Προς το περιεχόμενο

Bugera v22 vs Fender Mustang II V2

Eneekay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω προσωπικα ειχα τραζιστορ fender fm212r, σαφεστατα κατωτερος του mustang, δεν μου ακουγοντουσαν οι διαφορες στα distortion πεταλ που ειχα. Ολα σχεδον ιδια μου φαινοντουσαν. Ειδα στο εξωτερικο τον bugera σε καλη τιμη και ειπα ας τον παρω μιας και ειναι λαμπα(ηθελα παντα ενα λαμπατο απο μικρος αλλα η τιμη δεν...). Μπορω να σου πω οτι εμεινα ευχαριστημενος και ειμαι ακομα πολυ. Προσωπικα παντα, το reverb του ειναι πολυ ομορφο και γλυκο. Και το distortion του ειναι καλο για τα αυτια μου. Η πεταλιερα καθεται ανετα και μπροστα αλλα και στη λουπα του. Οσο αφορα το switch ναι, αλλαζει ο χαρακτηρας αλλα λογικα για να γινεται αυτο σιγουρα κατι αλλαζει στα watt. Δεν ειμαι ηλεκτρονικος ή ηλεκτρολογος αλλα η λογικη αυτο μου λεει. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά,

Είχα τον Bugera και έχω παίξει με τον Mustang ii αρκετά.

Ο Bugera παίζει μια χαρά στα χαμηλά μην τον φοβάσαι.

Τον βάζεις στο triode mode και καθάρισες.

Ειδικά όταν τον δούλευα με το μαστερ στο φουλ και το volume χαμηλά ,

ο ήχος μου άρεσε πάρα πολύ!

Αρνητικά : Το βρώμικο του κανάλι είναι άθλιο. Αν το συγκρίνεις με ένα καλό πεταλάκι δεν θα

το ξαναχρησιμοποιήσεις ποτέ. Το reverb μετριο.

Επίσης μπορεί να χρειαστεί να ασχοληθείς , βλέπε κανένα μικρό προβληματάκι σπάνια όμως κάτι

το άλυτο.

Η δικιά μου πρόταση , και αυτό που έχω καταλήξει:

Βρές ένα Mustang III V2 μεταχειρισμένο.

Τον έχω τώρα με αλλαγμένα presets (ψαξε τυπάκι 'intheblues')

και ο ήχος είναι καταπληκτικός και στα χαμηλά!

Έχει τεράστια διαφορά ο ήχος από τον ΙΙ μάλλον λόγω καμπίνας.

Για να καταλάβεις τον συγκρίνω με ένα Fender Supersonic 22 (λεφτά) και στέκεται ΠΟΛΥ

αξιοπρεπώς.

Βρες χρόνο να πας σε ένα Νάκα να ακούσεις την διαφορά μεταξύ του ΙΙ και του ΙΙΙ

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν αγοράσεις.

Τώρα, μπορεί να μου πει κάποιος γιατί να ΜΗΝ πάρω τον Bugera;;;

Έχεις αρκετά αυξημένες πιθανότητες να σου βγάλει προβλήματα... ;D (Όπως πολλοί φτηνοί λαμπάτοι)

Στην Ελλάδα γιατί είναι τόσο πιο ψηλά η τιμή του καινούριος; Μιλάμε για 50% πάνω από Thomann. [/b]

Μήπως έχει κάποια τελευταία κομμάτια ο Thomann και τα δίνει φτηνά να του φύγουν; Τα κάνει κάτι τέτοια ο Thomann. Το λέω γιατί μου φανηκε περίεργο, από τη μια μέρα στην άλλη κατέβασε πριν κανα-δυο μήνες την τιμή για τον infinium από τα 400κάτι στα 300 ευρώ. Αυτή τη στιγμή η προτεινόμενη και καλά λιανική τιμή του στη Γερμανία (RRP) είναι σύμφωνα με τον Thomann 516 ευρώ.

Λοιπόν, νομίζω πως η καλύτερη επιλογή σου ειναι η εξής:

1. Ειμαι σίγουρος πως αγοράζοντας τώρα ενισχυτη, θα κανεις πολύ καιρό ακομα για να πάρεις δεύτερο ή να τον αλλάξεις, οπότε

2. Απο ο,τι γράφεις, στο σπίτι δεν ψάχνεις να βρεις τον ηχο σου, αλλα να παίζεις αξιοπρεπώς σε χαμηλές εντάσεις (και οχι με ακουστικά). Οπότε, γιατί να δεσμεύσεις με κατι λιγότερο ευέλικτο;;;;

Δηλ, παίρνεις τον Bugera και παίζεις χαμηλά σε ένταση όσο θες (τον έχω και ειναι μια χαρά), και κάποια στιγμή που θα πας να παίξεις σε live προβαδικο (γιατί πίστεψε με, θα έρθει η ώρα που θα το ζητάς σαν τρελλος ;) )μπορεις και τον παίρνεις μαζι σου και κομπλέ.

3. Το ανάποδο δεν γίνεται. Δηλ, τον μέτριο/ πρόχειρο ηχο (που θα εχεις έτσι κι αλλιώς) και δεν θα μπορεις να τον φτιάξεις περεταιρω, θα σε δεσμεύει. Πχ, το δωμάτιο δεν μπορεις να το μεταφερεις αλλού. Ενώ κατι που παίζει και αλλού  παίζει.... Παντού!

Οποτε, βουρ για λαμπα!

ΥΓ. Και εμενα δεν μου άρεσε το βρωμικο κανάλι. Αλλα no problemo, αγοράζεις τα φθηνά Mooer πετάλια (ακριβή αντίγραφα των πανάκριβων, απο thomann) γύρω στα 50 ευρώ, και εισαι κομπλέ.

Επίσης, εχει και effects loop (για τον fender δεν ειμαι σίγουρος...)

Your Ear Rulez!

Επίσης, τον έχω ανοίξει και σε πρόβα και σε live. Παιδια, ας με διορθώσουν οι "βετεράνοι της λάμπας" αν κάνω καθώς, αλλα η αλήθεια ήταν οτι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου ο ήχος μου με τον Bugera να βγει μπροστα στο mix (καλά, λόγω και την χαμηλής παραμορφωσης που παίζω), αλλα βγαίνανε στακατες αρκετά οι νότες. Παίζαμε διπλα με κατι Marshall 100 τρανζ., και αγκωμαχουσε o valvestate.

Οπότε έχω παίξει με άλλους, το παρατηρούν.

Your Ear Rulez!

Το βρώμικο κανάλι του bugera εγώ το ρυθμίζω με χαμηλά το gain (κάτω από τη μέση) για ημιβρώμικο ήχο κι έτσι το βρίσκω αρκετά χρησιμοποιήσιμο έως καλό.

Καλά παίζει μωρέ ο buger-άκος και σε χαμηλές εντάσεις. Ειδικά με τα πετάλια.

Απλά να σιγουρευτείς ότι σ'αρέσει ο βασικός του ήχος πριν τον πάρεις. Για μένα, έχει μια χροιά στα μεσαία που με χαλάει λίγο. Αυτή η χροιά δε φεύγει με eq, είναι βασική του. Βέβαια εμένα μ' αρέσει περισσότερο ήχος τύπου marshall.

Κατά τ'άλλα πολύ καλός ενισχυτής, αρκετά ευέλικτος, καθαρός στον ήχο, ιδιαίτερα στις ψηλές νότες. Εύκολος κι ευχάριστος στο παίξιμο, παιρνει πολύ καλά κ τα πετάλια. Κ το βασικότερο: λαμπάτος  :-p

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου