε σύζυγός μου και μου βγάζει την φανέλα.

Σκάνε μύτη κάποιοι από το μαγαζί, και μου λένε "βάλε την φανέλα, σκανδαλίζεις τον κόσμο" ;D ;D ;D ;D

Έκανα γυμναστική τότενες.

Αχ οι μνήμες .....

Το album των Northwind το "mythology" το χω σε Βινύλιο, μετράει;  ;D ;D ;D

Πλάκα πλάκα θεωρείται σπάνιο.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

• Moderator

Πλάκα πλάκα θεωρείται σπάνιο.

Το πουλάω και το κάνω φουλάρια και ποσέτ. ;D ;D ;D ;D ;D

Λείπει ο "θεός" από το βίντεο. ;D

Γιατί?

Επειδή είναι "εξόριστος"?

ΑAAAARGH!

(ή αλλιώς, γιατί ρε Στράτο έπρεπε να το δω/ακούσω αυτό πρωί-πρωί, Σαββατιάτικα; ;D)

Something Wicked This Way Comes

Υ.Γ. Και τους Human Touch (λάθος αυτοί είναι Ο Γϊωτης) Vice Human , ήθελα να πω, δεν τους αναφέρει. ;D ;D ;D

Πως δεν τους αναφερει?

O Παπακωστας ηταν οι Vice Human,πρωτη μουρη ειναι στο βιντ. ;D ;D

Επίσης θυμάμαι τους vice human γιατί ο Κουτουβός είχε ανοίξει "πόλεμο" (μέσω Heavy Metal- δεν υπήρχε Metal Hammer Ελληνικό τότε) με τον τραγουδιστή τους...των Παπακώστα. Εν συνεχεία όμως, στο επόμενο άλμπουμ τους, ήταν διθυραμβικός.

Aν ηθελε ας εκανε κι αλλιως,μυριζε μπαρουτι και ξυλο. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Περα απο πλακα,ισως το βιντ των παιδιων μας βγαζει και λιγο το συναισθημα οτι αυτα,καποιοι,τα εχουμε ζησει και δεν το βλεπουμε τοσο αποστασιοποιημενα.

Βαζουμε και τον προσωπικο παραγοντα μεσα.

Δεν ειναι καθολου κακο,πιανει νομιζω τη "φαση" εκεινης της εποχης.

Ελλειψεις εχει πολλες-οντως εστιαζει πιο πολυ στα της πολης μας-αλλα νομιζω οτι οποιος και οπως και να το εφτιαχνε,παλι θα εβρισκε ο καθενας μας πραγματα που λειπουν η που θα ηθελε να δει.

Toυ λογου μου μ'αρεσαν πολυ οι αποκατω Σαλονικιοι,δεν ειναι μεταλ αλλα ηταν μεσα σε εκεινη τη φουρνια των μπαντων των 80ς και τους γουσταραν και "σκληροτεροι":

• Moderator

Πως δεν τους αναφερει?

O Παπακωστας ηταν οι Vice Human,πρωτη μουρη ειναι στο βιντ. ;D ;D

Α ναι; Δεν το θυμάμαι. Το χα δει πολιότερα, νταξ δεν το ξαναβλέπω  ;D ;D ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου