Προς το περιεχόμενο

Αν φοράω ακουστικά με τον DAW, δεν είναι σαν να έχω monitors;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι για το σπίτι να πάρω ένα μικρό hi fi ή κάποιο monitor για ήχο ακριβείας ας πούμε για τη μουσική που φτιάχνω (ηλεκτρονική αλλά και μέταλ με όργανα-ηχογράφηση samples). Σε άλλο χώρο χρησιμοποιώ ένα hi fi των 100 watt, αρκετά καλός ήχος, αλλά ίσως δεν είναι τόσο "ουδέτερος".

Οπότε αναρωτιέμαι, αν απλά φοράω ακουστικά, απευθείας από την κάρτα ήχου του υπολογιστή, με απενεργοποιημένα surround equalizers κλπ του υπολογιστή, δε θα έχω ήχο αρκετά "ουδέτερο" που να μπορεί να συγκριθεί με monitors; Μόνος παράγοντας πλέον θα είναι να είναι ουδέτερα και τα ακουστικά και όχι να δίνουν εξτρά μπάσα κλπ. Σωστά; Ρωτάω γιατί τα monitors είναι πανάκριβα από ότι βλέπω! Και όντως στο editing για samples κλπ τη θέλω την απομόνωση στον ήχο και θα με βόλευαν τα ακουστικά έτσι κι αλλιώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Να το ξέρεις απο τώρα,  καταρχας πολυ ώρα με ακουστικά θα σε κουράσει.

Επίσης αστο editing, εκει δεν θα χεις θέμα,  αλλα στο mix θα χεις.

Μιξαρα ενα ολόκληρο βράδυ με ακουστικά,  για να μην κανω φασαρία,  και το πρωί,  που το άκουσα σε monitors, ηταν μια κουτσουλια.

Άλλη εικόνα παίρνεις με τα ακουστικά,  ειδικά στις χαμηλές συχνότητες.

Το τελευταίο  βέβαια διορθώνεται στο μετρό που κατανοήσεις ακριβώς,  πως συμπεριφεροναι τα ακουστικά σου.

δυστυχώς με τα ακουστικά, ναι μεν ακούς κάλα, αλλά δεν έχεις την αίσθηση... και είναι επιβλαβή για τα αυτιά... επίσης η διαφορά τιμής με ένα αξιοπρεπές ζευγάρι monitors δεν είναι και τόσο μεγάλη...

• Guru

Το ίδιο δεν είναι.

ΑΛΛΑ αν συγκρίνω τα HD600 που έχω (στα $300 περίπου, όταν τα πήρα) με τα monitor, amps, κλπ (στα $3000 περίπου) μαζί με το γεγονός ότι έχω φτιάξει το στούντιό μου με ηχοαπορόφηση, κοκ (άλλα $2000 περίπου)... τελικά τα ακουστικά μια χαρά δουλειά κάνουν. Ειδικά τώρα που τα ξέρω (και δε τα χρησιμοποιώ και τόσο πλέον φυσικά).

Χρησιμοποιώ από ανάγκη πολύ τα ακουστικά και λιγότερο τα monitors, αυτό που παρατηρώ είναι ότι, τα ακουστικά με κάνουν να είμαι ευκολότερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα απ' ότι με τα monitors ,με λίγα λόγια γεμίζουν πολύ και δεν καταλαβαίνεις τι λείπει .

δε θα έχω ήχο αρκετά "ουδέτερο" που να μπορεί να συγκριθεί με monitors;

οχι,δεν θα εχεις.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Administrator

Δύο προηγούμενα, σχετικά θέματα που θα σου φανούν χρήσιμα:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=173596.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=197228.0

Live and let Live.

ούτε που να το διανοηθείς! δεν ξερω τι παιζει με "ειδικά" μονιτορ ακουστικά που πάνε και ακριβά, αλλά με νορμάλ στούντιο ακουστικά θα έχεις θέμα! Μίξαρα με ακουστικά ένα άλμπουμ και μετά το άκουσα στα μόνιτορ και ακουγα οτι να ναι....τα ραιντ δυνατά, τα πλήκτρα χαμηλά, οι κιθάρες ότι να ναι..αστο δράμα....μονιτορ και φτου και απο την αρχη. Παρε μόνιτορ και θα με θυμηθείς!

www.thedamnationproject.com

• 1 μήνα αργότερα...

Μπα μιξη με ακουστικα απλα δεν γινεται. Θες monitors. Τωρα αμα τα θες για το βραδυ για να μην κανεις φασαρια κτλπ, μπορεις να γραψεις το κομματι με τα ακουστικα αλλα την μίξη και τις διορθώσεις θα τις κανεις με τα monitors. (Και νομιζω οτι αμα το γραψεις με τα ακουστικα θα χρειαστει παρα πολλες διορθώσεις οταν το ακουσεις απο monitors, απο θεμα μιξης αστο, δεν το συζητώ!

Οταν λες ακριβα monitors τι εννοεις? Αμα τα θες για home studio (το οποιο προφανώς δεν θα εχεις βελτιώσει απο θεμα ακουστικής) οτι και να βαλεις χάλια θα είναι (Οκ προφανώς και δεν εννοώ ενα monitor με 50€ και ενα με 5.000€)

Με 280€ περίπου παίρνεις τα πολυ αξιοπρεπές JBL LSR 305 που εχει βουήξει ο τόπος - τα ξένα φόρουμ κυρίως - απο άριστες κριτικές (Για τα λεφτά τους παντα)

Με τα ακουστικά η μίξη σου θα ακούγεται καλά....μόνο με ακουστικά..

Με τα ηχεία η μίξη σου θα ακούγεται καλά παντού.

Εγώ για να έχω αποτέλεσμα με τα ακουστικά, κάνω μίξη και μετά ακούω το track στο αυτοκίνητο, σε 2-3 διαφορετικά ηχεία, στο mp3 μου, στο περίπτερο της γιαγιάς μου και όπου μπορώ, κατόπιν κάνω αλλαγές και ξανακούω το αποτέλεσμα από πολλές πηγές πάλι μέχρι να νιώσω ότι δεν υπάρχει κάτι τελείως off που δε μπορούσα να ακούσω στα ακουστικά.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές δεκάδες φορές για ένα κομμάτι.

Υπ'όψιν τα ακουστικά μου είναι monitor headphones και "ουδέτερα".

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου