Προς το περιεχόμενο

Capital controls και αγορες απο ιντερνετ (κυριως thomman.de)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μ' αρέσει αυτό που κάνετε - θα το δοκιμάσω και εγώ - πάμε

Πρόσεχε…

Βρίσκω τον τόνο σου αυταρχικό, φιλος...

…Τρόλευς…

Συμφωνώ

Κι αυτόν τον τζαζ τζόκερ πως τον λένε

Δεν συμφωνώ

…για κομμουνιστή τον κόβω.

... ταντριστής είναι, σε λέω - και μην τον κόψεις - θα σε χρειαστεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 497
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εχεις δικιο,αλλα μια και ουτε εγω εχω δικο μου σπιτι (που κανουμε αιτησεις ρε Eye?) δεν εχω ασχοληθει με την ορθογραφια του αντικειμενου του τρομου....εμενα το πολυ πολυ να μου παρουνε την White Falcon που ειναι και κιτσαριο.... ;D

βεβαια αν βγει κανας νομος που ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ που πρεπει να καταβαλω στον σπιτονοικοκυρη μου θα μαθω τουλαχιστον πως γραφεται σωστα η λεξη ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ... ;D 

Κι όλοι αυτοί που έκαναν το σκατό τους παξιμάδι και τελικά αποπλήρωσαν το δάνειό τους τελικά τι είναι, μαλάκες;

Λες και σ' αυτή την χώρα η μόνη σχέση που έχεις με δάνεια είναι η διαρκής, πάντα χρωστάς. Να ξεπληρώσεις δεν παίζει.

Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που αν μπορούσαν να πληρώσουν θα το έκαναν ευχαρίστως και χωρίς δευτερη σκέψη αλλά δεν μπορούν γιατί η κρίση τους έχει χτυπήσει. Υπάρχουν όμως και δυο άλλες κατηγορίες. Αυτοί που ανοιγόντουσαν πιο πολύ απ' αυτό που τους έπαιρνε γιατί έτσι κι αυτοί που ψάχνουν να βρούν τρόπο να φεσώσουν την τράπεζα γιατι μπορούν (ειδικά αυτοί θα ψήφιζαν και τον διάολο τον ίδιο αν τους διευκόλυνε στον στόχο αυτό). Κανείς απ' αυτούς δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται.

Επίσης μια σημείωση έτσι για τα πρακτικά. Τα CC καθιστούν πολύ δυσκολότερα ακριβώς αυτά που θα έπρεπε να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση, δηλαδή φορολογία, μείωση ανεργίας, επενδύσεις κ.α. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά αυτό που δεν είναι προφανές είναι ότι οι υπεύθυνοι για τα CC που είναι και υπεύθυνοι για την βελτίωση της κατάστασης θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί αυτό ΠΡΙΝ αποφασίσουν τα CC.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

• Moderator

Παιδιά εξακολουθείτε να μιλάτε για λεφτά και αριθμούς ενώ το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος και η αξιοπρέπεια.

Τα CC καθιστούν πολύ δυσκολότερα ακριβώς αυτά που θα έπρεπε να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση, δηλαδή φορολογία, μείωση ανεργίας, επενδύσεις κ.α.

Για να σοβαρευτουμε κι ολας...ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ δεν θα δουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τα επομενα 2-3 χρονια (αν πανε ΟΛΑ καλα)

Αυτη τη στιγμη η ΑΣΦΥΞΙΑ στην αγορα ειναι ΟΛΙΚΗ (μην διαβαζετε τις τριχες που λενε για τη...διευκολυνση των επιχειρησεων ΤΩΡΑ που μιλαμε ΟΛΕΣ οι επιταγες ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ επιστρεφουν πισω ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ διαλυοντας την οποια εμπιστοσυνη ειχε απομεινει στις ελληνικες μικρομεσαιες επιχειρησεις (και σε πολλες ΜΕΓΑΛΕΣ ακομα)

Οι χιλιαδες ΝΕΕΣ χαμενες θεσεις εργασιας που θα εχουμε,απο τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομεα φυσικα, θα οφειλονται ΜΟΝΟ στα cc.

Μεσα σε 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ επεσε 5% το ΑΕΠ της χωρας...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Μεσα σε 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ επεσε 5% το ΑΕΠ της χωρας...

Πάντως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο είδους βραβείο γι' αυτό. Είναι κατόρθωμα, δεν μπορείς να πείς.

Παιδιά εξακολουθείτε να μιλάτε για λεφτά και αριθμούς ενώ το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος και η αξιοπρέπεια.

Δεν είναι μόνο αυτό ρε φίλε. Είναι να αντισταθεί ο μικρός στον μεγάλο, να γραφτεί άλλο ένα μεγάλο ηρωικό έπος, είναι να κερδίσει το καλό στην μάχη του με το κακό. Είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η ξεγνοιασιά, όλα εκείνα που ήταν τόσο καλύτερα, τόσο πιο απολαυστικά τότε, παλιά, πρίν. Είναι κάτι παραπάνω απ' τον καθένα μας. Είναι για όλους μας.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

@trolley

Καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν μπορεί να υπάρξει δίχως την έμπρακτη στήριξη ανθρώπων της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποία χρηματίζονται (όταν συμβαίνει) γι' αυτή την "εξυπηρέτηση". Πως το είπες πιο πάνω... "πόσο καιρό θα πιπαλάμε την καραμέλα ενώ η ζωή μας διαψεύδει"; Είναι οι αγαπητοί ΔΥ που συμπράττουν σε αυτό που καταγγέλεις αγαπητέ μου. Εγώ δεν μπορώ να συμπράξω σε τέτοιο έγκλημα και μάλλον ούτε εσύ.

Το προσεγγίζεις τελείως ανθρωποκεντρικά γιατί έτσι βολεύει την ανάλυσή σου. Μιλάμε για ολόκληρους μηχανισμούς που αδιαφορούν (βλ. επιθεώρηση εργασίας), δεν είναι απλά ευθύνη των 10 ΔΥ που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και χρηματίζονται (χωρίς να διαφωνώ στο ότι υπάρχουν αυτοί). Εκτός αν πιστεύεις ότι το ελληνικό κράτος έχει καμιά καούρα να κυνηγήσει τις περιπτώσεις των εργασιακών παραβάσεων. Σύντομο ανέκδοτο.

Εν τω μεταξύ, το πώς κατάφερες να γενικεύσεις από τους ΔΥ που στελεχώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους ΔΥ στο σύνολό τους, είναι απορίας άξιο. Ή και όχι.

Επίσης, τι εννοείς "αν όντως ήμουν"; Και βέβαια είμαι. Με πιο δικαίωμα αμφισβητείς αυτό που σου λέω; Εγώ δεν σε αμφισβήτησα, ούτε ρώτησα αν είσαι κούριερ ή αν έχεις γραφείο ή κυλικείο.

Ξαναδιάβασε τι έγραψα, είναι προφανές ότι η αμφισβήτησή μου αφορά στο πώς εννοείς το "εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα", δεν υπαινίχθηκα ότι είπες ψέματα για να "κερδίσεις πόντους" στη συζήτηση. Θεωρώ προυπόθεση για τον διάλογο την καλή πίστη σε τέτοιου είδους προσωπικά στοιχεία. Θα μπορούσες άλλωστε να υποπτευθείς κι εσύ ότι σου λέω ψέμματα πως είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα αφού σήμερα έφαγα τη μέρα μου να γράφω στο φόρουμ (μιας και δεν ξέρεις ότι η δουλειά μου είναι για περίπου 3 βδομάδες ανά λίγους μήνες και φυσικά δε φτάνει για τα απαραίτητα έξοδά μου).

Και από την απάντησή σου, επιβεβαιώνομαι! Πράγματι, από τα λεγόμενά σου...

έχοντας βρεθεί σε κάθε πιθανή ενδοεταιρική θέση

...

Και βέβαια τους περιλαμβάνει. Αλλιώς, έχουμε την περίπτωση Θηβαίου ο οποίος προσπαθούσε να πείσει την κοπέλα ότι η ίδια δεν εργάζεται πραγματικά, εφ'όσον δεν ασχολείται με χημικά λιπάσματα.

...βαπτίζεις "εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα" και τον ελεύθερο επαγγελματία και τον προιστάμενο και τον επιχειρηματία. Συγνώμη αλλά όσο και να πλήττονται οι παραπάνω (όσοι πλήττονται τέλος πάντων), δε μπορούν να ταυτίζονται με τον μισθωτό ή μπλοκάκια εργαζόμενο. Είναι σα να μην αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν σχέσεις ιεραρχίας σε έναν εργασιακό χώρο! Είναι σα να λες ότι πράγματι, "αφεντικά και δούλοι, σκατά γινήκαμ' ούλοι". Δε νομίζω ότι έχει νόημα να γράψω περισσότερα για πράγματα που είναι μάλλον αυτονόητα.

Ωραίο το σόφισμα με τον Θηβαίο. Η ιεραρχία όμως στον χώρο εργασίας έχει να κάνει με τον ίδιο τον χώρο εργασίας. Δε μπορείς να συγκρίνεις τη γραμματέα με τον αγρότη και να πεις -ντε και καλά- ποιος έχει δυσκολότερο έργο μιας κι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορείς να συγκρίνεις όμως τον "αγρότη" που είναι ιδιοκτήτης του χωραφιού και επιβλέπει την παραγωγή με τον εργάτη γης που μαζεύει τις φράουλες, δε νομίζεις? ;)

γι' αυτό και έγραψα τα της προηγούμενης παραγράφου.... στην οποία καλό θα ήταν να απαντήσεις.

Έχω αφήσει πουθενά αναπάντητες παραγράφους σου?

Είναι ελάχιστες. Και ναι, θα υπάρξουν και άλλες ΑΝ κλειστεί συμφωνία. Τελικά είμαστε με το όχι ή με το ναι;

Βασικά η κυβέρνηση έγραψε στα @@ της το δημοψήφισμα. Οπότε μικρό ρόλο παίζει με τι είμαστε τώρα.

Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί, μπλοκάκηδες) και άνεργοι, μόνο από το "όχι" θα μπορούσαν να έχουν συμφέρον. Αυτή η ταξικότητα του "όχι" αποτυπώθηκε και στις κάλπες, άλλωστε.

Εγώ δεν έχω πρώτη κατοικία καθόλου. Είμαι σύντροφος ή να κάνω αίτηση με χαρτόσημο;

Καλά, ούτε κι εγώ έχω, το πατρικό μου αναφέρω ως τέτοιο. Έχει πλάκα πάντως αυτό που προσπαθείς να τη "βγεις από τα αριστερά".

Αλληλεγγύη στην κυρία από την Γεωργία που μετέφερα χθες στον Ευαγγελισμό για να πάρει τη μάνα της και να την στείλει πίσω στον αδερφό της μετά το εγκεφαλικό που πέρασε όντως σκλάβα κάποιου εδώ πέρα για δέκα χρόνια. Από τη Γεωργία, όχι από τη Ζυρίχη, αγαπητέ Νοιζυ.

Αυτό για ποιον ακριβώς λόγο επιβεβαιώνει κάποιο επιχείρημά σου? Πού κολλάει με τα CC? Πότε έγραψα ότι οι μετανάστες/ριες περνάν ή περνούσαν καλά? Θέλω να πιστεύω ότι ήθελες να το γράψεις σε κάποιον άλλον και μπερδεύτηκες, αλλιώς είναι άκρως προσβλητικό. Αλλιώς εξήγησε καλύτερα το λόγο που το έγραψες.

A... Noizy... κατάλαβα και αυτό που έγραψες (και το οποίο δεν είχα καταλάβει και ζήτησα διευκρίνηση) :) :) :) ... Απαντώ λοιπόν:

Όταν πρωτοπήγα σε ελληνικό νησί, πολλά χρόνια πριν την ΕΟΚ, Ευρώ κλπ... τα μαγαζιά ήταν ανοικτά όλη την ώρα διότι αυτό είχαν επιλέξει οι καταστηματάρχες, οι οποίοι "έτρεχαν" μόνοι τους τα μαγαζάκια τους, χωρίς υπαλλήλους, εκτός ίσως από την περιστασιακή αλλαγή βάρδυας με άλλο μέλος της οικογένειας.

Δεν το έκαναν διότι τους επιβλήθηκε από κάποιο ανένδοτο εργοδοτικό κονκλάβιο, αλλά διότι αυτή ήταν η φυσική ανταπόκριση στις απαιτήσεις του τουρισμού... κάτι σαν τις καντίνες στην Αθήνα που έμεναν ανοικτές όλη τη νύχτα προκειμένου να φάνε βρώμικο αυτοί που μπεκροπίνανε.

Η διατύπωση ότι συντελείται μία "προς τα κάτω εξίσωση" είναι απλά μαρξιστική αμπελοφιλοσοφία... οι άνθρωποι αυτοί δεν το βίωναν και (μάλλον, έχω πολλά χρόνια να πάω) δεν το βιώνουν έτσι. Απλά δεν ανέχεσαι (και δεν καταλαβαίνω το γιατί) την ιδέα ότι καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων... τα φαινόμενα εκμετάλλευσης που σε προβληματίζουν, όπως ήδη σου έγραψα, προϋποθέτουν τη σύμπραξη ανθρώπων της Δημόσιας Διοίκησης.

Μα δεν υπάρχει πρόβλημα με το να δουλεύει κάποιος το μαγαζί του όποιες και όσες ώρες γουστάρει. Αυτό που δε δείχνεις να αντιλαμβάνεσαι είναι ότι με το νόμο που καταργεί την κυριακάτικη αργία, οι εργαζόμενοι (όχι οι ιδιοκτήτες) θα υποχρεούνται να δουλέψουν και τις Κυριακές, δε θα... ρωτηθούν. Εσύ μπορείς να φαντασιώνεσαι ότι θες στο κεφάλι σου (επιλογή στον εργαζόμενο για το αν θέλει να δουλέψει, αυξημένο ημερομίσθιο, μπόνους, κλπ) αλλά οι συσχετισμοί στους χώρους δουλειάς, άλλα δείχνουν.

Με λίγα λόγια, "ελεύθερος να κάνει ότι θέλει" είναι ο μαγαζάτορας και όχι ο εργαζόμενός του, όπως ψευδώς αφήνεις να εννοηθεί. Για τα περί Δημόσιας Διοίκησης, σου απαντάω στην αρχή.

--------------------------------------------------------------------------------

@ RayDTutto

Για τον ασθενή που δεν βρίσκει τα φάρμακά του;

Ας μην το πάμε στο συναίσθημα, αυτό καθαυτό, γιατί θα μπορούσα με τη σειρά μου να σου μιλήσω περί αυτοκτονιών, ανέργους, αστέγους και πολλά άλλα που μπορείς να φανταστείς.

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που πιάνεις τον τομέα της ιατροφαρμακευτική περίθαλψης. Να σου θυμίσω κάποια πράγματα για την Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων? Κάποια πολύ πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα εισιτήρια στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλείψεις αναλώσιμων, οι ελλείψεις κραβατιών ΜΕΘ. Πολύ πρόχειρα. Επίσης, σε συνδυασμό με τα εισοδήματα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κάθε ασθενής "βρίσκει τα φάρμακά του", έτσι κι αλλιώς. Σα να ζούμε σε άλλη χώρα.

-----------------------------------------------------------------------------------

@ Superfunk

να ρωτησω κατι? το γεγονος οτι αν δεν γινει ο πληστηριασμος της πρωτης κατοικιας,το ποσο του δανειου που χρωσταει ο δανειοληπτης θα το επιβαρυνθει καποιος ΑΛΛΟΣ Ελληνας ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ (οι  τραπεζες ειναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ αυτη τη στιγμη) δηλ. καποιος ΑΛΛΟΣ θα σου πληρωσει το ΣΠΙΤΙ σου και οχι ΕΣΥ οπως οφειλεις,  πως σου φαινεται?Δικαιο ή αδικο?

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά το κάνω γιατί τη συζήτηση τη διαβάζει κι άλλος κόσμος. Για σένα, λοιπόν, δίκαιο είναι το παρακάτω:

http://www.tribune.gr/world/news/article/123441/mazikes-exosis-stin-portogalia-panopli-astinomiki-petane-ikogenies-sto-dromo.html

Βασικά η κυβέρνηση έγραψε στα @@ της το δημοψήφισμα. Οπότε μικρό ρόλο παίζει με τι είμαστε τώρα.

Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί, μπλοκάκηδες) και άνεργοι, μόνο από το "όχι" θα μπορούσαν να έχουν συμφέρον. Αυτή η ταξικότητα του "όχι" αποτυπώθηκε και στις κάλπες, άλλωστε.

Μα αυτοι που αναφερεις ειναι που θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝΕ περισσοτερο απο την εξοδο απο το ευρω!  :o

Ποιοι νομιζεις θα ειναι τα θυματα του υπερπληθωρισμου,της υποτιμησης και τον μαυραγοριτων?O Βαρουφακης που εχει τα φραγκα στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ?

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά το κάνω γιατί τη συζήτηση τη διαβάζει κι άλλος κόσμος. Για σένα, λοιπόν, δίκαιο είναι το παρακάτω:

http://www.tribune.gr/world/news/article/123441/mazikes-exosis-stin-portogalia-panopli-astinomiki-petane-ikogenies-sto-dromo.html

παλι απαντας (ή μαλλον δεν απαντας) με ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ σε ενα ΣΑΦΕΣ ερωτημα:

ειναι ΣΩΣΤΟ να πληρωνει καποιος ΑΛΛΟΣ το ΣΠΙΤΙ που ΕΣΥ μενεις,ειδικα οταν αυτος πολλες φορες ΔΕΝ εχει σπιτι?

ειναι ή δεν ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικη σου υποχρεωση να το πληρωσεις?

εκτος και αν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ πως ακριβως δουλευει το συστημα των δανειων (να σε βοηθησω λιγακι λεγοντας σου οτι ουσιαστικα δανειζεσαι τα ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ οχι τα λεφτα "της τραπεζας" τα οποια καποια στιγμη ΠΡΕΠΕΙ να του τα επιστρεψεις)

το να μου παραθετεις ενα λινκ με police brutality ειναι μεν...συγκινητικο αλλα δεν απαντα στο ερωτημα....

σκεψου το και αλλοιως...αν ΕΓΩ που δεν εχω σπιτι αλλα ΝΟΙΚΙΑΖΩ χασω τη δουλεια μου ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ετσι δεν ειναι?

ειναι κοινωνικα δικαιο καποιος που ΕΧΕΙ σπιτι με ΔΑΝΕΙΟ (δηλ. με λεφτα αλλων αλλα και ΔΙΚΑ μου μια και εχω οπως και ολοι μας καποια λεφτουδακια στη τραπεζα) να αποκτησει ΤΖΑΜΠΑ το δικο του σπιτι αν χασει και αυτος τη δουλεια του οπως και εγω?

ειναι πιο..καλος ή πιο εξυπνος απο εμενα και ειναι πιο...προνομιουχα η καταβολη τοκοχρεωλυσιων απο την πληρωμη ενοικιων για το δικαιωμα χρησης (κατοικια) ενος παγιου που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ (μεχρι να αποπληρωσεις το δανειο σου το σπιτι ΔΕΝ σου ανηκει και απλα το "ενοικιαζεις" και εσυ) ?  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Σωστά τα λέει ο σουπερφάνκης. Τα δάνεια του Αλαφούζου εμείς θα τα πληρώνουμε; Να πάει φυλακή. Να του πάρουν τα σπίτια και να τα δώσουν στους φτωχούς.

ο χρόνος αρκετός 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου