johnwow13 Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2015 Μα εγω δεν θιγω το θεμα πως πρεπει να κανει μιξη ενας ηχολήπτης, αλλα το αν αξιζει να εχεις ενισχυτη με καμπινα (πολυ κουβαλημα) , η καποια προενισχυση (ελαφρύ και ευκολοκουβαλητο πραμα)με emulated out. Σιγουρα με τον ενισχυτη σου σαν μονιτορ ακους καμπανα, ομως στο pa άραγε βγαινει καλύτερα ο ενισχυτής με το μικρόφωνο ή η προενίσχυση με το emulated out? Προσωπικα ειδικα για lead κιθαρα για 80's hard rock κομματια, το emulated out του blackstar dual και του marsall jmp1 μου ακουγονται πιο γεματα απο τον scooped αγριο ήχο που βγαινει απο το μικροφωνο στον ενισχυτη με φλατ το equalizer. Σιγουρα η θεση του μικροφωνου ειναι καθοριστικη αλλα γενικα οπου και να το βαλω δεν μενω πολυ ικανοποιημενος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnwow13 Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Ο ήχος του Petruci σε αυτο το βίντεο μου αρεσει πολύ. Δεν βλέπω να έχει βάλει μικρόφωνο πουθενα στις καμπινες, οποτε λογικα χρησιμοποιεί emulated out.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
schreivox Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Βάλε equalizer στο input ή καλύτερα στο effects loop για τα σόλο. Αν σε ενοχλούν και τα ρυθμικά άλλαξε τα mid treble. Αν ρυθμίσεις τα control 12 o'clock είναι πάλι ο ήχος scooped και σκληρός; edit ειδα τώρα πιο γεματα απο τον scooped αγριο ήχο που βγαινει απο το μικροφωνο στον ενισχυτη με φλατ το equalizer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Μου φαινεται παντως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ περιεργο με ενα 57αρι ή με ενα Ε906 κολλητα στη γρυλια και να βλεπουν το sweet spot του μεγαφωνου,εκει που ενωνεται ο κωνος με το κεντρο,να μη μπορεις να βγαλεις ηχο +1000 Με ξεχναμε παιζει ρόλο και το PA, εκτος απο ηχοληπτη και μικροφωνα Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
schreivox Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Ο συγκεκριμένος ενισχυτής σε ανεβασμένα gain μια πριμίλα την έχει. Εμένα μ'αρέσει σαν ενισχυτής. 'Οταν λες τον ακούς εννοείς από τα μόνιτορ ή τον ακούς και κάτω; Κάποια μόνιτορ νομίζω έχουν λίγο τσιμπημένες πρίμες. Πάντως ζήτα από τον κιθαρίστα με τον οποίο παίζεις να αλλάξετε μια φορά εξοπλισμό μεταξύ σας σε πρόβα. Εκλαμβάνεις τον πιο 'στρογγυλό' ήχο ως καλύτερο αλλά ο δικός σου μπορεί να έχει πιο έντονο attack. Λογικά πρέπει να ανεβάσεις μεσαίες και να κόψεις πρίμα. Είναι δύσκολο δυο κιθάρες σε τέτοια είδη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Ο ήχος του Petruci σε αυτο το βίντεο μου αρεσει πολύ. Δεν βλέπω να έχει βάλει μικρόφωνο πουθενα στις καμπινες, οποτε λογικα χρησιμοποιεί emulated out.. Ολοι οι ενισχυτες που βλεπεις εκει ειναι κλειστοι και αποκλειστικά για backup. Όλος ο ήχος βγαίνει από τα δάχτυλα. Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Ο ήχος του Petruci σε αυτο το βίντεο μου αρεσει πολύ. Δεν βλέπω να έχει βάλει μικρόφωνο πουθενα στις καμπινες, οποτε λογικα χρησιμοποιεί emulated out.. οπως και στη συντριπτικη πλειοψηφια των Metal-prog κιθαριστων οι καμπινες και οι ενισχυτες ειναι μονο για μουρη πανω στο stage & συνηθως κλειστοι,ο ηχος βγαινει απο ΑΛΛΗ καμπινα ,συνηθως μεσα σε καποιο ISOLATION BOX η οποια βρισκεται ΠΙΣΩ ή ΚΑΤΩ απο τη σκηνη και ειναι ΦΥΣΙΚΑ "μικροφωνισμενη" Πηγαινε στο 10.00 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnwow13 Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Ο συγκεκριμένος ενισχυτής σε ανεβασμένα gain μια πριμίλα την έχει. Εμένα μ'αρέσει σαν ενισχυτής. 'Οταν λες τον ακούς εννοείς από τα μόνιτορ ή τον ακούς και κάτω; Κάποια μόνιτορ νομίζω έχουν λίγο τσιμπημένες πρίμες. Πάντως ζήτα από τον κιθαρίστα με τον οποίο παίζεις να αλλάξετε μια φορά εξοπλισμό μεταξύ σας σε πρόβα. Εκλαμβάνεις τον πιο 'στρογγυλό' ήχο ως καλύτερο αλλά ο δικός σου μπορεί να έχει πιο έντονο attack. Λογικά πρέπει να ανεβάσεις μεσαίες και να κόψεις πρίμα. Είναι δύσκολο δυο κιθάρες σε τέτοια είδη... Στον χωρο που κανουμε προβα εχω τα ηχεια του PA προς εμενα, απο αυτά ακουω, μόνιτορ δεν εχω (Στην προβα),μονο την καμπίνα του ενισχυτη. Έμένα έχει και καλύτερο attack και καλύτερες δυναμικές, ομως έτσι οπως βγαίνει απο το PA εχει ενα ice peak (δεν ξερω αν λεγεται ετσι) στα πριμα που ματώνει τα αυτιά, ενώ απο την καμπινα δεν ειναι καθολου ενοχλητικο. Γενικα βλεπω οτι αν αφησω φλατ το eq του ενισχυτη, ενω στο στην καμπίνα τον ακούω οκ, στο PA με το μικρόφωνο έχω παρα πολλά πρίμα και πάρα πολλά μπασα. Για να βελτιωθει η καταστασει στο PA πρεπει να τα κοψω απο τον ενισχυτη σχεδόν τελείως και τα πριμα και τα μπασα, ομως ετσι μου χαλάει ο ήχος στην καμπίνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnwow13 Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Οντως ο JVM είναι αρκετα πριμαριστός και μου φαινεται ο συνδιασμος με τα vintage30 και τα prx 415 του PA(νομιζω εχουν πριμομεσαίες) μου να μην ειναι ο καλύτερος. Δοκιμασα τον ενισχυτη με την καμπινα ενος marshall avt100 combo (1x12) με ενα custom ηχειο 100 watt που εχει και ο ηχος ημερεψε αρκετα στο pa. Το συγκεκριμενο woofer ειναι σιγουρα πιο dark απο το vintage30 αλλα πιστευω μετραει και η καμπινα που ειναι 1χ12, νομιζω βγαζει πιο πολλες μεσσαιες απο την 2χ12 ή την 4χ12. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnwow13 Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2015 Γενικα βλέπω ότι αυτο που ακουω απο την καμπινα δεν ειναι αυτο που βγαινει απέξω. Οπως Οπως ειπα με φλατ το eq του ενιχσυτη(δεν κανω έξαλες ρυθμίσεις πχ να βαζω φουλ μπασα κτλ), απο την καμπινα γενικα τον ακουω καλά, όμως απο το PA τα πριμα ξυριζουν και τα μπασα βγαζουν πιο πολυ ογκο απο το μπασίστα.Οποτε εχω την απορία: πως πρεπει να ρυθμιζω τον ενισχυτη μου, με βαση αυτο που ακουω απο την καμπίνα ή έτσι οπως βολέυει το PA? Επίσης ανεξαρτήτως τι ηχείο φοράει, ποια καμπινα βγαινει καλύτερα στο PA, η 1χ12, 2χ12 ή 4χ12? Εν τω μεταξυ στον jvm και τελειως να κόψεις τα πρίμα, πάλι μια πριμομεσσαιήλα ακούγεται πολύ εντονα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση