Προς το περιεχόμενο

Τρέχουσες τιμές refretting

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Αν ήταν η μοναδική σου κιθάρα θα πρότεινα κι εγώ να βάλεις φυσιολογικά medium-jumbo τάστα.

Όμως καθώς έχεις κι άλλες κιθάρες και αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά θα σου πρότεινα να αφήσεις την κιθάρα αυτή με vintage τάστα. Κατά τη γνώμη μου είναι απλά θέμα συνήθειας να παίξεις είτε με τα μεν είτε με τα δε. Και εν προκειμένω αυτη την κιθάρα την επισκέπτεσαι διαρκώς για 15 χρόνια με αυτό τον χαρακτήρα. Μην της τον αλλάξεις.

Για τα SS τάστα θα ήμουν επίσης επιφυλακτικός. Η διαφορά στον ήχο είναι εμφανής και θα την έκανα μονο αν αισθανομουν ότι από την κιθάρα λείπουν πρίμα/clarity.

Τα μοντέρνα τάστα είναι λίγο πιο ξεκούραστα και ίσως πιο "καθαρά" λόγω της μεγαλύτερης γωνίας που σχηματίζει η χορδή πίσω τους. Τα vintage όμως είναι λίγο πιο κουρδισμένα (τονικά) αν δεν είσαι ιδιαίτερα αλαφροχέρης και κάπως λιγότερο παρεμβατικά όταν κινείσαι πάνω κάτω στην ταστιέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν ήταν η μοναδική σου κιθάρα θα πρότεινα κι εγώ να βάλεις φυσιολογικά medium-jumbo τάστα.

Όμως καθώς έχεις κι άλλες κιθάρες και αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά θα σου πρότεινα να αφήσεις την κιθάρα αυτή με vintage τάστα. Κατά τη γνώμη μου είναι απλά θέμα συνήθειας να παίξεις είτε με τα μεν είτε με τα δε. Και εν προκειμένω αυτη την κιθάρα την επισκέπτεσαι διαρκώς για 15 χρόνια με αυτό τον χαρακτήρα. Μην της τον αλλάξεις.

Για τα SS τάστα θα ήμουν επίσης επιφυλακτικός. Η διαφορά στον ήχο είναι εμφανής και θα την έκανα μονο αν αισθανομουν ότι από την κιθάρα λείπουν πρίμα/clarity.

Τα μοντέρνα τάστα είναι λίγο πιο ξεκούραστα και ίσως πιο "καθαρά" λόγω της μεγαλύτερης γωνίας που σχηματίζει η χορδή πίσω τους. Τα vintage όμως είναι λίγο πιο κουρδισμένα (τονικά) αν δεν είσαι ιδιαίτερα αλαφροχέρης και κάπως λιγότερο παρεμβατικά όταν κινείσαι πάνω κάτω στην ταστιέρα.

Thanks harilatron... αυτο ακριβως που περιγραφεις, με έμφαση στο " Και εν προκειμένω αυτη την κιθάρα την επισκέπτεσαι διαρκώς για 15 χρόνια με αυτό τον χαρακτήρα." (που δεν το χα σκεφτει με την βαρυτητα που εχουν οι "επισκεψεις" οπως ωραια το εθεσες) ειναι ο λογος που δεν εχω κανει κατι ως τωρα (plus δυσκολοι οικονομικα καιροι τα τελευταια χρονια).

Απ την αλλη ειμαι σε ενα σκεπτικο μεγιστοποιησης της χρηστικοτητας του εξοπλισμου μου (εχω μονταρει καμια 8αρα πεταλια, εχω κανει peter green περιστροφη magnetic bar στη les paul μου, out of phase στη στρατ) καθως ειμαι σε μια φαση που πρεπει να κατσω να κανω καποιες ηχογραφησεις που θελω. Δηλαδη ακριβως οπως το θετεις, τωρα ειναι η φαση που το "μη το χαλασεις να σου μεινει οπως ηταν" αντισταθμιζεται απο το "η παιζει οπως πρεπει η δεν παιζει καθολου" (λιγο τραβηγμενο ηταν αυτο χαχαχ)

Για τα stainless που λες μολις μιλησα με τεχνικο στην Αθήνα μετα απο προταση συμφορουμιτη ο οποιος μου φανηκε ιδιαιτερα ευγενικος και επεξηγηματικος - μεταξυ αλλων μου ειπε πως τα stainless steel δημιουργουν πολυ μεγαλυτερη φθορα στις χορδες (περα απο την αλλαγη στον ηχο που περιγραφεις) οποτε σταματησε να με απασχολει.

Απο την αλλη, εχω μια gibson les paul studio worn που την αγορασα ιανουαριο του 11. Εχει παιχτει σχετικα ελαχιστα (μερικες δεκαδες ωρες ισως...) και παλι τα ταστα ειναι φθαρμενα με το ιδιο παττερν που ειναι φθαρμενα αυτα της στρατ (σε πολυ καλυτερη ατασταση βεβαια, απλως το παττερν ειναι το ιδιο - το γνωριμο λογω bends βασικα). Ψαχνοντας στο νετ ειδα πως το υλικο τψν χορδων παιζει μεγαλο ρολο στη φθορα αυτη ατι που δεν με ειχε απασχολησει ποτε, με τις pure nickel να ειναι οι πιο "φιλικες" στα ταστα. Εγω παιζω τα τελευταια χρονια με ghs boomers - Μηπως φταιει και αυτο;

Τεσπα, ολα ειναι στη φαση του ονειρου αυτη τη στιγμη και στα πλαισια μεσομαπροθεσμου προγραμματισμου.

Τελος, ο τεχνικος που μιλησα μου εδωσε πανω κατω τις τιμες που μου πατε και σεις. Δλδ refretting + καινουριο Nut και κοπη + βαγονακια περιπου 200ε+ κατι ψηλα αν καταλαβα καλα αν δεν χρειαστει καποια αλλη εργασια (πχ διορθωση στο fretboard κτλ). Ειναι καμποσα λεφτα (με βαση το  μεσο μισθο δλδ σημερα κτλ) αλλα τι να κανεις.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

*να συμπληρωσω στον harilatron : βεβαια vibrato στη στρατ με τα vintage με ζοριζει απιστευτα σε σχεση με τις αλλες κιθαρες που χουν medium jumbo (μεταξυ αυτων και μια θαυμασια epiphone nighthawk που εκανε 300ε ολη κι ολη - αλλα ας μην πουμε στο τρυπακι "τι να αλλαζεις ταστα, παρε κιθαρα" γιατι ειναι off topic)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Ευχαριστώ παιδιά :)

Πάντως σ αυτα τα λεφτά παίρνεις μανίκι ολοκληρο... τέσπα, είδωμεν, θα κοιτάξω και εκτος Αθήνας / Θεσ/κης αν και δυσκολα θα βολεψει η φάση. Όταν κατέβω Αθήνα θα ψάξω να βρω luthiers / τεχνικους.

Τα 6100 ειναι αυτα που εχουν οι ibanez Johnny; Ρε αυτα ειναι τεράστια, δε μπορώ να φανταστω την στρατ μου με τετοια, ειναι σαν cinquecento με λαστιχα απο τρακτερ..

ΔΕν επιμενω στο υψος ,τα δικα μου ειναι πολυ φαγωμενα αλλα τουλαχιστον το φαρδος .Θα σε βολεψει παρα πολυ.Παρε Τζαμπο με χαμηλο υψος .Υπαρχουν.

Ο στιβι ρει επαιζε τζαμπο ταστα ,δεν νομιζω να ειναι σαν κουπια που λες.Αν δοκιμασεις φαρδυ ταστο δεν θα ξαναγυρισεις στα ψιλα.Το υψος οντως μπορει να ειναι ενα θεμα.Παρε κοντα και φαρδια .Αλλιως τα κλασικα 6150 που φορανε σε ολες τελευταια.Μια χαρα ταστα αλλα σαν το τζαμπο δεν εχει.

If I don't doit somebody else will

• 2 εβδομάδες αργότερα...

ΔΕν επιμενω στο υψος ,τα δικα μου ειναι πολυ φαγωμενα αλλα τουλαχιστον το φαρδος .Θα σε βολεψει παρα πολυ.Παρε Τζαμπο με χαμηλο υψος .Υπαρχουν.

Ο στιβι ρει επαιζε τζαμπο ταστα ,δεν νομιζω να ειναι σαν κουπια που λες.Αν δοκιμασεις φαρδυ ταστο δεν θα ξαναγυρισεις στα ψιλα.Το υψος οντως μπορει να ειναι ενα θεμα.Παρε κοντα και φαρδια .Αλλιως τα κλασικα 6150 που φορανε σε ολες τελευταια.Μια χαρα ταστα αλλα σαν το τζαμπο δεν εχει.

:)

Παιδια αν εχει καποιος να προτεινει καποιον για το refretting στην Αθήνα ας στειλει καμια προταση με πμ για να κανω μια ερευνα αγορας μπας και το καταφέρω, ευχαριστώ :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου