dangerous freqs Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2015 μια χαρά είναι και τα δύο! δεν χρειάζεσαι ακριβότερο γιατί δεν θα ακούσεις την διαφορά σε μη διαμορφωμένο χώρο! σαν entry level λοιπόν, είναι μια χαρά! ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dj_pns Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2015 Να σε καλα, θα το εχω στα υπόψην μου εννοείται και πιθανόν είναι να το πάρω κιόλας, αργότερα οταν φτιάξω τον χώρο μου και πάρω και πιο καλά και ακριβά μονιτορ τοτε θα αναβαθμίσω και το sub μου :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 επειδή έχουν γραφτεί κάποιες ανακρίβειες (είμαι σίγουρος εκ παραδρομής), με όλο το θάρρος για να μην βγουν λάθος συμπεράσματα, επιτρέψτε μου να πω δυο πραγματάκια... ΟΧΙ... σε αποκλειστικά δικάναλες μίξεις, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε sub... άλλωστε η έκταση και το "σώμα" χαμηλά δεν είναι "πανάκεια".... το σημαντικότερο που μας ενδιαφέρει είναι ο "έλεγχος" και το ευδιάκριτο της νότας... το να κατεβαίνει ένα monitor σύστημα με ένα sub στα 30 και κάτω hz, όντας "αργό", "πλαδαρό" και με μια "τρύπα" συχνοτική να σχηματίζεται γύρω από την περιοχή των 80 ή 100 ή όπου αλλού θα είναι η συχνότητα αποκοπής από τους "δορυφόρους", είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον "καθρέφτη μιας παραγωγής ασχέτως είδους... επειδή στα studio λοιπόν χρησιμοποιούμε πάνω από 2 ζευγάρια ηχεία (near, mid, main), με τα main να έχουν απριόρι πολύ καλή συμπεριφορά χαμηλά και στο θέμα της έκτασης, στα home που αναγκαστικά ένα ζευγάρι καλείται να έχει all around χαρακτήρα, κάνουμε τις ανάλογες υποχωρήσεις κατά κανόνα στην έκταση... ποτέ όμως στον έλεγχο την ομοιογένεια και την εν γένει "διαφάνεια" της περιοχής των χαμηλών... το "σώμα" θα μας λείψει ενοχλητικά κυρίως στην ακρόαση, όχι στην μείξη... στο θέμα της επιλογής τώρα, ο χώρος* είναι σημαντικός, αλλά όχι το πρώτο κριτήριο για μια αγορά... ξεκινάμε από το perfomance φυσικά (με τα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω), ξεχωρίζουμε τα "καλά" και περνάμε στον εφιάλτη, που είναι το "φτωχό πλην όμως πάντα τίμιο" matching του sub με τους δορυφόρους που ήδη διαθέτουμε... ως tip, να προσθέσω ότι επειδή οι κατασκευαστές των δορυφόρων μας (εν προκειμένω η JBL), έχουν κάνει την "έρευνα" (και μάλιστα με μελέτες) πριν από εμάς για εμάς, όταν προσφέρουν μοντέλο sub στην σειρά τους, ξεκινάμε την αναζήτηση πάντα από αυτό... κατά κανόνα, καλύτερα sub (ίσως και φθηνότερα) σε πολλούς τομείς μπορεί να βρούμε... στο matching όμως, από δύσκολο μέχρι απίθανο... αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου (και αν αυστηρά η επιλογή σου έχει στόχο το monitoring και όχι την τέρψη της ακρόασης όπου αυτή περισσεύει), καλό είναι να εξετάσεις τα 308 που μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες σου σε έκταση (και είναι ακόμα καλύτερα ως σύνολο), ή να πας ψηλότερα ως το χιλιάρικο όπου τα αξιολογότατα (ανεξαρτήτως τιμής πλέον) KRK RP-10-3, αποκλείεται (θέλω να φαντάζομαι) να μη σε καλύψουν και σε έκταση και σε σώμα... δυστυχώς ειδικά στην τελευταία περίπτωση ο χώρος αρχίζει να είναι ικανός κατά περίπτωση να λειτουργήσει αποτρεπτικά ακόμα και μετά την όποια διαμόρφωσή του, μια και οι εντάσεις πλέον που εξυπηρετούν τις "αρετές" του "σωστού" performance τους, είναι υψηλές... *ένας κακός χώρος μπορεί στην πορεία να "διορθωθεί" έστω και εν μέρει... ένα κακό matching ΠΟΤΕ... ΥΓ αποφεύγω όπως έχετε καταλάβει την συμμετοχή μου εδώ και καιρό σε τεχνικά θέματα, μια και κάποιες αντιπαραθέσεις αλλά και η πολυλογία μου, με (και σας) έχουν κουράσει, άσχετα από το ποιος έφταιγε... το συγκεκριμένο ποστ, μου υποδείχθηκε από φίλο που ήθελε να μου κάνει παρεμφερή ερώτηση και θεώρησα καλό να μάθει την γνώμη μου και ο op ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται... σόρυ δεν θα το ξανακάνω και επιστρέφω στα αγαπημένα φρικομπανκιά μου... :P ;D δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dj_pns Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 Αρα τι να κανω, να παρω το matching sub της jbl η να μην παρω sub? Για τα 308 ο χωρος μου ειναι παρα πολυ μικρος ,ποσο μαλλον για τα krk 10. Ο χωρος μου ειναι ενα δωμάτιο 4χ4 μέτρα ίσως λεω και πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 η ταπεινή μου γνώμη είναι να αποκτήσεις (τα ικανοποιητικότατα για το επίπεδο γνώσης στο αντικείμενο που μέχρι στιγμής διαθέτεις) 305, παράλληλα να κάνεις κάποιες διακριτικές επεμβάσεις στο χώρο σου (υπάρχουν πάμπολα κατατοπιστικά θέματα στο noiz) και αφού προσπαθήσεις να τα τοποθετήσεις ΣΩΣΤΑ, να ξεκινήσεις να τα δουλεύεις... ο χρόνος και η αυξανόμενη εμπειρία σου, θα οδηγήσουν τα επόμενα βήματά σου... και να είσαι σίγουρος για την πολύ καλή επιλογή που ήδη έχεις κάνει, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανάγκες σου και τα χρήματα που διέθεσες... μη ξεχάσεις ότι αν ο χώρος σου είναι προβληματικός στις χαμηλές, έτσι κι αλλιώς (κατά κανόνα) με μόνο κριτήριο μια λύση με sub αντί δύο ηχείων με μεγαλύτερη καμπίνα και διάμετρο woofer, αυτή ΤΕΛΙΚΑ θα αποδειχτεί πιο δύστροπη στην τοποθέτηση, με τα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ προβλήματα φάσης να πολλαπλασιάζονται... ΥΓ τώρα μια και ασχολείσαι με το συγκεκριμένο είδος μουσικής και καταλαβαίνω την boom boom ;D ανάγκη σου, αν τα χρήματα σου περισσεύουν και ο χώρος το επιτρέψει, αναζήτησε και ένα sub (που ναι το JBL συγκεντρώνει αρχικά τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελεί την καλύτερη επιλογή), το οποίο όμως θα χρησιμοποιείς για την ακρόαση και μόνο για ολιγόχρονες A/B συγκρίσεις κατά το mix... ΥΓ2 τα 308 "σωστά" τοποθετημένα, για ένα "μετρίως" διαμορφωμένο ακουστικά δωμάτιο 16τμ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι και άψογα θα παίξουν αν μπορείς να τους "εξοικονομήσεις" ένα ισόπλευρο τρίγωνο σε σχέση με τη θέση ακρόασης με πλευρές 1,80 plus και μικρή απόσταση από τους τοίχους... τώρα τα KRK έτσι που περιγράφεις τα έπιπλα σου όντως πολύ χλωμό... δυστυχώς βέβαια όσα λέμε εκ του μακρόθεν είναι εικασίες... εμείς κατευθύνσεις μπορούμε να σου προσφέρουμε...εσύ θα κρίνεις... δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dangerous freqs Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 οι γνώμες λοιπόν διίστανται! ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dj_pns Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 Oποτε η καλυτερη λυση ειναι να αφησω το sub για το κοντινό μέλλον και να φτιάξω πρώτα λίγο την ακουστική του δωματίου, ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dangerous freqs Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2015 ίσως είναι η καλύτερη λύση... ότι και να βάλεις σε εξοπλισμό, αν δεν το ακούς, δεν έχει νόημα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2015 Guru Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2015 yep.. :) δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gutter Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2015 +1 οτι ειπε ο npap φτιαξε το χωρο (που ειναι και προβληματικος λογω σχηματος) και μαθε τα ηχεια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση