elavd Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2006 Locrian ομολογώ ότι σε ΘΑΥΜΑΖΩ!!! Μπράβο και πάλι...!!! Στο μόνο που έχω ένσταση είναι στα ποτενσιόμετρα: Έκανες ΤΟΣΗ δουλειά και λυπήθηκες να βάλεις 2 ποτενσιόμετρα της προκοπής?? www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
andreoulis Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2006 Συγχαρητήρια και από μένα! Το carving στο καπάκι πώς το έκανες; με τρύπες που έλεγχες το βάθος ή με κάποιο άλλο εργαλείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SamTheRipper Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2006 Πλάκα πλάκα όμως,θα μπορούσες να το κάνεις κα επάγγελμα.Αρκετοί που παίζουν πολλά χρόνια κιθάρα πιστεύω θα ήθελαν μία δική τους τελείως custom κιθάρα κομένη και ραμμένη στα μέτρα τους,γιατί το συγκεκριμένο σχήμα πιστεύω ότι είναι από όλους αγαπητό.Όχι telecaster και αηδίες!!(Αστειεύομαι,μη με διαγράψετε,ω ακόλουθοι της fender!!) :lol: :lol: Πιστεύω,θα ήταν πιο ωραία αν έβαφες και το πίσω μέρος του σώματος :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Locrian Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Δεν λυπήθηκα να βάλω κάποια "καλύτερα" ποτενσιόμετρα, απλά δεν βρήκα τέτοιου τύπου στα καταστήματα ηλεκτρονικών , ωστόσο παρόλο που τα pots με μεταλικό κέλυφος προσφέρουν κάποια μόνωση δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα βόμβων με τα πλαστικά. Πάντος όλα αυτά διακατέχονται από πολλούς μύθους. Σκεφτήκατε ποτέ γιατί ο Leo Fender χρησιμοποίησε Ash και alder για τις κιθάρες του ??? Η απάντηση έρχεται μόνη της.... αυτά τα ξύλα μπορεί εν τέλει να παίζουν καλά , αλλά ο βασικός λόγος ήταν ότι υπήρχαν σε αυθονία στην Αμερική και ήταν κατάληλα για αυτή την δουλειά. Όταν αυτά άρχησαν να λιγοστέυουν τότε άρχησε να βάζει ότι έβρισκε μπροστά του. Αυτά ΔΕΝ τα λέω εγώ, τα έχω διαβάσει σε διάφορες βιβλιογραφίες στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που τα δικά μας παραδοσιακά όργανα (μπουζούκια, τζουράδες κτλ) φτιάχτηκαν με βασικό ξύλο για το ηχείο την καρυδιά. Αυτό είχαν διαθέσημο οι τότε οργανοποιοί και αυτό χρησιμοποίησαν. Βέβαια αυτό διαμορφώνει και χαρακτήρα στα όργανα. Πως να το κάνουμε ένα καρυδένιο μπουζούκι είναι ένα μπουζούκι που έχει τον χαρακτηριστικό ήχο που του δίνει η καρυδιά. Το carving στο καπάκι δεν το έκανα με πολλές μικρές τρύπες διαφορετικού βάθους, όπως προτήνουν κάποιοι. Ξεκινόντας με το flat καπάκι έκανα με το router ένα περιμετρικό αυλάκι με το τελικό ύψος που θα είχε η κιθάρα στις άκρες, μετά σχεδίασα με μολύβι το σχήμα οδηγό από το οποίο θα ξεκινούνε η καμπύλη. Έτσι τώρα έχουμε δύο σημεία τα οποία πρέπει να ενόσουμε αφαιρόντας ξύλο. Την αφαίρεση αυτού του ξύλου την έκανα με ένα εργαλείο που οι περισσότεροι το ξέρουν με το όνομα "παστρακουλο" , είναι αυτό που οι ¶γγλοι λένε spokeshave, με αυτό το εργαλείο στρογγυλέυεις και το μπράτσο. Στα σημεία που δεν βολέυει αυτό το εργαλείο χρησημοποίησα σκαρπέλα. Και τελειώνεις με σχετικά χονδρό γυαλόχαρτο. Μου πήρε 2 ώρες η όλη δουλειά. Τώρα όσο αφορά το εάν θα μπορούσα να το κάνω επάγγελμα, είναι κάτι για το οποίο το σκέφτομαι αρκετά χρόνια τώρα , θα δούμε. ¶λλωστε όπως έχω ξαναπεί δεν είναι και το μοναδικό όργανο που έχω κάνει. Στο παρελθόν έχω κάνει και άλλα όργανα (όχι κιθάρες) τα οποία έχουν πουληθεί και χαίρουν άκραν υγείας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zithon Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 πες'τα ρε φιλε!!!!!!!! επειδη κι εγω βρισκομαι στην δικη σου κατασταση (φτιαχνω μια κιθαρα για χομπυ) κι εγω εψαξα πολυ για το τι παιζει πισω απο την fender τα ξυλα την καταστευη και ολα τα υπολοιπα κατεληξα στα ιδια συμπερασματα. ολοι χρησιμοποιουν τα ξυλα που βρισκονται πιο ευκολα και σε αυθονια στην περιοχη τους. και πουλανε κιθαρες, που μπορουν να φτιαχτουν σε λιγες ωρες ή μερες με τα μηχανηματα, 2000-3000 ευρω και λενε σαν δικαιολογια οτι ειναι select alder ή ash. τουλαχιστως ας πουν οτι τις δινουν τοσο λογο του ονοματος που γραφει πανω! οσο για ττις καμπυλες ετσι ακριβως τις εκανα κι εγω αλλα μονο με ρασπα και γιαλοχαρτιερα! NON SERVIAM... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Ρε παιδιά κι εγώ τα έχω διαβάσει αυτά για τα ξύλα και συμφωνώ. ¶λλωστε τα έχουμε συζητήσει πάνω από 1000 φορές εδώ. Απλά θεωρώ ότι για κιθάρα (και μάλιστα αξιώσεων όπως φαίνεται να είναι η δική σου Locrian) είναι κρίμα να βάλεις ένα φτηνιάρικο πλαστικό pot αυτού του στυλ: ενώ εύκολα και φτηνά μπορείς να βάλεις ένα κλασικό, ανθεκτικό και με πολύ καλή συμπεριφορά CTS: ;) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Locrian Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Τα pots θα αλλαχθούν μόλις βρώ. Και κάτι ακόμα μια και μιλάμε για τα πλαστικά pots. Το περίσσευμα από τους άξονες των πλαστικών pots το χρησιμοποίησα για να κάνω τις τελείες (σημάδια) στην ταστιέρα. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Πάντος όλα αυτά διακατέχονται από πολλούς μύθους. Σκεφτήκατε ποτέ γιατί ο Leo Fender χρησιμοποίησε Ash και alder για τις κιθάρες του ??? Η απάντηση έρχεται μόνη της.... αυτά τα ξύλα μπορεί εν τέλει να παίζουν καλά , αλλά ο βασικός λόγος ήταν ότι υπήρχαν σε αυθονία στην Αμερική και ήταν κατάληλα για αυτή την δουλειά. Όταν αυτά άρχησαν να λιγοστέυουν τότε άρχησε να βάζει ότι έβρισκε μπροστά του. πες'τα ρε φιλε!!!!!!!! επειδη κι εγω βρισκομαι στην δικη σου κατασταση (φτιαχνω μια κιθαρα για χομπυ) κι εγω εψαξα πολυ για το τι παιζει πισω απο την fender τα ξυλα την καταστευη και ολα τα υπολοιπα κατεληξα στα ιδια συμπερασματα. ολοι χρησιμοποιουν τα ξυλα που βρισκονται πιο ευκολα και σε αυθονια στην περιοχη τους. και πουλανε κιθαρες, που μπορουν να φτιαχτουν σε λιγες ωρες ή μερες με τα μηχανηματα, 2000-3000 ευρω και λενε σαν δικαιολογια οτι ειναι select alder ή ash. τουλαχιστως ας πουν οτι τις δινουν τοσο λογο του ονοματος που γραφει πανω! οσο για ττις καμπυλες ετσι ακριβως τις εκανα κι εγω αλλα μονο με ρασπα και γιαλοχαρτιερα! ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!! :lol: :lol: ποιοι ειστε εσεις ρε,μπροστα στους Guru SUHR & TOM ANDERSON!!! :twisted: :lol: :lol: OYTE TA ΞΥΛΑ ΣΑΣ ΡΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΕΤΕ!! :lol: Τι νομιζετε δηλ. οτι και οι CNC Routers που χρησιμοποιουν δεν ειναι ετη φωτος καλυτεροι απο τους ΙΔΙΟΥΣ routers που χρησιμοποιουν στην Harley Benton?? :lol: η οτι τα αμερικανικα ξυλα δεν ειναι τραγικα καλυτερα απο τα κορεατικα??(αφου στις ΗΠΑ ποτιζουν τα δεντρα με ...μπυρα & οταν βρεχει δεν βρεχει νερο αλλα...σαμπανια!!!για να μην πω και για το...χωμα...) Για να μην αρχισω τωρα για τα φινιρισματα & τις αναπνοες του ξυλου... Σταματηστε να παραπληροφορειτε τον κοσμο! Καλαμπορτζηδες!Ε,καλαμπορτζηδες! :lol: :lol: ειδες πως οταν αρχισεις να ασχολεισαι με το αθλημα της κατασκευης πως απομυθοποιουνται τα παντα??? www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Locrian Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!! :lol: :lol: Να ντραπούμαι για ποιό λόγο ? Επειδή λέμε την αλήθεια και μόνον την αλήθεια ? ποιοι ειστε εσεις ρε' date='μπροστα στους Guru SUHR & TOM ANDERSON!!! :twisted: :lol: :lol: [/quote'] Δεν νομίζω ότι κάποιος που κάνει κατασκευές ενδιαφέρεται και πολύ να συγκριθεί με άλλους. Το κάνει τουλάχιστον διότι τον ευχαριστεί OYTE TA ΞΥΛΑ ΣΑΣ ΡΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΕΤΕ!! :lol: Εάν το λες αυτό χαριτολογώντας για το αν ξέρουμε να κουρδίζουμε τονικά σωστά τα όργανα' date=' ε.. κανείς δεν είναι τέλειος :lol: Εάν το λες με την πραγματική του έννοια, θα σου πω ότι στα ακουστικά όργανα (που εκεί έχει νόημα να μιλάμε για κούρδισμα και συνδιασμό ξύλων), σου λέω πως εκεί έχω εμπειρία τουλάχιστον 15 χρόνια, και είναι ένα θέμα που καλό θα ήταν να μην ακουμπήσουμε. Τι νομιζετε δηλ. οτι και οι CNC Routers που χρησιμοποιουν δεν ειναι ετη φωτος καλυτεροι απο τους ΙΔΙΟΥΣ routers που χρησιμοποιουν στην Harley Benton?? :lol: Σαφώς και είναι καλύτεροι, παράγουν όργανα με ταχύτητα φωτός και εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε μια περιουσία για ένα όργανο που έφτιαξε μια μηχανή σε π.χ. 10 ώρες. τα αμερικανικα ξυλα δεν ειναι τραγικα καλυτερα απο τα κορεατικα??(αφου στις ΗΠΑ ποτιζουν τα δεντρα με ...μπυρα & οταν βρεχει δεν βρεχει νερο αλλα...σαμπανια!!!για να μην πω και για το...χωμα...) ΑΑΑ. αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά που ανοίγω την θήκη της αμερικάνας fender μου μηρίζει μπυρίλα ??? :lol: :lol: Σταματηστε να παραπληροφορειτε τον κοσμο! Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Αλλά μου αρέσει να λέω την αλήθεια που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν εσκεμένα εν ονόματι του κέρδους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2006 ΡΕ ΣΥ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!!??? :lol: :lol: :lol: ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ??? ΠΟΣΑ SMILEYS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΔΗΛΑΔΗ???? 8O :lol: :lol: :lol: Αν υπαρχει καποιος πολεμιος της κιθαρομυθολογιας εδω μεσα αυτος ειμαι εγω.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση