johnps Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2015 high fidelis ..οπως λεμε..high fidelity.... και ναι ..χρυσο hardware στη συγκεκριμενη..οχι μαυρο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 19 Δεκεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 19 Δεκεμβρίου 2015 @johnps Couldn't agree more ;D Τελείωσα με την καμπύλωση της ταστιέρας και προχωράω στο τρύπημα για τα κλειδιά. 01. Πάνω σε μια διαφάνεια έχω σχεδιάσει την θέση που πρέπει να τοποθετησθούν τα κλειδιά, ευθυγραμμίζω το σχέδιο με την κεφαλή και μαρκάρω τα κέντρα των κύκλων. 02. Εδω φαίνονται τα σημάδια πάνω στο ξύλο 03. Πιάνω ανάμεσα σε 2 χονδρούς ξύλινους τάκους την κεφαλή με σφιγκτήρες. Με σταθερό χέρι και 10άρι τρυπάνι ξεκινάω το τρύπημα. 04. Κανα εικοσάλεπτο μετά έχω τελειώσει. Τελικά η επένδυση σε νέο δράπανο άξιζε τον κόπο μιας και το επαναφορτιζόμενο δεν δέχεται να ξαναφορτιστεί. Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 19 Δεκεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 19 Δεκεμβρίου 2015 Στην συνέχεια θα ανεβάσω φωτο από το χονδρικό σχηματισμό του λαιμού. Αν και χρονολογικά έγινε μετά το πέρασμα των τάστων το αναρτώ πρώτο γιατί έχει λίγες φωτογραφίες και μου είναι πιο εύκολο. 01. Μετράω το πάχος του μανικιού στο «ύψος» του πρώτου και του δωδέκατου τάστου. Χωρίζω την απόσταση σε 4 ισα μέρη και ενώνω τις γραμμές με τα σημάδια μου. 02. Χρησιμοποιώ πάλι χαρτοταινία ώστε να έχω καλύτερη οπτική εικόνα των γραμμών. Με την ράσπα θα «φάω» το ξύλο από την γραμμή της χαρτοταινίας ως το φιλέτο της ταστιέρας σε με μια κάθετη διαγώνια επιφάνεια. 03. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται και στις δυο πλευρές. Μετά μασκάρω στην δεύτερη κατά σειρά γραμμή που είχα σημειώσει πάνω στο μανίκι και μετράω την απόσταση της διαγώνιας επιφάνειας που μόλις σχημάτισα. Διαιρώ αυτό τον αριθμό στην μέση και σημειώνω πάνω στην επιφάνεια στο 1ο και 12ο τάστο. Ενώνω τα σημεία με μια ευθεία γραμμή και ξαναπερνάω χαρτοταινία για να βλέπω καλά. 04. Ετσι «τρώω» με την ράσπα το ξύλο πάλι σε μια επίπεδη διαγώνια επιφάνεια από την δεύτερη γραμμή έως την μέση της πρώτης διαγώνιας επιφάνειας που έφτιαξα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φόρες μέχρι να έχω χονδρικά ένα ημί-κυλινδρικό σχήμα. 05. Με την ράσπα κάθετα προς την ταστιέρα αρχίζω να λιμάρω αφαιρώντας το πάχος του μανικιού. Υπολογίζω να φτάσω στα 19~20mm στο πρώτο τάστο και 22~23mm στο δωδέκατο. Δυστυχώς δεν έχω φωτό αλλά τελειώνω το μανίκι με χονδρό γυαλόχαρτο ώστε να εξαφανίσω τις «γωνίες» που σχηματίζονται. Στο πάχος είμαι 22 στο πρώτο και 26 στο δωδέκατο οπότε έχω αρκετή δουλειά και θα υπάρξει 2ο μέρος του τελικού σχηματισμού του λαιμού με ξύστρα και γυαλόχαρτο. Αν προλάβω, θα ανεβάσω τις φωτο από την διαδικασία του περάσματος των τάστων το βραδάκι. Εν τω μεταξύ έχω να ασχοληθώ με την δημιουργεία του καλύμματος των ελλατηρίων, το leveling/crowning των τάστων, το τρύπημα για τα posts του floyd και φυσικά το τελικό σχηματισμο του μανικιού. Να δω τι θα πρωτοπρολάβω ;D Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 20 Δεκεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 20 Δεκεμβρίου 2015 Μικρή γεύση Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geodimitri Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2015 Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά Γιάννη! Πολύ ωραία κατασκευή, προσεγμένη στην κάθε λεπτομέρεια και όσο επιτρέπει η ποιότητα του βίντεο, με ωραίο ήχο. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2015 Μπραβο Γιαννη, εισαι απαιχτος, πολυ ομορφη κιθαρα παρ'οτι δεν ειναι Relic! ;D Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 @geodimitri Ευχαριστώ ο ήχος ήταν μάλλον χάλια αλλά χρησιμοποίησα τον «δικό» μου μαγνήτη και όχι κάποιον «επαγγελματικό» Σύντομα και κανονική ηχογράφηση. @HellFire Χαχαχαχα, touché. Καθηστέρησα την ανάρτηση του περάσματος των τάστων οπότε επανορθώνω. 01. Αντιπαραθέτω το ρολό του ταστο-σύρματος με τις εγκοπές της ταστιέρας και κόβω αφήνοντας 1~2mm «αέρα» στις δύο πλευρές. 02. Για να μην μπερδέψω τα τάστα, τα κολλάω πάνω σε ένα κομμάτι χαρτοταινίας και σημειώνω το αντίστοιχο νούμερο. 03. Χρησιμοποιώ διπλή χαρτοταινία όπου την κολλάω 1mm από την εγκοπή. 04. Τώρα ξεκινάνε τα γλέντια. Λόγω της ύπαρξης φιλέτου στην ταστιέρα πρέπει να φάω με την λίμα το ταστόσιρμα ώστε να φωλιάζει στις εγκοπές μου 05. Τοποθετώ super-glue αυτή την φορά στην εγκοπή του τάστου ώστε να καλύψω τυχών κενά που ενδέχεται να υπάρχουν μέσα στην εγκοπή 06. Μέ ένα σφυρί 100γρ τοποθετώ το τάστο χτυπώντας από την μία άκρη μέχρι την άλλη. Δεν μπόρεσα να βγάλω φωτο της σφυρίλατησης λόγω της υπάρξης super glue στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν ήθενα να το διακινδυνεύσω. Ιδού το πρώτο τάστο. 07. Να και το δεύτερο 08. Όπως προείπα η διαδικασία του «φαγώματος» του tang του τάστου είναι μια κουρστική εργασία. Αυτό μου έδωσε αρκετό χρόνο ώστε να τραβήξω αρκετές φωτό της όλης διαδικασίας. Αντιπαραθέτω το τάστο με την εγκοπή και μαρκάρω πάνω τα σημεία του tang που πρέπει να αφαιρέσω. 09. Με την τανάλια κόβω χονδρικά τα κομμάτια που πρέπει να αφαιρέσω. Προσεκτικά γιατί η πίεση από την τανάλια μπορεί να στραβώσει το τάστο και να χάσει την καμπυλώτητά του. Επειδή είναι ατσαλένιο η καμπλύλη του πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της ταστιέρας, σε ανίθετη περίπτωση το τάστο δεν θα κάτσει με τίποτα και θα πετάγετε σαν ελλατήριο. 10. 11. Έχω κολλήσει με ταινία διπλής όψης την επίπεδη, ορθογώνια λίμα, πάνω στο γραφείο και αρχίζω να λιμάρω. Το χειρότερο κομμάτι είναι ότι η τριβή παράγει υψηλή θερμοκρασία πάνω στο τάστο και δεν μπορώ να το πιάσω. Αυτο με αναγκάζει να δουλέψω με πολύ πιο αργους ρυθμούς καθυστερώντας την όλη διαδικασία περαιτέρω. 12. Κανά δεκάλεπτο μετά 13. Οπότε super glue στην εγκοπή 14. Σφυριλάτηση 15. Fast forward δυο μέρες μετά 16. Σειρά έχει το κόψιμο του περίσιου τάστου αριστερά και δεξιά της ταστιέρας. Με την τανάλια κόβω το μεγαλύτερο μέρος αλλά επειδη η τανάλια που εχω δεν είναι flush, αφήνει πίσω της ένα μυτερό "v" το οποίο καλούμε να λιμάρω. Μετά το κόψιμο των tangs αυτό είναι βόλτα στο πάρκο λέμε 17. Not bad Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnps Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 γιατι εβαλες ατσαλενια που ειναι πιο ''μπελαληδικα''? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 @ Johnps Γιατί παίζω με κάτι χορδές γαιδούρια (.13-.60)και τα τα λιώνω τα τάστα σε 2-3 χρόνια. Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnps Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2015 και μια ερωτηση για σενα που ξερεις κατι παραπανω....σφενταμι ελληνικο ξερο [καπου 6-7 χρονια ειναι καταλληλο για μανικι ? τα νερα του ειναι flatshawn και εχει παχος 3- 3,3cm παχος [ το ζητουμενο ειναι baseball bat style ] 1'' ...what's your opinion ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση