Προς το περιεχόμενο

Απορίες περί πώλησης-δικαιώματα διασκευών κλασσικής μ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας υποθέσουμε ότι θέλει κάποιος να διασκευάσει - ηχογραφήσει ένα γνωστό κλασσικό κομμάτι π.χ. Μοτσαρτ ή Μπετόβεν ή όποιον άλλον. Θα μπορεί την ηχογράφηση αυτή να την πουλήσει σαν δική του δουλειά δίχως να χρειαστεί να ζητήσει άδεια δικαιωμάτων ή να πληρώσει δικαιώματα κάπου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Guru

Ας υποθέσουμε ότι θέλει κάποιος να διασκευάσει - ηχογραφήσει ένα γνωστό κλασσικό κομμάτι π.χ. Μοτσαρτ ή Μπετόβεν ή όποιον άλλον. Θα μπορεί την ηχογράφηση αυτή να την πουλήσει σαν δική του δουλειά δίχως να χρειαστεί να ζητήσει άδεια δικαιωμάτων ή να πληρώσει δικαιώματα κάπου;

Οι παλιοί συνθέτες (που έχουν πεθάνει πάνω από 70 χρόνια πριν (γενικός κανόνας, όχι απόλυτος)) ΔΕΝ έχουν δικαιώματα.

Μπορείς να κάνεις ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ με τη μουσική του Μότσαρτ ή του Μπετόβεν.

ΠΡΟΣΕΧΕ, όμως, ότι οι ηχογραφήσεις που ήδη υπάρχουν των έργων τους ΕΧΟΥΝ δικαιώματα και δε μπορείς να τις σαμπλράρεις (εκτός αν βρεις πολύ παλιές ηχογραφήσεις).

Πάντως στο YouTube, όταν ανεβάζω δικιά μου προσωπική ερμηνεία κλασικής μουσικής από τους γνωστότερους συνθέτες, σχεδόν πάντα θα μου βγάλει το χαρακτηριστικό "Copyrighted content was found in your video"...

Genius begins great works; labor alone finishes them... -- J. Joubert

• Guru

Πάντως στο YouTube, όταν ανεβάζω δικιά μου προσωπική ερμηνεία κλασικής μουσικής από τους γνωστότερους συνθέτες, σχεδόν πάντα θα μου βγάλει το χαρακτηριστικό "Copyrighted content was found in your video"...

φυσικά γιατί χτυπάει η μαλακισμένη εφαρμογή της google ότι αυτό που παίζεις ακούγεται (για φαντάσου) σαν αυτό που έπαιξε ένας εκτελεστής με συμβόλαιο στην ΕΜΙ (για παράδειγμα).

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι παράνομο αυτό που κάνεις. Σημαίνει ότι το σύστημα είναι χάλια. Μαλιστά υπάρχουν κάποια μεγάλα stories με αυτό στην Αμερική...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου