ntonto1 Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2015 Γειά σας φίλοι του noiz.Έχω ένα pc με 8gb μνήμη και τον επεξεργαστή amd fx 6100 (6πυρηνος στα 3,3). Η κάρτα ήχου μου είναι η mackie onyx blackbird . Το πρόβλημα που έχω είναι ότι σε κάποιο project με πολλά κανάλια (περίπου 33 ) και με φορτωμένα αρκετά plugins με ρυθμισμένη την κάρτα στο buffer size 2048 (υψηλότερο δηλαδή) ο επεξεργαστής δουλεύει πολύ ψηλά με αποτέλεσμα ο ήχος να ακούγεται διακεκομμένος(σαν να σέρνεται). Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί αυτό ??? Χωρίς να αλλάξω επεξεργαστή εννοείται :P . Δοκίμασα με freeze σε κάποια κανάλια διορθώνεται το πρόβλημα αλλά και πάλι όχι 100% . Ευχαριστώ εκ τον προτέρων . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
degustimus Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2015 Καλησπέρα φίλε μου.Είχα το ίδιο πρόβλημα και το έλυσα αλλάζοντας τον σκληρό δίσκο στο pc γιατι ηταν 5400 rpm.έβαλα 7200 και το θέμα λύθηκε.την ώρα που παίζεις στο cubase και σου κολλάει αν πατήσεις F11 η F12 αν θυμάμαι καλά σου βγάζει σε real time τον επεξεργαστή και τον σκληρό δίσκο πόσο κατανάλωση έχουν.στην γραφική του δίσκου αν παρατηρήσεις οτι παιζει στα peak του τότε είσαι για πιο γρήγορο σκληρό.Με ssd σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτερα. Αλέξης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ntonto1 Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση σου . Ο σκληρός δισκος που είναι τα Windows είναι. ssd αλλά οχι αυτός που είναι αποθηκευμένο το project. Σε αυτή την περίπτωση λογικά πεζει σημασια ο δίσκος που είναι το project σωστα??? θα το τσεκαρω αύριο ... Ευχαριστώ και παλι για την απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
maruta555 Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Μήπως απλά να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του latency μέσα απ'το cubase?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ntonto1 Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Το ανέφερα αυτό ότι είναι είδη ρυθμισμένο το buffer size 2048 . Από ότι καταλαβαίνω είναι θέμα επεξεργαστή . Αυτός χρησιμοποιείται full και όχι ο σκληρός δίσκος . Πίστευα πάντως ότι θα έχει περισσότερες δυνατότητες . Βέβαια παρατήρησα ότι συμβαίνει όταν έχω φορτωμένα vst στο stereo out πιο πολύ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Loki Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Με 30+ κανάλια και μπόλικα βαριά VST λογικό είναι να γονατίζει κάποια στιγμή το σύστημα. Ειδικά αν δουλεύεις σε 24bit και υψηλό sample rate. Επίσης ο AMD 6100 δεν είναι κανένα θηρίο σε επεξεργαστική ισχύ. Μη σε ξεγελούν οι πολλοί πυρήνες. Σε ισχύ είναι περίπου αντίστοιχος με τον core i3. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς freeze οπου μπορείς και να κάνεις σχετική οικονομία στη μίξεις σου. Σιγουρέψου επίσης πως στο σύστημα δεν τρέχουν ταυτόχρονα στο background αχρηστα προγράμματα και antivirus κτλ. Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ntonto1 Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση .Μάλλον έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες.... Επειδή όμως δεν μου αρέσει η οικονομία ούτε στις μίξεις μου αλλά και γενικά.... :P μήπως είναι εύκολο να μου προτείνεται κάποιον επεξεργαστή αρκετά ανώτερο του 6100 ώστε να μην "μασάει"γιατί από ότι φαίνεται πάει για αλλαγή .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Ο Ι3 έχει καλύτερη single-threaded απόδοση από τον 6100. Κατά μείζονα λόγο και οι Ι5/Ι7 φυσικά, τους οποίους θα πρέπει να προτιμήσεις στο βαθμό που σου επιτρέπει η τσέπη σου. Επίσης τα τρέχοντα αρχεία που δουλεύεις βάλτα στον SSD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 "λουσου" με ι7 4770κ (π.χ.) και θα δεις. :-) Βεβαια οπως περιεγραψε ο LOKI ολα ειναι σχετικα. αλλα πιστευω χωρις να ξερω ποια και ποσα plug in χρησιμοποιείς οτι ο επεξεργαστης σου πρωτιστως ειναι το οριο στο συστημα σου και το project σου υπερβαινει αυτα τα ορια κατα την ταυτοχρονη χρηση plug ins και απο εκει και περα η μνημη σου. Οτι υπαρχει σε audio αρχεια και π.χ. σε samples μεγαλων βιβλιοθηκων να τα εχεις γενικα σε σκληρους διαφορετικους απο το λειτουργικο. Αν και στην περιπτωση σου δεν νομιζω οτι ειναι θεμα σκληρου. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ntonto1 Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Gdevelek ;Έχεις δίκιο στο να μεταφέρω τα αρχεία που δουλεύω στον ssd και αυτό θα κάνω Cos_dr όντωε είναι σε διαφορετικό δίσκο απο του λειτουργικού και ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα δίσκου . Απο θέμα επεξεργαστή τωρα θα προτιμούσα amd λογω και γιατί πιστεύω ότι είναι value for money αλλά και γιατί δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία να αλλάζω μητρική . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση