Προς το περιεχόμενο

Άταστη Κλασική

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

Ξέρετε κάποιο εργαστήριο ή κάποιον τεχνίτη που να μπορεί να μετατρέψει μια κλασική κιθάρα σε άταστη; Θέλω πολύ να πειραματιστώ με ήχους σαν το βίντεο παρακάτω:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το λαουτο ειναι πιο καταλληλο για τετοια ακουσματα παντως, με ταστα ‘’κανονικα’’ διαβαθμισμενα, εκτος αν εννοεις οτι θες να πειραματιστεις με μορια, οποτε σου προτεινω ουτι… αν δεν εχεις ξαναπαιξει με αταστο να ξερεις οτι θα ειναι το ιδιο δυσκολο μια κιθαρα χωρις ταστα και ενα ουτι, το κλασικο κουρδισμα της κιθαρας ξεχνατο, δεν ισχυει τιποτα

εδω ο lopez παιζει με λαουτο κανονικα διαβαθμισμενο

https://www.youtube.com/watch?v=O1L9MgtQdWw

να και ενα ακομα

την αταστη κιθαρα σε τετοια ακουσματα δεν θα τη χωνεψω ποτε :D  

kavagio for strings

το κλασικο κουρδισμα της κιθαρας ξεχνατο, δεν ισχυει τιποτα

Τι κουρδισμα προτεινεις?

I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick

Θενξ για την απάντηση αλλά έχω ήδη κλασική που θέλω να την κάνω άταστη. Οκ πιθανόν να πειραχτεί το κούρδισμα ανάλογα με τον εκάστοτε πειραματισμό. Δε θέλω να ασχοληθώ με άλλα όργανα. Γνωρίζουμε γενικά ποιός θα μπορούσε να το κάνει; Το έχει κάνει κανείς; Και με τι κόστος;

Το λαουτο ειναι πιο καταλληλο για τετοια ακουσματα παντως, με ταστα ‘’κανονικα’’ διαβαθμισμενα, εκτος αν εννοεις οτι θες να πειραματιστεις με μορια, οποτε σου προτεινω ουτι… αν δεν εχεις ξαναπαιξει με αταστο να ξερεις οτι θα ειναι το ιδιο δυσκολο μια κιθαρα χωρις ταστα και ενα ουτι, το κλασικο κουρδισμα της κιθαρας ξεχνατο, δεν ισχυει τιποτα

εδω ο lopez παιζει με λαουτο κανονικα διαβαθμισμενο

https://www.youtube.com/watch?v=O1L9MgtQdWw

να και ενα ακομα

την αταστη κιθαρα σε τετοια ακουσματα δεν θα τη χωνεψω ποτε :D  

Τι κουρδισμα προτεινεις?

Φανταζαμε με καποιο ‘’διαδεδομενο’’ κουρδισμα για ουτι θα την κουρδισει την κιθαρα… μαζι με καποιο βιβλιο με εικονες για τα πατηματα του, για ξεκινημα… δεν υπαρχει στανταρ κουρδισμα σε αυτα τα οργανα αλλα συνηθως οι μουσικες αυτες παιζονται με τελειες πεμπτες

kavagio for strings

Για το μηκος της κιθαρας η πεμπτη μου φαινεται πισογυρισμα σε σχεση με τις τεταρτες. Αλλωστε για μελωδικο παιξιμο μιλαμε, όχι για στυλ standard new tuning του Fripp για συγχορδιες.

I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick

Αυτό που θα δοκίμαζα είναι το κλασσικό της κούρδισμα κατεβασμένο κατά έναν τόνο, δηλαδή Ρε-Σολ-Ντο-Φα-Λα-Ρε

• Guru

Εγώ για μια αντίστοιχη δουλειά αλλά σε ηλεκτρική πήγα στον Οικονομάκη.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Για το μηκος της κιθαρας η πεμπτη μου φαινεται πισογυρισμα σε σχεση με τις τεταρτες. Αλλωστε για μελωδικο παιξιμο μιλαμε, όχι για στυλ standard new tuning του Fripp για συγχορδιες.

αφου  οταν κουρδισεις ‘’πεμπτη’’ την αποκατω χορδη, πρεπει να την τεντωσεις περισσότερο απο οτι αν την κουρδιζες ‘’τεταρτη’’ πως μπορει να σου ακουγεται πισωγυρισμα λοιπον αφου κατεβαινοντας την κλιμακα σε πεμπτες, και χωρις να μετακινησεις το χερι στο μπατσο …φτανεις πιο μακριαααα ?? ?? ?

kavagio for strings

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου