Προς το περιεχόμενο

Το κλειδι του Sweet home Alabama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα.

Παιζε F# οπλισμο στις 7φθογγες και G major penta ομορφα και ωραια, βαζε και D minor blue οταν σκαει το D και το πειραξες και λιγο, να σπαει η μονοτονια. και εισαι μεσα οπως και να το λες.  8)

Ναι, ο τραγουδιστης τραγουδαει G ματζορε πεντατονικη..  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Jazzjoker, διαφωνω πως ειναι τοσο υποκειμενικο, το θεμα ειναι που ειναι η εμφαση. Και σε αυτο το κομματι η εμφαση ρυθμικα και μελωδικα ειναι στην ρε. Ολα τα αλλα ειναι λεπτομερειες.

Εγώ πάλι συμφωνώ με τον εαυτό μου.  ;D

Άκου π.χ. πώς "άκουσε" ο Scofield ένα μινόρε blues ουσιαστικά:

Ενωμοτάρχης

Μιξολυγδιο προφερεται.,

Ειναι η πιο βρωμιαρα κλιμακα.  ;D

Εμ γι' αυτό δεν την ξέρω, είμαι της καθαριότητας εγώ.  ::)

InfluenSir!

Εγώ πάλι συμφωνώ με τον εαυτό μου.  ;D

Άκου π.χ. πώς "άκουσε" ο Scofield ένα μινόρε blues ουσιαστικά:

Ειναι ποιο περιπετειωδες απ'το original αλλα δεν ακουω αλλαγη τονικοτητας περα απ'το παιξιμο μεταξυ μινορε και ματζορε της κιθαρας.

Ναι, ο τραγουδιστης τραγουδαει G ματζορε πεντατονικη..  ::)

Μας ενδιαφερει τι κανει ο τραγουδιαρης?

Ετσι κι αλλιως δεν παιζουμε φρασεις πανω στη φωνη.

Δοκιμασε φρασεις μετα τη φωνη στις κλιμακες που εγραψα (για το G chord οπου σταματαει η φωνη) και θα ακουσεις και  διαφορετικα ακουσματα και ολα θα ειναι σωστα.

Αν θες να κρατησεις το χρωμα του νοτου μονο, παιζε φυσικα D major penta και D minor blue οταν θες να μαυριζει.

Σκεψου ομως οτι ολη η ομοφια στο πρωτο σολο, ειναι οταν ενω ξεκιναει και παιζει d mixo, σκαει περαστικη (slide) η blue νοτα της G major penta, για να προετοιμασει το G chord που ερχεται και συνεχιζει παραυτα να παιζει G major penta και μεσα στο D chord που ερχεται στη στη συνεχεια.

O king παντως λεει οτι το σολο το ακουσε στον υπνο του νοτα προς νοτα. Στα παπαρια του η θεωρια :)

Μας ενδιαφερει τι κανει ο τραγουδιαρης?

Ετσι κι αλλιως δεν παιζουμε φρασεις πανω στη φωνη.

O king παντως λεει οτι το σολο το ακουσε στον υπνο του νοτα προς νοτα. Στα παπαρια του η θεωρια :)

Το τραγουδι ειναι γνωστο για το.. τραγουδι του και οχι για το σολο. Οποτε μας ενδιαφερει λιγο τι κανει ο τραγουδιστης..

Για το σολο εχω να πω αν ηταν παιγμενο σε πιανο πχ. χωρις τα βιμπρατα κτλ θα ακουγοταν λαθος. Επειδη ειναι τεχνικα λαθος για αυτο ειναι και ιδιαιτερο. Περα απ'το σολο ολα τα αλλα ριφφς που περιστρεφονται γυρω απ'την Ρε ειναι λαθος δηλαδη και το σολο ειναι σωστο?

Ήταν μπάφος 1ης ποιότητας.

InfluenSir!

O king παντως λεει οτι το σολο το ακουσε στον υπνο του νοτα προς νοτα.

Παντως δεν ακουγεται εντελως αυτοσχεδιαστικο,δειχνει να εχει μερικα μερη φιξαρισμενα απο πριν.Μπορει ομως να λεω και αηδιες.

Θα το ειδε φαινεται σε κανα δυο ονειρα σερι.

Ρε μπας και να κοιμαμαι περισσοτερο?

Και στον ξυπνιο του ομως να το εγραψε......σολαρα ειναι!

Στα παπαρια του η θεωρια :)

Ωραιο στομα. ;D ;D ;D ;D

Ήταν μπάφος 1ης ποιότητας.

Το ιδιο μου περασε απο το μυαλο,λες να "χορεψε" καλαματιανο? ;D ;D ;D

δεν ακουω αλλαγη τονικοτητας περα απ'το παιξιμο μεταξυ μινορε και ματζορε της κιθαρας.

Τι εννοείς αλλαγή τονικότητας; Τρανσπόρτο; Επίσης τι σημασία έχει; Το θέμα είναι ότι άκουσε το κομμάτι με δικό του τρόπο και το απέδωσε αναλόγως.

Ενωμοτάρχης

Ναι, τρανσπορτο. Η φωνη ομως ηταν πιστη με του Ray Charles. Και εγω μπορω να παρω το Sweet home Alabama και να αλλαξω τις κιθαρες να τις κανω ποιο περιπετειωδης αλλα αν αλλαξω την μελωδια του τραγουδιου πχ να τραγουδησω σε σολ ματζορε θα γινοταν αλλο τραγουδι εντελως.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου