Προς το περιεχόμενο

Ρουβάς - Άξιον εστί / Εκ του αποτελέσματος κρίνουμε ότι.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφωνω, και ειναι λογικο καθως ειναι εξω απ'τα νερα του. Τα νερα του ειναι εκει που λεει "σ'εχω αναγκηηηηη". Στα βαθια νερα δεν μπορεις να σταθεις στα ποδια σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Την ερμηνεία τη βρήκα:

1. αξιοπρεπή

2. άψυχη

3. άχρωμη

Συμφωνώ. Πάντως κάθε φορά που τυχαίνει να ακούω δυό-τρεις στίχους (το παίζει στο ραδιόφωνο, τηλεόραση, internet συχνά αυτές τις μέρες) πιάνω μετά τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά. Κάτι είναι κι αυτό κι ας μην είναι η αφορμή και τόσο αξιομνημόνευτη.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Πάντως κάθε φορά που τυχαίνει να ακούω δυό-τρεις στίχους (το παίζει στο ραδιόφωνο, τηλεόραση, internet συχνά αυτές τις μέρες) πιάνω μετά τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά.

:o Μan, τί θα έλεγε ο Κθούλου, γι'αυτό;  ;D ;D

Ξανά καλημέρες

Μερικές σύντομες προτάσεις που συνθέτουν την άποψή μου:

α) Όταν ακούω τη φράση "Άξιον Εστί", σκέφτομαι "Παναγία/Άγιο Όρος" και "Ελύτης".

β) Όταν ακούω το όνομα "Θεοδωράκης", σκέφτομαι "Γκούφης", "στρατευμένη τέχνη", "όχι άλλο κάρβουνο" και "μουσικό ταλέντο".

γ) Όταν ακούω το όνομα "Ρουβάς", σκέφτομαι "ανοικτό λευκό πουκάμισο και ξυρισμένο στέρνο", "Ψινάκης", "ποπ ερμηνεία που άντεξε στο χρόνο" και "ελαφριά διασκέδαση".

δ) Θεωρώ το μελοποιημένο "Άξιον Εστί" ως έργο του Ελύτη κυρίως. Απ'όσο ξέρω, ο... Γκούφης συνεργάστηκε για τουλάχιστον 3 χρόνια με τον Ελύτη για να βγει το τελικό αποτέλεσμα.

ε) Συνεπώς η επίσημη άποψη του... Γκούφη στο θέμα δε με πολυαπασχολεί και θεωρώ δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετική.

στ) Ρουβάς και στροφή σε λιγότερο ποπ/ελαφριά κατάσταση; Τροφή για κους κους (το σύστημα που ασπάστηκε και τον ανέδειξε).

Όλα αυτά βέβαια είναι προσωπική μου άποψη. Αν κάποιος εξυμνεί τον Θεοδωράκη και τη βρίσκει με το μελοποιημένο Άξιον Εστί, καλά κάνει και τον σέβομαι (το... Γκούφης το βάζω για πλάκα προς τιμήν παλαιότερων επικών συζητήσεων στο Νοιz).

Υ.Γ.

Θα προτιμούσα μια πιο Sakis ερμηνεία.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Προσωπικα βρηκα την ερμηνεια καλη.

Ειναι τεχνικα σωστη (βασικοτατο) και σεμνη.

Ισως αυτο που εκλαμβανω εγω σαν "σεμνοτητα" για αλλους να ειναι "ελλειψη ερμηνειας" ή "ακολουθησε την ασφαλη οδό".

Ομως ειμαι σιγουρος οτι ειμαστε ολοι biased. Δηλαδη αν δεν ξεραμε ποιος τραγουδαει (κατι σαν blind test με κσυλα ρε παιδακι μου) τοτε ειμαι σιγουρος οτι περισσοτεροι θα έλεγαν θετικότατα σχόλια.

Ο Σακης έχει δουλεψει στην φωνή του και αυτο ειναι κάτι που φαίνεται, οπως για μας τα τραγουδια του ειναι σκουπιδια έτσι για αλλους το "battles in the north των Immortal" (black metal) ειναι θορυβος.

Μου αρκει που το ειπε καλα, σεβάστηκε το έργο και τελος.

Και bonus υλικό για να "αναθερμάνω" το τοπικ:

1. Καταβαθος τον ζηλευετε γιαυτο κραζετε

2. Οταν στις μπαντες σας ο τραγουδιστής "σκοτωνει" ενα "ιστορικο" κομματι τον κραζετε αντιστοιχα; ή του την χαρίζετε γιατι είναι φίλαράκι; Οταν ο κιθαριστας παιζει το σολο αψυχα, χωρις συναισθημα αλλα τέλεια τεχνικά, τον κραζετε;

;D ;D

All the money of the world can't buy me

1. Αυτο ειναι καραμελα που δεν ισχυει παντα και σε ολους

2. Οι καλοι φιλοι λενε κακα πραγματα μπροστα σου και καλα πραγματα πισω απ'την πλατη σου

clain main....

Πόσες ώρες έργο και ποτέ δεν άντεξα να το ακούσω ολάκερο... μου μεινε μόνο το "της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ"  Για μένα είτε το λέει ο Μπιθικώτσης είτε ο Ρουβάς αφού δεν μπορώ να το ακούσω το ίδιο μου κάνει. Άκουσα κάποτε την Καταχνιά του Λεοντή από Καζαντζίδη - Μαρινέλλα και μου έμειναν τρία τραγούδια παραπάνω από το τρίωρο Άξιον Εστί !!!

Φυσικά το ότι δεν μπορώ εγώ να το ακούσω εγώ δεν μειώνει την αξία του Δημιουργού ή του Καλλιτέχνη... αλλά του ακροατή ίσως (είπαμε είμαι ψιλοκουφός γι αυτό ίσως δεν μπορώ να ακούσω και Frank Zappa - καλλιτεχνάρα)

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Και bonus υλικό για να "αναθερμάνω" το τοπικ:

1. Καταβαθος τον ζηλευετε γιαυτο κραζετε

2. Οταν στις μπαντες σας ο τραγουδιστής "σκοτωνει" ενα "ιστορικο" κομματι τον κραζετε αντιστοιχα; ή του την χαρίζετε γιατι είναι φίλαράκι; Οταν ο κιθαριστας παιζει το σολο αψυχα, χωρις συναισθημα αλλα τέλεια τεχνικά, τον κραζετε;

;D ;D

Εγώ προσωπικά ζηλεύω τον Σάκη γιατί όποτε βγαίνει στη τηλεόραση η γυναίκα μου μου τον δείχνει και μου λέει "να ρε ανεπρόκοπε, γιατί δεν μπορείς να είσαι σαν αυτόν, ωραίο παιδί ευγενικό και με κοιλιακούς; Εσύ απ' το πρωί μέχρι το βράδυ χλαπακιάζεις μπροστά στο ιντερνετ".

Ρε μωρό μου, της λέω, είναι νομίζεις εύκολο να τρως όλη την ώρα; αλλά αυτή δεν μασάει.

Μια φορά τον Σάκη τον σταμάτησε μια μπατσίνα στον δρόμο για να τον γράψει αλλά αντ' αυτού τον χούφτωσε και του ζήτησε τηλ.

Μια άλλη φορά η μπέμπα του δεν μπορούσε να κοιμηθεί κι αυτός την νανούρισε παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας απ' το τηλέφωνο. Εμένα άμα πάω να τραγουδήσω μου λέει "ωχ σταμάτα πια, δεν έχουμε όλοι την όρεξή σου/ Κοιμούνται τα παιδιά ρε μπαγλαμά" και τέτοια. 

ο χρόνος αρκετός 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου