stelios82k Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα φίλοι! Καταρχήν ασχολούμαι με μπάσο αλλά χρησιμοποιώ και μια κιθάρα κυρίως για songwriting αλλά δεν γνωρίζω πολλά από ηλεκτρονικά μέρη και wiring γενικότερα. Έχω την κιθάρα του τίτλου αλλά θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα πάνω της. Καταρχήν τα δύο ποτενσιόμετρα της έντασης κάνουν ένα χαρακτηριστικό χρατς σε ένα συγκεκριμένο σημείο όταν τα γυρίζω και μόνο όταν είναι και οι δύο μαγνήτες ενεργοποιημένοι. Όταν είναι επιλεγμένος μόνο ο ένας το αντίστοιχο ποτενσιόμετρο λειτουργεί άψογα. Έπίσης όταν και οι δύο μαγνήτες είναι ενεργοί η ένταση πέφτει λίγο, ενώ αν χαμηλώσω λίγο την ένταση του bridge η συνολική ένταση δυναμώνει. Μήπως είναι πρόβλημα out of phase των μαγνητών? Το θέμα είναι ότι ο Wide Range Humbucker μου αρέσει πάρα πολύ αλλά σε συνδυασμό με τον bridge δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου ο ήχος ίσως λόγω χαμηλού output του Duncan Designed? Και ρωτάω, αν αλλάξω bridge μαγνήτη με κάτι πιο hot ας πούμε Ηοτ Rails κτλ θα έλθει ισσoροπία στις εντάσεις? Τέλος σκεφτόμουν και τη λύση να βάλω ένα άλλο pickguard από deluxe με Wide Range Humbucker και στη bridge θέση με μια γέφυρα Wilkinson που είναι μικρότερες σε μέγεθος αλλά δεν γνωρίζω τι τροποποιήσεις θα χρειαστεί σε wiring, routing και αν θα ταιριάξει pickguard με τη συγκεκριμένη γέφυρα. Οποιαδήποτε πληροφορία στα παραπάνω καλοδεχούμενη! Η κιθάρα ήταν και στις αγγελίες μόνο και μόνο γιατί βαριόμουν να ασχοληθώ αλλά λόγω αδείας από τη δουλειά αλλάξανε τα πλάνα μου! ;D we need to re-discover communication Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Τα ηλεκτρονικα στις Squier ειναι λιγο της πλακας,αν τα χρησιμοποιεις (αν δεν τα χρησιμοποιεις οπως πολλοι κιθαριστες που τα εχουν μονιμα στο full δεν εχεις προβλημα) καλυτερα να τα αλλαξεις με καλα pots (CTS,ALPHA) οπως και τον διακοπτη με εναν αξιοπρεπη switchcraft .Αν τα αλλαξεις βαλε 500αρια ή 1000αρια για να "ανοιξει" ακομα περισσοτερο συχνοτικα ο neck μαγνητης (οι original ειχαν 1000αρια). Έπίσης όταν και οι δύο μαγνήτες είναι ενεργοί η ένταση πέφτει λίγο, ενώ αν χαμηλώσω λίγο την ένταση του bridge η συνολική ένταση δυναμώνει. Μήπως είναι πρόβλημα out of phase των μαγνητών? σε ΟΛΕΣ τις κιθαρες που εχουν τους μαγνητες συνδεδεμενος ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ στη μεσαια θεση πεφτει λιγο η ενταση οταν παιζουν μαζι,οσο χαμηλωνεις τον εναν απο τους δυο τοσο ανεβαινει η ενταση. Και ρωτάω, αν αλλάξω bridge μαγνήτη με κάτι πιο hot ας πούμε Ηοτ Rails κτλ θα έλθει ισσoροπία στις εντάσεις? Μπορεις να κανεις κατι πολυ πιο...οικονομικο πριν αλλαξεις μαγνητες δηλ. να ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ λιγο υψηλοτερα τον bridge μαγνητη ή/και να κατεβασεις τον neck. Τέλος σκεφτόμουν και τη λύση να βάλω ένα άλλο pickguard από deluxe με Wide Range Humbucker και στη bridge θέση με μια γέφυρα Wilkinson που είναι μικρότερες σε μέγεθος αλλά δεν γνωρίζω τι τροποποιήσεις θα χρειαστεί σε wiring, routing και αν θα ταιριάξει pickguard με τη συγκεκριμένη γέφυρα. ολη αυτη η δουλεια θα σου κοστισει σχεδον το ιδιο με την κιθαρα.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stelios82k Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Superfunk ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η κιθάρα έχει από το εργοστάσιο 500κ alpha pots. Ο wide range ειναι ήδη μια χαρά και δεν μου φαίνεται μουντός όπως διάφοροι γράφουν σε ξένα φόρουμ. Έχω ήδη ανεβάσει πάρα πολύ τον bridge και κατεβάσει αρκετά τον neck αλλα εξακολουθει να υπάρχει διαφορά στην ένταση για αυτό και ρώτησα για αλλαγή μαγνήτη bridge Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk we need to re-discover communication Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-VangelisV Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Έχω ήδη ανεβάσει πάρα πολύ τον bridge και κατεβάσει αρκετά τον neck αλλα εξακολουθει να υπάρχει διαφορά στην ένταση για αυτό και ρώτησα για αλλαγή μαγνήτη bridge φυσικα και υπαρχει διαφορα αφου ο bridge εχει γυρω στο 6,5 εξοδο ενω ο neck γυρω στο 9,5-10. Αν δε θελεις να παιζεις συνεχεια με τα volume controls δηλαδη να εχεις τον bridge τερμα ανοιχτο και τον neck πιο χαμηλα, τοτε 2 ειναι οι λυσεις. Η θα βαλεις bridge απο 10k και πανω η neck μεχρι 6k. Τα 3-3,5k διαφορα δεν καλυπτονται οσο και να ανεβασεις η να κατεβασεις τους μαγνητες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Η κιθάρα έχει από το εργοστάσιο 500κ alpha pots. Ο wide range ειναι ήδη μια χαρά και δεν μου φαίνεται μουντός όπως διάφοροι γράφουν σε ξένα φόρουμ. με εκανες να ανοιξω και την δικη μου ;D http://www.noiz.gr/index.php?topic=204837.msg831250#msg831250 & οντως εχει και εμενα ΑLPHA pots (δυστυχως 250αρια...) ενω ο neck γυρω στο 9,5-10 στη δικη μου εχει 7.5Κ Ο wide range ειναι ήδη μια χαρά και δεν μου φαίνεται μουντός όπως διάφοροι γράφουν σε ξένα φόρουμ. Οι κορεατικοι wide range των Squier ειναι πολλες κλασσεις ανωτεροι των μεξικανικων,υπεροχοι μαγνητες ,ειδικα για την τιμη τους. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-VangelisV Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 στη δικη μου εχει 7.5Κ Αν δεν ειναι διαφορετικης χρονολογιας και εχει και του ΟΡ 7,5 ακομα καλυτερα, θα παρει εναν bridge γυρω στο 7,5-8 και δε θα χασει τελειως τον tele χαρακτηρα που υποθετω θα γινοταν αν πηγαινε σε διψηφιο output. Αλλα και παλι περι ορεξεως... ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stelios82k Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Εμένα απο το serial number της κιθαρας τοποθετειται κατασκευαστικά στο 2012. Αρα για το μαγνητη θα ψαξω να μετρησω καπως τον neck και να παρω αντιστοιχο bridge αν καταλαβα σωστά. Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk we need to re-discover communication Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stelios82k Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk we need to re-discover communication Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-VangelisV Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 5 Νοεμβρίου 2015 Kαλυτερα να τσεκαρεις πρωτα τα ηλεκτρικα μηπως ευθυνονται αυτα. Απο κει και περα οπως εγραψα και πριν, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Με αυτο τον συνδυασμο (sc-hum) σε tele παιζουν πολλοι και τους αρεσει. Αν εσενα σε ενοχλει η δε σε ικανοποιει τοτε αλλαξε τον bridge. Εγω παλι ειμαι απ'τους αλλους που θελω τον bridge πιο δυνατο απ'τον neck ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση