Προς το περιεχόμενο

Το κλειδι του Sweet home Alabama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, τρανσπορτο. Η φωνη ομως ηταν πιστη με του Ray Charles. Και εγω μπορω να παρω το Sweet home Alabama και να αλλαξω τις κιθαρες να τις κανω ποιο περιπετειωδης αλλα αν αλλαξω την μελωδια του τραγουδιου πχ να τραγουδησω σε σολ ματζορε θα γινοταν αλλο τραγουδι εντελως.

Αυτό που λες εσύ "πιο περιπετειώδεις" (που είναι και μεγάλο understatement) είναι η ουσία όλης της κουβέντας που κάνουμε.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τι ειναι το Sweet home Alabama?

Αν ειναι ζαχαροπλαστειο χαθηκαν τα αθηναϊκα ζαχαροπλαστεία?

Αν γουστερνετε να σας δωσω εγω το κλειδι απο το Pastry Family στο Παγκρατι που το εχει ο κολλητος μου να πατε να φατε οσες παστες θετε.

Και γιατι μιλατε για τις μυξες του Λυδιου?

Φατε μουρα και αραχτε τα γλυκα δεν κανουν καλο στα τσατρα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αυτό που λες εσύ "πιο περιπετειώδεις" (που είναι και μεγάλο understatement) είναι η ουσία όλης της κουβέντας που κάνουμε.

Καταλαβαινω αυτο που λες ομως αν ενα σολο παιζει πιο "εξω" ειναι λογος αυτος να βαλεις ταμπελα σε ενα τραγουδι το κλειδι του σολο και οχι του κουπλε/ ρεφραιν οπως στο ShA? Εκει θελω να καταληξω.

ρυθμικα τονιζεται πιο πολυ η Ρε συγχορδια γιατι ειναι πρωτη στο μετρο.

Εδώ ας πούμε, η τονική είναι αυτή που είναι πρώτη στο μέτρο όταν μπαίνει η φωνή?

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Μονο που το ShA δεν ειναι ii -   V -  I.

'Οχι, είναι 5 - 4 - 1.

Και μια και πήγε στο σόλο η κουβέντα, θέλω να μου πει κάποιος μια (1) νότα που δεν θα μπορούσε να παιχτεί σε σόλο σ' αυτό το κομμάτι (S.H.A).

Μια αν μου βρείτε, θα κάνω τούμπες!

Freud-Σαντές

Και μια και πήγε στο σόλο η κουβέντα, θέλω να μου πει κάποιος μια (1) νότα που δεν θα μπορούσε να παιχτεί σε σόλο.

Μια αν μου βρείτε, θα κάνω τούμπες!

Το βελτίωσα.  ;D

Ενωμοτάρχης

Θα ηταν 5 - 4 - 1  αν ηταν  functional harmony, ελα ομως που ειναι τροπικο progression σε ρε μιξολυδιο/μπλουζ. Τα σολο συχνα δεν ακολουθουν την τονικοτητα του τραγουδιου πιστα. Ολο το υπολοιπο τραγουδι θες να μου πεις περιστρεφεται γυρω απ'την πεμπτη της σολ? Εδω δεν εχουμε κλασσικη μουσικη και αναλυση αλλα ροκ οποτε γιατι να πας θεσσαλονικη - αθηνα μεσω τουρκιας?

Και οι δωδεκα νοτες μπορουν να χρησιμοποιηθουν αρκει να εχουν προσεγμενο timing και διαρκεια.

Θα ηταν 5 - 4 - 1  αν ηταν  functional harmony, ελα ομως που ειναι τροπικο progression σε ρε μιξολυδιο/μπλουζ.

Βρε συ, έχεις κολλήσει με τον μυξολύδιο.

Εγώ με τις κλίμακες δεν τα πάω καλά (δυόμιση  ;D κλίμακες χρησιμοποιώ που και που).

Η χαρακτηριστική blues αρμονία είναι 1-4-5, ή 4-5-1, ή 5-4-1, ή 4-1-5, ή .....

Γι' αυτήν μιλάω όχι για κλασσική αρμονία.

Οπότε όπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μιξολύδιο(υς), μπορείς και πεντάτονες, altered, diminished, κλπ.

Freud-Σαντές

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου