Προς το περιεχόμενο

sonar x2 vs cubase

miltiadis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρονια πολλα παιδια και οτι καλυτερο ευχομαι. χρειαζομαι τα φωτα σας.  Ξεκινησα να χρησιμοποιω για ηχογραφησεις και δημιουργια μουσικηςστο σπιτι  με το.    Sonarx2. Αρχαριος ειμαι.ολοι μου λενενα το παρατησω και να ξεκινησωνα μαθω το.  Cubase.συμφωνειτε με αυτο?

Ο εξοππλισμος μου ειναι.

Roland drums td20

Native instruments complete audio6

64bit windows intel quad 8giga ram

Behringer console usb

Ensonicx2 synth

Midi keyboards

Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη. Ευχαριστωπολυ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσοι εχουν sonar (οπως εγω) θα σου πουνε οτι ειναι πολυ καλυτερο απο το cubase,οσοι εχουν cubase θα σου πουνε το αντιθετο...

Καθενας προτεινει το daw που εχει συνηθισει,απο εκει και περα ο ΗΧΟΣ ειναι ΙΔΙΟΣ σε ολα τα daw οποτε αγοραζεις αυτο που σε βολευει περισσοτερο.

Για εμενα το console emulator του Χ1,Χ2,X3 Producer το κανει απλα αυναγωνιστο οπως και τα εφε και vst που εχει απο τη μανα του.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Sonar δαγκωτό κύριοι. Μου φαίνεται ότι στην Ελλάδα κυριαρχούν τα στενόμυαλα στερεότυπα, έδωσαν κάποιοι "καλό" 'ονομα στο cubase, ψάρωσαν όλοι και τρώνε cubase, τα korg κάποιοι τα χρησιμοποίησαν πολύ σε σκυλάδικα, τα Korg όλοι λένε είναι για σκυλάδικα και το κακό συνεχίζεται...

Όποιο D.A.W. βολεύει τον καθένα, δοκίμασα cubase, από αυτό πρωτοξεκίνησα πρίν 10 χρόνια αλλά με το που δοκίμασα το Sonar, έσταξα 350 ευρώ στην έκδοση του Sonar 6 studio edition και δεν κοίταξα ποτέ πίσω, ακόμα με αυτό ασχολούμαι και δεν έχω λόγο να το αλλάξω, είναι παντοδύναμο.

Αλλά αυτά είναι και λίγο υποκειμενικά, αν κάποιον βολεύει το Studio one, τότε εκείνο να αγοράσει, αν βολεύει το pro tools ας κάτσει εκεί, απλά δοκιμάστε διάφορα και δείτε τί σας βολεύει.

Θάνατος στην στενομυαλιά, θάνατος στα στερεότυπα, ζήτω ο Ποπάυ.

Κατέβασε τα και τα δύο, δούλεψε τα και ότι σου αρέσει περισσότερο αγόρασε. 'Οπως είπε και ο Superfunk ότι μάθει ο καθένας και τον βολέψει το θεωρεί και καλύτερο. Απ'την άλλη εγώ χρησιμοποιώ Cubase χρόνια και δε τρελαίνομαι. Έχω δει πολύ καλύτερα προγράμματα και απείρως πιο εύχρηστα (Apple Logic Pro, Pro Tools...) αλλά επειδή έχω μάθει στο Cubase απλά βαριέμαι να κάνω την υπέρβαση να μάθω κάτι άλλο.

Δεν εχουν ολα τα τα DAW ακριβως τον ιδιο ηχο και αυτο το διαπιστωσα και εγω προσφατα οταν απο το Ableton γυρισα στο Renoise αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Οι διαφορες δεν ειναι ουσιαστικες μεταξυ συγχρονων DAWs αλλα υπαρχουν.

Η βασικη διαφορα ειναι ο τροπος με τον οποιο δουλευεις και αυτο ειναι και τελικα που κανει τα αποτελεσματα να διαφερουν ακομα και αν μιλαμε για τον ιδιο χρηστη.

Προσωπικα θεωρω οτι οποιο DAW και να μαθεις οι γενικες αρχες ειναι πανομοιοτυπες και θα μπορεις αργοτερα να μαθεις πολυ ευκολα και καποιο αλλο διαβαζοντας απλα το manual σαν reference και αφιερωνοντας βεβαια και καποιο χρονο.

Θα αρχιζα και εγω με το Sonar εφοσον εχεις μπει ηδη στον κοπο να το εγκαταστησεις και να ασχοληθεις ηδη οσο εχεις ασχοληθει.

Ακομα και το interface του να εχεις ψιλοεξερευνησει ειναι και αυτο ενα πρωτο βημα που θα πρεπει να επαναλαβεις απο το μηδεν αν ασχοληθεις σε αυτο το σταδιο με κατι αλλο.

Ειναι αριστο DAW και θα σε κρατησει απασχολημενο για πολυ καιρο.

Το Cubase ειναι πολυ χρησιμο αν εχεις πολλα midi modules/synths κλπ αν και το Ableton πλεον ειναι κοντα αλλα για ο,τιδηποτε αλλο δεν εχω βρει ουσιαστικες διαφορες μεταξυ Cubase και αλλων sequencer/DAWs εκτος φυσικα του workflow που αυτο διαφερει.

Μην ξεχνας οτι σαν παλιοτερο θα εχει και πολυ μεγαλυτερο κοινο σε σχεση με αλλα οποτε οι πιθανοτητες να στο "συστησει" καποιος ειναι μεγαλυτερος.

Αυτο δεν σημαινει οπως ειπανε και οι υπολοιποι οτι ειναι απαραιτητο καλυτερο για τις αναγκες σου.

Καλη αρχη!

Δεν εχουν ολα τα τα DAW ακριβως τον ιδιο ηχο

φυσικα και τον εχουν

http://www.noiz.gr/index.php?topic=167121.msg310116#msg310116

:)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εργαλεία είναι. Διάλεξε ένα και φτιάξε μουσικές (που είναι και το ζητούμενο).

Καλό θα είναι να χρησιμοποιείς τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού όταν αυτό είναι εφικτό.

http://www.cakewalk.com/Products/SONAR/Versions

http://www.steinberg.net/en/products/cubase/whats_new.html

Σχετικά με τον ήχο, νομίζω ότι κάθε DAW χρωματίζει τον ήχο τόσο κατά την αναπαραγωγή, όσο και κατά την μίξη (αφού ακόμα και στο ίδιο DAW μπορείς να επιλέξεις διαφορετικούς αλγόριθμους μίξης).

παιδια σας ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ για τον κοπο που μπηκατε να απαντησετε...!!!πολυ χρησιμες οι συμβουλες σας...να ειστε ολοι καλα.....

Τσεκαρε και το reaper,

Δεν θα πω οτι ευκολο στην χρηση γιατι ο καθενας λεει αυτο που εχει μαθει οτι ειναι πιο ευκολο στην χρηση!

Αλλα ειναι free και αν θες πληρωνεις 60$ για σπιτικη χρηση. Περισσοτερα διαβασε στο site τους!

All the money of the world can't buy me

Οπως ειπε και φιλος πιο πανω, εργαλεια ειναι ολα, διαλεξε ενα που σε βολευει λειτουργικα (και χρηματικα) και κανε αυτο που αγαπας.

Δεν υπαρχει θεμα καλυτερου ηχου τα ιδια ειναι ολα, δηλαδη μια κυματομορφη 44.1 στα 16 θα ακουστει ακριβως το ιδιο σε ολα αν αναπαραχθει χωρις plugins.

Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου