bloody_sunday Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 - Κουβαλάω (κατα καιρούς, όταν έχω τα πετάλια μου) ένα flight case 70χ50 και δεν έχει μέσα ούτε τα μισά απο αυτά που χρειάζομαι (και μπορώ να έχω όταν κουβαλάω το tonelab). - o φτασμένος καλλιτέχνης του εξωτερικού ΕΧΕΙ τον προσωπικό του τεχνικό και τα φράγκα να αγοράσει αυτά τα φοβερά εφέ!!! (είναι υπερβολή αυτό;) - ο φτασμένος καλλιτέχνης ΕΧΕΙ ανθρώπους στο live που ασχολούνται με τις εναλλαγές των ήχων. -οκ αν ειναι τοσο κουραστικο το κουβαλημα παω πασο.. -αν παιζεις με τοσα πολλα εφε που χρειαζονται τοσα πολλα λεφτα παλι παω πασο -αν εχεις τοσες πολλες εναλλαγες ηχων τοτε παλι συμφωνω... εμενα μου φανηκε υπερβολη: >το κουβαλημα απο τα πεταλακια >το ποσα πολλα εφε τελικα χρειαζεσαι >και το ποσες πολλες εναλλαγες ηχων χρειαζεσαι... Λοιπόν, έχει απόλυτο δίκιο, και κάποιος το καταλαβαίνει απόλυτα εάν: 1. πρέπει να κάνει πρόβες δυο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, εκ των οποίων αν είναι τυχερός αφήνει τον εξοπλισμό στο στούντιο, αν όχι (το πιο φυσιολογικό) τον παίρνει μαζί του και τον ξαναστήνει από την αρχή, 2. αν ενδιαφέρεται πραγματικά να δίνει μια ποικιλία στο παίξιμό του χρησιμοποιώντας πολλά και διαφορετικά εφφέ που "ζωγραφίζουν", φτιάχνουν "ηχητικά τοπία" που γεμίζουν πολύ την στερεοφωνική εικόνα μιας μπάντας και που ενθουσιάζουν τον ίδιο αλλά και το κοινό, 3. αν κουβαλάει ΤΟΣΑ που το θεωρεί πια απίστευτο σπάσιμο νεύρων και ηλιθιωδώς κουραστικό να τα κουβαλάει, να τα στήνει και να τα ξεστήνει κάθε λίγο και λιγάκι - αυτό συνδέεται και με το (1) (δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά πιστέψτε με, ο εξοπλισμός μου στη μπάντα είναι μια μικρή οδύσσεια να στηθεί και να ξεστηθεί - αν είμαι τυχερός μου παίρνει κανά μισάωρο), 4. αν συναντά προβλήματα στην συνεχή αναζήτηση του καλύτερου ήχου και βλέπει να του φεύγουν ποταμοί χρημάτων σε αυτήν ακριβώς την ατέρμονη αναζήτηση, 5. αν έχει προβλήματα σαν και αυτά που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ (κι άλλα μάλιστα που πηγάζουν από το να έχεις μπόλικα από δαύτα), και που ακόμη κι αν / όταν ξεπεραστούν έχει ήδη πάθει ψυχικό τραλαλά, 6. αν θέλει μια απλή, εύχρηστη, compact, αξιόπιστη και μουσική λύση για να βρει την ηρεμία του, 7. αν ΔΕΝ είναι bedroom player ή τύπος "κιθάρα καρφί σε ενισχυτή" (όχι κακό αλλά καθιστά την Ακατανόμαστη αχρείαστη, εκτός από bedroom players που όπως όλοι, αναζητούν καλό ήχο), 8. αν θέλει μια εγγυημένη, ΦΤΗΝΗ, μουσικότατη και πανεύκολη στη χρήση λύση για home recording. Tέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια δυσκολία στην αναγνώριση της διαφορετικότητας. Δεν δουλεύει για κάποιον η Ακατανόμαστη, οκ, για κάποιν άλλον δουλεύει, πάλι οκ... Νομίζετε ότι θα πουλήσω το Deluxe Memory Man μου; To Fulltone Soulbender μου; To Catalinbread Super Charged Overdrive; κλπ κλπ; Όχι βέβαια... αλλά εκτιμώ τα strong points της Ακατανόμαστης για όλους τους ανωτέρω λόγους. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 οντως ειναι πολυ πρακτικη...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Tέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια δυσκολία στην αναγνώριση της διαφορετικότητας. Δεν δουλεύει για κάποιον η Ακατανόμαστη, οκ, για κάποιν άλλον δουλεύει, πάλι οκ... ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Δε γίνεται να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα! Ο καθένας ας επιλέξει τα εργαλεία με τα οποία κάνει πιο εύκολα και καλύτερα τη δουλειά του. ;) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Tέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια δυσκολία στην αναγνώριση της διαφορετικότητας. Δεν δουλεύει για κάποιον η Ακατανόμαστη, οκ, για κάποιν άλλον δουλεύει, πάλι οκ... αλλά εκτιμώ τα strong points της Ακατανόμαστης για όλους τους ανωτέρω λόγους. +1 εννοειται οτι κανεις δεν την βγαζει σκαρτη!απο οσους ξερω εγω δηλαδη μαζι και εγω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 3. αν κουβαλάει ΤΟΣΑ που το θεωρεί πια απίστευτο σπάσιμο νεύρων και ηλιθιωδώς κουραστικό να τα κουβαλάει, να τα στήνει και να τα ξεστήνει κάθε λίγο και λιγάκι - αυτό συνδέεται και με το (1) (δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά πιστέψτε με, ο εξοπλισμός μου στη μπάντα είναι μια μικρή οδύσσεια να στηθεί και να ξεστηθεί - αν είμαι τυχερός μου παίρνει κανά μισάωρο), που εκεινη την ωρα που φτιαχνεις ηχο και κατεβαζεις καντηλια γιατι δεν τον βρισκεις...ο drummer κανει θεαματικα και μονομανιακα γεμισματα....ο μπασιστας παιζει κατι funky slaparismata που ουτε αυτος ξερεις τι ειναι...ο τραγουδιστης κανει ''ΑΑΑΑ ΚΑΙ ΤΣΤΣΤΤΣΤΣΤΣΤΣ'' και η καλη σου σου λεει γιατι δεν πηγατε πριν εκει που ειχατε κανονισει πριν τρεις εβδομαδες... >:( και εσυ χαμενος στα πολλα που ποτε δεν φτανουν(ασε που αν δεν ακουσεις ηχο απο τον ενισχυτη αρχιζεις και κουνας ολα τα καλωδια να δεις τι φταιει και με τα πολλα περασε η ωρα και παιξαμε γαμάτα και παλι.αβυσσος η κιθαρα.! RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jethro Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Φίλοι, καλησπέρα. Pls μην μου πετάξετε πέτρες για την μάλλον κουλή ερώτηση: Η TL αποκρίνεται αμέσως στο πάτημα του ποδοδιακόπτη (!) ή υπάρχει κάποια καθυστέρηση; Μια παλιά πεταλιέρα της Digitech (RP7) που έχω μου έχει σπάσει τα νεύρα με την ιστορία αυτή (για να λέω και την αλήθεια δεν τη χρησιμοποιώ καν πια)! Ενώ τα πεταλάκια "αρπάζουν" αμέσως... Με ενδιαφέρει επικύνδυνα ::) η αγορά μιας SE. Υπάρχει ακόμα στην αγορά σε κανένα μαγαζί; The light was yellow, sir... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 και την le να παρεις το ιδιο ειναι και ναι πυροβολαει πιο γρηγορα και απο τον ισκιο της.... ;D RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
playloud Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Ignantie, βλεπω συνεχιζεις την παραδοση και στους νεωτερους? Make me fries... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Ignantie, βλεπω συνεχιζεις την παραδοση και στους νεωτερους? με οποιον δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις..!!!!δεν ξερω αλλα σου εχω εμπιστοσυνη απο τοτε στο sticky(με την καλη εννοια μην πουνε οτι ειμασταν και στην πλατεια ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ ;D). Παιζουμε το ιδιο στυλ περιπου και γουσταρουμε τα ιδια γκαζια...!Και πιστεψε με την πηρα χωρις να την ακουσω στο μαγαζι.Λεω δεν μπορει καποτε γουσταρε sansamp τωρα τι εγινε χαλασε.. ;) Respect master...!!!! ;D RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2008 1. πρέπει να κάνει πρόβες δυο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, εκ των οποίων αν είναι τυχερός αφήνει τον εξοπλισμό στο στούντιο, αν όχι (το πιο φυσιολογικό) τον παίρνει μαζί του και τον ξαναστήνει από την αρχή, 3. αν κουβαλάει ΤΟΣΑ που το θεωρεί πια απίστευτο σπάσιμο νεύρων και ηλιθιωδώς κουραστικό να τα κουβαλάει, να τα στήνει και να τα ξεστήνει κάθε λίγο και λιγάκι - αυτό συνδέεται και με το (1) (δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά πιστέψτε με, ο εξοπλισμός μου στη μπάντα είναι μια μικρή οδύσσεια να στηθεί και να ξεστηθεί - αν είμαι τυχερός μου παίρνει κανά μισάωρο), Νομιζω γινεσαι υπερβολικος και κατεβασες τραγικα την "κλιμακα". Αυτο το επιχειρημα το δεχομαι (και με το παραπανω) στα "2-3 gigs την εβδομαδα", οχι στις 2 προβες. Εγω εχω κατα κανονα 1, ισως 2 προβες την εβδομαδα. Σε καθε προβα εχω να στησω μια Φαρφισα, τα εφφε της κιθαρας, τα εφφε της φαρφισας, και επισης εχω να κουβαλησω και 2 κιθαρες. Θεωρω πως ολη αυτη η διαδικασια ειναι ΜΕΡΟΣ του ηχου μου, το να κατσω και να στησω το rig μου δηλαδη. Θεωρω πως το να κατσεις να στησεις τα πεταλια σου και να ρυθμισεις ΕΣΥ τον ηχο σου ειναι το ιδιο σημαντικο με το να αλλαζεις τις χορδες σου και να κουρδιζεις την κιθαρα σου.Ειναι μια σχεση που ειναι απαραιτητη για τον μουσικο, ειναι το μικρο, για μενα, τιμημα που πρεπει να πληρωσει για να εχει ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ μοναδικο ηχο (τωρα οπως ειπα αν παιζουν πολλα gigs, εκει ειναι στη προσωπικη κριση του καθενος, ειδικα στην κατασταση που επικρατει στα μαγαζια στην Ελλαδα). Δεχομαι την πρακτικοτητα της, την καλη της ποιοτητα αλλα βρε παιδια, οπως και να το κανουμε ειναι προσομοιωση αναλογικου ηχου (δεν αναφερομαι σε reverse delays η αλλα προτοτυπα ψηφιακα εφφε, αλλα σε drives,comps, phasers, tremolos etc..). Δεν ειναι δυνατον (σε αυτα τα λεφτα) να υπαρχει προσομοιωση που να αγγιζει τον αναλογικο ηχο. Οποτε, οπως δεχομαστε πως οι modeling amps ειναι συμβιβασμος, πως οι modeling guitars ειναι συμβιβασμος, ας σταματησουμε να θεωνουμε την TL, να αναγνωρισουμε το καλο value for money της και την πρακτικοτητα της, καθως ομως και το οτι ειναι συμβιβασμος. Αυτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση