Προς το περιεχόμενο

To tonelab or not? That's the question!

elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και ρωτώ πριν πέσω για νανάκια.... τελικά πόσο χρειάζεται για να την μάθεις την ρημάδα? 2 Ωρες? 1 χρόνος? μιά βδομάδα? 5 μήνες? 3 χρόνια? 2' date='5 χρόνια? πολλές βδομάδες? 10 λεπτά? 25 δευτερόλεπτα?

Έλεος θα την δω στον ύπνο μου στο τέλος τέλος και θα κάνω εξορκισμό!!!

Τον Ιούνιο θα κάνω 2 live προλαβαίνω να την μάθω???[/quote']

προσωπικα, χρειαστηκα τα εξης..:

ενα καφε σπιτι του blue για 2 ωρες, πριν την παραλαβω. 2 ωρες μολις την παρελαβα, μαζι με ενα φιλο μου που την ειχε παραλαβει 3-4 μερες πριν κ την ειχε ψαξει.

συνολο σε 4 ωρες ειχα καταλαβει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σχετικα με την βασικη λειτουργια της.

απο κει και περα το ποσο καιρο θα χρειαστει κανεις για να βγαλει ηχο, ειναι κατι εντελως υποκειμενικο.

το μονο που αργησα να κατασταλαξω ειναι το ποια drives της τελικα μου αρεσουν και σε ποιες ρυθμισεις, παντα σε αλληλεπιδραση με τον λαμπατο μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

[ παιρνεις αυτην. ιδιαιτερα αν εισαι φαν του vox wah(της tonelab ειναι ιδιο με το κλασσικο vox)

δηλαδή η vox ανταγωνίζεται τον εαυτό της???

τουλαχιστον στο 847 που εχει ενας φιλος μου ο οποιος εχει και την tonelab και εχουμε κανει αρκετα α/β τεστς' date= ναι :wink:[/quote]

σας ζηλευω λοιπον :wink:

δηλαδη σου φαινεται περιεργο που η vox καταφερε να αντιγραψει τον εαυτο της ?

Και ρωτώ πριν πέσω για νανάκια.... τελικά πόσο χρειάζεται για να την μάθεις την ρημάδα? 2 Ωρες? 1 χρόνος? μιά βδομάδα? 5 μήνες? 3 χρόνια? 2' date='5 χρόνια? πολλές βδομάδες? 10 λεπτά? 25 δευτερόλεπτα?

προσωπικα, χρειαστηκα τα εξης..:

ενα καφε σπιτι του blue για 2 ωρες, πριν την παραλαβω. 2 ωρες μολις την παρελαβα, μαζι με ενα φιλο μου που την ειχε παραλαβει 3-4 μερες πριν κ την ειχε ψαξει.

συνολο σε 4 ωρες ειχα καταλαβει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σχετικα με την βασικη λειτουργια της.

απο κει και περα το ποσο καιρο θα χρειαστει κανεις για να βγαλει ηχο, ειναι κατι εντελως υποκειμενικο.

το μονο που αργησα να κατασταλαξω ειναι το ποια drives της τελικα μου αρεσουν και σε ποιες ρυθμισεις, παντα σε αλληλεπιδραση με τον λαμπατο μου.

Οκ!

In Fender Strat we trust!

εγω παντος τουλαχιστον στη φαση που ειμαι τωρα δεν αντικαταστουσα τα πεταλια μου για μια tl!

τελος μου

(και οσο για τα πεταλια της σειρας...

βρες τους eddie van halen, zakk wylde, jonny greenwood,brian may,eric johnson,john 5 πες τους xaxaxa μαλακες με πεταλακια της σειρας παιζεται!!!)

suicide_anim.gif

Practice cures most tone issues - John Suhr

(και οσο για τα πεταλια της σειρας...

βρες τους eddie van halen' date=' zakk wylde, jonny greenwood,brian may,eric johnson,john 5 πες τους xaxaxa μαλακες με πεταλακια της σειρας παιζεται!!!)

[/quote']

μα οταν λεω "πεταλια της σειρας" δεν τα υποτιμω!!!! ισα ισα τα προτυπα μου με τετοια παιζουν.

απλα οπως και να το κανουμε ο ηχος του sd-1 δεν ειναι αναντικαταστατος. παροτι ειναι μια χαρα κ μου αρεσει πολυ, δεν θα παψει ποτε να ειναι ενα ΚΑΚΟ 808. :wink:

ο ορος πεταλια της σειρας, αντιπαρατιθεται σε μαρκες οπως οι fulltone, rmc, η σε vintage πεταλια οπως τα lovetone, space echo κλπ.

8O 8O :D :D

τελος παντων... :) ποσο κοστιζει?

γυρω στα 1700 απο το θωμα.

Λαθος απαντηση.

900 ευρω απο το ebay :wink:

προφανως δεν καταλαβες τι θελω να πω :wink:

η λειτουργια της ειναι ΠΑΝΑΠΛΗ (θες πανω κατω 30 λεπτα η το πολυ 2-3 ωρες ενα εισαι...ΗΛΙΘΙΟΣ σαν κι εμενα... :roll: )

την προσαρμοζεις μια χαρα στον ενισχυτη (η στους ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ καθοτι εχω 4.... :lol: ) αλλα ΜΕΣΑ στην μπαντα ολο και κατι πειραζεις.

αυτο εννοουσα δηλ. οτι οσο προβαρεις με τη μπαντα ολο και κατι πειραζεις (μια και η TL εχει απιστευτη ποικιλια ηχων και control πανω σε καθε ηχο σε αντιθεση με τα αναλογικα πεταλια που εχουν εναν και μοναδικο ηχο) για να ταιριαξει "γαντι" ο ηχος σε καθε ενα τραγουδι χωριστα (με αλλα λογια με την TL δεν χρησιμοποιω ενα "tube screamer" αλλα 10 "tube screamer" με διαφορετικες ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΚΑΘΕ τραγουδι μια και μου δινει τη δυνατοτητα (που δεν μου δινει το κανονικο πεταλι) να το κανω αυτο....

Αν λοιπον καποιος (οπως εγω ) εχει 4 ενισχυτες που τους χρησιμοποιει εναλλακτικα πρεπει,αν ειναι σοβαρος,να προγραμματισει 3-5 μπανκες ηχων

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ οποτε ΝΑΙ θελει ΠΟΛΥ χρονο για να φτασεις στην τελειοτητα.....(μια και αλλοιως "ακουει" το eq του overdrive η του delay ο Mark 3 & αλλοιως ο...Pro Jr η ο Pro Reverb)

Εμενα μου πηρε αρκετο καιρο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ επειδη ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΟΥΝΑ ως ΗΛΙΘΙΟΣ που ημουν :) οτι ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ καλυτερα απο τα ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αναλογικα ΠΕΤΑΛΙΑ που ΗΔΗ ειχα (δηλ. για να το κανω ακομα πιο κατανοητο ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝΕLAB επειδη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παρω ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αναλογικα πεταλια (την εχω και ΕΙΧΑ (ΕΧΩ ακομα) ακριβα αναλογικα πεταλια... in fact τα 4 αναλογικα πεταλια που εχω "μπροστα" απο την TL κοστιζουν οσο ΔΥΟ tonelab :) :)) αλλα γιατι στα αυτια μου ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.....γκεγκε??? :lol:

supatrem-δεν εχω αποψη για να σου πω ενα πολυ καλο αντικαταστατο αλλα καποιος αλλος μπορει βρει κατι

πιο ΠΑΠΑΡΙΑ τρεμολο δεν υπαρχει.... :twisted: αν ειναι να παρεις κατι τοσο ακριβο παρε καλυτερα ενα Catalinbread η ενα Cusak μη πετας τα λεφτα σου .....

παιδια και εγω τρελος πεταλας ειμαι αλλα αν φτιαξεις μερικους ηχους υστερα απο πολυ ωρα και εφοσων ξερεις τι αποτελεσμα θες και τι σου γινεται βγαινει σουπερ.

δεν περιμενα να το πω ποτε αυτο αλλα και με τη vg-88 δεν πιστευω τι ''αναλογικους ηχους' εχω φτιαξει...icon_cool.gif

η βασικη διαδικασια ειναι αυτη.

-τι ηχο εχω στο μυαλο μου

-τρελο ξεψαχνισμα του οποιοδηποτε μηχανηματος

-αποτελεσμα

λες ΜΠΟΥΡΔΕΣ,αν δεν ειναι αναλογικο το μηχανημα (δηλ. οπως το ...DD20.... :roll: ) ΗΧΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ!!! :lol: :lol: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

η λειτουργια της ειναι ΠΑΝΑΠΛΗ (θες πανω κατω 30 λεπτα η το πολυ 2-3 ωρες ενα εισαι...ΗΛΙΘΙΟΣ σαν κι εμενα... :roll: )

Aυτό με τα 30 λεπτά είναι υπεροβολή! Εκτός και αν:

α) Βοηθάει τόσο πολύ να έχεις ξεψαχνίσει το manual από πριν (αν το χεις σε καμιά κατανοητή γλώσσα, αλλιώς κατεβάζεις :lol: )

β) Μου λείπουν και μένα κάμποσες μονάδες iq. :D

one colour: black - and shades of grey

giga delay : 222 (ψηφιακοτατο' date=' τπτ το ιδιαιτερο, απλα προσφερει πολλα και ειναι εργαλειο)* [/quote']

Οχι αλλο ΚΑΡΒΟΥΝΟ................... 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

cry baby : 77 (το stock ειναι απαραδεκτο.)

Με συνολικο κοστος περι τα 4¤ επιπλεον και αν πιανει λιγο το χερακι σου του κανεις κατι απο αυτα (η και ολα) και εχεις ενα απο τα καλυτερα wha......

http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm

Θα με τρελλανετε....εδω μεσα εχει ειπωθει οτι οι SX ειναι οι καλυτερες στρατ αν τους αλλαξεις το τρεμολο, τα κλειδια, τα ταστα, τα ηλεκτρικα, τους μαγνητες, το nut......Ε λιγο mod στο CGB95 σας πειραξε????

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Υ.Γ µΕξαιτιας του κορεσμου μου απο τν υπερπληθωρα θεματων της tonelab:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Αν ξαναπω τη λεξη tonelab η τιμωρια ειναι να παιζω ολη μου τη ζωη με μια τετοια :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (πλακα κανω)

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Οντως το κατεβασμα του Manual της απο το εξαιρετικο site της Vox με βοηθησε πολυ,τα 30 λεπτα αφορουν αυτους που ηδη εχουν καποια εμπειρια με πεταλιερες :wink:

Ειναι παντως πανευκολη στη χρηση (εν αντιθεση με την GT8 που πρεπει να εχεις πτυχιο απο το ΜΙΤ για να τη χρησιμοποιησεις.. :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ξερει κανεις ποσο γρηγορα αλλαζει preset η LE???Συγκρινοντας (στα χαρτια τουλαχιστον) τις διαφορες

με την SE το μονο μειον για μενα ειναι μαλλον το A/B switch.Εχει εντοπισει κανεις καποιο σημαντικο "ηχητικο" μειονεκτημα εναντι της SE?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου