degdekis Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Σε περίπτωση που έχει μια κονσόλα με ένα κομπι για 48phantom που ανοίγει τη λειτουργία αυτή σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα, τι γίνεται αν εσύ δεν θέλεις αυτο να παει σε ολα τα κανάλια? Πχ αν θελω να βαλω 2 πυκνωτικα αλλα και 2 δυναμικά σε μια πηγή? Τα δυναμικά θα έχουν πρόβλημα με το phantom? Θα καούν πχ? Αν για παραγειγμα θες να γράψεις τύμπανα με 4-5 δυναμικά και βάλεις και 2 πυκνωτικά overhead τι γίνεται? Κανονικά θέλεις το phantom μόνο στα κανάλια με πυκνωτικά.... www.thedamnationproject.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Loki Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Σχεδόν όλα τα σύγχρονα μικρόφωνα μπορούν να δεχτουν phantom power. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Καλό είναι να σιγουρευτείς ψάχνοντας τα χαρακτηριστικά των δυναμικών μικροφώνων που θα χρησιμοποιήσεις ότι δεν έχουν πρόβλημα να δεχτούν 48v. Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
degdekis Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Το ένα που έχω είναο το senheiser 906 το οποιο για καποιο αγνωστο λόγο λέει στο μανιουαλ να το χρησιμοποιώ με phantom, πράγμα το οποίο και ΔΕΝ κάνω...το άλλο είναι ένα shure beta. edit... για το οποιο βρήκα αυτο http://shure.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/29/related/1 οποτε κομπλέ! www.thedamnationproject.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Zak♫♪ Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Χρησιμοποιώ την Yamaha mg166cx κονσόλα για να ηχογραφώ τύμπανα συνήθως με 6 έως 8 μικρόφωνα που σημαίνει ότι η πιθανότητα (τουλάχιστον για εμάς τους ερασιτέχνες home-studiαδες :-) ) να έχουμε στο σετ μόνο πικνωτικά μικρόφωνα είναι λιγάκι δύσκολο... Οπότε έχοντας ενεργοποιημένο το phandom power σε όλα τα κανάλια (λόγω του ότι όπως και εσύ έχω ένα button) μπορώ να βάζω πχ στα overhead πικνωτικά ενώ ταυτόχρονα σε όλα τα άλλα κανάλια δυναμικά μικρόφωνα όπως πχ. shure sm58 στο ταμπούρο και E906 στα toms... Επειδή στην αρχή όπως και εσύ έτσι και εγώ αναρωτιόμουν αν αυτό είναι εφικτό μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο γεγονός ότι όταν τα δυναμικά mics δεν είναι της πλάκας δεν επηρεάζονται από το phandom power και απλά το "αγνουν". Κάνω αυτή την "δουλεία" εδώ και περίπου 5 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα... Οπότε προχωρά κανονικά :-D ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
warpie Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2015 Δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Μονο τα ribbon mics μπορει να καταστραφουν απο phantom power αλλα και παλι αυτο θα συμβει αν υπαρχει καποιο λαθος στη συνδεση μεταξυ μικροφωνου και προενισχυτη (πχ. miswired XLR/ patchbay κτλ…). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση