Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή εβένινου Neck through πράξη 2η


fidelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

@johnps

Couldn't agree more  ;D

 

Τελείωσα με την καμπύλωση της ταστιέρας και προχωράω στο τρύπημα για τα κλειδιά.

 

01. Πάνω σε μια διαφάνεια έχω σχεδιάσει την θέση που πρέπει να τοποθετησθούν τα κλειδιά, ευθυγραμμίζω το σχέδιο με την κεφαλή και μαρκάρω τα κέντρα των κύκλων.

20151213_094352_zpsxb8l9gq2.jpg

 

02. Εδω φαίνονται τα σημάδια πάνω στο ξύλο

20151213_094435_zpsiyuxxils.jpg

 

03. Πιάνω ανάμεσα σε 2 χονδρούς ξύλινους τάκους την κεφαλή με σφιγκτήρες. Με σταθερό χέρι και 10άρι τρυπάνι ξεκινάω το τρύπημα.

20151213_100153_zpshkyf3lti.jpg

 

04. Κανα εικοσάλεπτο μετά έχω τελειώσει. Τελικά η επένδυση σε νέο δράπανο άξιζε τον κόπο μιας και το επαναφορτιζόμενο δεν δέχεται να ξαναφορτιστεί.

20151216_222616_zpsj31htwlp.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην συνέχεια θα ανεβάσω φωτο από το χονδρικό σχηματισμό του λαιμού. Αν και χρονολογικά έγινε μετά το πέρασμα των τάστων το αναρτώ πρώτο γιατί έχει λίγες φωτογραφίες και μου είναι πιο εύκολο.

 

01. Μετράω το πάχος του μανικιού στο «ύψος» του πρώτου και του δωδέκατου τάστου. Χωρίζω την απόσταση σε 4 ισα μέρη και ενώνω τις γραμμές με τα σημάδια μου.

02_zpswfecnse9.jpg

 

02. Χρησιμοποιώ πάλι χαρτοταινία ώστε να έχω καλύτερη οπτική εικόνα των γραμμών. Με την ράσπα θα «φάω» το ξύλο από την γραμμή της χαρτοταινίας ως το φιλέτο της ταστιέρας σε με μια κάθετη διαγώνια επιφάνεια.

04_zpsikqb7kjx.jpg

 

03. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται και στις δυο πλευρές. Μετά μασκάρω στην δεύτερη κατά σειρά γραμμή που είχα σημειώσει πάνω στο μανίκι και μετράω την απόσταση της διαγώνιας επιφάνειας που μόλις σχημάτισα. Διαιρώ αυτό τον αριθμό στην μέση και σημειώνω πάνω στην επιφάνεια στο 1ο και 12ο τάστο. Ενώνω τα σημεία με μια ευθεία γραμμή και ξαναπερνάω χαρτοταινία για να βλέπω καλά.

20151209_185450_zpsxvtxahii.jpg

 

04. Ετσι «τρώω» με την ράσπα το ξύλο πάλι σε μια επίπεδη διαγώνια επιφάνεια από την δεύτερη γραμμή έως την μέση της πρώτης διαγώνιας επιφάνειας που έφτιαξα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φόρες μέχρι να έχω χονδρικά ένα ημί-κυλινδρικό σχήμα.

20151209_202519_zpsynwkobxu.jpg

 

05. Με την ράσπα κάθετα προς την ταστιέρα αρχίζω να λιμάρω αφαιρώντας το πάχος του μανικιού. Υπολογίζω να φτάσω στα 19~20mm στο πρώτο τάστο και 22~23mm στο δωδέκατο.

20151211_190336_zpstw81ab1t.jpg

 

Δυστυχώς δεν έχω φωτό αλλά τελειώνω το μανίκι με χονδρό γυαλόχαρτο ώστε να εξαφανίσω τις «γωνίες» που σχηματίζονται. Στο πάχος είμαι 22 στο πρώτο και 26 στο δωδέκατο οπότε έχω αρκετή δουλειά και θα υπάρξει 2ο μέρος του τελικού σχηματισμού του λαιμού με ξύστρα και γυαλόχαρτο.

 

Αν προλάβω, θα ανεβάσω τις φωτο από την διαδικασία του περάσματος των τάστων το βραδάκι. Εν τω μεταξύ έχω να ασχοληθώ με την δημιουργεία του καλύμματος των ελλατηρίων, το leveling/crowning των τάστων, το τρύπημα για τα posts του floyd και φυσικά το τελικό σχηματισμο του μανικιού. Να δω τι θα πρωτοπρολάβω  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά Γιάννη! Πολύ ωραία κατασκευή, προσεγμένη στην κάθε λεπτομέρεια και όσο επιτρέπει η ποιότητα του βίντεο, με ωραίο ήχο. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@geodimitri

Ευχαριστώ ο ήχος ήταν μάλλον χάλια αλλά χρησιμοποίησα τον «δικό» μου μαγνήτη και όχι κάποιον «επαγγελματικό» Σύντομα και κανονική ηχογράφηση.

 

@HellFire

Χαχαχαχα, touché.

 

Καθηστέρησα την ανάρτηση του περάσματος των τάστων οπότε επανορθώνω.

 

01. Αντιπαραθέτω το ρολό του ταστο-σύρματος με τις εγκοπές της ταστιέρας και κόβω αφήνοντας 1~2mm «αέρα» στις δύο πλευρές.

20151213_114008_zpsgzynj473.jpg

 

02. Για να μην μπερδέψω τα τάστα, τα κολλάω πάνω σε ένα κομμάτι χαρτοταινίας και σημειώνω το αντίστοιχο νούμερο.

20151213_120553_zpsvm5eykp3.jpg

 

03. Χρησιμοποιώ διπλή χαρτοταινία όπου την κολλάω 1mm από την εγκοπή.

20151213_130136_zpsfsa8bhxy.jpg

 

04. Τώρα ξεκινάνε τα γλέντια. Λόγω της ύπαρξης φιλέτου στην ταστιέρα πρέπει να φάω με την λίμα το ταστόσιρμα ώστε να φωλιάζει στις εγκοπές μου

20151213_140223_zpsddax7wfs.jpg

 

05. Τοποθετώ super-glue αυτή την φορά στην εγκοπή του τάστου ώστε να καλύψω τυχών κενά που ενδέχεται να υπάρχουν μέσα στην εγκοπή

20151213_141111_zpsrxoqqalh.jpg

 

06. Μέ ένα σφυρί 100γρ τοποθετώ το τάστο χτυπώντας από την μία άκρη μέχρι την άλλη.

Δεν μπόρεσα να βγάλω φωτο της σφυρίλατησης λόγω της υπάρξης super glue στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν ήθενα να το διακινδυνεύσω. Ιδού το πρώτο τάστο.

20151213_144436_zpslle8dekx.jpg

 

07. Να και το δεύτερο

20151213_145948_zpsprjmbujp.jpg

 

08. Όπως προείπα η διαδικασία του «φαγώματος» του tang του τάστου είναι μια κουρστική εργασία. Αυτό μου έδωσε αρκετό χρόνο ώστε να τραβήξω αρκετές φωτό της όλης διαδικασίας. Αντιπαραθέτω το τάστο με την εγκοπή και μαρκάρω πάνω τα σημεία του tang που πρέπει να αφαιρέσω.

20151214_201553_zpswp05rtcs.jpg

 

09. Με την τανάλια κόβω χονδρικά τα κομμάτια που πρέπει να αφαιρέσω. Προσεκτικά γιατί η πίεση από την τανάλια μπορεί να στραβώσει το τάστο και να χάσει την καμπυλώτητά του. Επειδή είναι ατσαλένιο η καμπλύλη του πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της ταστιέρας, σε ανίθετη περίπτωση το τάστο δεν θα κάτσει με τίποτα και θα πετάγετε σαν ελλατήριο.

20151214_201735_zpsmepexnj0.jpg

 

10.

20151214_201837_zpsdigt9dca.jpg

 

11. Έχω κολλήσει με ταινία διπλής όψης την επίπεδη, ορθογώνια λίμα, πάνω στο γραφείο και αρχίζω να λιμάρω. Το χειρότερο κομμάτι είναι ότι η τριβή παράγει υψηλή θερμοκρασία πάνω στο τάστο και δεν μπορώ να το πιάσω. Αυτο με αναγκάζει να δουλέψω με πολύ πιο αργους ρυθμούς καθυστερώντας την όλη διαδικασία περαιτέρω.

20151214_201911_zpsfhfvwd5x.jpg

 

12. Κανά δεκάλεπτο μετά

20151214_202352_zps7azj3jtw.jpg

 

13. Οπότε super glue στην εγκοπή

20151214_203049_zpsnjd1dz25.jpg

 

14. Σφυριλάτηση

20151214_203522_zpscqoyjvgx.jpg

 

15. Fast forward δυο μέρες μετά

20151215_205720_zpsw3uqy49y.jpg

 

16. Σειρά έχει το κόψιμο του περίσιου τάστου αριστερά και δεξιά της ταστιέρας. Με την τανάλια κόβω το μεγαλύτερο μέρος αλλά επειδη η τανάλια που εχω δεν είναι flush, αφήνει πίσω της ένα μυτερό "v" το οποίο καλούμε να λιμάρω. Μετά το κόψιμο των tangs αυτό είναι βόλτα στο πάρκο λέμε

20151215_210706_zpsihbjmdbr.jpg

 

17. Not bad 20151216_183500_zpscvjrut3a.jpg

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ Johnps

 

Γιατί παίζω με κάτι χορδές γαιδούρια (.13-.60)και τα τα λιώνω τα τάστα σε 2-3 χρόνια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μια ερωτηση για σενα  που ξερεις κατι παραπανω....σφενταμι ελληνικο ξερο [καπου 6-7 χρονια ειναι καταλληλο για μανικι ? τα νερα του ειναι flatshawn και εχει παχος 3- 3,3cm παχος [ το ζητουμενο ειναι baseball bat style ] 1'' ...what's your opinion ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου