Προς το περιεχόμενο

Capital controls και αγορες απο ιντερνετ (κυριως thomman.de)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορείτε να αναλύσετε και να διαφωνήσετε όσο θέλετε για όποια ιδεολογία πολιτική, φιλοσοφική, ταντρική, εθνική, κοινωνική, γαστριμαργική, σεξουαλική, μουσικολογική, ποδοσφαιρική, τεχνολογική, κοινωνική, οικονομική ή ορμονική θέλετε.

Μπορείτε ακόμα (και θα με βρείτε άοκνο αρωγό στην προσπάθειά σας) να κάνετε χαβαλέ (αν και πλάκα πλέον δεν έχει, απλώς έχουμε αποθέματα εμείς).

Οιαδήποτε όμως προσπάθεια να βρεθούν "ευχάριστες" συνέπειες ή να να δικαιολογηθούν με λογικό τρόπο τα Capital Controls που επέβαλε με αποκλειστική της ευθύνη η κυβέρνηση (λόγω απόφασης δημοψηφίσματος), την καταχωρώ προσωπικά ως απόλυτη ανοησία, παντελή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα ή επιχειρηματολογία εκ του πονηρού.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 497
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Οιαδήποτε όμως προσπάθεια να βρεθούν "ευχάριστες" συνέπειες ή να να δικαιολογηθούν με λογικό τρόπο τα Capital Controls που επέβαλε με αποκλειστική της ευθύνη η κυβέρνηση (λόγω απόφασης δημοψηφίσματος), την καταχωρώ προσωπικά ως απόλυτη ανοησία, παντελή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα ή επιχειρηματολογία εκ του πονηρού.

Ή αυτό ή (όπως πρότεινε ο Νοιζυ) έχω πρόβλημα αντιληπτικής ικανότητας.

Κάτι πρόδηλο άλλωστε.

Mea Culpa

Επειδή κάνεις πως δεν το ξέρεις, υπάρχουν περιοχές της χώρας και ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς που αυτό ισχύει ούτως ή άλλως.

ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ φιλε μου,τι περιμενεις απο :

περιπτεραδες,πυροσβεστες,αστυνομικους,καφεδεμπορες,εστιατορες,φουρναρηδες,

ταξιτζηδες,ζαχαροπλαστες,πιλοτους,καπετανιους,λουλουδαδες,μουσικους,οδηγους ΜΜΜ,εβγατζιδες,ιδιοκτητες μαγαζιων τουριστικων ειδων και ΟΛΑ τα μαγαζια σε ΟΛΑ τα νησια της Ελλαδας.... ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

και ΟΛΑ τα μαγαζια σε ΟΛΑ τα νησια της Ελλαδας.... ;D ;D

Στους φόρους των οποίων ελπίζει η Κυβέρνηση, για να λύσει το πρόβλημά της.

Mea Culpa

Το συμπέρασμά μου δεν είναι να παραμείνουμε απραγείς. Είναι να κόψουμε την πάρλα, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε μέχρι να βγούμε από την τρύπα γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν θα είναι ευχάριστο, δεν θα είναι δίκαιο, δεν θα ανθρωπιστικό και δεν θα αρέσει σε κανέναν μας (ούτε στους πατριώτες, ούτε στους προδότες) αλλά έχει ένα καλό: Όταν βγούμε απ' την τρύπα, μπορούμε να ξαναπιάσουμε, σε ρεαλιστική βάση πια, την κουβέντα για το πώς θέλουμε να είμαστε.

Αυτό. Η Ιστορία ξέρετε δεν περιμένει να βγάλουμε συμπεράσματα ούτε θεωρεί προαπαιτούμενο να συμφωνήσει η πλειοψηφία. Όσο μαλώνουμε για τις απόψεις μας τα πράγματα θα συνεχίζουν να εξελίσονται και δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται επανάσταση. Ας την κάνετε επιτέλους, τι περιμένετε; Αλλιώς σταματήστε να μας πρήζετε τον έρωτα. Αν αποφασίσετε πως δεν μπορείτε ή τελικά δεν θέλετε, αντί για αιώνια γκρίνια δοκιμάστε να δουλέψετε πρός ένα καλύτερο μέλλον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του τι συμβαίνει γύρω σας. Μην περιμένετε τον Μεσσία ούτε λύση απ΄τον ουρανό.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Ασφαλώς είμαι υπέρ της άποψης ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανοίγει την επιχείρησή του όποτε θέλει. Αν έχει υπαλλήλους (δεν έχει πάντα) πρέπει να τους πληρώνει όπως προβλέπεται από το νόμο. Επειδή κάνεις πως δεν το ξέρεις, υπάρχουν περιοχές της χώρας και ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς που αυτό ισχύει ούτως ή άλλως.

Αυτά τα "όπως προβλέπεται από το νόμο" είναι που με τρελαίνουν. Αν όντως ήσουν...

εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα

...θα ήξερες πολύ καλά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα. Οι υπερωρίες, τα ρεπό, τα ένσημα, το κυριακάτικο μεροκάματο, όλα.

Φαντάζομαι -καλοπροαίρετα σκεπτόμενος- ότι για σένα η ιδιότητα "εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα" περιλαμβάνει επιχειρηματίες που δουλεύουν στην επιχείρησή τους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανώτερα/διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, προισταμένους. Όχι ότι όλοι οι παραπάνω είναι "εχθροί", ωστόσο η έννοια "εργαζόμενος" θα ήταν καλό να μην ξεχαρβαλώνεται, για το καλό της συζήτησης.

Το ότι σε κάποιος κλάδους και σε κάποιες ζώνες ισχύει -χρόνια τώρα, χωρίς "βίαες" χρονικά αλλαγές εργασιακών συνθηκών- σημαίνει κάτι? Η εξίσωση προς τα κάτω ποιους βοηθά?

Οι ντόπιοι μαγαζάτορες θα είχαν το προνόμιο που αναφέρεις ΑΝ μπορούσαν να εισάγουν. Δεν μπορούν λέμε.

Ήδη έχουν υπάρξει κάποιες ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις προς διευκόλυνση των εισαγωγών. Προφανώς, θα υπάρξουν κι άλλες.

Να πω βέβαια ότι εγώ αλλά και άλλοι που δεν έχουμε επιχειρήσεις (πράγματι, υπάρχει κόσμος που δεν έχει!) μάλλον κινδυνεύουμε περισσότερο από τους πληστηριασμούς πρώτης κατοικίας παρά από τον περιορισμό των 60€ ανά ημέρα (με ημερομίσθιο κάτω από 20€).

Υ.Γ. Αληλλεγγύη στο γονιό που δε βρήκε κιθάρα σε stock να αγοράσει στο γιο του! ;D

Τα Capital Controls ήταν λογικό να επιβληθούν όταν ο κάθε καναπεδάτος αγωνιστής έτρεξε να βγάλει τα χρηματάκια του απο το ΑΤΜ με την ανακοίνωση και μόνο του δημοψηφίσματος! Όποιος και να ήταν κυβέρνηση το ίδιο θα έκανε! Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω (τους αντιπαθώ πλέον) αλλά είναι και λίγο θέμα κοινωνικής παιδείας!

Τα Capital Controls ήταν λογικό να επιβληθούν όταν ο κάθε καναπεδάτος αγωνιστής έτρεξε να βγάλει τα χρηματάκια του απο το ΑΤΜ με την ανακοίνωση και μόνο του δημοψηφίσματος! Όποιος και να ήταν κυβέρνηση το ίδιο θα έκανε!

....τα Capital Controls που επέβαλε με αποκλειστική της ευθύνη η κυβέρνηση (λόγω απόφασης δημοψηφίσματος)

Ήμουν σαφής.

Τα ΑΤΜ δεν θα ήταν το μεγαλύτερο ζήτημα.

Το Web banking θα έπαιρνε "φωτιά" για μεγάλα ποσά που δεν μπορούσες (εκτός αν ήσουν συγγενής της κυβέρνησης) να εκταμιεύσεις σε τόσο σύντομο διάστημα.

Δικαίως ή αδίκως είναι κάτι που συζητείται μάλλον εντόνως.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

• Moderator

....

Αυτό ακριβώς.

Και ακόμα ελπίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των "έλα μωρέ δεν πάθαμε και τίποτα" να βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία.

Αυτά τα "όπως προβλέπεται από το νόμο" είναι που με τρελαίνουν. Αν όντως ήσουν...

Καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν μπορεί να υπάρξει δίχως την έμπρακτη στήριξη ανθρώπων της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποία χρηματίζονται (όταν συμβαίνει) γι' αυτή την "εξυπηρέτηση". Πως το είπες πιο πάνω... "πόσο καιρό θα πιπαλάμε την καραμέλα ενώ η ζωή μας διαψεύδει"; Είναι οι αγαπητοί ΔΥ που συμπράττουν σε αυτό που καταγγέλεις αγαπητέ μου. Εγώ δεν μπορώ να συμπράξω σε τέτοιο έγκλημα και μάλλον ούτε εσύ.

Επίσης, τι εννοείς "αν όντως ήμουν"; Και βέβαια είμαι. Με πιο δικαίωμα αμφισβητείς αυτό που σου λέω; Εγώ δεν σε αμφισβήτησα, ούτε ρώτησα αν είσαι κούριερ ή αν έχεις γραφείο ή κυλικείο.

...θα ήξερες πολύ καλά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα. Οι υπερωρίες, τα ρεπό, τα ένσημα, το κυριακάτικο μεροκάματο, όλα.

... και επειδή ξέρω πολύ καλά, έχοντας βρεθεί σε κάθε πιθανή ενδοεταιρική θέση, γι' αυτό και έγραψα τα της προηγούμενης παραγράφου.... στην οποία καλό θα ήταν να απαντήσεις.

αντάζομαι -καλοπροαίρετα σκεπτόμενος- ότι για σένα η ιδιότητα "εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα" περιλαμβάνει επιχειρηματίες που δουλεύουν στην επιχείρησή τους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανώτερα/διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, προισταμένους. Όχι ότι όλοι οι παραπάνω είναι "εχθροί", ωστόσο η έννοια "εργαζόμενος" θα ήταν καλό να μην ξεχαρβαλώνεται, για το καλό της συζήτησης.

Και βέβαια τους περιλαμβάνει. Αλλιώς, έχουμε την περίπτωση Θηβαίου ο οποίος προσπαθούσε να πείσει την κοπέλα ότι η ίδια δεν εργάζεται πραγματικά, εφ'όσον δεν ασχολείται με χημικά λιπάσματα.

Το ότι σε κάποιος κλάδους και σε κάποιες ζώνες ισχύει -χρόνια τώρα, χωρίς "βίαες" χρονικά αλλαγές εργασιακών συνθηκών- σημαίνει κάτι? Η εξίσωση προς τα κάτω ποιους βοηθά?

Δεν το καταλαβαίνω αυτό που γράφεις. Διευκρίνησε please.

Ήδη έχουν υπάρξει κάποιες ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις προς διευκόλυνση των εισαγωγών. Προφανώς, θα υπάρξουν κι άλλες.

Είναι ελάχιστες. Και ναι, θα υπάρξουν και άλλες ΑΝ κλειστεί συμφωνία. Τελικά είμαστε με το όχι ή με το ναι;

Να πω βέβαια ότι εγώ αλλά και άλλοι που δεν έχουμε επιχειρήσεις (πράγματι, υπάρχει κόσμος που δεν έχει!) μάλλον κινδυνεύουμε περισσότερο από τους πληστηριασμούς πρώτης κατοικίας παρά από τον περιορισμό των 60€ ανά ημέρα (με ημερομίσθιο κάτω από 20€).

Εγώ δεν έχω πρώτη κατοικία καθόλου. Είμαι σύντροφος ή να κάνω αίτηση με χαρτόσημο;

Υ.Γ. Αληλλεγγύη στο γονιό που δε βρήκε κιθάρα σε stock να αγοράσει στο γιο του! ;D

Αλληλεγγύη στην κυρία από την Γεωργία που μετέφερα χθες στον Ευαγγελισμό για να πάρει τη μάνα της και να την στείλει πίσω στον αδερφό της μετά το εγκεφαλικό που πέρασε όντως σκλάβα κάποιου εδώ πέρα για δέκα χρόνια. Από τη Γεωργία, όχι από τη Ζυρίχη, αγαπητέ Νοιζυ.

Mea Culpa

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου