Προς το περιεχόμενο

Επιλογή πεταλιέρας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λίγα πράγματα πρώτα για το τι θέλω σίγουρα και τι είναι ένα καλό συν να διαθέτει.

- Θέλω προσομοιώσεις ενισχυτών. Δε με νοιάζει να έχει 350 διαφορετικά μοντέλα ή να μην καταφέρνω να την ξεχωρίσω δίπλα στον Dumble - Twin Reverb - Mark II που προσομοιώνει.

Θέλω έναν, το πολύ δύο, καλούς καθαρούς ήχους, κανενα βρετανικό crunch για ροκ και ένα lead με ωραία και ζουμερά γκάζια για σόλο. Οτιδήποτε παραπάνω είναι ενα καλοδεχούμενο συν.

- Θέλω λίγα και καλά εφέ. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιώ πότε 100 εφέ ταυτόχρονα. Το αγαπημένο μου εφέ είναι το delay και θέλω, αν γίνεται, να μου παρέχεται δυνατότητα επιλογής subdivisions (dotted eighths συνήθως χρησιμοποιώ).

- Μιας και δεν είμαι σε μπάντα και η χρήση θα είναι οικιακή, καλό θα είναι να έχει aux-in γιατί παίζω συχνά με backing tracks και δε θέλω να μπλέκω με ηχεία κτλ. Επίσης μια καλή ποιότητα όταν παίζω καρφί με ακουστικά αργά τη νύχτα είναι καλοδεχούμενη.

- Τελος στο μέλλον θα κάνω και καμιά home recording άρα θέλω να διατηρεί όσο γίνεται την ηχητική του ποιότητα και μέσω usb καρφί στο pc.

Είμαι κυρίως μεταξύ Tonelab ST και Boss ME-25.

Η Vox απ'ότι ακούω έχει καλύτερες προσομοιώσεις και πιο ωραία drives. Η Boss έχει ωραία εφέ, looper και whammy effect (+/- μια οκτάβα) τα οποία δε βρίσκεις στη Vox.

Ήμουν σχεδον έτοιμος να πάρω τη Boss, γιατί έχει κάποια έξτρα features. Και γιατί εχω ακούσει κάποια πολύ ωραία κλιπάκια από αυτή, που με κάνουν να πιστεύω οτι με λίγο ψάξιμο μπορείς να βγάλεις τίμιο drive ήχο.

Αλλα η αλήθεια είναι οτι με εξαίρεση το τιμιότατο OD-1, οτι εχω ακούσει απο OD-Distortion από την εταιρία με απογοητεύει. Πολλα πρίμα τις περισσότερες φορές "σκληρά" και ανεξέλεγκτα μαζί με ανύπαρκτο bottom end...

Και έπαιξα πρόσφατα με μια Tonelab φίλου (SE νομίζω) και τα γκάζια μου άρεσαν πολύ.

Είναι πολύ ανώτερη η Vox σε αυτό τον τομέα και χάλια η Boss ή οι διαφορές είναι μικρές?

Τι άλλες προτάσεις έχετε για την κατάστασή μου? Γύρω στα 200€.

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Θα προτεινα να ανεβεις κατηγορια. Θα βρεις gt-10 κατω απο 200 ευρω....

Ολες οι πεταλιερες θα σου δωσουν αποδεκτα καλο ηχο αρκει να τις ψαξεις/μελετησεις ωστε να τις φερεις στα μετρα σου. Που εχεις σκοπο να την συνδεεις? σε pa η σε ενισχυτη?

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου