Προς το περιεχόμενο

Αυτοενισχυομενα ηχεια για ηλεκτρικο πιανο

Bass1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, το ηλεκτρικο πιανο που εχω ( kurzweil sp2xs) εδω και περιπου μια εβδομαδα δεν εχει ηχο απο τα ηχεια, ενω τα ακουστιοα λειτουργουν κανονικα. Ετσι κι αλλιως ηθελα να βρω καποια λυση ωστε να μπορω να εχω μεγαλυτερη ενταση μιας και τα ηχεια του δεν μπορουσαν να με καλυψουν. Η λυση λοιπον ειναι να παω σε αυτοενισχυομενα ηχεια με μπατζετ μαξιμουμ τα 150-200 ευρω. Θα μπορουσατε να μου πειτε την γνωμη σας αν υπαρχει αλλη εναλλακτικη και αν οχι σε τι εταιρια/μοντελο να εβλεπα.

Ευχαριστω πολυ.

Κωστης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου προτείνω να πας να ακούσεις τα presonus eris4.5, εκτός αν δεν τα θες μονο για το σπίτι οποτε πας σε κάτι πιο pa, με χειρότερη ποιότητα αλλά ακομη περισσότερη ενταση και μάλλον μονοφωνικό π.χ.Behringer B210D

Τα maudio δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά θα την κάνεις την δουλειά σου.

Τα yamaha σε αυτά τα χρήματα δεν είναι πολύ ανταγωνιστικά.

Εναλλακτικά κοίτα τα KRK ίσως.

Καταρχήν μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα ηχεία του Kurzweil σε έναν τεχνικό άχετα από το αν θες μόνιτορ ή όχι.

όσον αφορά τα μόνιτορς καλύτερα να κοιτάξεις σε ενεργά active nearfield 8ιντσα ή 6ιντσα αλλά σε παραπάνω μπάτζετ θε έλεγα 350-400 ώστε να μπορείς να βρεις κάτι καλό στα 150-200 δεν αξίζουν... Επίσης καλό είνα να έπαιρνεις και μια μικρή κονσολίτσα ώστε να μποείς μελλοντικά να γράψεις απευθείας στο pc, ή να πειραματιστείς με daw-midi-vst, ή να βγάζεις κομάτια από το youtube κτλ χτίζοντας δηλ ένα μικρό home studio. Τη μονοφωνική επιλογή μη την κοιτάς καν χρειάζεσαι srereo, επίσης τα μόνιτορς χρειάζονται κοντρόλ από κονσολίτσα δεν θα ήταν καλό να μπουν απευθείας στο πιάνο.

Μπορεί να ξεφεύγει σε μπάτζετ αλλά στο τέλος θα αξίζει.

Εναλλακτικά μπορείς να τη βγάλεις και τσάμπα συνδέοντας το πιάνο στο στερεοφωνικό του σπιτιού αλλά θα έχεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ήχου με τα μόνιτορς.

Να 2 καλές επιλογές μπορείς να ψάξεις και για κάποιο bundle.

http://www.thomann.de/gr/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor.htm?sid=4d19e2d791dd20c5e29e62d5b170e160

http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_q802_usb.htm

υπάρχουν ήδη αρκετά reviews για μονιτορς και πολλές επιλογές KRK, JBL, M-audio, Behringer, Yamaha κοίτα σχετικά θρεντ.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Τελικως χθες πηγα και πηρα τα Mackie CR4,  στα 150 ευρω. Πολυ καλη ενταση καθαρος ηχος και καλη ποιοτητα ηχειου. Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.

Το μπατζετ μου ηταν αρκετα σφιχτο, μιας και ειμαι μπασιστας και ριχνω τα περισοτερα χρηματα, το πιανο ειναι της γυναικας μου.

Σιγουρα μελλοντικα (οχι τοσο μακρια), θα παω για καποια λυση απο τις παραπανω ωστε να μπορω να γραψω και με το μπασακι μου.

Ευχαριστω πολυ για την γνωμη σας.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου