Προς το περιεχόμενο

επιασα και εγω λαγο και το λενε metal hammer


iasonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eχετε χαζέψει όλοι μου φαίνεται... Οκ δεν είναι cool να δηλώνεις μεταλλάς εν έτη 2006 αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα για χάρη της διαφορετικότητας μας.

 

Γουστάρουμε Τοοl' date=' SOAD κτλ αλλά επειδή ντρεπόμαστε να πούμε ότι είναι metal τους βγάζουμε έξω από τη μεταλ σκηνή. Ετσι για να ψαρώνει η γκόμενα...

 

'Ακούω post-rock progressive με psychedelic στοιχεία, δηλαδή Τοοl,Isis κτλ αλλά όχι μέταλ.' κ ψαρώνει το γκομενάκι...

[/quote']

 

Φιλε μου, κανενας δεν εχει χαζεψει.απλα ανηκεις στην κλασικη κατηγορια μουσικοφιλων,οπου πρεπει οπωσδηποτε να καταταξει κατι πριν το ακουσει.

 

ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει να γινονται τετοιες κουβεντες...

 

μπαντες οπως οι ISIS, TOOL, κλπ ουτε οι ιδιες ξερουν τι παιζουν και μπορουμε να καθομαστε με τις ωρες να διαφωνουμε για το μουσικο ιδιωμα στο οποιο ανηκουν.. και επειδη βαριεμαι τους τσακωμους, δεν ειναι καλυτερα απλα να ακουμε και να αποδεσμευτουμε απο καθε ειδους ταμπελα???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 100
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μπα, στην ουσία δεν είναι για να καταταχθεί η μπάντα, αυτό είναι άσχετο, αμα σ'αρέσει τ'ακούς, είναι για να καταταχθεί το σύνολο των μουσικών ακουσμάτων *κάποιου*. Και συγγνώμη που φαίνεται περίεργο, αλλά αυτόν που ακούει Tool και Isis βασικά τον λένε μεταλά ακόμα κι αν δεν το ξέρει :twisted:... Μπορούμε να κάνουμε ένα γκάλοπ :)

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α κ πείτε μου κ κάτι άλλο' date=' εγώ που παίζω σε metal μπάντα είμαι σοβαρός ή όχι; Η μήπως είμαι σοβαροφανής;.. Ξεκολλάτε.[/quote']

 

Κεγώ παίζω σε metal μπάντα, αλλά τις νεο-σοφιστικέ αϊδίες που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια δεν τις αντέχω καθόλου γι'αυτό κ ακούω μόνο τα παλιά (όπως όλα τα "μεγάλα" συγκροτήματα του χόρου για να κλέυουν ιδέες) κ από καινούρια ότι τραγούδι μου κάτσει κάπως καλά στο αυτί.

¶ρα ως μουσικός είμαι σοβαροφανής κ ως άνθρωπος ασόβαρος (ή κάπως έτσι τέλος πάντων);

 

Ίσως, αλλά παίζει απλά να προσπαθώ να εκμεταλευτώ κάτι παιδάκια που είναι έτοιμα να σκάσουν 50+ € για να δουν μία συναυλία του Χ καλλιτέχνη απλά κ μόνο επειδή τον εκθειάζουν στο κατεστραμένο πλέον (η γνώμη μου είναι) Hammer.

 

Afou eisai kathisterimenos kai thes epexigisi to:

MI MILAS TELEIA KAI PAYLA einai apeira fasistiki ekfrasi CRETINE!!

 

Θα σας παρακαλούσα να μην χρησημοποιείτε το nic μου κατά αυτόν τον τρόπο, ή τέλος πάντων γράφετε το σωστά :!: :D :D :D

Let's talk vocals...any kind!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη εγω που ακουω ISIS, TOOL, radiohead, tindersticks, portishead, massive attatck, mogwai, godspeed you black emperor, laco tayfa, nick cave, miles davis, μαλαμα κλπ κλπ ειμαι μεταλλας?? και αν δεν ειμαι μεταλλας, ειμαι κατι αλλο ??? :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[

Κεγώ παίζω σε metal μπάντα' date= αλλά τις νεο-σοφιστικέ αϊδίες που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια δεν τις αντέχω καθόλου γι'αυτό κ ακούω μόνο τα παλιά (όπως όλα τα "μεγάλα" συγκροτήματα του χόρου για να κλέυουν ιδέες) κ από καινούρια ότι τραγούδι μου κάτσει κάπως καλά στο αυτί.

¶ρα ως μουσικός είμαι σοβαροφανής κ ως άνθρωπος ασόβαρος (ή κάπως έτσι τέλος πάντων);

[/quote]

 

"Μεταλώθηκα" με 80's metal.Τα παλιά όπως λες.Τώρα ακούω Slipknot,Mudvayne,Stone Sour,In Flames.Σαφώς και δεν γίνεται να μην κοπανηθώ στο άκουσμα του Hall of the mountain king.Αλλά το να αποκληρώσω τη νέα γενιά κάφρων(δε λέω μεταλλάδων γιατι θα παρεξηγηθούμε) τουλάχιστον μουσικά δεν θα το έβρισκα σωστό.Πολυ περιοριστικό αν θες να έχεις πλήθος επιρροών απο το τι παίζει σήμερα ειδικά αν είσαι σε μπάντα και συνθέτεις κομμάτια.Θα ακούς μια ζωή Sabbath και Priest;Καλά κάνεις αν γουστάρεις αλλά αν τις νεο-σοφιστικέ αιδίες δεν τις γουστάρεις δε σημαίνει ότι επειδή ειναι για τα αυτιά σου άθλια είναι και αντικειμένικά άθλια :wink:

 

Καλως ήρθες!! :D

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ ότι είναι για τα αυτιά μου κ μόνο κ συγνώμη αν έθιξα κάποιον με τους χαρακτηρισμούς μου. Όσο για την νέα γενιά καφρίλας, το επονομαζόμενο κ nu-matel, δεν έχω βρεί κάτι το ελκυστικό. Με εξέρεση Soulfly κ μερικά τραγούδια από Slipknot μου φαίνονται πολύ "κάπως". Ίσως φταίει ότι δεν έχω συνηθήσει να αποκαλώ metal οποιουδήποτε τύπου συγκροτήματα που χρησημοποιούν 2 τραγουδιστές που μιλάνε σε υψηλότερα bps από τις κάσσες του Lombardo, απλώς κ μόνο βρίζοντας , κ μουσικά αντιγράφουν Pantera σε χαμηλές εντάσεις για να μην τους πάρουν πρέφα.

Πολύ πιθανό να κάνω λάθος επειδή δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με το είδος αλλά από ότι έχω ακούσει αυτή η εντύπωση μου έχει μείνει.

 

Ο φίλος Boukaw7 με ξέρει κ ξέρει τι μουσική παίζω. Δεν είναι κάτι το original, μην τρελαθούμε, αλλά νομίζω ότι είναι σε καλύτερη μείρα από τα περισσότερα καινούρια που έχω ακούσει τελευταία.

 

Thanks for the wellcome, nice to meet u :)

Let's talk vocals...any kind!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη εγω που ακουω ISIS' date=' TOOL, radiohead, tindersticks, portishead, massive attatck, mogwai, godspeed you black emperor, laco tayfa, nick cave, miles davis, μαλαμα κλπ κλπ ειμαι μεταλλας?? και αν δεν ειμαι μεταλλας, ειμαι κατι αλλο ??? :roll:[/quote']

 

Βγάλε το μεταλλά που κρύβεις μέσα σου!Come out of the closet!Κρυφομεταλλά :twisted: :P

 

τι να κάνουμε όμως τώρα, υπάρχουν 45 συγκροτήματα συγγενικότερα στους tool και τα ακούνε μεταλλάδες, απο τα υπόλοιπα της λίστας που ανέφερες πχ... Τους mogwai, τους godspeed και τους radiohead τους χαρακτηρίζει ο πειραματισμός με αλαφρύ προγκ ροκ (και electro) ήχο, το ροκ και το μέταλ ξεχωρίζουν κυρίως απο τις φωνές, τα ντραμς, και το είδος της βρώμας (τη "σκληρότητα") όχι απο το αν ειναι πειραματικά ή όχι... οι tool με τίποτα δεν ανήκουν στην συνωμοταξία των moqwai πχ... Αν όχι μεταλ, χαρντ ροκ το λιγότερο

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχετε χαζέψει όλοι μου φαίνεται... Οκ δεν είναι cool να δηλώνεις μεταλλάς εν έτη 2006 αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα για χάρη της διαφορετικότητας μας.

 

Γουστάρουμε Τοοl' date=' SOAD κτλ αλλά επειδή ντρεπόμαστε να πούμε ότι είναι metal τους βγάζουμε έξω από τη μεταλ σκηνή. Ετσι για να ψαρώνει η γκόμενα...

 

'Ακούω post-rock progressive με psychedelic στοιχεία, δηλαδή Τοοl,Isis κτλ αλλά όχι μέταλ.' κ ψαρώνει το γκομενάκι...

 

Κ αυτά περί 'δε βγαίνει τίποτα καλό σήμερα' είναι δικαιολογίες για να μην ασχοληθούν κάποιοι μ' ένα είδος μουσικής που απαιτεί χρόνο,γνώσεις κ συνεχή ενημέρωση.

 

Α κ πείτε μου κ κάτι άλλο, εγώ που παίζω σε metal μπάντα είμαι σοβαρός ή όχι; Η μήπως είμαι σοβαροφανής;.. Ξεκολλάτε.[/quote']

 

Λοιπόν, αυτός είναι ο ακριβής λόγος που μου τη σπάνε όσοι δηλώνουν "μεταλλάδες". Κι εγώ ακούω ΚΑΙ metal αλλά δεν την έχω δει ότι είμαι ο Beethoven ενώ οι υπόλοιποι είναι όλοι ηλίθιοι. Δηλαδή ρε φίλε για να καταλάβω, τον άλλον τον κρίνεις από τη μουσική που ακούει; Δηλαδή οι γκόμενες που ακούνε metal είναι πιο σοβαρές από τις άλλες; Η ψαρώνουν λιγότερο με ηλίθια "επιχειρήματα"; Δε βγήκαμε στον κόσμο χθες κι εμείς. Ξέρω ένα κάρο γκόμενες που ψαρώνουν με το ότι παίζω κιθάρα, ή παίζω drums. ¶λλες τόσες ψαρώνουν γιατί έχω 2000 cd. Αυτές δηλαδή είναι έξυπνες;

 

Επιπλέον, για πες μου αλήθεια, γιατί για να ασχοληθείς ΣΟΒΑΡΑ με κάποιο άλλο είδος μουσικής θέλει λιγότερο χρόνο; Είναι πιο εύκολο να ενημερωθείς για παραδοσιακά Βραζιλιάνικα απ'ότι για metal έτσι; Αυτές οι εξυπνάδες είναι ακριβώς η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ που λέγαμε. Metal ακούω και θα συνεχίσω να ακούω τα ΛΙΓΑ συγκροτήματα που σέβομαι, αλλά οι κολλημένοι μεταλάδες είναι οι πιο εκνευριστικοί άνθρωποι του κόσμου γιατι την έχουν δει ακριβώς όπως εσύ. Ότι και καλά είναι έξυπνοι κι οι άλλοι μαλάκες. Λοιπόν, να σου πω ένα μυστικό; Κι αυτοί που ακούνε Τσαλίκη το ίδιο έξυπνοι με σενα και με μένα είναι, και δε μου το παίζουν και αυθεντίες. Στο metal υπάρχουν αξιόλογα σχήματα, αλλά όπως σε ΟΛΕΣ τις σκηνές το 90% είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, και η μόνη διαφορά είναι ότι πουλάνε αλλιώς τη μούρη τους. Αντί να την πουλάνε σαν τον Κιάμο, το παίζουν αντισυμβατικοί, σκληροί και επαναστάτες/φιλόσοφοι. Τι διαφορά κάνει; Μούρη πουλάνε και οι δύο. Απλά ο ένας πουλάει politically correct μούρη, ο άλλος το αντίθετο. Το ίδιο fake είναι κι οι δύο. Το ποιος πιστεύει και γουστάρει αυτό που κάνει πρέπει να ψάξεις πολύ για να το βρεις, και αν πραγματικά χωρίζεις τον κόσμο σε μεταλάδες και μη, ελπίζω να είσαι κάτω από 15, γιατί αλλιώς είναι κρίμα.

 

Α επίσης επειδή προφανώς δε συνενοούμαστε, δεν είπε ΚΑΝΕΝΑΣ ότι όποιος ακούει metal είναι ασόβαρος, καθ'ότι οι περισσότεροι εδώ μεσα θα ακούσουμε κάτι που μας αρέσει ανεξαρτήτως του αν είναι metal ή όχι. Νομίζω αυτό ήταν εμφανές από την αρχή, αλλά προφανώς άμα έχεις κολλήματα μπαίνεις φτιαγμένος για να βρεις "το δίκιο σου" και όχι για να διαβάσεις και τι έχουν πει οι άλλοι.

 

Αλήθεια, δε μου λες, πόσα από τα καινούρια metal cds έχεις ακούσει; Γιατί εγώ άκουγα τουλάχιστον 30 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για 5 χρόνια, και ξέρω τι λέω όταν μιλάω για το επίπεδο της σκηνής. Γιατί βέβαια αν ακούς 2 cd το μήνα τότε ναι, η metal σκηνή βγάζει 90% αριστουργήματα. Μόνο που βολικά ξεχνάς ότι από metal ακούς αυτά που ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, ενώ από ελληνικά ακούς ό,τι πετύχεις σε κανα ραδιόφωνο - όχι ακριβώς αντικειμενικό δείγμα. Έτσι βγάζεις συμπέρασμα; Πόσο ακριβές θεωρείς το συμπέρασμά σου;

 

Τέλος πάντων, επειδή ο καθένας μας πορεύεται με βάση τη λογική του και την ιδιοσυγκρασία του, και για να το τελειώνουμε το θέμα (από την πλευρά μου), είναι κρίμα να ασχολήσαι με το τι είναι metal και τι όχι. ¶κου ό,τι γουστάρεις και τελειώνει εκεί το θέμα. Και μη θεωρείς όλους τους άλλους κατώτερους επειδή δεν ακούνε τα φοβερά περίπλοκα κομμάτια που ακούς εσύ. Και επιπλέον, επειδή τη λες σε πολύ κόσμο με το post σου, δηλαδή είμαστε ΤΟΣΟ ηλίθιοι ("χαζέψαμε") που καθόμαστε και γράφουμε σε ένα forum για ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ενώ ντρεπόμαστε να πούμε ότι ακούμε κάτι που μας αρέσει για να μη χάσουμε τις γκόμενες; Ξέρεις δε μας βρήκες στο δρόμο, θα έπρεπε να καταλαβαίνεις ότι αυτοί που είμαστε εδώ σε συντριπτικό ποσοστό ασχολούμαστε ΣΟΒΑΡΑ με τη μουσική, και δε θα κρυφτούμε για να ρίξουμε μια γκόμενα. Και μια και έθειξα το θέμα, ξέρεις γιατί με δουλεύουν οι περισσότεροι γνωστοί μου; Γιατί ακούω "ΦΛΩΡΙΕΣ". Για πες; Τι παίζει εδώ; Όλοι θάβουνε τους καλούς μεταλάδες; Εμένα τότε γιατί δε με έχουν θεό; Και γιατί όποτε λέω ότι μου αρέσουν οι Bee Gees τρώω κράξιμο; Καλά που κρύβω ότι ακούω metallica δηλαδή, εκεί θα τις έχανα όλες τις γκόμενες ε; Και που να έπαιζα και κανα Nothing Else Matters ή κανα Unforgiven στην κιθάρα.... Εκεί τις είχα χάσει για πάντα. Ενώ αν παίξω πχ Barbra Streisant όλες στα πόδια μου. Αααχ, άμα πεις ότι ακούς metal την πάτησες..... :roll: :roll: :roll: :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λίγα με την Barbara και τους bee gees, έχουν βγάλει κομματάρες (σοβαρά τώρα). Κατα τ'άλλα δεν νομίζω οτι το έντεχνο πουλ μουρ είναι χαρακτηριστικό του μέταλ, μάλλον χαρακτηριστικό των καιρών είναι.

 

Κάποτε το μέταλ (το HAIR metal που γελάγανε πριν μερικοί μερικοί) είχε τους μεγαλύτερους χαβαλέδες. Το βίντεο κλιπ του Αι γουανα ροκ να δεις φτάνει, ή να ακούσεις το "Αιμ δε πρητιεστ κοπ ον δε μπλοκ" πχ, ή τίποτα χαρντ ροκ με τα μούσκουλα να σκίζουν τα μπλουζάκια, και στίχους για βυζάκια και κολλαράκια... ΑΑααααχ αυτές ήταν εποχές...

 

Κατα τ'άλλα δεν διάβασα το κείμενο σου (έχω άλλα βιβλία να διαβάσω σήμερα :P ), αλλά πάρτο πιο χαλαρά ρε παιδί μου... :D :D

 

 

--

είμαι ψαγμένος

 

(sig is back)

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βγάλε το μεταλλά που κρύβεις μέσα σου!Come out of the closet!Κρυφομεταλλά :twisted: :P

τι να κάνουμε όμως τώρα' date=' υπάρχουν 45 συγκροτήματα συγγενικότερα στους tool και τα ακούνε μεταλλάδες, απο τα υπόλοιπα της λίστας που ανέφερες πχ... [/quote']

 

ελα ομως που ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερος αυτων που ακουνε ΤOOL δεν ειναι μεταλλαδες , και οι οποιοι μαλιστα δεν περιμεναν να γραψει το metal hammer διθυραμβους για να τους ακουσουν :roll:

μαλλον υπαρχουν 45 συγκροτηματα που πινουν νερο στο ονομα των TOOL και αυτιοπροσδιοριζονται metal bands..

οπως επισης αν θελαμε να καταταξουμε σωνει και καλα τους ISIS σε ενα ιδιωμα, θα τους αδικουσαμε αν τους βαζαμε διπλα στους MOGWAI και οχι διπλα σε αλλες metal μπαντες??

 

γι αυτο λεω, ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ πως λεγεται το ειδος που παιζει η ταδε η η δεινα μπαντα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου