Προς το περιεχόμενο

Ποτε ενηλικιωθηκε η ηλεκτρικη κιθαρα?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακουω συχνα Γεωργιου στο ραδιο και βαζει σχεδον μονο ροκ τραγουδια απ'τα 60s. Οι κιθαριστες που παιζουν ακουγονται πιο πολυ σαν πρωταρηδες που μολις εμαθαν την μινορε πεντατονικη. Απ'την αλλη υπαρχουν συγχρονοι παικτες όπως ο Lukather και ο Govan που εχουν τεχνικα υπερπροσοντα αλλα και είναι βιβλιοθήκες με όλα τα στυλ. Αναμεσα σε αυτά τα δυο ποτε βαζετε την περιοδο που εγινε η ηλεκτρικη 18? Ηταν ο Jimi, o Εddie, καποιος άλλος?

Παρε τα 4 dvd του Monterey International Pop Festival in San Francisco 1967, φαε στην μαπα πρωτα ολα τα dvd να συνηθισεις τι παιζοταν εκεινη την εποχη στο οργανο (ΟΚ λειπουν οι Cream) και μετα δες στο τελος που βγαινει ο Jimi και θα καταλαβεις.

οχι απλα 18, ειχε απολυθει κι απο φανταρος, ειχε και δυο παιδια

κομματια lukather eddie κλπ παιζει και η κουτση μαρια. Jimi ελαχιστοι εχουν τα @@ και οι πιο πολλοι τρωνε τα μουτρα τους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παρε τα 4 dvd του Monterey International Pop Festival in San Francisco 1967, φαε στην μαπα πρωτα ολα τα dvd να συνηθισεις τι παιζοταν εκεινη την εποχη στο οργανο (ΟΚ λειπουν οι Cream) και μετα δες στο τελος που βγαινει ο Jimi και θα καταλαβεις.

κομματια lukather eddie κλπ παιζει και η κουτση μαρια. Jimi ελαχιστοι εχουν τα @@ και οι πιο πολλοι τρωνε τα μουτρα τους

Και εσυ δες αυτά τα δυο βιντεο. Θελω και εγω 5 λεπτα μάξιμουμ να μου δωσεις, αν μπορεις. Δεν εχω χρονο για 4 dvd. :)

[flash=200,200]

[flash=200,200]https://www.youtube.com/watch?v=kxijw6J5mbs

• Moderator

Καταπληκτικό το solo του Guthrie στο Regret #9 και γενικότερα εξαιρετική δουλειά στους δίσκους του Wilson.

More is more. Yngwie Malmsteen

Καταπληκτικό το solo του Guthrie στο Regret #9 και γενικότερα εξαιρετική δουλειά στους δίσκους του Wilson.

Και το τελος δεν θα μπορουσε να ηταν καλυτερο!

Ο περισσοτερος κοσμος όταν του λες "ηλεκτρικη κιθαρα" φανταζεται παραμορφωση, sustain, Gary Moore κτλ.

Καλα και ο περισσοτερος κοσμος οταν του λες ριζοσπαστικη αριστερα φανταζεται τον ΣΥΡΙΖΑ  ;D ;D ;D

ΕΓΩ παντως οταν μου λες τη λεξη ηλεκτρικη κιθαρα φανταζομαι ΚΥΡΙΩΣ αλλα πραγματα,να σαν και αυτα

Σαν τελικη απαντηση SF, οι τζαζιστες των 50s δεν ειχαν εφφε.

Ειχαν reverb & tremolo

Αν θεωρήσουμε, που πρεπει, την παραμορφωση εφφε τοτε αλλαζει και ο τροπος παιξιματος που γινεται πιο "βιολινατος".

παραμορφωση υπηρχε και πριν τα...εφε...απο τον ενισχυτη.

αει γεια σου  ;)

Και εσυ δες αυτά τα δυο βιντεο.

sorry αλλα το πρωτο δεν ακουγεται απο τη καγκουρια  ;D και το δευτερο ειναι ΥΒΡΙΣ προς το αυθεντικο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ σολο

νομιζω οτι εχεις μπερδεψει ...επικινδυνα την τεχνικη δυνοτητα με την ικανοτητα παραγωγης ΚΑΛΗΣ-ΩΡΑΙΑΣ-ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΗΣ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ κτλ,κτλ  :) ΜΟΥΣΙΚΗΣ (που ειναι και ο σκοπος της...οργανοπαιξιας  ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δε συμφωνώ. Είναι απόλυτη άποψη. Εξαρτάται πως θα το εξετάσεις. Ο Χεντριξ ήταν πρωτοπόρος προφανώς αλλά σήμερα υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι παίχτες τεχνικά και συνθετικά.

Καλα και ο περισσοτερος κοσμος οταν του λες ριζοσπαστικη αριστερα φανταζεται τον ΣΥΡΙΖΑ  ;D ;D ;D

Μαλιστα. Γι'αυτο στα κιθαρομαγαζα εχουν τις τζαζοκιθαρες στην βιτρινα και τις μεταλ στο υπογειο. ;D

Ειχαν reverb & tremolo

παραμορφωση υπηρχε και πριν τα...εφε...απο τον ενισχυτη.

Ηταν ελαχιστη και σιγουρα δεν υπηρχε το sustain. Η ηλεκτρικη τοτε (50) ηταν ακομα μια κιθαρα όπως ολες οι άλλες.

sorry αλλα το πρωτο δεν ακουγεται απο τη καγκουρια  ;D και το δευτερο ειναι ΥΒΡΙΣ προς το αυθεντικο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ σολο

Εκτιμω το original αλλα εχει παραπανω ratio προθεσης/αποτελέσματος για το γουστο μου.

νομιζω οτι εχεις μπερδεψει ...επικινδυνα την τεχνικη δυνοτητα με την ικανοτητα παραγωγης ΚΑΛΗΣ-ΩΡΑΙΑΣ-ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΗΣ  :) ΜΟΥΣΙΚΗΣ (που ειναι και ο σκοπος της...οργανοπαιξιας  ;D)

Οριστε, μοντέρνος ηχος, κλασσικες αξιες. :)

[flash=200,200]

Επισης θα συμφωνουσες πως το Nadia του Beck "χανει" σε σχεση με το Bolero επειδή ειναι πιο.. τεχνικα δεινο?

Εκτιμω το original αλλα εχει παραπανω ratio προθεσης/αποτελέσματος για το γουστο μου.

εμενα μου ακουγεται  σαν αυτο που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ το τραγουδι , αυτο του Lukather που εβαλες απλα ειναι λογος ΑΠΟΛΥΣΗΣ απο τη μπαντα  ;D μια και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ εντελως το ασμα,αν το ακουγε ο Χαρισον θα αυτοκτονουσε απο τα...γελια... ;D ;D ;D μια και το σολο αυτο εχει υπερβολικα πολλες  νοτες αναμεσα στα κενα που ΚΑΝΟΥΝ τη μουσικη ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συμφωνω, το παρακανει με την επιδειξη, αλλα αν του δωσεις εντολη (σεσιονας με 1500 αλμπουμ under his belt είναι) να παιξει πιο πολύ για το τραγουδι, ο Χαρισσον θα ξανανιωνε. :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου