voyian Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Παιδιά την καλησπέρα μου, είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας σε κάτι που χρειάζομαι.. Ασχολούμαι ερασιτεχνηκά με την σύνθεση και θα ήθελα κάποια από τα demo μου που κάνω να είναι όσο το δυνατόν ηχητικά αξιοπτρεπές (στο μέτρο του δυνατού) κάνω τα τραγούδια μου σε midi μέσω ενός προγράμματος που έχω (cubase LE7) και με την βοήθεια βέβαια του οργάνου μου Korg Pa800 ο εξοπλισμός βέβαι που διαθέτω δεν είναι και ο καλύτερος... για ηχεία έχω τα M-AUDIO Β8" κοντά στο 500ρικο μια κονσόλα Alesis USB FX8 (κοντά στα 170) για κάρτα είχα την tascam 144 και τώρα μια Steiberg 22, μικρόφωνο ένα πικνωτικό της berihger κοντά στα 170ε και ένα απλό Shure (100-130) και κάποια ακουστικά (δεν θυμάμαι την μάρκα αυτήν την στιγμή (αλλά είναι επώνυμης εταιρίας και αρκετά καλά..) θα ήθελα να μου πείτε για να μπορώ να έχω ένα αξιόλογο αποτέλεσμα ως προς την ηχογράφηση τόσο του midi και του οργάνου αλλά και πολύ περισσότερο και της φωνής μέσα στα τρακ του προγράμματος (cubase) για παράδειγμα η δυναμική της φωνής δεν είναι σταθερή κ.α 1) τι θα μπορούσε να προτείνει κάποιος σχετικά με το εξοπλισμό (τι παραπάνω θα μπορούσα να πάρω ή τι άλλο χρειάζομαι έτσι ώστε να κάνω την διαφορά) και 2) τι τρόπους ηχογράφισης θα πρότεινε κάποιος (ξέρω είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτό αλλά θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποια χρίσημα tips) ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Loki Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Τίποτα να μην αγοράσεις, από εξοπλισμό είσαι μια χαρά για home studio. Για να ακούγεται καλύτερα η δουλειά σου χρειάζεται να ξέρεις να την κάνεις καλά. Υπάρχουν παιδιά με πολύ χειρότερο εξοπλισμό που ασχολούνται σοβαρά με τις μίξεις τους και βγάζουν αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Έτσι και αλλιώς και 5000 ευρώ εξοπλισμό να έχεις , αν δεν ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις σωστά στο ίδιο επίπεδο θα βρίσκεσαι πάντα. Οπότε για να κάνεις τη διαφορά κάτσε ψάξε στο νετ και διάβασε σχετικά άρθρα και βιβλία και ασχολήσου μόνος σου πάνω στις ηχογραφήσεις και τις μίξεις σου και πίστεψε με με τη γνώση που θα πάρεις θα μπορείς να βγάλεις τρομακτικά καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο τα 2-3 χρήσιμα tips, υπάρχουν και αυτά και θα τα ανακαλύψεις μόνος σου στην πορεία, καθώς είναι αναγκαίο να γνωρίζεις και όλα τα υπόλοιπα. Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ierissiotis Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Ακριβως όπως τα λέει ο Loki είναι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Συμφωνω. Μαθε να δουλευεις το προγραμμα. Στα vts plugins θα βρεις κομπρεσορες για να "φερνεις" τις φωνες κλπ στα ισα τους. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
voyian Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, spyros και ότι θα ρώταγα αν πρέπει να πάρω κάποια εξωτερική συσκευή για εφέ (Βάθος ή κομπρέσορα κλπ) μου λες ότι με στα vst plugins του προγράμματος θα βολευτώ, οπότε λέτε να μείνω με αυτά και είμαι ΟΚ! ..να σατι καλά σας ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σας!! Υ.Γ υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα βοηθούσε σε αυτήν την δουλειά (στα Ελληνικά εννοείτε..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-VangelisV Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Υ.Γ υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα βοηθούσε σε αυτήν την δουλειά (στα Ελληνικά εννοείτε..) Το βιβλιο της εμπειριας και της συνεχης ενασχολησης και πειραματισμου με το αντικειμενο ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Καλα δεν μπορει να ξεκινησει και στα τυφλα τελειως. Βιβλιο δεν γνωριζω στα Ελληνικα. Μπορεις να βρεις Tutorials ή και καποιον δασκαλο/φιλο που ξερει, να σου μαθει τα βασικα πριν ξεκινησεις τον πειραματισμο σου. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-VangelisV Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 E ναι, αλλα υπεθεσα απο τον εξοπλισμο που εχει οτι υπαρχει μια σχετικη εμπειρια. Αν δεν εχει καθολου, μαλλον το πιο ευκολο για αρχη ειναι τα διαφορα video στο youtube :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, spyros και ότι θα ρώταγα αν πρέπει να πάρω κάποια εξωτερική συσκευή για εφέ (Βάθος ή κομπρέσορα κλπ) μου λες ότι με στα vst plugins του προγράμματος θα βολευτώ, οπότε λέτε να μείνω με αυτά και είμαι ΟΚ! ..να σατι καλά σας ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σας!! Oχι απλα θα βολευτεις, αλλα θα υπερκαλυφθεις οταν μαθεις να τα δουλευεις (παντα με βαση το επιπεδο του εξοπλισμου που ηδη εχεις). Τι PC εχεις? CPU, ram? Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 Guru Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2015 υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα βοηθούσε σε αυτήν την δουλειά (στα Ελληνικά εννοείτε..) Για βιβλίο στα Ελληνικά ρώτησε στο παρακάτω, μήπως και ... www.audiomidi.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση