Προς το περιεχόμενο

Uli Behringer announces major corporate acquisition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας θυμηθούμε και πάλι έναν από τους θεμελιώδεις νόμους του σύμπαντος:

- Φτηνό

- Ανθεκτικό

- Καλό στη δουλειά του, όποια και αν είναι αυτή

Pick two ;D

Ο παραπάνω νόμος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή x ο οποίος παίρνει τιμή στο διάστημα (0, 1] ανάλογα με την πολυπλοκότητα του μηχανήματος αλλά και το πώς αντιλαμβανόμαστε/χρειαζόμαστε το "καλό στη δουλειά του". Η καμπύλη τιμών του x είναι γενικά σιγμοειδής.

Παρατηρήσεις:

- Αν κάτι δεν είναι ανθεκτικό, αυτό δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα χαλάσει.

- Η τιμή είναι δυνατόν να είναι φουσκωμένη βάσει μη αντικειμενικών κριτηρίων.

- Δεν είναι πάντα ζητούμενο η μεγιστοποίηση δύο χαρακτηριστικών.

- Καθένας, ακόμα και ο επαγγελματίας, έχει το δικαίωμα να επιλέγει εξοπλισμό βάσει προσωπικών, εντελώς υποκειμενικών κριτιρίων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ πάντως που τυχάνει να έχω τον BH250, που είναι μέσα στο κράξιμο που λες, δεν έχω κανένα παράπονο ίσα ίσα που τον Ampeg PF-350 και τον GK MB200 τους κάνει σκόνη σε θέμα έντασης. Αναλογίζομαι την ανησυχία περί power rating κλπ αλλά δεν την συμμερίζομαι διότι η εμπειρία άλλα μου έδειξε.

Επίσης, τα failures που αναφέρεις είναι πολύ συγκεκριμένα, στο δικό μου μοντέλο. Η TC είναι πρώτη όμως που το ανέφερε και ζήτησε απο όλους τους κατόχους να επιστρέψουν τας ενισχυτάς πίσω (χωρίς κόστος) για έλεγχο και επισκευή. Δεν θυμάμαι να το έχει κάνει άλλος αυτό εκτός απο κάτι αυτοκινητοβιομηχανίες (για πιο σοβαρά προβλήματα).

Εγώ είμαι happy με την TC όπως είναι αυτή την στιγμή και φοβάμαι μην σκατέψει απο τον Uli.

PS. Δεν είμαι fanboy. 8)

Το point μου ήταν πως το hate που υπάρχει για την TC στο talkbass δεν ανταποκρίνεται απαραίτητα στην πραγματικότητα, αφού υπάρχει αντίλογος όπως ο δικός σου. Αυτό ακριβώς ενδέχεται να ισχύει και για το hate που υπάρχει σε διάφορα fora για την Behringer, Bugera η ό,τι άλλο. Γι αυτό είπα "echo chamber". Το να τη σκατέψει ο Uli δε μου μοιάζει βάσιμος φόβος αυτή τη στιγμή, but that's just me. Δεν έχω και δε σχεδιάζω να πάρω κάτι από Behringer, ή από TC.

ΔΕΝ πιστεύω πως πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μας, that's all.

• Guru

η "συνισταμένη" όλων αυτών για μένα, είναι απλώς το διαβόητο "quality control"... από το 1 προς 1 σε ένα hi end χειροποίητο προϊόν, μέχρι το "δειγματοληπτικό" 1 προς κάτι χιλιάδες σε μεγάλες γραμμές παραγωγής...

λόγω αυτού, σαν καταναλωτής πρέπει ρεαλιστικά πάντα να είμαι προετοιμασμένος για την "συχνή" επαφή μου με ένα ελαττωματικό προϊόν πολύ χαμηλού κόστους (όταν η επιλογή ή απλά η ανάγκη με οδηγούν σε αυτό)... έτσι κι αλλιώς η αντικατάστασή του (κατά κανόνα) θα μου λύσει το πρόβλημα (δεν θα το κάνει καλύτερο από ότι έπρεπε να περιμένω φυσικά)...

τώρα για την αντοχή του, επίσης πάντα, πρέπει να ξέρω ότι είναι εξαρτώμενη ΚΑΙ από την "ορθολογική" χρήση του ανάλογα και το είδος... πχ μια φθηνιάρα κιθάρα μπορώ να την έχω χρόνια και χρόνια και με σκληρή χρήση, σε καλή κατάσταση και πλήρως playable... από την άλλη έναν ενισχυτή, με ένα τροφοδοτικό της πλάκας λόγω κόστους, άμα τον χρησιμοποιώ ατέλειωτες ώρες στην "τσίτα" (ψήνοντας αυγά πάνω του) προσπαθώντας να πετύχω στάθμες που δεν μπορεί να μου δώσει, γρήγορα (και ορθώς) θα παραδώσει πνεύμα πιο γρήγορα από έναν ακριβότερο σε ανάλογες συνθήκες...

εν κατακλείδι, αν είμαι από αυτούς που ασχέτως "τονάζ", ρίχνω ακρίτως "άγκυρα" με αλυσίδα από "τσίγκινους" κρίκους, το πλεούμενο μου θα το ψάχνω συχνά στα πέλαγα της απαίδευτης μου κρίσης και καλά να πάθω...

αν ξέρω όμως τι ζητάω και από που, ΚΑΝΕΝΑ θέμα δεν μπορώ να έχω από την οποιαδήποτε Behringer κουνώντας της το δάκτυλο, ειδικά "τσουβαλιάζοντας" περιπτώσεις ή αναμενόμενες κατά περίπτωση ή άσχετες...

και τέλος αν βάλω την προκατάληψη στην άκρη και έχω τα μάτια ανοιχτά και επίγνωση των πραγματικών αναγκών μου, μπορώ ενίοτε να απολαύσω κατά καιρούς ΤΖΑΜΠΑ "διαμαντάκια" όπως πχ ο EP 1500, το edison, το Ultra-curve ή η πρόσφατη x32...

ΥΓ η ευθυκρισία που πηγάζει κατά κανόνα από την αξιοποίηση της γνώσης, είναι ΠΑΝΤΑ "φθηνότερη"...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

ΥΓ. καλοπροαίρετα (ειλικρινά) ρωτάω γιατί μας διαβάζουν και νέα παιδιά σαν τον Samy και μπορεί να αποπροσανατολιστούν από "δημιουργικές ασάφειες"...  ;D

Σοφέ γέροντα δεν έχω καμιά καούρα για νέο εξοπλισμό, αυτά που έχω μου αρκούν και μου περισσεύουν.

Μια κιθάρα όλο κι όλο έχω που μπορεί να τη πεις καλή-για μένα είναι η καλύτερη τέλε που έχω ακούσει ;D- και πέραν αυτής κάτι μπακατέλες μεταξύ των οποίων και μια κινεζιά.

Δύο ενισχυτάκια της σειράς, ένα Daw με μια καρτούλα ήχου και μύδι κίμπορντ της σειράς ένα μικροφωνάκι των 50 εουρό, μόνιτορ των 70 εουρό από στοκ καταστήματος και ακουστικά καλούτσικα. Πετάλια έχω μόνο αυτά τα τρία της παράγκας-γκάζι-φρένο-αμπραγιάζ 8)

Πανκ ;D παίζω δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά απ την άλλη, ίσως και από τύχη ο εξοπλισμός μου δεν με έχει πουλήσει για τη χρήση που του κάνω.

Εξοπλισμούς και γνώσεις έχουν αυτοί που είναι επαγγελματίες, εγώ είμαι πανκ και μου αρκεί ότι έχω  ;D

No one wants an alien

• Guru

Πανκ ;D παίζω δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις...

Εξοπλισμούς και γνώσεις έχουν αυτοί που είναι επαγγελματίες, εγώ είμαι πανκ και μου αρκεί ότι έχω  ;D

ναι άγριο νιάτο μου :P ;D όντως... και μάλιστα μια επιτηδευμένη audiophile παραγωγή στο είδος μουσικής που υπηρετείς, μάλλον θα λειτουργήσει αρνητικά "προσβάλλοντας" εμμέσως τη κοσμοθεωρία που κατά κανόνα αυτή υπηρετεί...

αλλά αυτό δεν ακυρώνει την αξία της "γνώσης" στο σύνολο των ερασιτεχνών... και μάλιστα ειδικά σε αυτούς που επιθυμούν το κατά δυνατόν καλύτερο, αλλά η τσέπη τους "πονάει", μη συγχωρώντας άστοχες επιλογές...  ;)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου