Προς το περιεχόμενο

To tonelab or not? That's the question!


elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαι η δικιά μου αντίληψη Φλι (αν και δεν ήθελα να το γράψω) είναι ότι σε σένα βλέπω αποχρώσεις της ίδιας άποψης που είδα και προηγουμένως: της οχύρωσης πίσω από το ΔΟΓΜΑ της "απομίμησης".  :-\ To να μου πεις "ε, ΔΕΝ τη θέλω, δεν μου αρέσει, πώς να το κάνουμε, θα μου τη βγάλετε κι απ΄τη μύτη;" το καταλαβαίνω, το "δεν τη παίρνω γιατί είναι υποκατάστατο" όχι... Αυτά ακριβώς εννοώ όταν γράφω για δυσκολία αποδοχής της διαφορετικότητας.

 

Η μιλαμε αλλη γλωσσα i prepei na arxisoume na grafoume greeklish.

ΑΝΟΙΧΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ.

Το να θελει ενας νεοπας να ξεκινισει να φτιαχνει τον ηχο του και να μην εχει απειρα λεφτα να διαθεσει και να παιρνει TL, το βρισκω πολυ φυσιολογικο. Καλο value for money, καλη ποιοτητα.

Το να θελει ενας επαγγελματιας μια πιο πρακτικη λυση για συχνα gigs και αφηνει το rig του για την TL, δεν θα το κανα ποτε, αλλα το καταλαβαινω.

Το να παιρνουν TL ατομα που ειναι ηδη κατοχοι ενος εκπληκτικου rig και, υποτειθεται, εχουν μια εξεζητημενη και ολοκληρωμενη αποψη για τον ηχο τους, επειδη ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ε καπου σε τσιγκλαει και θες να ουρλιαξεις. Και αν την βρισκεις να το αποκαλεις αυτο δογμα, no problem from my side. Κανεις δεν ειπε εκ των προτερων πως "ειναι απομιμηση, αρα θα παιζει σκατα". Εγω λεω το ακριβως αντιστροφα: "Σε συγκριση με τα αντιστοιχα πεταλια, παιζει αρκετα καλα, αλλα οχι τοσο ωστε να με πεισει να την χρησιμοποιησω. Αυτο το γεγονος, επιβεβαιωνει πως μια ψηφιακη προσομοιωση απεχει (ακομα) παααρα πολυ απο το αντιστοιχο αναλογικο εφφε (ειδικα σε ενα περιβαλλον πεταλιερας). Και αν η TL ηταν τοσο υπεργαματα τελεια και ειχε τοσους μεγατονους "ζεστου vintage sound", ας σκεφτουμε λιγο το εξης: Ζουμε στην εποχη του internet και της επικοινωνιας, οχι τον 14ο αιωνα. Tι σκατα, τοσοι καταξιωμενοι κιθαριστες με ΗΧΑΡΑ υπαρχουν στον κοσμο. Καποιος δεν θα την ειχε ανακαλυψει;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αυτά ακριβώς εννοώ όταν γράφω για δυσκολία αποδοχής της διαφορετικότητας.

 

ακριβως ;)

 

ας πουμε εγω εβγαλα το καπελλο σε εναν πολυ καλο μου φιλο (και απιστευτο κιθαριστα/μουσικο απο τους μεγαλυτερους στην Ελλαδα) οταν στο στουντιο παραδεχτηκε οτι η TL ειναι το ιδιο καλη ηχητικα με τα boutique πεταλια μας αλλα μου ειπε οτι: "ρε παιδι μου θα ντρεπομουν να σκασω μυτη με αυτη" και οτι "δεν τη βρισκω ρε αδελφε μου μαζι της!αλλη κα.... τα πεταλακια με τα λαμπακια τα κουτακια και τα χρωματα"...

 

ετσι παω πασσο (αλλωστε και εμενα μου πηρε 3 χρονια να μην...ντρεπομαι που παιζω  με ψηφιακη πεταλιερα,παιζω με πεταλακια απο το ....1983.... :o)

 

και ακομα οταν βλεπω φωτο με πεταλιερες η πεταλιερες πανω στη σκηνη μελεταω με ωρες τα πολυχρωμα κουτακια... :)

 

Καλα και αυτο παιρνει πολλα +1000. Οχι στο οτι θα ντρεπομουν να βγω με ψηφιακο gear, αλλα ρε παιδια, τα χρωματιστα κουτακια ειναι απιστευτα ομορφα, εχουν πολυχρωμα φωτακια, ωραια σχεδια ενω η TL, σορυ κιολας, αλλα μου φαινεται τελειως... εκτοπλασματικη! ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι πραγματικα συνηθες φαινομενο οι analog-stombox junkies να βριζουν τους "πολυεφφεδες". Νομιζω πως εδω μεσα δεν συμβαινει κατι τετοιο (απο πλευρας μου τουλαχιστον σιγουρα οχι).

 

[move]Το να βριζουν οι πολυεφφεδες τους analog junkies, ε νομιζω εδω το φορουμ μας εχει την..παγκοσμια πρωτη. ;D[/move]

 

 

για διαβασε ,αν εχεις σιδερενια νευρα,ΟΛΟ το Thread και θα δεις ποιος βριζει ποιον ;)

 

αναφερομαι στις τελευταιες σελιδες, οπου και συμμετεχω. Ηδη εχω την εντυπωση του οτι να υπερασπιζομαι τετοια πραγματα ειναι waste of time, ποσο μαλλον να διαβασω αλλα...650 posts. ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάντως με ενδιαφέρει το θέμα με την ασημένια κωλ-όνα,

μήπως να το αναλ-ύσουμε λίγο ακόμα;

τι να αναλυσεις.? το θεμα μιλαει απο μονο του :'( :-*

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια διαβαζοντας σε ξενα sites για reviews της SE και της LE ειδα οτι απο την LE περα απο το 2ο expression pedal λειπει και το Α/Β switch . Μπορει καποιος να δωσει περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τη λειτουργια του ?

υγ. εκ των προτερων σας λεω οτι δεν καταφερα να διαβασω και τις 65 σελιδες του thread οποτε αν εχει ηδη απαντηθει παραπεμψτε με στην αναλογη σελιδα .

 

Απαντήστε ντε και στο φίλο μας...!  :)

 

 

Το να παιρνουν TL ατομα που ειναι ηδη κατοχοι ενος εκπληκτικου rig και, υποτειθεται, εχουν μια εξεζητημενη και ολοκληρωμενη αποψη για τον ηχο τους, επειδη ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ε καπου σε τσιγκλαει και θες να ουρλιαξεις.

 

Εσένα ΤΙ σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, deadendmind; Γούστο τους και καπέλο τους. Και με τέτοια προκατάληψη ενάντια σε αυτούς που θα βρεθούν σε αυτήν τη θέση, εγώ σε τέτοιους δακτυλοδεικτούμενους βγάζω το καπέλο.

 

Και αν την βρισκεις να το αποκαλεις αυτο δογμα, no problem from my side.

 

Διάβασε πιο προσεκτικά το τι αποκαλώ "δόγμα". Είναι αυτό που λες εδώ:

 

Κανεις δεν ειπε εκ των προτερων πως "ειναι απομιμηση, αρα θα παιζει σκατα".

 

Θαυμάσια. 'Αλλο να το λες όμως κι άλλο να το πιστεύεις (ίσως όχι εσύ ή ο Φλι - άλλοι).

 

Εγω λεω το ακριβως αντιστροφα: "Σε συγκριση με τα αντιστοιχα πεταλια, παιζει αρκετα καλα, αλλα οχι τοσο ωστε να με πεισει να την χρησιμοποιησω.

 

Επίσης θαυμάσια... δεν διαφωνούμε!

 

Tι σκατα, τοσοι καταξιωμενοι κιθαριστες με ΗΧΑΡΑ υπαρχουν στον κοσμο. Καποιος δεν θα την ειχε ανακαλυψει;;;

 

Έχει συζητηθεί πάλι στις προηγούμενες 70 σελίδες...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο να παιρνουν TL ατομα που ειναι ηδη κατοχοι ενος εκπληκτικου rig και, υποτειθεται, εχουν μια εξεζητημενη και ολοκληρωμενη αποψη για τον ηχο τους, επειδη ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ε καπου σε τσιγκλαει και θες να ουρλιαξεις.

 

Κατσε ρε αρχηγε μου δηλ. σωνει και καλα θα μου πεις ΕΣΥ(και ο καθενας ΕΣΥ) τι ΓΝΩΜΗ θα εχω? ::)

 

Και θα μου επιβαλεις ΕΣΥ (και ο καθενας ΕΣΥ) την αποψη σου (ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ)?

 

Γουστο μου και καπελλο μου να την προτιμαω στο κατω κατω της γραφης ΕΣΕΝΑ (και καθε ΕΣΕΝΑ) τι σε χαλαει?Στην εφερα στο σπιτι σου και στην....μπουκωσα?

 

Και το κατω κατω της γραφης (part 2) ΚΟΥΒΕΝΤΑ κανουμε και εμπειριες ανταλλασουμε,αλλοι συμφωνουν και αλλοι οχι..

 

 

Και στο κατω κατω της γραφης (part 3) σκεφτηκες ποτε σου οτι αυτο που εσυ (η εγω) θεωρεις καλο ηχο , εγω (η εσυ) το θεωρει μια λαλακια 8ωρη?

 

;D

 

παντως και εγω θεωρω την BOSS GT5 μαπα αλλα δεν πηγα στον Johnny Marr που τη χρησιμοποιει αποκλειστικα να του την πω...

 

(α,παντως αν θες καταξιωμενο κιθαριτσα ο Mick Harvey με μια ...ακατανομαστη επαιζε στο Λυκαβητο προχθες,και με 3 Hot Rod DELUXE ο αλητης...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι πραγματικα απιστευτο πως ενα συγκεκριμενο ατομο απο εδω μεσα,με οτι αγορα κανει και με αυτα που λεει γιαυτην την αγορα,επηρρεαζει τοσο πολυ κοσμο απο εδω μεσα,και τρεχουν ολοι σαν τα προβατα να παρουν το ιδιο και αυτοι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς sf, bloody, και οποιον αλλον δεν καταλαβαινει τι λεω και τι υποστηριζω.

 

Oυσιαστικα μια αντιπαραθεση αποψεων γινεται. Ο καθενας παιζει με οτι γουσταρει και ειναι γουστο και καπελο του.Οπως εσυ και το καθε μελος εχει το δικαιωμα να λεει "Ουφ επιτελους κουραστηκα με τα κωλοπεταλια, παιρνω TL που και καλυτερη ειναι και φθηνοτερη ειναι και πρακτικοτερη ειναι", ετσι και εγω εχω το δικαιωμα να απαντησω πως αυτα ειναι τουλαχιστον γελοια και γραφικα. Αυτη ειναι η αποψη μου, ειναι προς διαμορφωση φυσικα και σε περιπτωση που δεν σου αρεσουν αυτα που λεω, οταν βλεπεις το avatar μου πανω αριστερα, μπορεις να κανεις skip το κειμενο μου.Δεν με ενδιαφερει καθολου να αλλαξω το rig οποιουδηποτε. Ο καθενας, ειδικα οταν εχει και μια εμπειρια στον ηχο, κανει τις επιλογες του. Ουτε marketeer της ehx ειμαι, ουτε εχω προηγουμενα με την vox. Απλα:

-Γραφω ετσι ωστε αν καποιος που ενδιαφερεται για TL, να δει και την αντιθετη αποψη, εστω και σε τελειως πλασματικους συσχετισμους αντιπαραθεσης

-Για τη διαμορφωση της υποτειθεμενης αντικειμενικης αληθειας, πραγμα που δεν προκειται να συμβει για κανεναν λογο, και για αυτο εκφραζω και τις αμφιβολιες μου για το κατα ποσο εχει νοημα η συμμετοχη μου σε αυτο το thread.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι πραγματικα απιστευτο πως ενα συγκεκριμενο ατομο απο εδω μεσα,με οτι αγορα κανει και με αυτα που λεει γιαυτην την αγορα,επηρρεαζει τοσο πολυ κοσμο απο εδω μεσα,και τρεχουν ολοι σαν τα προβατα να παρουν το ιδιο και αυτοι...

εδω εισαι λιγο ακυρος ....εμενα ας πουμε δεν με επηρρεασε ο superfunk καθολου αλλα ο playloud .συγκεκριμενα ελεγα καλα αυτος ο superfunk 50 χρονων ανθρωπος ;D με τοσα πεταλια καλα και παιζει με tonelab κατι δεν παει καλα με αυτον (γεροντικη ανοια λεγεται).οταν ομως μιλησα με τον playloud τον οποιο και live εχω ακουσει και καλα μηχανηματα εχει και μου ειπε το εξης:''εαν θελεις καλο ηχο και σχετικα ευκολα παρτην'' εε πιστεψε με την πηρα χωρις καν να την ακουσω γιατι ειπα ενταξει ο αλλος ειναι γερακος αυτος τι επαθε τα εχασε?και πιστεψε με δεν το εχω μετανιωσει καθολου ή εστω εαν δεν ηταν καλη θα την εβαζα στην ακρη .αντιθετως παιζω τρελες ωρες και παιοζω μονο με αυτην.

Υ.Γ SUPERFUNK ΧΩΡΙς ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ Ε? τα ειπα για πλακα και για να δωσω εμφαση στο θεμα,αν θες τα σβηνω.. ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ετσι και εγω εχω το δικαιωμα να απαντησω πως αυτα ειναι τουλαχιστον γελοια και γραφικα

 

ΕΔΩ κανεις το λαθος γιατι αλλο να ΣΚΕΦΤΩ απο μεσα μου οτι ο dead ειναι γελοιος και γραφικος και αλλο να του ΠΩ στη μουρη ή να τον χαρακτηρισω  γελοιο και γραφικο δημοσια ;) 

 

στοιχειωδεις  κανονες κοινωνικης συμπεριφορας my friend & ελπιζω να συμφωνεις με αυτο (αν ηταν να πλακωνουμε στα μπινελικια οποιονδηποτε ανθρωπο μας την εσπαγε ή διαφωνουσαμε για κατι μαζι του.... χεσε μεσα Πολυχρονη.....)

 

 

Υ.Γ SUPERFUNK ΧΩΡΙς ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ Ε? τα ειπα για πλακα και για να δωσω εμφαση στο θεμα,αν θες τα σβηνω..

 

ισα ισα μου κοβεις και χρονια !(85 ειμαι!! ;D)

 

για τη διαμορφωση της υποτειθεμενης αντικειμενικης αληθειας,

 

εισαι 19 ετων,οταν γινεις και εσυ ...85 θα καταλαβεις οτι κατι τετοιο ΣΠΑΝΙΑ υπαρχει... ;) (στην Ελλαδα δε με την ισχυρογνωμοσυνη να διακατεχει το 99,9% του πληθυσμου ΠΟΤΕ ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου