Προς το περιεχόμενο

Gibson lp alternatives

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To smart phone μου παντως ειναι μια χαρα εδω και 3 χρονια....και εχω και καμμια δεκαρια ΑΡΧΑΙΑ κινεζικα κινητα που δουλευουν ακομα ΑΨΟΓΑ ;D

Η καλυτερα κατασκευασμενη κιθαρα μου ειναι ΣΑΦΩΣ μια EASTWOOD TUXEDO.

ΚΙΘΑΡΑ θα αγορασεις ρε μεγαλε,οχι ΓΕΡΑΝΟ για ξεφορτωμα... ;D...χαλαρωσε, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ εταιριες κανουν το QC....ΜΙΑ  ΧΑΡΑ οργανα φτιανουν οι Κινεζοι για καθε βαλαντιο.

και οντως κατω από 4k που ειπα αρχικα

παντως με 1990 ευρω παιρνεις ΜΙΑ ΧΑΡΑ Gibson LP

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_traditional_hb_2015.htm

πουλας και κανα 100αρικο το συστημα κουρδισματος και εισαι μια χαρα... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

οι προβληματισμοι που αναφερει το πρωτο ποστ ειναι πολυ διαδεδομενοι πια, (και νομιζω οτι και η gibson θα το καταλαβει οταν σε κανα δυο χρονακια παρει feedback απο την αγορα για τις καινοτομιες που παλι προσπαθει να εισαγει - δεν εμαθε απο αντιστοιχα πειραματα στο παρελθον  ::)), και η πιο διαδεδομενη λυση που βλεπω να κυκλοφορει ειναι... μεταχειρισμενη gibson  ;D

εγω θα το προτιμουσα χιλιες φορες απο θφηνοτερες εκδοχες gibson, μια και μερικες που ειδα δεν με ενθουσιασαν και τοσο (αναλογα το οργανο). Και βεβαια, αν δεν θελεις τον ηχο (η το λογοτυπο) gibson, υπαρχουν οι heritage (μεταχειρισμενες οχι καινουργιες λογω μεγαλης πτωσης στην τιμη), framus, eastman (με σειρα προσωπικης προτιμησης)

Παντως εγω επαιξα προσφατα με  τις νεες LP και πρεπει να πω οτι με ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ  (και δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φιλος των LP) ,σιγουρα οι ΚΑΛΥΤΕΡΑ κατασκευασμενες non VOS  LP που εχω δει εδω και καιρο και με εξαιρεση το ηλεΧτρονικο συστημα κουρδισματος (μια χαρα δουλευε αλλα δεν μου αρεσει εμφανισιακα) ολα τα αλλα inovations (brass nut,wider neck) ηταν πολυ ωραια,επισης οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ ειναι ΑΙΣΘΗΤΑ βελτιωμενοι...

Κορυφαια ολων ΑΥΤΗ

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_junior_single_cut_gy_2015.htm

& ΑΥΤΗ

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_deluxe_gt_2015.htm

αν ειχαν παχυτερα μπρατσα θα σκεφτομουν σοβαρα την αγορα τους.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Φίλε omnio δεν είσαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη σε φιλολογικό επίπεδο και όχι μόνο.

Δυστυχώς καταφέρανε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) κάποιος ο οποίος θέλει μια "παραδοσιακή" LP με το Gibson χαραγμένο στο headstock να σκάσει πάνω από 3,000 για αγορά καινούργιας. Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς όταν ανακοινώθηκαν τα specs πολύς κόσμος γύρισε την πλάτη στο "New & improoved product" και γι αυτό και οι πωλήσεις τους έχουν πάει κατά διαόλου (-35% και βλέπουμε σε σχέση με το 2014). Τουλάχιστον στο περσινό line είχανε τουλάχιστον την traditional αν θυμάμαι καλά με τα classic appointments για όποιον ήθελε, φέτος τα ισοπεδώσανε όλα.

Σε αγοραστικό επίπεδο οι Japan λύσεις που πρότειναν οι φίλοι και οι κυρίως οι edwards αξίζουν για αγορά καινούργιας. Εναλλακτικά βρές έναν οργανοποιό να στην φτιάξει απο το μηδέν με τα εξωτικά ξύλα που θές στο χρώμα που θές, με το logo που θές, και θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο απο το κόστος μιας σημερινής standard. Πρακτική που την έκανε και ο slash back in the 80s φτιάχνοντας μια ρεπλίκα του 59' σε οργανοποιό, και η κιθάρα αυτή είναι το κυρίως studio οργανό του σε όλες τις ηχογραφήσεις. Κάπου εκεί ξεκινά και η παράνοια της Gibson να φτιάχνει ρέπλικα της ρέπλικας του αυθεντικού της οργάνου πουλώντας της σε αστρονομικά ποσά.  

Ετσι ακριβως είναι φιλε solidstate. Για καποιο λογο (ισως η πιεση της τεχνολογιας???) ωθησε την Gibson και ισως και άλλες εταιρειες στο συντομο μελλον, να "μακελεψουν" το προιον τους.

Για να μην ειμαστε υπερβολικοι σιγουρα θα υπαρχουν πολλοι που θα τους αρεσει πχ το db boost γιατι γλυτωνουν τα πεταλια, η πχ το gforce γιατι (επισης γλυτωνουν πεταλι) βαριούνται να χορδιζουν. Μαζι τους κι εγω 1000%, αλλα ρε γμτ βγαλε παραλληλα και τα ιδια μοντελα ανευ τέτοιων κολπων.

Επισης το θεμα των ξυλων. Γιατι ο κινεζοκορεατης βαζει εβενο και η Gibson το παιζει δυσκολη? Και παλι ΔΕΝ εξεταζω χειροτερο-καλυτερο. Είναι διαφορετικο, σε αυτό συμφωνούμε ολοι φανταζομαι. Το θεμα ειναι ότι πλεον οι μεταχειρω ανεβαζουν συνεχως τις τιμες τους και πολλοι στρεφουν το ενδιαφερον τους προς τα εκει. Τυχαιο???

@superfunk: Εγω εχω αυτην:

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Jr-Special-Exclusive.aspx

Παρολο που οι p90 δεν ταιριαζουν απολυτα στο στυλ που παιζω, παραμενει ισως η καλυτερη lp που εχω παιξει.....και ευτυχως υπαρχει ακομα στο εμποριο και σε εξευτελιστικη τιμη πλεον

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Οσο για την ποιοτητα κατασκευης των κινεζων (κυριως) εχω εμπειρια από βαρια βιομηχανια εως πολύ βαρια βιομηχανια. Και είναι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και μαλιστα σε μηχανήματα που εμπλέκονται και ανθρώπινες ζωες. Δεδομενων αυτων των εικονων που εχω... όχι δεν θελω απο εκει τουλάχιστον (για να προλάβω μερικες "εξυπνάδες") όταν μπορω να κοντρολάρω την πατριδα του προιοντος που αγοραζω.

Αυτό δεν ισχύει για την Κορέα.

Αυτό δεν ισχύει για την Κορέα.

Σε σχεση με Κινα? Ναι είναι καλυτερη η κατασταση. Αλλα αν για παράδειγμα πας σε ναυπηγειο σε Κορεα και σε Ιαπωνια....βλέπεις τεραστια διαφορα....

Αλλα θα προτεινα καλυτερα να ανοιξουμε άλλο θεμα για τις διαφορες ανατολικων-δυτικων και ανατολικων-ανατολικων και να αναφερθούμε εκτενως σε κιθαρες, πεταλια κτλ

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Σε σχεση με Κινα? Ναι είναι καλυτερη η κατασταση. Αλλα αν για παράδειγμα πας σε ναυπηγειο σε Κορεα και σε Ιαπωνια....βλέπεις τεραστια διαφορα....

Σε ναυτιλιακό κλάδο δουλευείς και το ξέρεις  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου