Προς το περιεχόμενο

Review - Πήρα το Korg Monotron και τί κατάλαβα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σπέρες σε όλους. Το πήρα σημαίνει το αγόρασα και μάλιστα καινούριο. :o Πήγα λοιπόν το πήρα και γυρνώντας στο σπίτι σκέφτηκα να πάρω και ένα πιτόγυρο να φάω μιάς και πεινούσα σαν λύκος. (εάν δεν πήρατε τα ποπ κορν ακόμα πάρτε τα).

Η πείνα ξεκίνησε 1 ώρα πρίν πάω να πάρω το οργανάκι αλλά έπρεπε να πάω πρώτα να το πάρω και μετά να φάω κάτι. 1 ώρα λοιπόν να πάω και κάτι λιγότερο από 1 ώρα να γυρίσω.

Έφτασα στο σπίτι, πέταξα τα ρούχα στο κρεβάτι, πέταξα τα κλειδιά στο ράφι της ντουλάπας που φιλοξενεί τα αυθεντικά cd μου, ακούμπησα ευγενικά τη σακούλα με το monotron στο κρεβάτι για να μην χτυπήσει πουθενά και τελικά έκατσα να φάω επιτέλους το πιτόγυρο.

2 ώρες πρίν έπρεπε να περιμένει το φαγητό, είχε επείγουσα προτεραιότητα η αγορά του οργάνου, ότι και να γινόταν, ο κόσμος να χαλούσε, να έπεφτε κάποιο αεροπλάνο στο κεφάλι μου, να έβγαιναν τα τάνκ στις πλατείες, να έπεφταν όλα τα πουλιά στη θάλασσα, να κέρδιζα το πρώτο λαχνό του λαχείου, να γινόμουν πρωθυπουργούς, να κερνούσε ο Τσίπρας τσίπουρα, έ του π***** έπρεπε να πάρω το monotron( που να ήξερε η Korg ότι μόνο τον τρων)...

Αυτή τη φορά όμως, η προτεραιότητα πέρασε στο ζεστό πιτόγυρο. Εφόσον το όργανο ήταν πλέον στο σπίτι του και άραζε στη σακούλα του επάνω στο κρεβάτι, έπρεπε να κορεσθεί η πείνα για να μην αποτελεί ετούτη απόσπασμα της αφοσίωσης της ενασχόλησης με το όργανο. Το πιτόγυρο λοιπόν έκανε καλά τη δουλειά του και μοσχοβόλησε το δωμάτιο ψημένο γουρουνάκι. Απολαυστική μυρωδιά.

Τέλος καλό όλα καλά με το πιτόγυρο, αν και ο χοίρος θα είχε μάλλον άλλη άποψη αλλά δημοκρατία έχετε, μπορεί καθείς να έχει την άποψη του, δεν θα του την αλλάξουμε. Έφτασε η ιερή στιγμή της απογύμνωσης του οργάνου. Πιάνω απαλά και μαλακά τη θηκούλα του, την ανοίγω και τραβάω σιγά σιγά το περιεχόμενο από μέσα και πάνω από το κρεβάτι έτσι ώστε στην σατανική εκείνη πιθανότητα να μου φύγει από τα χέρια το όργανο, να πέσει στο κρεβάτι και να μην πάθει κάποια ζημιά.

Με το που βγαίνει με άριστη επιτυχία από τη θήκη του το όργανο, μία σπουδαία μνημονιακή μυρωδιά ξεπροβάλλει από τα σπλάχνα της θηκούλας. Ήταν η μυρωδιά της πλαστικούρας του ίδιου του οργάνου το οποίο όταν το βγάζεις για πρώτη φορά από τη θήκη του, έτσι φρέσκο όπως είναι, κάνει αισθητή την παρουσία του είς διπλούν, το βλέπεις, το μυρίζεις και έτσι το αισθάνεσαι.

Η μυρωδιά αυτή του οργάνου κατάφερε να καλύψει την εξαίσια μυρωδιά που κυριάρχησε στο δωμάτιο προηγουμένως, αυτή του παραπονεμένου δημοκράτη χοίρου(ευτυχώς που δεν ήταν χήρα, ποιός θα άντεχε να ακούει την κλάψα της). Και ώς ένας άλλος αγγελιοφόρος των θεών, η μυρωδιά αυτή έφερε μνήμες από την παιδική μας ηλικία, τότε που αγοράζαμε νέα παιχνίδια και όταν ανοίγαμε με ανυπομονησία τα κουτιά τους για να τα παίξουμε, αυτόματα απελευθερωνόταν η μυρωδιά των πλαστικών παιχνιδιών και αποτυπωνόταν στα εύπλαστα μνημονιακά μας κύτταρα του παιδικού μας εγκεφάλου. Πολύ πλαστικό στη παιδική μας ηλικία, μήπως για αυτό έγινε τόσο πλαστικός ο κόσμος μας; Ποιός ξέρει, το μόνο σίγουρο είναι ότι το μόνοτρον δεν γνωρίζει, αλλά αυτό που γνωρίζει είναι ότι ξέρει πώς να ακούγεται και θαυμάσιο εκτός από το να μυρίζει ωραία και να φαίνεται ωραίο.

Τί κατάλαβα λοιπόν που το αγόρασα; Η έκπληξη που μου έκανε είναι ότι τα knobs του, είναι πολύ καλής ποιότητας, σφιχτά σαν αυγά, τα γυρνάς και το ευχαριστιέσαι, δεν φοβάσαι μην σπάσουν και δεν είναι λάσκα να "παίζουν"¨πέρα δώθε στο γύρισμα τους. Αυτό με εντυπωσίασε. Το επίσης πολύ ωραίο είναι το πόσο πολλούς ήχους μπορεί να βγάλει ένα συνθάκι με 5 μόλις knobs και όχι πάνω από 12 παραμέτρους. Όχι μόνο πολλούς για τα δεδομένα του αλλά και υπέροχους. Βασικά έχει υπέροχο ήχο και έρχεται μόλις ένα ελάττωμα να μας ξυνίσει το γλυκό.

Το ηχειάκι του δεν ακούγεται καθόλου δυνατά όταν υπάρχει αρκετή εξωτερική φασαρία, είχα ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα και έπρεπε να βάλω τέρμα την ένταση για να ακουστεί ο ήχος και πάλι ακουγόταν πολύ θόρυβος με τον ήχο.

Χρησιμοποίησα και ακουστικά ψείρες και εκεί ενώ είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα πάλι όμως υπάρχει το πρόβλημα του θορύβου όταν αυξάνει η ένταση. Υποθέτω ότι θα είναι απαραίτητος κάποιος κομπρέσορας ψηφιακός έστω για την ηχογράφηση του οργανακίου για να έχουμε αποδεκτά αποτελέσματα, δεν ξέρω ακόμα δεν πειραματίστηκα.

Το μεγάλο τέστ φυσικά θα γίνει από αύριο με το πλήκτρο μου μιάς και ο κύριος λόγος αγοράς του μονοτρον είναι η χρήση του φίλτρου του με κάποιους ήχους από τα σύνθια μου. Ο πρώτος ήχος που θα το δοκιμάσω θα είναι ένα πιάνο με ρόδες - rhodes και μετά βλέπουμε. Μέχρι τότε...i'll be back.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιζει να ειναι το χειροτερο review που γραφτηκε ever  ;D

Δεν καταλαβα Χριστο.

Τουλαχιστον το πιτογυρο ηταν καλο.

• Like 1

Ωραιοτατο το review. Μεγεια. :P Ολα καλα ωρε Αχταρμα, αλλα γιατι χαλας ετσι τα λεφτα σου εν μεσω κρισης? 56€ ειναι πολλα λεφτα για να τα σπαταλησεις σε ενα Monotron. Μπορουσες να τα βαλεις στην ακρη, και οταν μαζευες λιγα ακομα να αγοραζες κατι καλυτερο. Για παραδειγμα, μπορουσες να βαζεις 56€ στην ακρη καθε μηνα, ετσι ωστε σε μονο 61 μηνες να αγοραζες ενα Korg New Kronos 61. ;D

Περιμένω με αγωνία να μάθω. αν ήταν καλό το σουβλάκι.

Ήταν πολύ λαδωμένη η πίτα?

Ήταν ζουμερό?

Χόρτασες?

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Τα εχω και τα 3 τα μονοτρον και θεωρω οτι μονο αν αρχισει να τα σαμπλαρει καποιος θα τα χαρει και αυτο σε περιπτωση που δεν εχεις ηδη πολλα αναλογικα συνθια/φιλτρα κλπ.

Υπαρχουν πολλα mods διαθεσιμα στο ιντερνετ πχ στα δικα μου εχω σεταρει να δεχονται cv,filter cv,pwm στο απλο μονοτρον κλπ.

Me cv μπορεις να τα ελεγξεις αν εχεις ενα ms-20 (η korg ειναι συμβατη μονο με korg) αλλα αν εχεις αλλο συνθ η καποιο drum machine/αναλογικο sequencer μπορεις να στειλεις δυνατο trigger και να trackαρει υποτυπωδως.

Ο θορυβος τους ειναι πολυ ενοχλητικος ειδικα με το φιλτρο ψιλοκλειστο οποτε εχεις 3 επιλογες

1)creative use (το αφηνεις οπως ειναι δηλαδη)

2)χαμηλωνεις τα ψιλα στον μικτη σου ή eq στον υπολογιστη

3)gate

4)izotope rx denoiser με σχετικα καλα αποτελεσμα και στα monotron και στο ms-20 μινι που επισης εχει θεμα με θορυβο.

Αll in all ,αν τα παρεις ενα εικοσαρικο το καθενα οσο μου κοστισαν εμενα δηλαδη δεν ειναι κακη αγορα αλλα καινουρια δεν θα τα παιρνα.

Δοκιμασε να το σαμπλαρεις για πολυφωνια και envelopes και καποια στιγμη δοκιμασε αν πιανουν λιγο τα χερια σου και μεταγγιση σε αλλο enclosure με μεγαλα ποτενσιομετρα και jacks.

Εμ και τι περίμενες δηλ? review δεν είδες πριν αγοράσεις το συγκεκριμένο στο youtube, έρευνα αγοράς δεν έκανες? να πας να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις στο μαγαζί? το manual ένα τσεκ τις δυνατότητες του οργάνου?

κοινώς το φτηνό κρέας είναι για τα σκυλιά άμα δεν σκάσεις κανά φράγκο έστω για μεταχειρισμένο δουλειά δεν κάνεις να πάρεις κάτι σοβαρό.... οπότε μη παραπονιέσαι.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

¨οτι τελικά ένα πιτόγυρο σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση απο ένα Korg Monotron ........

Και επίσης ότι ποτέ δεν αγοράζουμε πεινασμένοι.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Με το που βγαίνει με άριστη επιτυχία από τη θήκη του το όργανο, μία σπουδαία μνημονιακή μυρωδιά ξεπροβάλλει από τα σπλάχνα της θηκούλας....Η μυρωδιά αυτή του οργάνου κατάφερε να καλύψει την εξαίσια μυρωδιά....η μυρωδιά αυτή έφερε μνήμες από την παιδική μας ηλικία....αυτόματα απελευθερωνόταν η μυρωδιά των πλαστικών παιχνιδιών....ξέρει πώς να ακούγεται και θαυμάσιο εκτός από το να μυρίζει ωραία....Η έκπληξη που μου έκανε είναι ότι τα knobs του, είναι πολύ καλής ποιότητας, σφιχτά σαν αυγά....Βασικά έχει υπέροχο ήχο και έρχεται μόλις ένα ελάττωμα να μας ξυνίσει το γλυκό....

Tελικα αυτο το πιτογυρο δεν ηταν αρκετο για να σβησει την πεινα σου Αχταρμας. Στο επομενο review καποιου παρομοιου synth (Moog Voyager πχ...laugh4.gif) προσπαθησε πριν να εχεις φαει καλυτερα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου