Προς το περιεχόμενο

Ο Μπετόβεν αντιγράφει Νίκο Αντύπα!

Holystone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, μια ερώτηση...

Είμαι spotify και πέφτει στα αυτιά μου το 5 secrets του Beethoven. Και εκεί που το ακούω και κολλάω, μου έρχεται στο μυαλό το νέο τραγούδι της Πρωτοψαλτη "θέλω τη γιορτή". Τι μου ρχεται, ακριβώς ίδια μελωδία.

Λέω οκ, πήρανε μουσικη του Μπετόβεν και κάνανε διασκευή μετα απο τόσα χρονια κτλ κτλ.

Πάω να δώ τι γράφει στη μουσικη/ στίχους στο YouTube και γράφει μουσική Νίκος Αντυπας!!!!

Ρε μάστορα λέω, τι γίνεται εδώ; Μήπως το κλέψιμο θέλει και το "Γερμανό" του και εσύ το παρακανες;

Ακούστε στο 1:22 του Μπετόβεν απο τους piano guys

Και μετα ακούστε την πρωτοψαλτη

Ε, εντάξει, αν παίζει κάτι τέτοιο πάω τώρα και φτιάχνω ολόκληρο άλμπουμ με κλασσικά γνωστά κομμάτια, και στις πληροφορίες βάζω το όνομα μου!

(Σορυ για το λινκ χύμα, δεν μπαίνει απο το tapatalk)

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

«Παραδοσιακό Ιορδανίας», που (υπ)έγραφε κάποτε «συνθεταράς» των μοντερνοσκυλοπόπ σουξέ στα '90ς.

Μην το ψάχνεις... στην εγχώρια δισκογραφία έχουν υπάρξει πολύ «άγαρμπες» κλοπές... εμ χμμμ... επιρροές  ;)

Βεβαία σίγουρα θα έχουν γίνει και αλλού.

all this has happened before and will happen again

Ok, με καλύτερο search λέει ότι οι one republic πήρανε 5 μελωδίες του Μπετόβεν και φτιάξανε αυτο.

http://www.cbsnews.com/news/onerepublics-secrets-mixed-with-beethovens-5th-symphony-is-pure-amazing/

Ο δικός μας, δεν γράφει κάν ότι είναι απο αυτούς, που βασικά είναι απο μελωδίες του Μπετόβεν...

Τεσπα...

Πάω να ακούσω κι αλλα κλασσικά, αλλα και άλλων κομμάτια, και αν είναι, μέχρι το πρωί σας παρουσιάζω το νέο μου άλμπουμ. Φτιαγμένο απο τους....εμ, απο εμένα!

Your Ear Rulez!

Οχι ουτε αυτο ισχυει. Οι ThePianoGuys πηρανε μελωδιες απο την 5η συμφωνια του Μπετοβεν καθως και τη μελωδια απο το Secrets των OneRepublic και τα ενωσανε ολα μαζι. Το σημειο που αναφερεις εσυ οτι ειναι κλεμμενο δεν ειναι απο τη συμφωνια του Μπετοβεν αλλα ειναι η μελωδια των OneRepublic. Οποτε ο Νικος Αντυπας δανειστηκε τη μελωδια απο τον Ryan Tedder

ο Νικος Αντυπας δανειστηκε τη μελωδια απο τον Ryan Tedder

δεν το ανεφερε ομως, δηλαδη την εκλεψε, το υπερτατο καραγκιοζιλικι για ενα μουσικο να χρησιμοποιει μελωδιες αλλου και να μην το αναφερει.-

kavagio for strings

Ναι, αν και νομιζω οτι παρομοια συζητηση εχει ξαναγινει στο φορουμ και την ελληνικη νομοθεσια περι κλεψιματος/δανεισμου

η νομοθεσια δεν εχει να κανει, δεν μπορει να αποδειχθει σε ενα δικαστηριο αν μια μελωδια μοιαζει λιγο η πολυ με μια αλλη, ειναι μονο ηθικο θεμα, ο ‘’μουσικος‘’ αυτος μπορει να τιμωρηθει απο το ακροατηριο αν αυτο εχει το επιπεδο και την πληροφορηση… η πληροφορηση τωρα πια υπαρχει ακομα και σε αυτη τη χωρα, το επιπεδο ομως οχι, οποτε αυτη θα ειναι η ελληνικη μουσικη

kavagio for strings

η νομοθεσια δεν εχει να κανει, δεν μπορει να αποδειχθει σε ενα δικαστηριο αν μια μελωδια μοιαζει λιγο η πολυ με μια αλλη

Κανεις λαθος

οποτε αυτη θα ειναι η ελληνικη μουσικη

Καιι παλι κανεις λαθος, ειναι παγκοσμιο φαινομενο και οχι ελληνικο, μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Θυμηθηκα κατι που ειχα διαβασει παλια, αν εχεις λιγο χρονο ριξε μια ματια

https://bouquet.wordpress.com/2010/09/14/%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου